Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έφαγε λεφτά που δεν του ανήκουν. Από τη στιγμή που παίρνεις δάνειο τα λεφτά ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. Αυτό που έκανε είναι να μην είναι συνεπής στην αποπληρωμή του δανείου με ότι ευθύνες/ επιπτώσεις έχει αυτό (τοκισμός, δικαστικά έξοδα/ πρόστιμα αν τον κυνηγήσουν κλπ).

Χαίρομαι που το διευκρινίσαμε. Αλλά... did you just well-actually me?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συγγενή μου με πρόστιμο για τροχαίο όταν μπήκε στη χώρα μετα απο 6-7 χρόνια τον συνέλαβαν... Στιγμές απείρου κάλλους...

Δημοσ.

Μήπως να επικοινωνήσεις με την τράπεζα και να τα τακτοποιήσεις το χρέος σου πριν πας για να μην έχεις και το άγχος τι θα γίνει? (Η πρόταση μπορεί να θεωρηθεί και σοβαρή και τρολάρισμα, ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας :P )

Δημοσ.

Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές, είχα κάποια υπόλοιπα σε πιστωτικές κάρτες και 

στην τράπεζα με το overdraft, τα οποία όμως δεν κάλυψα.. 

Νομίζω ότι οι τράπεζες βρίσκουν όποιον θέλουν και εντός αλλά και εκτός συνόρων. Οπότε για να μην έχεις πάρει κάποια ειδοποίηση τόσα χρόνια, πιθανόν  να σε έχουν ξεχάσει κι εσένα και τα χρέη σου. 

Συγγενή μου με πρόστιμο για τροχαίο όταν μπήκε στη χώρα μετα απο 6-7 χρόνια τον συνέλαβαν... Στιγμές απείρου κάλλους...

Κάτι γνωστοί μου είχαν παρεμφερή εμπειρία. Είχαν νοικιάσει αμάξι και κάπου τα μεσάνυχτα και σε ερημική τοποθεσία μπήκαν κατα λάθος σε μονόδρομο. Δεν τους είδε κανένας, αλλά τους κατέγραψε κάμερα. Όταν επέστρεψαν σπίτι στη χώρα τους, είδαν περίεργη χρέωση στην αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού τους. Ρωτώντας στην τράπεζα, έμαθαν ότι ήταν το πρόστιμό τους. Η χρέωση έγινε εν αγνοία τους, κατευθείαν στην πιστωτική κάρτα χωρίς κανένα δικαστήριο και το μάθανε εντελώς τυχαία.  :mellow:

Δημοσ.

Νομίζω ότι οι τράπεζες βρίσκουν όποιον θέλουν και εντός αλλά και εκτός συνόρων. Οπότε για να μην έχεις πάρει κάποια ειδοποίηση τόσα χρόνια, πιθανόν  να σε έχουν ξεχάσει κι εσένα και τα χρέη σου. 

Κάτι γνωστοί μου είχαν παρεμφερή εμπειρία. Είχαν νοικιάσει αμάξι και κάπου τα μεσάνυχτα και σε ερημική τοποθεσία μπήκαν κατα λάθος σε μονόδρομο. Δεν τους είδε κανένας, αλλά τους κατέγραψε κάμερα. Όταν επέστρεψαν σπίτι στη χώρα τους, είδαν περίεργη χρέωση στην αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού τους. Ρωτώντας στην τράπεζα, έμαθαν ότι ήταν το πρόστιμό τους. Η χρέωση έγινε εν αγνοία τους, κατευθείαν στην πιστωτική κάρτα χωρίς κανένα δικαστήριο και το μάθανε εντελώς τυχαία.  :mellow:

Η κλήση πήγε στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (χάρη στην πινακίδα) δηλαδή την εταιρία που νοικιάζει τα αυτοκίνητα, αυτοί πλήρωσαν την κλήση και έχοντας τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας αυτού που είχε νοικιάσει το αμάξι εκείνη την μέρα, χρέωσαν το ποσό της κλήσης στην κάρτα του. Μην λέμε ό,τι θέλουμε.

Δημοσ.

Και είναι νόμιμο αυτό τώρα;

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο ή παράνομο, το ίδιο κάνουν και τα ξενοδοχεία.

Προφανώς νόμιμο είναι, αν δεν συμφωνείς πας στην τράπεζα να ζητήσεις τα ρέστα.

Γι'αυτόν τον λόγο δίνεις στοιχεία πιστωτικής, για χρεώσεις σου που θα θελήσεις να τις "αποφύγεις".

• Like 1
Δημοσ.

Άμα υπάρχει νόμος στο εκάστοτε κράτος που έγινε η παράβαση οτι για πρόστιμα-οφειλές προς το κράτος αφαιρούνται τα χρήματα απ'τον λογιαριασμό σου, φυσικά και είναι νόμιμο, σαν αυτό που έχει αρχίσει να κάνει η εφορία εδώ.

Δημοσ.

Η κλήση πήγε στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (χάρη στην πινακίδα) δηλαδή την εταιρία που νοικιάζει τα αυτοκίνητα, αυτοί πλήρωσαν την κλήση και έχοντας τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας αυτού που είχε νοικιάσει το αμάξι εκείνη την μέρα, χρέωσαν το ποσό της κλήσης στην κάρτα του. Μην λέμε ό,τι θέλουμε.

Με τη 2η παράγραφο απλά ανέφερα κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο paylidis. Δεν το συσχέτισα με τα όσα αναφέρω στην 1η. 

Δημοσ.

Εγω ξέρω ενα ατομο που εχει καταστρεψει 2 αμαξια εχει τρακαρει πολλες φορες και εχει φαει κλησεις (αλλα τις βαζει σε αλλους οτι οδηγουσαν και κλεγεται και γλιτώνει) μεσα σε 6 χρονια. Και ειχε φαει προστιμο γερμανια νομιζω για υπερβολικη ταχυτητα αλλα τη γλιτωσε επειδη δεν εμενε εκει (το σβησαν λεει)

Δημοσ.

Χαίρομαι που το διευκρινίσαμε. Αλλά... did you just well-actually me?

άδικα χάλασε το σάλιο σου μερικοί άνθρωποι έχουν μια διαφορετική αντίληψη και δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι αυτο ειναι λαθος.

Θα πουν να πάλι σχολιάζουν για τον Ελληναρα κτλ αντί να του πεις μπράβο ρε μάγκας που τους έφαγες τα λεφτα!!!!

Μάλλον στο σχολείο δεν μάθανε τι εστι υπευθυνότητα.

φυσικά δεν βάζω μέσα αυτούς που βρέθηκαν σε δυσκολία κτλ.

Λέω για αυτούς που μπορούσαν και είπαν "ε όλοι αυτο κάνουν ,σιγά μην με πιάσουν"

• Like 2
Δημοσ.

Έφαγες άνετος μια ταληρού ευρώ και την έκανες με ελαφρά επειδή έτσι σου είπαν τα υπόλοιπα... 18χρονα εκεί να κάνεις.  Και τώρα που έπηξε κάπως, ανησυχείς.  Με το συμπάθειο αλλά δεν συμμερίζομαι.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο ή παράνομο, το ίδιο κάνουν και τα ξενοδοχεία.

Προφανώς νόμιμο είναι, αν δεν συμφωνείς πας στην τράπεζα να ζητήσεις τα ρέστα.

Γι'αυτόν τον λόγο δίνεις στοιχεία πιστωτικής, για χρεώσεις σου που θα θελήσεις να τις "αποφύγεις".

2 κλισεις Ισπανια και Ανδορα σε οχημα της easycar και ποτε δεν πειραξαν την κάρτα μου, ουτε ηρθε κάποια ειδοποίηση μετα απο 7 χρόνια. Γενικα το θέμα με τις κλίσεις ειναι μπάχαλο αλλα ο γενικός κανόνας ειναι οτι κλίση σε αλλη χωρα την σκαπουλάρεις εκτός αν σου κάνουν κόλπα τύπου Σκοπίων. Απο σερβία έχω καμια 30ρια κλίσεις και ακόμα μπαινωβγαίνω ανετα.

Δημοσ.

2 κλισεις Ισπανια και Ανδορα σε οχημα της easycar και ποτε δεν πειραξαν την κάρτα μου, ουτε ηρθε κάποια ειδοποίηση μετα απο 7 χρόνια. Γενικα το θέμα με τις κλίσεις ειναι μπάχαλο αλλα ο γενικός κανόνας ειναι οτι κλίση σε αλλη χωρα την σκαπουλάρεις εκτός αν σου κάνουν κόλπα τύπου Σκοπίων. Απο σερβία έχω καμια 30ρια κλίσεις και ακόμα μπαινωβγαίνω ανετα.

Μπορεί να υπέγραψε τίποτα όρους όταν νοίκιασε το αμάξι. Λογικό μια εταιρεία να θέλει να διασφαλιστεί αλλιώς ο καθένας θα έκανε οτι βλακεία ήθελε στο δρόμο.

Δημοσ.

Κάποιες εταιρίες είναι ασφαλισμένες για τέτοιες περιπτώσεις να μην μπλέκουν με τράπεζες και διαμάχες. Ή εξαρτάται το συμβόλαιο που κάνεις και τι έχεις υπογράψει στους όρους.

Δεν είπα ότι πάντα αυτό γίνεται, απλά εξήγησα τι προφανώς έγινε στην περίπτωση που quotάρισα, γιατί όπως γράφτηκε εύκολα παρερμηνευόταν.

Επίσης, πως γνωρίζεις για την κλίση; Στην έδωσαν προσωπικά; Γιατί τότε πάει ονομαστικά, και αν είσαι από άλλη χώρα άνετα την σκαπουλάρεις. Ή ήταν κλίση που την βρήκες στο παρπρίζ από παρκάρισμα; Ήταν τροχαία δηλαδή ή δήμος; Δήμο πάλι μπορείς να την σκαπουλάρεις, της τροχαίας δεν χάνονται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...