Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάρτα : Gigabyte GTX 760 OC Rev 2.0

Το πρόβλημα :

Σε κάθε παιχνίδι που παίζω κάποια στιγμή κρασάρει . Κατά την διάρκεια βλέπω random artifacts και stuttering . 

Ιστορια : Έκανα πρόσφατα φορμάτ , πριν δεν είχα καθόλου τέτοια προβλήματα . 

Μέχρι να εγκαταστήσω το Starcraft έπαιζα Watch Dogs , Grid 2 κανονικότατα χωρίς κανένα πρόβλημα .

Παρακολουθούσα θερμοκρασίες και usage με το Afterburner . usage :95-99% gpuTemp :80+ , cpuTemp:60-75 

Όταν αρχικά εγκατέστησα το Starcraft κρασαρε με το που το άνοιγα όταν είχα και ανοιχτό το Afterburner . Περίεργο ..

Με κλειστό το Afterburner όλα ΟΚ , άνοιγε . 

Βάζοντας τα πάντα στο full και την οθόνη στα 60Hz , μέσα στο game freezαρει άλλα συνεχίζει να τρέχει κανονικά το game , ήχοι , ποντικί , τα πάντα , μονό εικόνα δεν είχα . 

Βρήκα ένα thread στο Battle net και είναι γνωστό issue , λένε με High Shaders αντί για Ultra είναι ΟΚ . Το δοκίμασα και όντως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα . 

Για να σιγουρευτώ δοκιμάζω πάλι με Ultra Shaders και freezαρει . Ε λέω ΟΚ , ας είναι , θα το φτιάξουν .

Σήμερα αφού έπαιζα στα 60Hz και Shaders στο High λέω ας πάω στα 100Hz . Εκεί άρχισα να βλέπω artifacts μεσα στο game και πάλι Freezαρε . 

Όσες φορές πάγωνε η θερμοκρασία της gpu ήταν κοντά στους 80C . 

Ξαναγυρναω στα 60Hz .

Λέω ας παίξω watch dogs , Grid , Crysis . ΟΧΙ , ΑΠΛΑ ΟΧΙ , freezαραν και αυτά με random artifacts και stuttering πιο πριν . 

Όλα αυτά όταν η κάρτα είναι κοντά στο 99% και την ανάλογη θερμοκρασία . 

Έκανα φυσικά clean drivers , ξανά install 337.88 τίποτα , ξανά clean 335 και πάλι τα ίδια .

Δεν βγάζω ιδιαίτερη άκρη . 

ΥΓ . Από clocks δεν έχω ακουμπήσει τίποτα .

ΥΓ2. Αν freezαρει το κλείνω από task manager και μπορώ να το ξανανοίξω .

Δημοσ.

Αν μπορείς δοκίμασε την και σε καποιο αλλο pc αν και τα artifacts ειναι συνήθως θέμα κάρτας οποτε πρέπει να παει για έλεγχο

Δημοσ.

Οκ , θα την δοκιμασω και αλλου . Στο valley παντως δεν ειχα θεματα , ουτε πιο πριν .

Υπαρχει καποιο stress test να δοκιμασω ;

Δημοσ.

Το heaven crashare πρωτη φορα σε osx .

Τη δευτερη φορα ολοκληρωθηκε και δεν προσεξα artifacts . Θερμοκρασια max 77.

Ok θα το τσεκαρω .

Δημοσ.

Το Afterburner θέλει λίγο προσοχή. Μη το βάζεις να ανοίγει μαζί με τα windows. Καμιά φορά κάνει ό,τι θέλει και τρελαίνει την κάρτα. Μου έχει τύχει.

• Like 1
Δημοσ.

Το Afterburner θέλει λίγο προσοχή. Μη το βάζεις να ανοίγει μαζί με τα windows. Καμιά φορά κάνει ό,τι θέλει και τρελαίνει την κάρτα. Μου έχει τύχει.

Με προλαβες :P Τs κανε uninstall to afterburner ,restart και πες μας οτι διορθωθηκαν ολα :P 

• Like 2
Δημοσ.

Τρέχω το funMark με όλα στο full (4 fps avg) και δεν έχω δει artifacts ούτε κράσαρε σε ένα  session . 

Το GPU Shark έχει ένα κομμάτι που γραφει

Limiting Policies (Nvidia) :

Και μόλις έφτανε τους 80 βαθμούς έγραφε GPU temperature limit reached 

μόλις έφτανε το current power στο 91% έλεγε GPU Power limit reached .

Οποτε υποθέτω πως το τεστ ήταν με limits και γιαυτο δεν υπήρχαν προβλήματα . Μπορώ να το κάνω χωρίς τα limits ?

Έχω επίσης την εντύπωση πως το MSI έβγαζε τα αυτά τα limits γιατί οποτε έπαιζα παιχνίδια έβλεπα Power 99% .

Το MSI το έβγαλα και έκανα αυτά τα test . 

Επίσης σε 10 λεπτά Crysis 3 με όλα στο full και aa off πάλι κράσαρε με το εξης  
DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVE (CryEngine Error) 

Δημοσ.

Χμμμ drivers μου μυρίζει αυτο το error. Κανε uninstall αυτους που εχεις με το DDU και μετα βαλε η τους τελευταίους beta ή τους τελευταίους official.

Στην περιπτωση που εφταιγε το game, δοκίμασε την παρακάτω λυση:

1-Go to your USER folder if it's in your game main location or at C:\Users\"USER"\Saved Games) the folder Crysis 3. move it to your desktop

2-Start crysis 3 adjust your settings and then quit the game.

3- Copy ONLY YOUR SAVE GAMEGAMES FOLDER to it's place in the main folder or as it said above.

4-Start the game and enjoy !

Δημοσ.

ΟΚ θα τα δοκιμάσω , προσπαθώ πάντως να αποκλείσω το θέμα hardware . 

Τώρα το ξαναέβαλα και βλέπω ότι γραφει GPU overvoltage reached στο GPU Shark .

Θα δοκιμάσω να βάλω beta drivers μετά από DDU  .

Δημοσ.

Φαίνεται πως το Crysis ήταν το ατυχες παράδειγμα και το game έχει θέμα .

Χωρίς το Afterburner πλέον έπαιξα watchdogs όλα στο full , είδα ελάχιστα artifacts και δεν κράσαρε .

Έβαλα το Starcraft custom 4v4 ai τα παντα full + shaders ultra και δεν ειδα ουτε ενα artifact και ούτε κράσαρε . 

To Afterburner φαινεται να ήταν το πρόβλημα . Γιατί έτσι ? 

Εστω ότι θέλω να κάνω αργότερα oc ? Ποιο θα χρησιμοποιήσω ?

Δημοσ.

Το κουτι εχει τους ανεμηστηρες απο την mom του .

Εναν 200αρι πανω , εναν 140 πισω και εναν 140 μπροστα . Μονο ο μπροστα βαζει . Εχω χωρο και για εναν κατω διπλα στο psu .

Δημοσ.

Φαίνεται πως το Crysis ήταν το ατυχες παράδειγμα και το game έχει θέμα .

Χωρίς το Afterburner πλέον έπαιξα watchdogs όλα στο full , είδα ελάχιστα artifacts και δεν κράσαρε .

Έβαλα το Starcraft custom 4v4 ai τα παντα full + shaders ultra και δεν ειδα ουτε ενα artifact και ούτε κράσαρε . 

To Afterburner φαινεται να ήταν το πρόβλημα . Γιατί έτσι ? 

Εστω ότι θέλω να κάνω αργότερα oc ? Ποιο θα χρησιμοποιήσω ?

Γενικα αν εχεις artifacts (εστω και ελαχιστα οπως λες) υπαρχει προβλημα για stock clocks. Επιστροφη.

Για το afterburner που λες, μπορει να εκανε καποιο conflict με τον driver γενικοτερα. Περα απ αυτο, αν βαλεις να κανει monitor πχ fps μπορει να υπαρχει προβλημα στο εκαστοτε παιχνιδι γιατι την μετρηση την παιρνει απο το API (πχ DX) και αυτο μπορει να δημιουργησει προβληματα σε καποιες περιπτωσεις (γενικοτερα και το on-screen-display). Παντα επισης για καποιο λογο ηταν πιο σταθερες σε μενα οι beta εκδοσεις (χωρια απο καποιες extra ρυθμισεις). 

Για εναλλακτικα προγραμματα oc, gpu tweak/evga precision ειναι μερικα αλλα.

• Like 2
Δημοσ.

Drivers καινουργιους δεν δοκιμασα ακομα . Ειμαι με τους 335.xx  . Θα βαλω τους beta και θα τσεκαρω .

Θα δοκιμασω και το OCCT .

Επισης τι θα τους πω για να μου την αντικαταστησουν ? 

Οτι παρουσιαζει artifacts ? Και αν δεν μπορεσουν να τα αναπαραγουν ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...