Anorymous Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα πριν λίγο άκουσα ότι από χειμώνα θα ξεκινήσει γραπτός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για μια θέση που με ενδιαφέρει. Σαν μαθητής δεν μπόρεσα να κάνω κατι αφου ήμουν ανήλικος και έπρεπε να το κάνουν οι γονείς μου για εμένα τώρα όμως σαν ενήλικος θέλω να δω τι θα κάνω γιατί αν παω και δώσω γραπτός θα πατωσω σίγουρα. Υπάρχει λοιπόν κάποια ρύθμιση που μπορεί να γίνει και κάποιο δημόσιο κέντρο που να πιστοποιεί οτι είσαι ενήλικας με δυσλεξία.
paylidis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 απο όσο γνωρίζω τα "προνομια" της δυσλεξίας επισήμως σταματουν στο τελος του λυκείου... Στο πανεπιστήμιο ειναι στο χέρι του καθηγητη αν θα δεχτεί να σε εξετάσει προφορικά, οποτε εκτιμώ οτι δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα στον ΑΣΕΠ χωρις ωστόσο να στο λεω με απολυτη σιγουριά..
Anorymous Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 απο όσο γνωρίζω τα "προνομια" της δυσλεξίας επισήμως σταματουν στο τελος του λυκείου... Στο πανεπιστήμιο ειναι στο χέρι του καθηγητη αν θα δεχτεί να σε εξετάσει προφορικά, οποτε εκτιμώ οτι δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα στον ΑΣΕΠ χωρις ωστόσο να στο λεω με απολυτη σιγουριά.. Δεν μιλαμε για πλεονεκτημα μιλαμε για ιση μεταχειριση ειναι δυνατον καποιο ατομο με δυσλεξια να μπορεσει να πιασει το 100% οταν γραφει. Ναι στο τει το ειχα κοιταξει και εφαγα πορτα απο 2-3 που τους το ειχα πει με τον ΑΣΕΠ ομως ειναι αλλιως απο οτι ειδα υπαρχει μεριμνα αλλα δεν μπορω να βρω ποιος θα πιστοποιηει την δυσλεξια σε ενηλικες.
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Για κοίτα εδώ: http://edu.klimaka.gr/asep-anakoinvseis/asep-genika/150-ypovolh-aithshs-asep-dikaiologhtika.html http://www.disabled.gr/idiki-diadikasia-gia-ipopsifious-amea-sto-asep/ Το πρώτο link είναι για εκπαιδευτικούς.
paylidis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δεν μιλαμε για πλεονεκτημα μιλαμε για ιση μεταχειριση ειναι δυνατον καποιο ατομο με δυσλεξια να μπορεσει να πιασει το 100% οταν γραφει. Ναι στο τει το ειχα κοιταξει και εφαγα πορτα απο 2-3 που τους το ειχα πει με τον ΑΣΕΠ ομως ειναι αλλιως απο οτι ειδα υπαρχει μεριμνα αλλα δεν μπορω να βρω ποιος θα πιστοποιηει την δυσλεξια σε ενηλικες. πιθανώς θα πρέπει να περάσεις απο κάποιο εξειδικευμένο δημόσιο ιδρυμα (δυστυχώς εδω γελάμε αλλα κάτι θα υπάρχει)... Εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα στον ασεπ λογικα θα σε καλύψουν... Παρόλα αυτά ειχα την εντύπωση οτι μολις ενηλικιωθείς χάνεις την "ιση μεταχείριση"... Μην παρεξηγείς τον τρόπο που το λέω, ήμουν σε σχολείο με 25% "ατομα με δυσλεξία" που οι περισσότεροι μπήκαν ιατρικές-φαρμακευτικές και πολυτεχνεια και οι ελαχιστοι που ειχαν πραγματικά θέμα έμειναν σε ΑΕΝ/ΤΕΙ/ΙΕΚ/ΠΟΥΘΕΝΑ...
Pa0ki Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αυτό δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν διάφοροι Θεωρώ την προφορική εξέταση πιο δύσκολη, εκτός αν οι εξεταστές είναι πιο ελαστικοί μαζί τους
Anorymous Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 πιθανώς θα πρέπει να περάσεις απο κάποιο εξειδικευμένο δημόσιο ιδρυμα (δυστυχώς εδω γελάμε αλλα κάτι θα υπάρχει)... Εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα στον ασεπ λογικα θα σε καλύψουν... Παρόλα αυτά ειχα την εντύπωση οτι μολις ενηλικιωθείς χάνεις την "ιση μεταχείριση"... Μην παρεξηγείς τον τρόπο που το λέω, ήμουν σε σχολείο με 25% "ατομα με δυσλεξία" που οι περισσότεροι μπήκαν ιατρικές-φαρμακευτικές και πολυτεχνεια και οι ελαχιστοι που ειχαν πραγματικά θέμα έμειναν σε ΑΕΝ/ΤΕΙ/ΙΕΚ/ΠΟΥΘΕΝΑ... Δυστηχως υπηρχαν πολυ που το εκμεταλλευτικαν εγω δυστηχως οπως και πολλοι αλλοι που οντως εχουμε προβλημα φαγαμε πακετο, ασε που τοτε δεν υπηρχε ενημερωση και ηταν και λιγο νταμπου.
paylidis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αυτό δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν διάφοροι Θεωρώ την προφορική εξέταση πιο δύσκολη, εκτός αν οι εξεταστές είναι πιο ελαστικοί μαζί τους Ειναι πολυ πιο εύκολη κατ εμε... Εδωσα 6-7 μαθήματα ολα αυτα τα χρόνια προφορικά και τα πέρασα αέρα... Δυστηχως υπηρχαν πολυ που το εκμεταλλευτικαν εγω δυστηχως οπως και πολλοι αλλοι που οντως εχουμε προβλημα φαγαμε πακετο, ασε που τοτε δεν υπηρχε ενημερωση και ηταν και λιγο νταμπου. το ξέρω... και η πλάκα ειναι οτι με αυτα που έκαναν εριχναν αυτούς που πραγματικα ειχαν θεμα...
Anorymous Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αυτό δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν διάφοροι Θεωρώ την προφορική εξέταση πιο δύσκολη, εκτός αν οι εξεταστές είναι πιο ελαστικοί μαζί τους Αυτο παιζει δηλαδη οτι ειναι πιο ελαστικοι αλλα εχεις και την δυνατοτητα να δωσεις γραπτα και προφορικα οποτε βγαινει ενα ειδος ΜΟ. Ειναι πολυ πιο εύκολη κατ εμε... Εδωσα 6-7 μαθήματα ολα αυτα τα χρόνια προφορικά και τα πέρασα αέρα... το ξέρω... και η πλάκα ειναι οτι με αυτα που έκαναν εριχναν αυτούς που πραγματικα ειχαν θεμα... Ναι ηταν εκνευριστικο να ξερεις οτι ο αλλος εκανε πουστια. Και εγω το ιδιο σε οσα εργαστηρια εδωσα προφορικα δηλαδη εκανα συνδεσμολογια και μετα ερωτησεις πανω στο κυκλωμα τα περναγα αερα πατερα και με καλο βαθμο πχ μηχανες 1 κ 2 εργαστηριο ειχα 8 και 8.5 και θεωρεια εδωσα 6-7 φορες για να παρω το 5αρι.
paylidis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αυτο παιζει δηλαδη οτι ειναι πιο ελαστικοι αλλα εχεις και την δυνατοτητα να δωσεις γραπτα και προφορικα οποτε βγαινει ενα ειδος ΜΟ. για την ακριβεια καθόσουν με τους υπολοιπους φοιτητές και "εγραφες" (ή αντέγραφες....) και στη συνεχεια εξεταζόσουν απο τον καθηγητή προφορικά... Οτι είχες στο χαρτί και σου έκανε (εβγαινε νόημα) απλα του το εδινες και τέλος... Υπήρχε γενικά μια ελαστικότητα... Χωρίς όλα αυτα να σημαίνουν οτι αν εισαι τελειως αδιάβαστος θα περάσεις...
Anorymous Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 για την ακριβεια καθόσουν με τους υπολοιπους φοιτητές και "εγραφες" (ή αντέγραφες....) και στη συνεχεια εξεταζόσουν απο τον καθηγητή προφορικά... Οτι είχες στο χαρτί και σου έκανε (εβγαινε νόημα) απλα του το εδινες και τέλος... Υπήρχε γενικά μια ελαστικότητα... Χωρίς όλα αυτα να σημαίνουν οτι αν εισαι τελειως αδιάβαστος θα περάσεις... ναι απλα ενας που ηταν στο 4.5 επαρνε ανετο 5 για πιο πανω δεν εδιναν διλαδη το 6 να στο κανουν 7 αλλα οπως ειπα πιο πανω 9-10 σου εριχναν πορτα και μαλιστα σε εβαζαν στο ματι οτι ησουν λαμογιο 1
Anorymous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ξερει κανεις τουλαχιστον κανενα κεντρο δυσλεξιας για παιδια να παρω να ρωτησω αν ξερουν για ενηλικους ?
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω το πρόβλημα και τις ανάγκες των ατόμων με δυσλεξία, απλά να σας αναφέρω ότι στο Πανεπιστήμιο της αδελφής μου σπουδάζει άτομο με αυτισμό που κατάφερε μόνο του να διαβάσει και να περάσει (μάλιστα να περάσει και εξεταστικές στο Πανεπιστήμιο κτλ). Επαναλαμβάνω: με αυτισμό, ούτε καν με δυσλεξία.
Iris_89 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 <p>Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω το πρόβλημα και τις ανάγκες των ατόμων με δυσλεξία, απλά να σας αναφέρω ότι στο Πανεπιστήμιο της αδελφής μου σπουδάζει άτομο με αυτισμό που κατάφερε μόνο του να διαβάσει και να περάσει (μάλιστα να περάσει και εξεταστικές στο Πανεπιστήμιο κτλ). Επαναλαμβάνω: με <u><strong>αυτισμό</strong></u>, ούτε καν με δυσλεξία.</p> Ο αυτισμός δεν είναι το ίδιο σε όλους. Sent from my GT-I9305 using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα