Galatea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα.... Από μικρή είχα κρίσεις άγχους αλλά τον τελευταίο χρόνο έχω παρατηρήσει πως έχω ακούσιο άγχος. Ακόμα και σε στιγμές που ψυχολογικά είμαι ΟΚ, το σώμα μου βιώνει στρες. Οι συνθήκες της ζωής μου από μόνες τους είναι στρεσσογόνες, οπότε μπορώ να καταλάβω ότι συσσωρεύεται το άγχος και βγαίνει και σε άσχετες στιγμές. Παράλληλα, κάνω συστηματική ψυχανάλυση η οποία με έχει βοηθήσει πραγματικά σε άλλα θέματα, αλλά στο άγχος δεν έχω δει αλλαγή. Επειδή είχα ένα μικρό προβληματάκι με την καρδιά μου, επισκέφθηκα και το γιατρό μου ο οποίος με ενημέρωσε για το απίστευτο: έχω υπέρταση! Και λέω απίστευτο γιατί από την εφηβεία μου είχα μια μικρή υπόταση. Τώρα έχω 15 μεγάλη πίεση και 7 μικρή. Και είναι σχεδόν σε μόνιμη βάση. Αποτέλεσμα είναι να βουλώνουν συνεχώς τα αφτιά μου, να παθαίνω πιο συχνά από ποτέ έντονες ημικρανίες και φυσικά τα βράδια, κρίσεις πανικού. Προσπαθώ να βολέψω την κατάσταση με ήπια ηρεμιστικά αλλά ακόμα κι αυτά πλέον δε βοηθούν. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι όλα αυτά καθαρό στρες και πως πρέπει να το πολεμήσω. Ειδικά από τη στιγμή που δεν το "προκαλώ", το νιώθω ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν είμαι έξω με φίλους μου. Η δουλειά μου είναι πολύ έντονη, η σχολή μου επίσης και το περιβάλλον μου αρνείται να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα. Πως πολεμάς κάτι που δεν το προκαλείς καν; Τις σκέψεις άγχους τις καταπολεμάς, αργά ή γρήγορα. Αυτή την ένταση στο σώμα όμως; Έχει συμβεί σε εσάς; Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη.
tehAllantin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 ξέρω γω, δοκίμασες να κάνεις σεξ; Για μένα δούλευε. (δεν τρολλάρω). Η μαλακία είναι πως όταν η ίδια σου η ψυχή σε κυνηγάει τα πράγματα είναι γάματα. 2
Galatea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Θα βγάλω μια ταμπέλα "Ζητείται σεξ γιατί έχω κρίσεις πανικού".Οι υπόλοιποι μην αρχίσετε να τρολλάρετε τώρα. Σας παρακαλώ! 1
Mau-Maus Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 δυστυχως ειναι καρφωμενο μεσα στο μυαλο σου - εχει γινει μονιμη σκεψη σου ! οταν καταφερεις να μη το σκεφτεσαι τοτε θα το εχεις καταπολεμησει ! σκεψου το σαν μια παλια σου καψουρα ! οταν την ζουσες ηταν απο το πρωι μεχρι το βραδυ στο μυαλο σου ! πρωτη σκεψη και τελευταια σκεψη απο το πρωι εως το βραδυ ! οταν και αν την ξεπερασεις δεν υπαρχει καν .. ουτε σαν σκεψη ουτε σαν τιποτα ! ετσι ειναι κ αυτο που εχεις εσυ τωρα ! οσο το ζεις θα ειναι μονιμα στο μυαλο σου ! αν με καποιον τροπο το ξεπερασεις θα δεις οτι ουτε κρισεις πανικου θα παθαινεις τουτε τιποτα ! μη του δινεις σημασια οταν ερχεται , σκεψου θετικα κ πες τιποτα δεν ειναι θα περασει , θα φυγει μονο του ! κ συνεχισε να κανεις οτι κανεις κ να σκεφτεσαι θετικα ! παρε χαπακια για την υπερταση αν χρειαστει κ ολα οκ .. με το αφησεις να σε κυριευει .. νεα κοπελα εισαι , κριμα ειναι.. 3
tehAllantin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Ίσως και ήπια εκγύμναση για αρχή. Η γυμναστική είναι πολύ καλό αντιστρες. Μαους, Το να μην του δινεις σημασια όταν έρχεται θέλει πολλήηηηη δουλειά και γίνεται σταδιακά, θέλει παρα πολλή δουλειά όμως. Θέλει να διαμορφώσεις και διάφορες ρουτίνες που θα σε κάνουν να το "ξεχνάς" κλπ. 5
Star_Light Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Η υπέρταση ειναι πάθηση την οποια αν δεν αντιμετωπίσεις θα σου κάνει αρκετες ζημιες στο μέλλον πχ καρδιοπαθειες - εγκεφαλικα - διαβητη και αλλα πολλα άσχημα. Βασικά δεν μπορείς να το αποδώσεις στο αγχος μονο αμα δεν κάνεις εξετάσεις να δεις τι τρέχει. Κατα τα άλλα ξέρεις ολα ειναι θέμα διατροφης και γυμναστικής και σεξουαλικής υγειας φυσικα. Καλα ειπε ο Αλλαντιν πιο πάνω. Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο του ειπες οτι τρολάρει. ΥΓ Παλιότερα ένας γιατρος μου ειχε πει πως δεν γινεσαι υπερτασικος με μια μέτρηση. Απλα αν μια μέτρηση (μια ημέρα εννοω ολοκληρη) ειναι ανεβασμενη τοτε θα πρέπει να την ελεγξεις επι μια εβδομάδα πρωι και βράδυ με μέσο ορο τριων μετρήσεων. Ανα λεπτό θα παιρνεις την πιεση και θα καταγραφεις τα αποτελεσμα μολις συμπληρωσεις 3 μετρησεις θα βγαλεις τον μ.ο και θα τον σημειωσεις σε ενα χαρτι αυτο πρωι - βραδυ. Μετα θα πας τα αποτελεσματα στο γιατρο να σου πει. Και εγω χθες διαπιστωσα 80-85 παλμούς και δεν μου άρεσε γιατι δεν κάνω καθιστική ζωή. Οποτε θα παρακολουθήσω τους παλμούς για μια εβδομάδα τώρα σημερα το πρωί ειχα 75. Αλλα θα ηθελα να πέσουν στους 65. Θα δουμε. Οταν ειχα 85 παλμούς η πιεση ηταν 11 με 7 ενω οταν ειχα 75 ηταν 12 με 8.
aekoriginal21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Έχω κάτι παρόμοιο με της Galatea αλλά πιστεύω πως το προκαλώ υπεραναλύωντας πράγματα και καταστάσεις. Σκέφτομαι το παραμικρό πολύ περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα να αγχώνομαι για πράγματα σε φάση θα προλάβω το λεωφορείο, θα κωλώσω να μιλήσω σε μια κοπέλα κλπ. Δηλάδή πράγματα που άλλοι δεν τα σκέφτονται καν εμένα με αγχώνουν. Κι εκεί βασίζω επι το πλείστον το γιατί αγχώνομαι. Και αθλούμαι και προσπαθώ να συναναστρέφομαι με άλλους αλλά μου είναι δύσκολο να μην έχω καθόλου άγχος, άν και τους τελευταίους μήνες το έχω ελαττώσει αρκετά. Μπορεί αυτά που γράφω παραπάνω Galatea να μην σε βοηθάνε καθόλου αλλά είπα να τα μοιραστώ γιατί το θέμα είναι σχετικό. Βαθιές αναπνοές, yoga κλπ με βοήθησαν αρκετά προσωπικά.. 2
Galatea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 @koritsi Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ήταν ιδιαίτερα σφαιρική κι ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες.Δεν γίνεται να πάρω το χρόνο μου ή να κάνω ταξίδι ή κάποιο απωθημένο ( στο ταξίδι έχεις 100% δίκιο). Τα βγάζω πέρα μόνη μου. Οπότε η δουλειά, αγχωτική ξαγχωτική, ευτυχώς που υπάρχει. Ο κύκλος θεωρώ πως έχει πολύ καλή πρόθεση. Αλλά. Αλλά...έχουν τον δικό τους επιλεκτικό τρόπο να προσεγγίζουν τα πράγματα. Προσπαθώ να μη με νοιάζει η αποδοχή των ανθρώπων που δεν θέλουν να καταλάβουν και να "smile and wave". Αν είχα γονείς, και ήταν νορμάλ, ίσως να ήταν όλα πολύ καλύτερα, να μην ξύπναγα κάθε μέρα με το άγχος του τι θα γίνει. Αλλά με το "αν" δεν έζησε κανείς.Αλλά αυτά είναι το real άγχος. ΑΥΤΑ τα καταλαβαίνω. Αυτό που με τρελαίνει είναι να κάθομαι στον καναπέ βλέποντας ταινία και ανοίγει η μύτη μου ή το χειρότερο, να πετάγομαι στον ύπνο μου με έτοιμη κρισούλα (αυτό είναι το πιο disturbing όλων). Είμαι τόσο φρικιό ρε γμτ....; Η υπέρταση ειναι πάθηση την οποια αν δεν αντιμετωπίσεις θα σου κάνει αρκετες ζημιες στο μέλλον πχ καρδιοπαθειες - εγκεφαλικα - διαβητη και αλλα πολλα άσχημα. Βασικά δεν μπορείς να το αποδώσεις στο αγχος μονο αμα δεν κάνεις εξετάσεις να δεις τι τρέχει. Κατα τα άλλα ξέρεις ολα ειναι θέμα διατροφης και γυμναστικής και σεξουαλικής υγειας φυσικα. Καλα ειπε ο Αλλαντιν πιο πάνω. Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο του ειπες οτι τρολάρει. Έχεις πολύ δίκιο αλλά συνοδεύεται πάντα με την αίσθηση του άγχους. Εχω δρομολογήσει να πάω για τρίπλεξ που μου πε ο γιατρός και θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω για κάποιο καιρό την πίεση.
tehAllantin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δεν καταλαβαίνω, το έβαλα και σε παρένθεση εντωμεταξύ. Δεν το παίζω μάτσο τύπος κλπ. Σε όλους μας είναι γνωστό πάνω κάτω το τι ουσίες απελευθερώνει αυτή η πράξη. Και ΕΙΔΙΚΑ όταν δεν το κάνεις μόνος σου(χα, τι αστειος που ειμαι,ε; ) και το κάνεις με κάποιον που για σένα σημαίνει κάτι είναι 666τρισεκατομμύρια φορές πιο ευεργετικό. Η πνευματική υγεία/ισορροπία δεν είναι κάτι το εύκολο, ειδικά όσο πιο πολύ σκέφτεσαι/αναλύεις τα πράγματα κλπ. 1
Star_Light Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Έχω κάτι παρόμοιο με της Galatea αλλά πιστεύω πως το προκαλώ υπεραναλύωντας πράγματα και καταστάσεις. Σκέφτομαι το παραμικρό πολύ περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα να αγχώνομαι για πράγματα σε φάση θα προλάβω το λεωφορείο, θα κωλώσω να μιλήσω σε μια κοπέλα κλπ. Δηλάδή πράγματα που άλλοι δεν τα σκέφτονται καν εμένα με αγχώνουν. Κι εκεί βασίζω επι το πλείστον το γιατί αγχώνομαι. Και αθλούμαι και προσπαθώ να συναναστρέφομαι με άλλους αλλά μου είναι δύσκολο να μην έχω καθόλου άγχος, άν και τους τελευταίους μήνες το έχω ελαττώσει αρκετά. Μπορεί αυτά που γράφω παραπάνω Galatea να μην σε βοηθάνε καθόλου αλλά είπα να τα μοιραστώ γιατί το θέμα είναι σχετικό. Βαθιές αναπνοές, yoga κλπ με βοήθησαν αρκετά προσωπικά.. Βρηκες μέρος και εσυ να μιλήσεις σε κοπελα χωρις να αγχωθεις χαχαχα φυσιολογικο μου φαινεται το αγχος οταν βάζεις τον εαυτο σου σε τετοιο σκηνικο. Ας μην γνωρισεις την αγνωστη στο λεωφορειο αν δεν ειναι ο ερωτας της ζωης σου ας γνωρισεις καλυτερα την φίλη της ξαδερφης σου που θα την φέρει μαζι σε ενα παρτυ και θα ειναι πιο ευκολο το communication. @koritsi Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ήταν ιδιαίτερα σφαιρική κι ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες. Δεν γίνεται να πάρω το χρόνο μου ή να κάνω ταξίδι ή κάποιο απωθημένο ( στο ταξίδι έχεις 100% δίκιο). Τα βγάζω πέρα μόνη μου. Οπότε η δουλειά, αγχωτική ξαγχωτική, ευτυχώς που υπάρχει. Ο κύκλος θεωρώ πως έχει πολύ καλή πρόθεση. Αλλά. Αλλά...έχουν τον δικό τους επιλεκτικό τρόπο να προσεγγίζουν τα πράγματα. Προσπαθώ να μη με νοιάζει η αποδοχή των ανθρώπων που δεν θέλουν να καταλάβουν και να "smile and wave". Αν είχα γονείς, και ήταν νορμάλ, ίσως να ήταν όλα πολύ καλύτερα, να μην ξύπναγα κάθε μέρα με το άγχος του τι θα γίνει. Αλλά με το "αν" δεν έζησε κανείς. Αλλά αυτά είναι το real άγχος. ΑΥΤΑ τα καταλαβαίνω. Αυτό που με τρελαίνει είναι να κάθομαι στον καναπέ βλέποντας ταινία και ανοίγει η μύτη μου ή το χειρότερο, να πετάγομαι στον ύπνο μου με έτοιμη κρισούλα (αυτό είναι το πιο disturbing όλων). Είμαι τόσο φρικιό ρε γμτ....; Έχεις πολύ δίκιο αλλά συνοδεύεται πάντα με την αίσθηση του άγχους. Εχω δρομολογήσει να πάω για τρίπλεξ που μου πε ο γιατρός και θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω για κάποιο καιρό την πίεση. Γιατι τι σου ειπε οτι έχεις? εκανες καρδιογράφημα και έδειξε κάτι? Να την παρακολουθησεις την πιεση και να αρχισεις να τρως υγιεινα γιατι καμια φορα η διατροφη ειναι η αιτια της υπέρτασης. Τωρα επειδη ειμαι πολυ προσεκτικος με ολα αυτα δεν θα σου ελεγα να πάς για τρεξιμο αν δεν στο επιτρεψει πρωτα ο γιατρος σου και αν δεν κανεις το τριπλεξ πρωτα. Για μενα καλο ειναι κάποιος να κάνει και τεστ κοπωσεως πριν αρχισει να τρέχει ή να γυμνάζεται εντατικά.
Galatea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Προληπτικά μου το είπε. Όπως ανέφερα, μου πε ότι έχω εξαιρετική πίεση καρδιάς για την ηλικία μου αλλά το 15 είναι το στρες μου και με μάλωσε. Και είναι τόσο καλός αυτός ο γιατρός, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "κάνε κάτι με το άγχος σου γιατί δεν πάει άλλο".
Star_Light Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Εγω ειμαι κατά του την πεφτω σε 10 για να τσιμπήσω 2 τηλέφωνα πάντως. Εκτος του οτι ντρέπομαι το θεωρω και ξεφτιλα να φάς χυλοπιτα ή να σου κάνει η άλλη την δυσκολη. Ειμαι λιγο κομπλεξικός με αυτο το σπορ.
Galatea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δεν καταλαβαίνω, το έβαλα και σε παρένθεση εντωμεταξύ. Δεν το παίζω μάτσο τύπος κλπ. Σε όλους μας είναι γνωστό πάνω κάτω το τι ουσίες απελευθερώνει αυτή η πράξη. Και ΕΙΔΙΚΑ όταν δεν το κάνεις μόνος σου(χα, τι αστειος που ειμαι,ε; ) και το κάνεις με κάποιον που για σένα σημαίνει κάτι είναι 666τρισεκατομμύρια φορές πιο ευεργετικό. Η πνευματική υγεία/ισορροπία δεν είναι κάτι το εύκολο, ειδικά όσο πιο πολύ σκέφτεσαι/αναλύεις τα πράγματα κλπ. Παιδιά give him a break. Καλοπροαίρετα το πε. Μακάρι να ταν όλοι οι "κόπανοι" έτσι!
Star_Light Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Προληπτικά μου το είπε. Όπως ανέφερα, μου πε ότι έχω εξαιρετική πίεση καρδιάς για την ηλικία μου αλλά το 15 είναι το στρες μου και με μάλωσε. Και είναι τόσο καλός αυτός ο γιατρός, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "κάνε κάτι με το άγχος σου γιατί δεν πάει άλλο". Μπορει να σε καταστρεψει το αγχος ρε συ. Οι κρισεις πανικου ειναι συνηθως ακινδυνες εσυ νομιζεις οτι πεθαινεις και τρεχεις στο νοσοκομειο αλλα στην ουσια δεν παθαινεις τιποτα. Και το 15 πιεση μπορει να ειναι νευροπιεση αν δεν υπάρχει κάτι παθολογικο που να προκαλει την πιεση. Αλλα και παλι δεν ειναι καλο να έχεις πιεση υψηλη για καιρο για χρονια πχ γιατι δημιουργει φθορες εσωτερικα.
tehAllantin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δεν σκέφτονται/πραττουν/αντιμετωπιζουν/αντιδρουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Το να βάλει πχ το κορίτσιγιαπισι φίλους με το ζόρι να κάνουν το Χ μπορεί να δουλέψει για καλό αλλά και για κακό. Για την υπέρταση θα σου έλεγα να τσεκάρεις τη διατροφή πάντως και όταν λέω ήπια εκγύμναση (αν έχεις χρόνο και διάθεση) κάνε μία βόλτα. Αν έχει πάρκο, δάσος, πράσινο, ποταμια/λιμνες/παπιες κλπ εκει γύρω πήγαινε και απόλαυσε μισή ώρα έναν περίπατο κλπ. Εμένα εδώ με βοηθάει πχ. Ταίζω τις πάπιες και το φιλαράκι με κοροιδεύει. Για μένα είναι και γαμώ τα αντιστρές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα