mypagio Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Καλημέρα συνφορουμήτες, ανοίγω πάλι το γνωστό θέμα για έναν σοβαρό λόγο: Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει της μόδας τα Browser Trojans (delta home κλπ) τα οποία πάνε και κατσικόνωνται στους browsers. Γενικά επειδή είμαι γνώστης μέχρι ένα σημείο και προσέχω, έψω βολεύτεί με το Microsoft Security Essentials. Καλό, απλό και ελαφρύ. Επειδή όμως το pc δεν το χρησιμοποιώ μόνο εγώ κάθε φορά βρίσκω διάφορα μόλις ανοίγω τον browser μου. Συνηθίζω εδώ και κανένα χρόνο να εγκαθιστώ σε κάθε browser το AdBlock το free. Από εκεί και πέρα όμως το χάος. Θέλω λοιπόν να με βοηθήσετε στο τι να επιλέξω λαμβάνοντας υπ'όψιν τα παρακάτω: - Να αγοράσω antivirus ή κάποιο internet security? Ποιο επιβαρύνει το pc και τη σύνδεσή μου λιγότερο? Όπως σας είπα το πρόβλημα επικεντρώνεται ΚΥΡΙΩΣ στα browser trojans και όχι σε ιούς. - Επειδή επισκευάζω υπολογιστές και χρησιμοποιώ πολλά προγράμματα με crack κλπ. θέλω λάβετε υπ' όψιν ότι θέλω κάτι να μην τα βλέπει σαν ιούς και τα διαγράφει. Ο λόγος που χρησιμοποιώ το MSE είναι γιατί όταν βρεί κάτι σε ρωτάει πριν κάνει κάτι ενω΄το avast που δοκίμασα στα διαγράφει αυτόματα και δεν σε αφήνει να τα επαναφέρεις, με αποτέλεσμα να μου έχει διαλύσει τα stickάκια μου και να αναγκάζομαι να ξαναπερνάω τα crack από την αρχή. Φανταστείτε να το βάλω και στο pc μου τι έχει να γίνει, όταν θα κάνει scan. -Υπάρχει περίπτωση το AdBlock να μου δημιουργεί πρόβλημα? Καλά κάνω που το χρησιμοποιώ ή δεν χρειάζεται? Γιατί όταν το βγάζω πετάγονται διαφημίσεις στις σελίδες με τη σέσουλα (κερδίσατε tablet κλπ) Εν κατακλείδι, χρειάζομαι κάτι ελαφρύ που να μην κάνει μόνο του ότι γουστάρει, να μην επιβαρύνει το pc ή την σύνδεσή μου, και να μπορώ να διαχειριστώ εγώ τις λειτουργίες του. Όπως το είπα ο ΜΟΝΟΣ λόγος που το κάνω αυτό μετά από χρόνια χρήσης Η/Υ είναι τα σπαστικά πλέον Browser Trojans. Άρα να αγοράσω antivirus ή ένα internet security και ποιο?
jim_p Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Επειδη ακριβως δεν χρησιμοποιεις μονο εσυ τον υπολογιστη σου, κανε ενα νεο με δικαιωματα απλου user ή guest, κλειδωσε τον δικο σου με κωδικο και πες στους υπολοιπους να μπαινουν στο νεο λογαριασμο. Βαλε και απο ενα adblock plus στους browsers του νεου χρηστη, να μην πετιουνται και εκει διαφορα, και καθαρισες. Για το θεμα με τα cracks, μαζεψε τα ολα σε ενα φακελο και ορισε στο antivirus, οποιο και αν βαλεις, να μην σκαναρει εκεινο το φακελο για να μην τα βρει και τα διαγραψει. Στα στικακια και διαφορα αφαιρουμενα μεσα αποθηκευσης το σκαναρισμα ειανι επιτακτικο, γιαυτο αφησε το να γινεται.
mypagio Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το Adblock έχω την εντύπωση ότι δεν τα κόβει όλα. Παρότι το έχω πάλι μπαίνουν browser trojans αλλά δεν ξέρω πως. Δεν με ενοχλεί να σκανάρει στικάκια κλπ αρκεί ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ!!!!!Ας τα βάζει σε καραντίνα μέχρι να αποφασίσω εγώ τι θα κάνω. Δεν μου είπες όμως τι να επιλέξω, ποιο και γιατί.
brotrainer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Avast να επιλέξει και να το αγοράσεις κιόλας. Είναι αρκετά ελαφρύ, πιάνει τα πάντα και κάνει συνεχώς update την datebase. Εγώ το χρησιμοποιώ 3-4 χρόνια και δεν μπαίνει τίποτα μέσα. Βέβαια τρέχω παράλληλα και άλλα προγράμματα Superantispyware (full), Malwares. Γενικά είναι αρκετά antivirus, με πολλά χρόνια στην πιάτσια. Δοκιμάσε το και δεν θα χάσεις. Α, για τα browswers δεν μπαίνουν μόνα τους αυτά, εσύ κάπως τα κάνεις install μέσω άλλων προγραμμάτων. Γενικά κλείστο το net αν δεν έχεις έστω free-antivirus. Επίσης, το avast δεν διαγράφει αυτόματα! Κάτι ξέρω και εγώ Σημείωση: υπάρχει και το commodo antivirus, επίσης δυνατό με άμεση υποστήριξη μέσω chat τεχνικού. Το συνιστώ και αυτό.
mypagio Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Πως δεν διαγράφει ρε αδερφέ? Με δουλεύεις? Μου έχει καταστρέψει στικάκια και στικάκια... Μέχρι και στικάκι με autorun για εγκατάσταση windows. Και μετά δεν μπορείς να τα βρείς πουθενά να τα επαναφέρεις. Αν ξέρεις κάποιο τρόπο πέσμου να το κάνω και εγώ. Δεν κάνω install προγράμματα. Να σου πω ότι το άνοιξα χτες, κλείνει ο browser χωρίς να κάνω κάτι ΜΟΝΟΣ του και ξανανοιγει και έχει εγκαταστήσει ένα trojan. Κάτι διάβασα να απενεργοποιήσω την Java ισχύει?Αν βάλω το Panda Internet Security δεν ξεμπερδεύω? Τελικά Χρειάζομαι antivirus ή internet security?
jim_p Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Αυτα τα toolbars και οι περιεργες ιστοσελιδες μπαινουν με ενα τροπο. Με την εγκατασταση λογισμικου που τα εχει σετ, πχ το utorrent. Γιαυτο δεν μπορει να τα κοψει το καθε αντιβιοτικο, επειδη στην ουσια μπαινουν με την "συναινεση" του χρηστη και δεν ειναι ιοι αλλα spyware. Οποτε οι λυσεις που εχεις για να καταπολεμησεις το παραπανω ειναι 2 - ή εκπαιδευεις τους χρηστες σου να προσεχουν οτιδηποτε κανουν εγκατασταση και να μην πατανε επομενο επομενο επομενο - ή τους απαγορευεις να κανουν εγκατασταση οτιδηποτε, αφηνοντας τους να χρησιμοποιουν τον υπολογιστη εχοντας ενα λογαριασμο με περιορισμενα δικαιωματα. Για αυτο το λογο δεν προτεινω καποιο αντιβιοτικο, μιας και το προβλημα σου δεν ειναι εκει.
mypagio Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Και όμως δεν έχουμε κάνει καμμία εγκατάσταση τις τελευταίες μέρες. ΚΑΜΜΙΑ.και μόνο εγώ και η γυναίκα μου το χρησιμοποιούμε που το μόνο που έκανε τελευταία είναι να κάνει την φορολογική δήλωση
thomasG4 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, στο avast μια χαρά μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία άμα τα βάλει σε quarantine. Πηγαίνεις απλά στο Virus Chest. Δες το παρακάτω βίντεο. Το avast πολύ καλά έκανε και σου έσβησε απο το φλασάκι το autorun άμα βρήκε γιατί άμα δεν το έκανε, θα μόλυνες όσα pc έβαζες το συγκεκριμένο φλασάκι με ιούς. Απο antivirus μπορείς να δεις επίσης το Avira. Για τα delta home και υπόλοιπα όπως είπε και ο jim_p εγκαθίστανται μόνο με προγράμματα και άμα δεν το προσέξεις κατα την εγκατάσταση. Καλό είναι να έχεις και το Malwarebytes να κάνει scan κάθε 15-20 μέρες για να είναι καθαρό το pc. Για να αφαιρέσεις delta home και λοιπά adware, κατέβασε το adwcleaner.
konstantin1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα, Η ερώτησή σου "Antivirus ή I.Security" δεν μπορεί να απαντήθεί γιατί είναι διαφορετικές εφαρμογές.. To AV πιάνει μόνο ιούς, ενώ το I.Security είναι πλήρης σουίτα που πιάνει και επιθέσεις τρίτων προς το PC σου..Άρα δεν συγκρίνονται, όμως η απάντηση είναι ότι ναι χρειάζεσαι και τις δύο προστασίες.. Αν έμπαινες σε mainstream σελίδες ένα antivirus και το firewall των windows θα ήταν αρκετό, άντε και το Malwarebytes. Ένα καλό antivirus και δωρεάν είναι το AVG 2014 free edition. Αφού κάνεις χρήση προγραμμάτων με cracks (κατα γενική ομολογία τα cracks μπορεί να κρύβουν ιούς μέσα) και με δεδομένο ότι τα browser trojan προέρχονται από αμφιβόλου ασφαλείας sites (πχ δεν άκουσα κανένα να κολλά ιο από το www.in.gr) θέλεις μια καλύτερη ασφάλεια. Αν μπορείς να πληρώσεις ένα λογικό ποσό μία λύση σαν το το Eset Smart Security 7 δίνει πλήρη κάλυψη. Εναλλακτικά δωρεάν μπορείς να βάλεις AVG 2014 free edition (antivirus) με Zonealarm ή Comodo free firewall.. Επιπρόσθετα ως έξτρα προστασία στον firefox μπορείς να βάλεις και το "No script" addon που κόβει όλα τα scripts πίσω από τις σελίδες.. Από εκείνα έρχονται τα malware..Θα επιτρέψεις να δουλεύουν πλήρως μόνο οι σελίδες που θέλεις.. Αφού επισκευάζεις και χειρίζεσαι Η/Υ ξέρεις καλά ότι τα antivirus διαγράφουν αρχεία μόνα τους μόνο αν το ορίσεις ως policy.. Μπορείς εναλλακτικά να δηλώσεις να γίνονται quarantined που δεν τα διαγράφει αλλά τα μπλοκάρει ως ύποπτα (ο χρήστης δεν τα βλέπει) και μπορείς πάντα να επιτρέψεις τη χρήση τους......
mypagio Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα, Η ερώτησή σου "Antivirus ή I.Security" δεν μπορεί να απαντήθεί γιατί είναι διαφορετικές εφαρμογές.. To AV πιάνει μόνο ιούς, ενώ το I.Security είναι πλήρης σουίτα που πιάνει και επιθέσεις τρίτων προς το PC σου..Άρα δεν συγκρίνονται, όμως η απάντηση είναι ότι ναι χρειάζεσαι και τις δύο προστασίες.. Αν έμπαινες σε mainstream σελίδες ένα antivirus και το firewall των windows θα ήταν αρκετό, άντε και το Malwarebytes. Ένα καλό antivirus και δωρεάν είναι το AVG 2014 free edition. Αφού κάνεις χρήση προγραμμάτων με cracks (κατα γενική ομολογία τα cracks μπορεί να κρύβουν ιούς μέσα) και με δεδομένο ότι τα browser trojan προέρχονται από αμφιβόλου ασφαλείας sites (πχ δεν άκουσα κανένα να κολλά ιο από το www.in.gr) θέλεις μια καλύτερη ασφάλεια. Αν μπορείς να πληρώσεις ένα λογικό ποσό μία λύση σαν το το Eset Smart Security 7 δίνει πλήρη κάλυψη. Εναλλακτικά δωρεάν μπορείς να βάλεις AVG 2014 free edition (antivirus) με Zonealarm ή Comodo free firewall.. Επιπρόσθετα ως έξτρα προστασία στον firefox μπορείς να βάλεις και το "No script" addon που κόβει όλα τα scripts πίσω από τις σελίδες.. Από εκείνα έρχονται τα malware..Θα επιτρέψεις να δουλεύουν πλήρως μόνο οι σελίδες που θέλεις.. Αφού επισκευάζεις και χειρίζεσαι Η/Υ ξέρεις καλά ότι τα antivirus διαγράφουν αρχεία μόνα τους μόνο αν το ορίσεις ως policy.. Μπορείς εναλλακτικά να δηλώσεις να γίνονται quarantined που δεν τα διαγράφει αλλά τα μπλοκάρει ως ύποπτα (ο χρήστης δεν τα βλέπει) και μπορείς πάντα να επιτρέψεις τη χρήση τους...... Κοίτα το AVG δεν το εμπιστεύομαι. Όπου το έβαλα μόνο προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε, και δεν έβγανει και με τίποτα μετά. Το Avira επίσης πολύ βαρύ. Το Karspensky δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω τι λέει. Το ότι θα πληρώσω κάτι, θα πληρώσω το θέμα είναι τι. τα προγράμματα και τα crack Που κατεβάζω δεν είναι ιοί και το ξέρω από πριν, γιατί ξέρω από που κατεβάζω και τι έχουν μέσα. Από εκεί και πέρα σκεφτόμουν κανένα Trend Micro, ή κανένα Panda . Δεν θέλω να έχω ένα "βαρύ" antivirus να μου σκανάρει όλη την ώρα το pc και να "τραβάει" από τον επεξεργαστή. Όσων αφορά τα antivirus, το avast free 2014 που δοκίμασα καλό είναι αλλά βάλε ένα στικάκι με προγράμματα και crack και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Και όταν τα κάνω αναζήτηση μου τα βγάζει Deleted και όχι quarantined όπως έκανε το Εset ή το Norton. Το θέμα είναι το internet Security κόβει τα browser trojans ή όχι? κόβει και από την ταχύτητα του internet ή όχι? Αυτά δεν ξέρω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
V.I.Smirnov Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Βάλε το sandboxie και σέρφαρε μέσα από αυτό. Από το 2007 που το θυμάμαι είναι απόρθητο 100% από τα πάντα. Μια άλλη λύση εξίσου καλή είναι το shadow defender ή κάποιο παρόμοιο. Σημειωτέον ότι κανένα από τα δυο δεν είναι antivirus. Όσο οι χρήστες βασίζονται στα antivirus ως βασικό μέσο προστασίας, πάντα θα παθαίνουν ζημιές. -
mypagio Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Βάλε το sandboxie και σέρφαρε μέσα από αυτό. Από το 2007 που το θυμάμαι είναι απόρθητο 100% από τα πάντα. Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο?
giachtas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Γεια σας, δεν ξέρω εάν γράφω στο σωστό θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το kaspersky internet security. Έχω το KIS 2012 και μου λήγει η άδεια σε λίγες ημέρες. Μέσα από την εφαρμογή στον υπολογιστή μου έχει εμφανίσει τη δυνατότητα ανανέωσης. Μπορώ να προχωρήσω απ’ ευθείας στην ανανέωση σε KIS 2014, ή πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσω το KIS 2012 (με το uninstall tool Kaspersky) και μετά να κάνω πάλι εγκατάσταση το KIS 2014;
konstantin1 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Κοίτα το AVG δεν το εμπιστεύομαι. Όπου το έβαλα μόνο προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε, και δεν έβγανει και με τίποτα μετά. Το Avira επίσης πολύ βαρύ. Το Karspensky δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω τι λέει. Το ότι θα πληρώσω κάτι, θα πληρώσω το θέμα είναι τι. τα προγράμματα και τα crack Που κατεβάζω δεν είναι ιοί και το ξέρω από πριν, γιατί ξέρω από που κατεβάζω και τι έχουν μέσα. Από εκεί και πέρα σκεφτόμουν κανένα Trend Micro, ή κανένα Panda . Δεν θέλω να έχω ένα "βαρύ" antivirus να μου σκανάρει όλη την ώρα το pc και να "τραβάει" από τον επεξεργαστή. Όσων αφορά τα antivirus, το avast free 2014 που δοκίμασα καλό είναι αλλά βάλε ένα στικάκι με προγράμματα και crack και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Και όταν τα κάνω αναζήτηση μου τα βγάζει Deleted και όχι quarantined όπως έκανε το Εset ή το Norton. Το θέμα είναι το internet Security κόβει τα browser trojans ή όχι? κόβει και από την ταχύτητα του internet ή όχι? Αυτά δεν ξέρω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κόιτα το AVG το έβαλα σε φίλους ως καλό δωρεάν antivirus και έχει φανεί οκ .. Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να βάλεις άλλο. Τα εμπορικά προιόντα και μάλιστα τα κομπλε Internet Security κόβουν και τα malware σε browsers. Το Eset είναι καλό και ελαφρύ. Το Norton επίσης καλό. Για το Kaspersky δεν έχω δοκιμάσει το home προιόν αλλά μόνο το Corporate edition που η τελευταία έκδοση είναι καλή.. Όλα αυτά τα προιόντα για να πιάνουν τα malware στα sites αναγκαστικά βάζουν addon στον browser που ελέγχει για ιούς... Πώς αλλιώς θα προλάβει κακόβουλο λογισμικό πριν φτάσει στο PC σου? Άρα δεν μειώνει την ταχύτητα της γραμμής internet γενικά, αλλά σκανάρει τα sites πριν αποκτήσεις εσύ πρόσβαση. Άρα τοπικά στο PC σου γίνεται ο έλεγχος, ενώ άλλα PC στο που δεν έχουν τέτοιο προιόν και παίρνουν internet από τη δική σου γραμμή δεν επηρεάζονται. Καλό είναι φυσικά να απενεργοποιήσεις επιλογές όπως πχ Parental Control αν δεν τις χρειάζεσαι πραγματικά, για να κερδίσεις σε ταχύτητα browsing.. Όλα μα όλα επαναλαμβάνω εξαρτώνται από το που κάνεις browse και τί προγράμματα βάζεις.. Αν η πρόσβαση στο internet είναι σε ελεγχόμενα και γενικά αξιόπιστα sites και αν φιλτράρεις τα προγράμμτα που εγκαθιστάς στο PC σου, οι δωρεάν εκδόσεις antivirus & firewall είναι ΟΚ. Επίσης το addon "No script" στο firefox είναι αρκετά αξιόπιστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα