Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα. Καθώς έψαχνα για κάτι, βρήκα πως έχουμε 4 χαρτονομίσματα των 2 δολλαρίων Καναδά. Το θέμα είναι πως πλέον ο Καναδάς έχει σταματήσει να βγάζει αυτό το χαρτονόμισμα των 2 δολλαρίων, όμως είναι ακόμη legal tender, δηλαδή αν το δώσεις σε καποιο μαγαζί στον Καναδά, θα το δεχτούν. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν γίνεται, εδώ σε κάποια τράπεζα, να δώσω τα χαρτονομίσματα αυτά για να μου τα επιστρέψουν σε κέρματα των 2 δολλαρίων. Γίνεται αυτό ή όχι;

Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για φραγκοδίφραγκα, έτσι;  Το ποσό είναι τόσο μικρό που δεν θεωρείται καν "συνάλλαγμα" από τις τράπεζες.  Αφού δεν βγαίνουν πιά, κράτα τα για συλλεκτικά, πιό πολύ αξία από την ονομαστική τους μπορεί να αποκτήσουν σε λίγα χρόνια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για φραγκοδίφραγκα, έτσι;  Το ποσό είναι τόσο μικρό που δεν θεωρείται καν "συνάλλαγμα" από τις τράπεζες.  Αφού δεν βγαίνουν πιά, κράτα τα για συλλεκτικά, πιό πολύ αξία από την ονομαστική τους μπορεί να αποκτήσουν σε λίγα χρόνια.

ενταξει ναι, το ποσο ειναι καπως μικρο, ομως δεν θελω να τα κανω μετα ευρω. Απλουστατα επειδη μπορει σε λιγα χρονια να μη δεχονται καν τα 2 C$ bills σκεφτηκα να τα εκαναν σε κερματα. Δηλαδη οντως δεν θεωρουνται συναλλαγμα απο τις τραπεζες;

Δημοσ.

Αυτό προσπαθώ να σου πω, δεν είναι "κάπως" μικρό, για δεδομένα τραπέζης είναι ανάξιο λόγου.  Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.  Αλλά, αφενός, μόνο πολύ μεγάλες τράπεζες/υποκαταστήματα (και η Τράπεζα της Ελλάδος) διαθέτουν συνάλλαγμα έτσι κι αλλιώς, και αφετέρου νομίζω ότι ασχολούνται με αυτό εν γένει από ένα ποσό και πάνω.  Και άντε και τα έκανες κέρματα, υπολογίζεις να πας Καναδά να τα ξοδέψεις; Γιατί (α) αν είναι να πας, τα παίρνεις όπως είναι όπως είπες κι εσύ και τα δίνεις έτσι εκεί, ή (β) αν δεν είναι να πας στα κοντά απορώ γιατί ασχολείσαι με 8 δολάρια **μήπως** και πας κάποτε Καναδά.

Και άντε και σου λέω ότι στην ΤτΕ τα παίρνουν έστω και λίγα. Τα εισιτήρια του αστικού για να πας μέχρι εκεί είναι το μισό ποσό.  Γιατί ασχολείσαι;

Δημοσ.

μου θυμιζεις τοτε με την αλλαγη σε ευρω..πηγα με κατι ψιλα δραχμες στην κεντρικη τραπεζα..σε κατι υπογεια..και τα εδωσα να μου δωσει τα αντιστοιχα σε ευρω.

ο τυπος ουτε καν τα μετρησε..επιασε μια χουφτα ψιλα (10σεντς/20σεντς) και μου τα δωσε..σε φαση..παρτα ..περισσοτερο κοστισε ο χρονος που μου φαγες παρα τα λεφτα που χανω πιανοντας μια χουφτα ψιλα :)

κατι αναλογο συζητας και συ τωρα :)

Δημοσ.

Επειδή είναι πολύ λεπτομέρεια αυτό που ρωτάς τώρα, τη Δευτέρα πήγαινε στο ταμείο μιας τράπεζας και ρώτα αν μπορεί να κάνεις συνάλλαγμα με τα κέρματα. Έχει υπόψιν όμως τις προμήθειες. Αξίζει; 

Δημοσ.

Και εγω που τους είχα πάει ένα 20αρικο που έλειπε κομμάτι ούτε που το κοίταξε.

Μαλακία κάνουν οι πλαστογράφοι. Έπρεπε να τα σκίζουν και να τα πάνε για αλλαγή.

Δημοσ.

Και εγω που τους είχα πάει ένα 20αρικο που έλειπε κομμάτι ούτε που το κοίταξε.

Μαλακία κάνουν οι πλαστογράφοι. Έπρεπε να τα σκίζουν και να τα πάνε για αλλαγή.

Επειδη η δουλεια που κανω εχει να κανει με λεφτα, πολλα λεφτα μετρητα ομως.Το πλαστο δεν χρειαζεται να το κοιταξω πανω απο 1 δευτερολεπτo πλεον. Μην σου πω οτι το καταλαβαινω απο την υφη του χωρις να το κοιταξω καν.

Δημοσ.

Η τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνει συνάλλαγμα πλέον, αλλά πας κανονικά σε όποια τράπεζα έχεις λογαριασμό.

Λίρες Αγγλίας που συνήθως ζητάω έχουν μόνο των 50 οπότε κέρματα που ζητάει ο φίλος δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν. Μόνο σε κανα ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο αν είναι τυχερός .

Φυσικά όπως είπατε και οι περισσότεροι δεν βρίσκω το λόγο για τέτοιο πόσο. Αν θες μου τα δίνεις και σου δίνω ευρώ, για να τα δώσω στο ανηψακι μου που κάνει συλλογή.

Αποστολή από το ST18i με τη χρήση Insomnia App

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά, ευχαριστώ. Βασικά δεν ασχολούμαι, απλά επειδή τα βρήκα χθες είπα μήπως γίνεται τίποτα. Thanks anyway.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...