Kostas75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Καλημέρα σε όλους. Έχω φτιάξει ένα απλό Excel για τις ταινίες μου σε 6 εξωτερικούς δίσκους μου, το οποίο αποτελείται από sheets που το καθένα περιλαμβάνει τις ταινίες του κάθε δίσκου στην μία στήλη και ένα comment π.χ. "Movie Disk 1", στην 2η στήλη. Θέλω να μπορεί να γίνεται αυτόματα merging των περιεχομένων αυτών των sheets σε ένα συγκεντρωτικό sheet, το οποίο θα περιλαμβάνει στην μία στήλη όλες τις ταινίες όλων των δίσκων και στην άλλη στήλη το comment με τον δίσκο στον οποίο βρίσκεται η ταινία, π.χ.: "Captain Philips" στην 1η στήλη και "Movie Disk 5" στην 2η στήλη, "Captain America - The First Avenger" στην 1η στήλη και "Movie Disk 3" στην 2η στήλη. Επίσης, σημαντικό: Κάθε φορά που πρoσθέτω 1 ταινία (και την αντίστοιχη στήλη με το "Movie Disk x") σε ένα από τα sheets, θέλω να ενημερώνεται αυτόματα και το συγκεντρωτικό sheet, στο οποίο να ΜΗΝ υπάρχουν διπλο-εγγραφές και να μην γίνονται append στο τέλος των περιεχομένων του συγκεντρωτικού οι ταινίες, αλλά κάθε φορά που γίνεται αλλαγή σε ένα από τα sheets των Movie Disk x, να αντιγράφονται εκ νέου όλα τα περιεχόμενα των sheets στο συγκεντρωτικό. Επιθυμητό είναι να γίνεται και ταξινόμηση στο τέλος με βάση το όνομα της ταινίας, αλλά όχι απαραίτητα, το κάνω και χειροκίνητα αν είναι δύσκολο να γίνεται αυτόματα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός τι θέλω να κάνω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
nikomas50 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Στο συγκεντρωτικό sheet χρησιμοποίησε 2 στήλες για κάθε μεμονωμένο sheet και στο κελί Α1 του συγκεντρωτικού γράψε =sheet1!A1, στο κελί Β1 γράψε =sheet1!B1..... στο κελί C1 του συγκεντρωτικού γράψε =sheet2!A1, στο κελί D1 γράψε =sheet2!B1 κ.ο.κ. Επίλεξε τα κελιά της πρώτης σειράς του συγκεντρωτικού και κάνε αντιγραφή με σύρσιμο στα επόμενα. Είναι η πιο απλή και γρήγορη λύση.
Kostas75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Στο συγκεντρωτικό sheet χρησιμοποίησε 2 στήλες για κάθε μεμονωμένο sheet και στο κελί Α1 του συγκεντρωτικού γράψε =sheet1!A1, στο κελί Β1 γράψε =sheet1!B1..... στο κελί C1 του συγκεντρωτικού γράψε =sheet2!A1, στο κελί D1 γράψε =sheet2!B1 κ.ο.κ. Επίλεξε τα κελιά της πρώτης σειράς του συγκεντρωτικού και κάνε αντιγραφή με σύρσιμο στα επόμενα. Είναι η πιο απλή και γρήγορη λύση. Το δοκίμασα μόλις τώρα και στο συγκεντρωτικό μου βγάζει error: #NAME? με επεξήγηση "Invalid Name Error".
nikomas50 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Στη θέση του "sheet1" πρέπει να γραφτεί το όνομα που έχεις δώσει στην αντίστοιχη καρτέλα. Πιο απλά αντί να γράψεις =sheet1!A1 στο κελί Α1 του συγκεντρωτικού, επίλεξε αυτό το κελί, γράψε = , επίλεξε κατόπιν το κελί Α1 του επιθυμητού sheet και ΟΚ.
Kostas75 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μια ερώτηση ακόμη: Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να κάνουμε sorting τα data, με βάση ένα εκ των στηλών (columns), χρησιμοποιώντας VISUAL BASIC;;; Ευχαριστώ.
nikomas50 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Γίνεται εύκολα με δημιουργία μακροεντολής αν γνωρίζεις τη σχετική διαδικασία καταγραφής.
Kostas75 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Έχω ένα έτοιμο κώδικα Visual Basic για Excel και δουλεύει για να μαζεύει τα δεδομένα από όλα τα sheets και να τα γράφει σε ένα νέο συγκεντρωτικό sheet κάθε φορά (διαγράφοντας το προηγούμενο συγκεντρωτικό sheet κάθε φορά που τρέχει). Αντιγράφει μάλιστα και τα properties του κάθε cell (π.χ. πράσινο και το font του). Αυτό που θέλω να κάνω είναι στο συγκεντρωτικό sheet να γίνεται και ένα sorting με βάση το 1ο column (τίτλος ταινίας) και φυσικά το process να παίρνει μαζί του και τα δεδομένα του αντίστοιχου column για το cell της συγκεκριμένης ταινίας. Π.χ. (unsorted) fr MV1 cvb MV3 sdasdas MV2 σε: (sorted) cvb MV3 fr MV1 sdasdas MV2 Ελπίζω να είμαι σαφής τι χρειάζομαι. Ευχαριστώ.
nikomas50 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δοκίμασε μήπως σε βολεύει το συνημμένο. Η μακροεντολή Sort επιλέγει και ταξινομεί τα δεδομένα των στηλών Α και Β του Sheet1 με την προϋπόθεση ότι υπάρχει τίτλος στα κελιά Α1 και Β1. Εκτελείται με το συνδυασμό Ctrl+Shift+s. Η μακροεντολή Sort1 επιλέγει και ταξινομεί τα δεδομένα των στηλών Α και Β του Sheet2 με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει τίτλος στα κελιά Α1 και Β1. Εκτελείται με το συνδυασμό Ctrl+Shift+d. Προσάρμοσέ τις καταλλήλως. Module1.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα