Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω επισκεφθεί και ψυχίατρο, ο οποίος με το καλησπέρα μου έγραψε αντικαταθλιπτικά. Το οποίο εμένα με απώθησε πλήρως. Γιατί δεν έχω πρόβλημα να ακολουθήσω μια αγωγή, αλλά δε θέλω να με ξεπετάς "έτσι". Έχω τόσες απορίες, ανησυχίες για μια τέτοια αγωγή. Η οδηγία του ήταν "να σε παρακολουθεί η οικογένειά σου να τα παίρνεις σωστά" που σημαίνει ότι δεν άκουσε τίποτα απ'ό,τι του 'χα πει. Δημοσίου.

Δεν ξερω ποια πρεπει να ειναι η σχεση γιατρου-ασθενη σε αυτες τις περιπτωσεις  , αλλα αφου εσυ ενιωσες ασχημα πηγαινε σε αλλον.Συζητησε τα και ανεφερε του και την αγωγη που σου προτεινε ο αλλος.Αυτος θα σου πει και αν ειναι σωστο να την εφαρμοσεις η οχι.Παντως να την καθυστερεις απο μονη σου βρισκοντας ψεγαδια στους γιατρους δεν ξερω αν ειναι οτι καλυτερο.Παρε και δευτερη γνωμη με λιγα λογια.Ιατρικη , οχι καφενειακη.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξερω ποια πρεπει να ειναι η σχεση γιατρου-ασθενη σε αυτες τις περιπτωσεις  , αλλα αφου εσυ ενιωσες ασχημα πηγαινε σε αλλον.Συζητησε τα και ανεφερε του και την αγωγη που σου προτεινε ο αλλος.Αυτος θα σου πει και αν ειναι σωστο να την εφαρμοσεις η οχι.Παντως να την καθυστερεις απο μονη σου βρισκοντας ψεγαδια στους γιατρους δεν ξερω αν ειναι οτι καλυτερο.Παρε και δευτερη γνωμη με λιγα λογια.Ιατρικη , οχι καφενειακη.

Αυτό θα κάνω. Το 'χω αυτό με την αναβλητικότητα. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η συγκεκριμένη αγωγή είναι δεσμευτική. Δεν παίρνεις μια εβδομάδα τα χάπια, λες "δε μου κάνουν τίποτα" και τα σταματάς. Θέλει μήνες ισως και χρόνο. Anyway, θα απευθυνθώ σε κάποιον δοκιμασμένο ειδικό να δούμε μαζί τις επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν θέλει ούτε καν μήνα. 2-3 εβδομάδες χρειάζονται.

Δε μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα σου με την ΦΑ. Όποιος έχει μια ασθένεια και του προτείνεται απο ειδικό μια συγκεκριμένη λύση, κάθεται να το διαπραγματευτεί? Ή επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα ψυχικό νόσημα, θεωρούμε πως μπορούμε να φερθούμε έτσι?

Δημοσ.

Ο ψυχιατρος σε αντιμετωπισε ετσι γιατι πραγματικα ειναι πολυ απλη η περιπτωση σου στο ειπα και παραπανω. Εισαι σε μια φαση που εχεις βυθιστει στο προβλημα και σκεφτεσαι λαθος. Δηλαδη απεφυγες την αγωγη που θα σε κανει καλα και εξακολουθεις να ζεις στο προβλημα σου παιρνοντας ηρεμιστικα. Ξανασκεψου το και πηγαινε σε εναν ψυχιατρο. Χανεις χρονο απο την πραγματικη ζωη που μπορεις να κανεις.

Και θα το ξαναπω. Τα ηρεμιστικα που παιρνεις οχι μονο ειναι λαθος τροπος αλλα ειναι πολυ χειροτερα απο οποιαδηποτε αντικαταθλιπτικα που θα σου γραψει ο γιατρος.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν θέλει ούτε καν μήνα. 2-3 εβδομάδες χρειάζονται.

Δε μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα σου με την ΦΑ. Όποιος έχει μια ασθένεια και του προτείνεται απο ειδικό μια συγκεκριμένη λύση, κάθεται να το διαπραγματευτεί? Ή επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα ψυχικό νόσημα, θεωρούμε πως μπορούμε να φερθούμε έτσι?

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται 2-3 εβδομάδες με τα αντικαταθλιπτικά. Άλλωστε έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση διαφορετικά. Τα υπόλοιπα δε τα σχολιάζω... Δε το διαπραγματεύομαι αλλά έχω το δικαίωμα να φοβάμαι, σωστά; Γι'αυτό εάν μου ξαναπροταθεί από ειδικό, θέλω να μου εξηγήσει σφαιρικά τη διαδικασία και τι να περιμένω. Είναι παράλογο αυτό που λέω;

Δημοσ.

Η ενλογω θεραπεια χρειαζεται μηνες μπορει και ενα χρονο και ισως και παραπανω αναλογα τη περιπτωση. Εχεισ απολυτα δικαιο να ζητησεις να σου τα εξηγησει και ειναι και υποχρεωση του. Αλλα να ξερεις οτι ουτε τα φαρμακα ουτε και ο γιατρος μπορουν να σου τα λυσουν ολα, βοηθανε αλλα ειναι σε μεγαλο μερος και μια εσωτερικη διεργασια. Χρειαζεται πολυ δυναμη και ευχομαι να την εχεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται 2-3 εβδομάδες με τα αντικαταθλιπτικά. Άλλωστε έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση διαφορετικά. Τα υπόλοιπα δε τα σχολιάζω... Δε το διαπραγματεύομαι αλλά έχω το δικαίωμα να φοβάμαι, σωστά; Γι'αυτό εάν μου ξαναπροταθεί από ειδικό, θέλω να μου εξηγήσει σφαιρικά τη διαδικασία και τι να περιμένω. Είναι παράλογο αυτό που λέω;

Δεν έχει σχέση το τι νομίζουμε, πολλά αντικαταθλιπτικά δρούν σε 2-3 εβδομάδες, και μετά το πέρας αυτού του χρόνου, ανάλογα την περίπτωση αυξάνει η μειώνει (ή σταματά τελείως) τη δόση τους ο ιατρός.

Για τα υπόλοιπα που γράφεις, μαζί σου, αρκεί να μην ψάχνεις δικαιολογίες για να κρύψεις το πρόβλημα κάτω απ το χαλί.

Πήγαινε σε κάποιον ψυχίατρο και πες του τους προβληματισμούς σου. Ο ψυχολόγος είναι εγκληματικό να δρά, χωρίς τη συμβολή ψυχιάτρου.

Δεν είναι κάτι δύσκολο και δεν πρέπει να φοβάσαι, απλώς όπως αντιμετωπίζουμε μια οποιαδήποτε ασθένεια, πηγαίνοντας στον σωστό ιατρό, έτσι πρέπει να δρούμε και με τις ψυχικές νόσους.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιταξε παραλογο δεν ειναι να θες να μαθεις αλλα για εμενα μην αρνηθεις την θεραπεια με αγχολυτικά, αυτα τα φαρμακα θυμησου οτι εχουν εφευρεθεί για αυτο ακριβως το λογο.. Σιγουρα ειναι καλυτερο να ακολουθησεις την αγωγη οποιουδήποτε γιατρου παρα να παιρνεις απο το μυαλο σου διαφορα ηρεμιστικα το οποια μπορει και να μην ειναι καταλληλα για την περιπτωση σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...