Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα το πρόσεξα, 30 κλήσεις;

Εσυ είσαι ο τρόμος των δρόμων. Κανονικά πρέπει να σου ακυρωσουν το δίπλωμα.

• Like 4
Δημοσ.

Κάποιες εταιρίες είναι ασφαλισμένες για τέτοιες περιπτώσεις να μην μπλέκουν με τράπεζες και διαμάχες. Ή εξαρτάται το συμβόλαιο που κάνεις και τι έχεις υπογράψει στους όρους.

Δεν είπα ότι πάντα αυτό γίνεται, απλά εξήγησα τι προφανώς έγινε στην περίπτωση που quotάρισα, γιατί όπως γράφτηκε εύκολα παρερμηνευόταν.

Επίσης, πως γνωρίζεις για την κλίση; Στην έδωσαν προσωπικά; Γιατί τότε πάει ονομαστικά, και αν είσαι από άλλη χώρα άνετα την σκαπουλάρεις. Ή ήταν κλίση που την βρήκες στο παρπρίζ από παρκάρισμα; Ήταν τροχαία δηλαδή ή δήμος; Δήμο πάλι μπορείς να την σκαπουλάρεις, της τροχαίας δεν χάνονται.

Στο παρμπριζ ηταν και οι 2. Τοτε το ειχα ψαξει λιγο και ηταν μεγάλο θεμα στην Ε.Ε η μη υπαρξη ενιαιου συστήματος ωστε να μεταφέρονται οι κλησεις στην χωρα του οδηγου. Στην γερμανία ελεγαν τοτε περίπου το 25% των παραβάσεων γίνεται με οχηματα με ξενες πινακίδες που ποτε δεν τιμωρούνται. Η εταιρία ενοικιάσεως μπορεί ανετότατα να δώσει τα στοιχεία του οδηγου στον δήμο-αστυνομία κτλ και να φύγει απο επάνω της το βάρος.

Και εμένα μου κάνει εντύπωση αν οι 30 είναι όλες στην Σερβία στην Ελλάδα πόσες θα έχεις; Κάτι παίζει....

Χαλαρώστε, Ελλάδα εχω να πάρω κληση αρκετά χρονια. Και οι 30+ ειναι για παρκάρισμα σε συγκεκριμένω σημειο του Βελιγραδίου. Ελεγχομενη σταθμευση max 2 ωρώ my azz, μου αφήνουν 1 κάθε μερα εκτος κυριακής σε πλαστικο σακουλάκι παρακαλώ!Επειδή εκει ειναι οργανωμένο κράτος δεν υπήρξε ουτε 1!!! ημέρα που να μη μου έκοψαν. Και για να μην ακουσω χαζές ηθικολογίες, και οι Σέρβοι τρώνε αβέρτα κλίσεις στην Ελλαδα αλλα πράτουν το ίδιο. Μονο αμα σου πάρουν πινακίδε ή σου βάλουν δαγκάνα στο αμάξι την έχεις ασχημα, ευτυχώς κανένα απο τα 2 δεν μου συνέβει(ακόμα... :X )

Δημοσ.

Στο παρμπριζ ηταν και οι 2. Τοτε το ειχα ψαξει λιγο και ηταν μεγάλο θεμα στην Ε.Ε η μη υπαρξη ενιαιου συστήματος ωστε να μεταφέρονται οι κλησεις στην χωρα του οδηγου. Στην γερμανία ελεγαν τοτε περίπου το 25% των παραβάσεων γίνεται με οχηματα με ξενες πινακίδες που ποτε δεν τιμωρούνται. Η εταιρία ενοικιάσεως μπορεί ανετότατα να δώσει τα στοιχεία του οδηγου στον δήμο-αστυνομία κτλ και να φύγει απο επάνω της το βάρος.

Χαλαρώστε, Ελλάδα εχω να πάρω κληση αρκετά χρονια. Και οι 30+ ειναι για παρκάρισμα σε συγκεκριμένω σημειο του Βελιγραδίου. Ελεγχομενη σταθμευση max 2 ωρώ my azz, μου αφήνουν 1 κάθε μερα εκτος κυριακής σε πλαστικο σακουλάκι παρακαλώ!Επειδή εκει ειναι οργανωμένο κράτος δεν υπήρξε ουτε 1!!! ημέρα που να μη μου έκοψαν. Και για να μην ακουσω χαζές ηθικολογίες, και οι Σέρβοι τρώνε αβέρτα κλίσεις στην Ελλαδα αλλα πράτουν το ίδιο. Μονο αμα σου πάρουν πινακίδε ή σου βάλουν δαγκάνα στο αμάξι την έχεις ασχημα, ευτυχώς κανένα απο τα 2 δεν μου συνέβει(ακόμα... :X )

Άρα συνεχίζεις να παρκάρεις στο ίδιο μέρος ε? :P

• Like 1
Δημοσ.

Και δαγκάνα να σου βάλουν παίρνεις το γρύλο, βγάζεις την ρεζέρβα απο το πορτμπαγκαζ και είσαι κομπλε.

Δημοσ.

Και δαγκάνα να σου βάλουν παίρνεις το γρύλο, βγάζεις την ρεζέρβα απο το πορτμπαγκαζ και είσαι κομπλε.

Να με δω να γυρναω ελλαδα με την 115/70R13.....Αμα φάω δαγκανα φοβαμαι οτι θα βγουν απο το μπαουλο οι υπόλοιπες 30. Οπότε προσοχή και αμα γίνει τίποτα αλλαζω πινακιδα πριν παω.

Δημοσ.

Στο παρμπριζ ηταν και οι 2. Τοτε το ειχα ψαξει λιγο και ηταν μεγάλο θεμα στην Ε.Ε η μη υπαρξη ενιαιου συστήματος ωστε να μεταφέρονται οι κλησεις στην χωρα του οδηγου. Στην γερμανία ελεγαν τοτε περίπου το 25% των παραβάσεων γίνεται με οχηματα με ξενες πινακίδες που ποτε δεν τιμωρούνται. Η εταιρία ενοικιάσεως ανετότατα να δώσει τα στοιχεία του οδηγου στον δήμο-αστυνομία κτλ και να φύγει απο επάνω της το βάρος.

Ρε φίλε, προσπάθησε να καταλάβεις ότι χώρα από χώρα και εταιρία από εταιρία έχει διαφορά. Στην Ισπανία μπορεί να έχει ασφάλεια η εταιρία για τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να κάλυπτε το αμάξι το ασφάλιστρο που είχες υπογράψει όταν το ενοικίασες, μπορεί οι κλήσεις να ήταν κάτι παρόμοιο με τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας της ελληνικής που δεν υπάγονται (τουλάχιστον μέχρι πριν 1-2 χρόνια) στο δημόσιο οπότε άνετα δεν τις πλήρωνες, μπορεί το γραφείο να έχει βίσμα να του σβήνονται οι κλήσεις, κτλ κτλ

Αν η εταιρία ενοικίασης έχει τα στοιχεία της πιστωτικής σου και της έρθει κλήση και δεν υπάρχει τρόπος να την αποφύγει, θα σου χρεώσει την κάρτα και μετά τράβα να βρεις το δίκιο σου, που δεν θα το βρεις.

Αυτό με την Γερμανία και το 25% λογικό είναι, στα περισσότερα ευρωπαικά κράτη συμβαίνει γιατί είναι ανοικτά τα σύνορα. Η Ελλάδα είχε τα βαλκάνια να την χωρίζουν από την Ευρώπη, δεν ξέρω τώρα με την είσοδο της Βουλγαρίας τι συμβαίνει στα ποσοστά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο ή παράνομο, το ίδιο κάνουν και τα ξενοδοχεία.

Προφανώς νόμιμο είναι, αν δεν συμφωνείς πας στην τράπεζα να ζητήσεις τα ρέστα.

Γι'αυτόν τον λόγο δίνεις στοιχεία πιστωτικής, για χρεώσεις σου που θα θελήσεις να τις "αποφύγεις".

Να ζητήσεις τα ρέστα ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ; Η τράπεζα εντολές παίρνει. Ειδικά αν εσύ έχεις δώσει τα στοιχεία της κάρτας σου. Μπορείς να αμφισβητήσεις τη συναλλαγή αλλά αυτό αφορά περιπτώσεις που σου υποκλέπτουν τα στοιχεία σου.

Τα ρέστα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να ζητηθούν από τον επιχειρηματία που έκανε τη χρέωση χωρίς να ενημερώσει. Και μη σας φανεί περίεργο, μπορεί να υπήρχε σε παράγραφο στο συμφωνητικό ενοικίασης που είχαν υπογράψει ότι σε περίπτωση προστίμων, η χρέωση συμπεριλαμβάνεται στα λοιπά έξοδα.

Δημοσ.

Ρε φίλε , το 2002 που ανέβηκα εγώ , μου λέγανε ότι αν έχεις Ελληνικό Διαβατήριο , μην περιμένεις να σε βάλουνε σε λογαριασμό με overdraft !

Είχανε αφήσει κάτι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ κάτι χρέη τρελά , και είχε απαγορευσει η τράπεζα την έκδοση πιστωτικών αλλά και overdraft εάν ΔΕΝ είχες Αγγλικό διαβατήριο !

Και καλά κάνανε βασικά.

Δεν ξέρω αν θα σε τσακώσουνε στο αεροδρόμιο , η Αγγλία πάντως δεν είναι μπουρδέλο , καλά θα κάνεις να το πληρώσεις το χρέος , γιατί είνια τράπεζα , και θα κυνηγάει μέχρι και τα παιδιά σου !

• Like 3
Δημοσ.

Τσαμπα αγχωνεσαι.

Δεν θα σου κανει κανενας τιποτα. Βεβαια δεν ειναι και τοσο σοφη ιδεα να επικοινωνησεις με την τραπεζα να τους θυμησεις το παλιο σου χρεος επειδη εκει μετα θα εχεις αλλα και μπορει τα 3000 να στα εχουνε κανει 30.000. Μιλαμε για τραπεζα, το μεγαλυτερο βαμπιρ που εφτιαξε ο ανθρωπος μετα τον Alucard απο το hellsing.

Κανε την παπια και τελειωσε η υποθεση. Απο την στιγμη που δεν εχουν επικοινωνησει μαζι σου, σημαινει οτι οτι σε "ξεχασαν" , ειτε οτι δε μπορουνε να σε βρουνε ειτε οτι ΔΕΝ εχουν την δυναμη να σε βρουνε. Τι περιμενεις δηλαδη, να ερθει η ΕΛΑΣ να σε συλλαβει για χρεη... αλλης χωρας? Να και κατι θετικο του να μενουμε σε μπανανια.

Απλα καλου κακου αμα θες να φυλας το πωπουδακι σου μην επισκεφτεις την αγγλια για τα επομενα 10 χρονια :)

• Like 1
Δημοσ.

3.500+ λιρες προ 11ετιας με επιτοκια πιστωτικής (και το overdraft απο ενα σημειο και μετα αφου δεν το καλυπτεις τρεχει με παρομοια επιτοκια) να τρεχουν απο τοτε ειναι σημερα μαλλον αρκετα σημαντικα ποσα

Με 15% στα 15 χρόνια κάπου 15000 λίρες το κόβω χονδρικά! Εγώ αν ήμουν τράπεζα θα τον κυνηγούσα!!!

Δημοσ.

Με 15% στα 15 χρόνια κάπου 15000 λίρες το κόβω χονδρικά! Εγώ αν ήμουν τράπεζα θα τον κυνηγούσα!!!

με ποιον τροπο?

αλλο το αγγλικο δικαιο και αλλο το ελληνικο. Αν μπορουσαν οχι μονο θα τον κυνηγουσαν αλλα θα του ειχαν αφαιρεσει κατευθειαν το ποσο απο τον λογαριασμο.

Δημοσ.

Απο Ισπανια που γνωριζω, γνωστοι μου ειχαν αφησει απληρωτο τον τελευταιο λογαριασμο τηλεφωνιας και πιστωτικης καρτας πριν φυγουν, 2 χρονια μετα, στην δνση που ειχαν ορισει ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ και ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ειχαν δωσει και Ελλαδα δνση καθως δεν ηταν Ισπανοι πολιτες), ηρθε χαρτι απο δικηγορικο γραφειο το οποιο βεβαιωνε την οφειλη και ευγενικα ζητουσε την πληρωμη χωρις τοκους, επειδη ετυχε να μενουμε με εναν 1 οροφο διαφορα και ο θυρωρος εβλεπε ελληνικο ονομα και ηξερε οτι ειμαι ελληνιδα μου εφερε το χαρτι και με ρωτησε εαν τους ηξερα και εαν μπορουσα να επικοινωνησω μαζι τους ωστε να τους το δωσω, καθε 4 μηνες ερχοταν και ενα καινουριο χαρτι το οποιο επαναλαμβανε πανω κατω τα ιδια πραγματα ομως το ποσο ανεβαινε καθως περιειχε πλεον και τοκους, μετα απο εναν χρονο ηρθε νεο χαρτι το οποιο απαιτουσε την πληρωμη πλεον και περιειχε "απειλη" εμμεσως πλην σαφως οτι στην περιπτωση που δεν πληρωνοταν ειχαν πλεον  το δικαιωμα μεχρι της συλληψης, τελικα οι γνωστοι μου ΕΥΤΥΧΩΣ αποφασισαν να πληρωσουν το ποσο, καθως ηθελαν να ερθουν για επισκεψη Ισπανια, ενδιαμεσα ειχαν τηλεφωνικη επικοινωνια με το δικηγορικο γραφειο που ειχε αναλαβει την  ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ και το οποιο τους ειπε οτι ειχαν ενημερωθει οι αρμοδιες αρχες της Ισπανιας και οτι θα μπορουσαν να προβουν σε συλληψη για χρεη με την αφιξη τους ειτε αεροπορικως ειτε ακτοπλοικως ειτε οδικως στη χωρα.

Βεβαια ολα αυτα Ισπανια.....

Δημοσ.
Mpla mpla, για κάτι τέτοιους τσόγλανους, παιδιά που είχαν πραγματική ανάγκη δεν μπορούσαν να πάρουν overdraft...
να μην το αναλύσω περαιτέρω, όλοι εσείς οι mprouklides του 2000 τον παίρνεται ασύστολα..
θυμάμαι και συγχύζομαι..

anyway..

με ποιον τροπο?

αλλο το αγγλικο δικαιο και αλλο το ελληνικο. Αν μπορουσαν οχι μονο θα τον κυνηγουσαν αλλα θα του ειχαν αφαιρεσει κατευθειαν το ποσο απο τον λογαριασμο.

ο τρόπος είναι απλός, όταν μπει στη χωρα...
στο αεροδρόμιο θα σου κλάσουν, bailiffs σε ψάχναν τότε...
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά για να μην μπερδευόμαστε με διάφορα και επειδή πολλοί λένε οτι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Εγώ λέω οτι μπορούν και παραμπορούν. Αν σε ξέχασαν είναι άλλο θέμα.

Αν τους έχεις δώσει τα στοιχεία σου και θέλει κάποιος να σε ψάξει στην χώρα που διαμένεις, βάζουν τους δικηγόρους τους και ψάχνουν στην Ελλάδα και μπορούν να σου κάνουν αγωγή και να διεκδικήσουν οτι θέλουν. Το μόνο εμπόδιο για αυτούς είναι οτι θα πρέπει να βρούν έλληνες δικηγόρους να τους πληρώσουν λίγο παραπάνω και σου χρεώνουν άμα γουστάρουν και τα δικηγορικά έξοδα. Μπορούν να βρούνε είτε έλληνες δικηγόρος που εργάζονται αγγλία είτε δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα που δουλειά τους είναι η εκπροσώπιση πελατών και νομικών προσώπων από ξένες χώρες. Δεν σου απαγορεύει κανένας νόμος να προσφύγεις νομικά εναντίον κάποιου σε ξένη χώρα και να διεκδικήσεις στα δικαστήρια της χώρας καταγωγής του άλλου οτι θέλεις.

Θα μου πείτε από που το ξέρω, το λέω εμπειρικά, κάποτε μιλούσα με δικηγόρο που εργάζεται σε εκδοτικό οίκο και μου είχε πεί οτι αν έχεις βιβλίο που διακινείται στο εξωτερικό και διαπιστώσεις οτι κάποιοι το πουλάνε έξω χωρίς άδεια, μπορείς άνετα ακόμα και στην Κίνα να προσφύγεις νομικά, εννοείται θα πληρώσεις το ανάλογο κόστος προσφυγής. Αν μιλάμε για τράπεζες τώρα εκεί δεν χρειάζεται ούτε συζήτηση, η κάθε προσφυγή απλά έχει το ρίσκο της και τις πιθανότητες αποτυχίας της, για τις ΗΠΑ ή χώρες εντός Ε.Ε δεν υπάρχει πρόβλημα, ο πελάτης έρχεται σε επαφή με δικηγόρο κάνει την προσφυγή και αναμένεται το δικαστήριο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν μιλάμε για αφρικάνικες χώρες ή ασιατικές με ανύπαρκτο σύστημα δικαιοσύνης ή πρόβλημα επικοινωνίας εκεί παίζει μεγάλο ρίσκο και σε ορισμένες περιπτώσεις σπάνια κάθεται κανείς να σε ψάξει εκεί.

Τώρα το αν το ξέχασαν μετά από τόσα χρόνια, αυτό είναι άλλο θέμα. Και εγώ πιστεύω αν δεν σε ενόχλησε κανένας μετά από τόσα χρόνια μάλλον κάτι θα έγινε και είτε θα το ξέχασαν, είτε δεν θα ξέχασαν τίποτε αλλά δεν θα ήθελαν να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα και το παράτησαν, μην διαβάζω όμως οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε γιατί αυτό κατά 1ον δεν στέκει και κατά 2ον ανοίγει την όρεξη και σε άλλους πονηρήδιδες να πάνε να πράξουν το ίδιο πράγμα νομίζοντας οτι θα την σκαπουλάρουν και μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι μετά.

Τώρα το αν θα σε κρατήσουν στο αεροδρόμιο μου είναι εντελώς άγνωστο. Αυτά μόνο για να βάζουμε κάποια πράγματα στην θέση τους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...