zitsos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Λοιπον εχω ενα lonovo t61 μετα απο format νομιζω δηλαδη ενω λεει μπαταρια 80% δεν φωρτηζει και αν βγαλω τον φωρτηστη σβεινει.....για ρηξτε κσμια ειδεα....
Gas74 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δεν νομιζω οτι φταιει το format.ελεγξε τον φορτιστη σου καταρχην αν λειτουργει,που μαλλον δεν λειτουργει..αν αυτο γινεται για καιρο τωρα ισως εχει "πειραχτει" και η μπαταρια!!
apostol1s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 το πιο πιθανο ειναι οτι χρειαζεσαι μπαταρια.δεν εχει καμια σχεση το format.
zitsos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ωραια εχουμε δυο διαφωρετικεε γνωμες..για να δουμε καμια τριτη!""
driverpit Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ωραια εχουμε δυο διαφωρετικεε γνωμες..για να δουμε καμια τριτη!"" Από όσο είδα το laptop είναι 6-7 χρονών όποτε φίλε μου κατά πάσα πιθανότητα είναι μπαταριά παρέδωσε πνεύμα 1
plpapadopoulos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Λοιπόν η τρίτη γνώμη τώρα. Εφόσον έχεις Lenovo ThinkPad. Κατεβάζεις κι εγκαθιστάς το Lenovo System Update. Το αφήνεις να σου εγκαταστήσει όλους τους τελευταίους drivers και το latest bios. Ένας από αυτούς είναι ο Lenovo Power Manager (driver + software). Μπαίνεις εκεί, πηγαίνεις στο Advanced και κοιτάς την πραγματική κατάσταση της μπαταρίας, πόσους κύκλους έχει και ποιός είναι ο κατασκευαστής της. Σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να την κάνεις reset/recalibrate, καθώς και να επιλέξεις να θα παίζει σε maximum lifespan mode ή όχι. Από τα λεγόμενά σου θεωρώ πως η μπαταρία παίζει σε maximum lifespan mode, οπότε από ένα σημείο και μετά κόβει και δε φορτίζει.
apostol1s Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 ειμαι σχεδον σιγουρος οτι κατα 99,2% ειναι μπαταρια.ουτε το φορματ φταιει ουτε ο φορτιστης
zitsos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ο προβληματισμος μου ειναι οτι η μπαταρια κρατουσε την μια μερα κοντα 2 ωρες και την αλλη καμια .βασικα ο φωρτηστης του ειναι μεταβαλομενος και 10 εος 25v και νομιζω οτι το πειγα κατα λαθος στο 25 αυτο μπορει να εκαψε την μπαταρια...το ψαχνουμε ακομα ...
plpapadopoulos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ο προβληματισμος μου ειναι οτι η μπαταρια κρατουσε την μια μερα κοντα 2 ωρες και την αλλη καμια .βασικα ο φωρτηστης του ειναι μεταβαλομενος και 10 εος 25v και νομιζω οτι το πειγα κατα λαθος στο 25 αυτο μπορει να εκαψε την μπαταρια...το ψαχνουμε ακομα ... Ένα ένα μας τα λες μεγάλε... Τώρα αναφέρεις ότι ο φορτιστής είναι compatible και μάλιστα της πλάκας. Δοκίμασε αυτό που σου είπα πρώτα και μετά βλέπεις για τα υπόλοιπα. Επίσης αν σου έχει κάψει κάτι, αυτό μπορεί να component στο κύκλωμα φόρτισης. Το λάπτοπ φαντάζομαι δουλεύει κανονικά αν βγάλεις τη μπαταρία και το αφήσεις μόνο του στο φορτιστή έτσι? Τέλος δοκίμασε να κάνεις reset τη μπαταρία όπως σου έχω ξαναπεί, άστο όση ώρα απαιτείται ώς να τελειώσει (συνήθως 4-8 ώρες αν η μπαταρία είναι στα καλά της) και σε αυτή την περίπτωση μή διακόψεις τη φόρτιση για κανένα λόγο αν δε σου δείξει ότι ολοκληρώθηκε το reset.
zitsos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ναι δουλευει χωρις την μπαταρια ...σορι γισ το ενα ενα ...τωρα ειμαι εκτος την παρασκευη που θα επιστρεψω θα εχουμε τα ποιο νεα αποτελεσματα....
ramarg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ναι δουλευει χωρις την μπαταρια ...σορι γισ το ενα ενα ...τωρα ειμαι εκτος την παρασκευη που θα επιστρεψω θα εχουμε τα ποιο νεα αποτελεσματα.... Κοιτα μετα απο 6-7 χρονια το μονο σιγουρο ειναι οτι οι μπαταρίες παραδιδουν πνευμα ή κρατάνε 5 λεπτά ! Απο εκεί και πέρα πως έκανες το format? Από δικό σου dvd windows iso? Η με την κλασσικη επαναφορα συστηματος απο recovery partition ? Το λεω γιατι στην εργοστασιακη επαναφορα σου περναει και drivers που ουτε κατα διανοια υπαρχουν στο νετ... Σε καποια λαπτοπ εχω την εντυπωση οτι υπαρχει και ειδικός driver για την πλακετα στο σημειο συνδεσης της μπαταριας,ωστε να γινεται η εναλλαγή πηγής τροφοδοσίας ρεύματος απο την μπαταρια οταν βγαλεις τον φορτιστή.
zitsos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Εκανα απο δικο μου cd οχι μαμισιο αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω ψαξει πολυ με τους drivers...την παρασκευη που θα κανω κινησεις θα σου πω...πρεπει να κατεβασω πρωτα το προγραμμα για τους drive και βλεπουμε...
plpapadopoulos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Κοιτα μετα απο 6-7 χρονια το μονο σιγουρο ειναι οτι οι μπαταρίες παραδιδουν πνευμα ή κρατάνε 5 λεπτά ! Απο εκεί και πέρα πως έκανες το format? Από δικό σου dvd windows iso? Η με την κλασσικη επαναφορα συστηματος απο recovery partition ? Το λεω γιατι στην εργοστασιακη επαναφορα σου περναει και drivers που ουτε κατα διανοια υπαρχουν στο νετ... Σε καποια λαπτοπ εχω την εντυπωση οτι υπαρχει και ειδικός driver για την πλακετα στο σημειο συνδεσης της μπαταριας,ωστε να γινεται η εναλλαγή πηγής τροφοδοσίας ρεύματος απο την μπαταρια οταν βγαλεις τον φορτιστή. Μη τον αποπροσανατολίζεις τον άνθρωπο. Έγραψα παραπάνω ότι με το Lenovo System Update, μπορεί να περάσει τα πάντα σε καθαρή εγκατάσταση Windows και να είναι όπως το εργοστασιακό. Το ίδιο ισχύει για τον driver του power management και το software για τη διαχείριση της μπαταρίας στα ThinkPad. To Τ61 είναι σειρά ThinkPad. Τέλος ως μέσος όρος διάρκεις μπαταρίας είναι τα 3 με 5 χρόνια. Έχει όμως παρατηρηθεί μπαταρίες να κρατάνε και 7 και 8 χρόνια με μειωμένο capacity μεν, βγάζουν όμως δε (ειδικά αν οι κυκλοι είναι σχετικά λίγοι κι έχουν γίνει με ευλάβεια). Δε λέω ότι η μπαταράι του δουλεύει, λέω όμως ότι υπάρχει μια πιθανότητα να δουλεύει. Επίσης κάτι άλλο, αν το FRU της μπαταρίας παραπέμπει σε SONY κατασκευαστή, τη μπαταρία την θεωρεί από τώρα ξεγραμμένη, ας ήταν κι ενός χρόνου. Τo προβληματικό FRU αν 8υμάμαι καλά είναι το 92P1138/92P1142 κι αφορά T61/T500 κλπ.
zitsos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 τελικά έκανα ολλα αυτά που είπανε οι προ λαλησαντες -Lenovo System Update, και Lenovo Power Manager-αλλα ακρη δέ βρίκα μα λόν παμε για καινουργια μπαταρία.....και ρωταω υπαρχη κανενα sait με καλές τιμές poy prωtinete η να πάμε στα κλασικά-eshop k.a-μαλον ήρθε η ώρα της ,η έκανα εγώ πατάτα με το τροφοδοτικό και την έκαψα,,,,,,ακόμα γραφη 80% αλλά και οτι δεν φορτίζει και όταν βγάζω την μπριζα σβήνει!
plpapadopoulos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δώσε μου το FRU της μπαταρίας που έχεις, γιατί ίσως τυχάνει να έχω εγώ μια spare να κάθεται από μηχάνημα πο πούλησα και την είχα αγοράσει για να έχει 2. Αν όχι θα σου δώσω το equivalent FRU που την έχει αντικαταστήσει πλέον για να βρείς άλλη. Παρεπιπτόντως της έκανες πρώτα reset που σου είπα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα