Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πηρα πρόσφατα μεταχειρισμένο τον samsung840 Series120 gb. 

Υποτίθεται είναι απο τους καλους αλλά εγω δεν βλέπω διαφορά παρά ελάχιστη ίσως.

Ισως φταίει οτι δεν είναι της σειράς  EVO που υποτίθεται κάνουν το pc να πετάει, αλλά ο απλός 840.

Απο την άλλη έχω διαβάσει οτι οι διαφορές είναι σχεδόν αμεληταίες ; Δεν ξέρω τι ισχύει...

Η άλλη εκδοχή  οτι η μητρική μου είναι αυτή  http://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LX_R20/

που δεν υποστυριζει sata 3.

Τι λετε να παιζει πιο πολυ ρόλο; 

Δημοσ.

Καλημέρα, 

οι λόγοι που παραθέτεις προφανώς και οι δύο συμβάλλουν στη μέιωση της ταχύτητας που θα περίμενες.

Παρόλαυτα εφόσον δεν είναι SATA 3 η μητρική σου, πολύ μεγαλύτερο βάρος (αν όχι όλο) της ευθύνης πάει εκεί.

Ένας έλεγχος θα μπορούσε να γίνει με το Hard Disk Sentinel για να δεις κιόλας σε τι κατάσταση είναι ο σκληρός αυτός.

Επίσης θα υποπτευόμουν πως από το BIOS δεν έχεις ρυθμίση της sata σου σε AHCI (μάλλον θα αναφέρει κάπου εκεί στις επιλογές κάτι της τάξης του: Onchip SATA type [iDE] αυτό το IDE πρέπει να το αλλάξεις σε AHCI ) πιθανολογώ πως είτε εδώ θα βρίσκεται το πρόβλημα είτε στην υγεία του δίσκου σου.

Δημοσ.

Αφου έχεις sata 2 motherboard λογικό ειναι να ειναι πεσμένες οι επιδόσεις του δίσκου οποτε δεν μπορεί να κανεις κατι αλλο , και παλι ομως ταχύτερος ειναι σε σχέση με τον μηχανικό δίσκο

Δημοσ.

KiriosD καλησπέρα.

Το  Hard Disk Sentinel εδωσε 100% υγεια του δισκου και ναι από το BIOS το sata είναι σε AHCI

SPANK μαλλον ετσι είναι απλα μετανιωσα και που δεν πηρα τον EVO...

Δημοσ.

Εντάξει δεν πηράζει και ο pro μια χαρά δίσκος ειναι ετσι και αλλιώς και τον evo να εχεις παλι δεν θα έβλεπες φοβερές διαφορές λογω sata 2

Δημοσ.

Δε βλέπεις διαφορά σε σχέση με τι; Με κάποιον απλό HDD; Αν ναι, τότε όντως κάτι δεν πάει καλά. Αν δε βλέπεις διαφορά με κάποιον άλλο SSD, τότε δεν είναι περίεργο. Απ το pc μου έχουν περάσει 4 SSD διαφόρων εποχών κι επιδόσεων κι αν με ρωτούσες αν είδα κάποια διαφορά μεταξύ τους, αν εξαιρέσεις την χωρητικότητα, δε θα μπορούσα ν απαντήσω με σιγουριά.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει δεν πηράζει και ο pro μια χαρά δίσκος ειναι ετσι και αλλιώς και τον evo να εχεις παλι δεν θα έβλεπες φοβερές διαφορές λογω sata 2

Μα δεν είναι pro. Απλός 840 είναι. O Pro ίσως είναι καλύτερος κι απο τον evo.

Δε βλέπεις διαφορά σε σχέση με τι; Με κάποιον απλό HDD; Αν ναι, τότε όντως κάτι δεν πάει καλά. Αν δε βλέπεις διαφορά με κάποιον άλλο SSD, τότε δεν είναι περίεργο. Απ το pc μου έχουν περάσει 4 SSD διαφόρων εποχών κι επιδόσεων κι αν με ρωτούσες αν είδα κάποια διαφορά μεταξύ τους, αν εξαιρέσεις την χωρητικότητα, δε θα μπορούσα ν απαντήσω με σιγουριά.

Oχι με απλο HDD κάνω τη σύγκριση.

• Super Moderators
Δημοσ.

κι ο EVO TLC είναι...

η σύγκριση γίνεται με ξερά νούμερα από benchmark ή εμπειρία χρήσης?

• Like 1
Δημοσ.

κι ο EVO TLC είναι...

η σύγκριση γίνεται με ξερά νούμερα από benchmark ή εμπειρία χρήσης?

συγουρα και ο evo ? επειδη στην ιστοσελιδα της samsung λεει οτι ειναι mlc

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/about/SSD840EVO.html

"840 EVO is significantly faster than a standard HDD, providing more rapid sequential and random read and write times for every task. Samsung’s new 3-bit MLC NAND flash memory stores data more efficiently, increasing both speed and reliability"

και

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-level_cell

"Samsung has pioneered high-performance MLC technology with three bits per cell, commonly referred to as Triple Level Cell (TLC), which uses eight states, in the 840 Series SSD.[9] SanDisk X4 flash memory cards are based on four bits per cell technology, which uses 16 states.[10][11] The negative aspects of MLC are amplified with TLC, but TLC benefits from higher storage density and lower cost.[12]"

ή

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/about/MlcNandFlash.html

"With the 840 Series SSD, Samsung is bringing the very first 3-bit/cell consumer SSD to market. Although

it is a natural progression from MLC NAND, many are curious about this new NAND, which is sometimes

referred to as TLC NAND."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...