Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πόσα είναι πλέον τα χρήματα που σου δίνει ο εοπυυ για αγορά γυαλιών
τον Νοέμβρη συμπληρώνω 4 χρόνια που μου επιτρέπει την "χρηματοδότηση" 
θυμάμαι πριν 4 χρόνια να πήρα μόνο 60€

Δημοσ.

Ξερει κανεις αν με αυτα τα 100 ευρω μπορει να αγορασει κανει; οτι θελει ? Δηλαδη αν εγω δεν θελω φακους αλλα σκελετο των 80 ε , μου τον πληρωνει ? Η ισχυουν καποια νουμερα (30Χ2 για φακους+40 για σκελετο ) που γραφτηκαν σε ενα ποστ πιο πισω ?

Δημοσ.

Είναι max 100 ευρω. Που σημαίνει οτι ο σκελετός σου + οι φακοί κάνουν 80 θα πάρεις 80. Αν κάνουν 120 θα πάρεις 100 και θα πληρώσεις 20 εσύ. Έχω την εντύπωση οτι πλέον είναι ανα 5 χρόνια. ¨Ετσι άκουσα να λέει ο ελεκτής γιατρός όταν πήγα για υπογραφή. Και προσοχή κατα γράμμα η διαδικασία που αναφέρετε παραπάνω γιατι είτε θα σας τρέξουν άσχημα είτε θα χάσετε τα χρήματα που δικαιούστε.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι θελεις παιρνεις, ο οπτικος θα γραψει αυτο που χρειαζεται ωστε να καλυφθεις απο το ΙΚΑ. Τελευταια φορα πριν απο 6μηνο ηταν 100€.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,σε περίπτωση που έχεις κάνει όλη την διαδικασία και μέχρι να μπουν τα λεφτά μείνεις ανασφάλιστος τι γίνεται? 
Επίσης ξέρετε αν δέχονται αλλες τράπεζες πέρα απο την Εθνική?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,σε περίπτωση που έχεις κάνει όλη την διαδικασία και μέχρι να μπουν τα λεφτά μείνεις ανασφάλιστος τι γίνεται? 

Επίσης ξέρετε αν δέχονται αλλες τράπεζες πέρα απο την Εθνική?

Εμένα  eurobank  που έχω την δέχτηκαν κανονικά. Λογικά δεν νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα έφοσον η διαδικασία έγινε όσο η ασφάλεια ήταν οκ αλλα ρώτα το καλύτερα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Είχα πάρει γυαλιά πριν 4 χρόνια. Συνταγή γιατρού στο βιβλιάριο έχω γραμμένη 7/11/2012. Οπότε τώρα που πέρασαν 4 χρόνια πήγα σε οφθαλμίατρο και πήρα συνταγή στις 9/11/2016.

Μου λέει σήμερα ο ελεγκτής στο ΙΚΑ: Δεν έχει σημασία η συνταγή αλλά η ημερομηνία αγοράς γυαλιών που έγινε τότε....Σκαλώνω..(Τα γυαλιά δεν τα αγόρασα ακόμη..Εγώ καταλαβαίνω ότι η φετινή συνταγή πρέπει να είναι 4 χρόνια από τότε που αγοράστηκαν τα τελευταία). Μου λέει πήγαινε στις παροχές να ρωτήσεις. Στις παροχές μου λένε ότι η αγορά έγινε στις 14/11/2012.Λέω οπότε η συνταγή γιατρού πρέπει να είναι μετά τις 14/11/2016; Μου λέει αυτή ναι.

Καταλάβατε τι είπε;

Θα πάω σήμερα και θα πάρω τα γυαλιά.

Πρώτη συνταγή 7/11/12. Τελευταία συνταγή 9/11/16

Πρώτη αγορά 14/11/12. Τελευταία αγορά 17/11/2016

Βλέπετε κανένα πρόβλημα σε αυτό ; Ποιος ο λόγος να μην δικαιούμαι το ποσό; Αυτοί μετράνε τον χρόνο μεταξύ πρώτης αγοράς και τελευταίας συνταγής ; Δεν κολλάει αυτό.

Δημοσ.

Είχα πάρει γυαλιά πριν 4 χρόνια. Συνταγή γιατρού στο βιβλιάριο έχω γραμμένη 7/11/2012. Οπότε τώρα που πέρασαν 4 χρόνια πήγα σε οφθαλμίατρο και πήρα συνταγή στις 9/11/2016.

Μου λέει σήμερα ο ελεγκτής στο ΙΚΑ: Δεν έχει σημασία η συνταγή αλλά η ημερομηνία αγοράς γυαλιών που έγινε τότε....Σκαλώνω..(Τα γυαλιά δεν τα αγόρασα ακόμη..Εγώ καταλαβαίνω ότι η φετινή συνταγή πρέπει να είναι 4 χρόνια από τότε που αγοράστηκαν τα τελευταία). Μου λέει πήγαινε στις παροχές να ρωτήσεις. Στις παροχές μου λένε ότι η αγορά έγινε στις 14/11/2012.Λέω οπότε η συνταγή γιατρού πρέπει να είναι μετά τις 14/11/2016; Μου λέει αυτή ναι.

Καταλάβατε τι είπε;

Αυτό που καταλαβαίνω σύμφωνα με αυτά που γράφεις είναι ότι αν ισχύει αυτό που σου είπε θα πρέπει να πάρεις εκ νέου συνταγή γιατρού ώστε να έχει ημερομηνία μετά τις 14/11/2016.  

Δημοσ.

Ουσιαστικά θέλουν τη συμπλήρωση των 4χρόνων από τη στιγμή που έκανες την αίτηση με όλα τα δικαιολογητικά για την χορηγία των χρημάτων. Έχει αντίστοιχη υπογραφή στο βιβλιάριο σου από το μητρώο του ΙΚΑ (πέραν αυτή του οφθαλμιάτρου ΙΚΑ)

Δημοσ.

το θυμήθηκα τώρα

7/11/2012 η συνταγή γιατρού

12/11/2012 η απόδειξη αγοράς γυαλιών

14/11/2012 τα δικαιολογητικά για να πάρω τα λεφτά

τώρα

9/11/2016 η συνταγή γιατρού

17/11/2016 η απόδειξη αγοράς γυαλιών

τα δικαιολογητικά θα τα πάω μετά τις 21/11/2016

Είμαι μέσα στα όρια;;Εγώ καταλαβαίνω ότι είμαι. Καταλάβατε κάτι άλλο εσείς;

Δημοσ.

Έκανα την διαδικασία για την επιχορήγηση γυαλιών οράσεως του ΙΚΑ αλλά στο χαρτί που μου έδωσε ο οφθαλμίατρος λέει "Συμμετοχή 25%". Αυτό σημαίνει ότι το ποσό της επιχορήγησης αντί για 100€ είναι ουσιαστικά 75€;  :whistle:

Όσοι κάνατε την διαδικασία πρόσφατα γνωρίζετε τι ισχύει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...