bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Θελω λυση μισθωτήριου οικίας νωρίτερα απο οτι προβλεπει το συμβολαιο, ενω εχω προειδοποιησει εδω κ 2 μηνες. Φευγω σαν κυριος? ΥΓ: Εχω πληρωσει ολα τα νοικια, δεν χρωσταω τιποτα, αλλα λεει θα με παει δικαστικως για τα υπολοιπα που απομενουν βαση συμβολαιου. Το σπιτι εχει 80-90% υγρασια, πραγμα που κανει την περαιτερω διαμονη ΑΦΟΡΗΤΗ.
paularas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 φέρε για μάρτυρες τα σαλιγκάρια που έβγαιναν για τσάρκα από την υγρασία 3
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 φέρε για μάρτυρες τα σαλιγκάρια που έβγαιναν για τσάρκα από την υγρασία Σοβαρα τωρα με καιει το θεμα
paylidis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Αρχικά βάσει χαρτιών έχει δίκαιο να σου ζητάει τα υπόλοιπα νοικια ΑΛΛΑ εφόσον υπάρχει ζήτημα υγειονομικής φύσης (η υγρασία μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας) ίσως θα έπρεπε να βρεθείς με κάποιο δικηγόρο ώστε να σε καθοδηγήσει. Αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι μπλέκεται μηχανικός ή και το υγειονομικό που κάνει αυτοψία κ ακόμα και δικαστήριο να σου κάνει εφόσον υπήρχε τέτοιο θέμα και όχι η πρόθεση να το διορθώσει αθωωνεσαι.
revolver1990 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Από ότι ξέρω έχει την δυνατότητα να σε πάει δικαστικά....το έχουμε κάνει σε άθλιο ενοικιαστή αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία.Μπορεί να πάρει από 1 χρόνο έως και 3-4 αναλόγως. Το θετικό είναι ότι του το έχεις πει 2 μήνες τώρα και εφόσον το σπίτι έχει θέμα έπρεπε ο ίδιος να το φτιάξει ή να το φτιάξεις εσύ και να τα αφαιρέσει από το ενοίκιο.Από ότι φαίνεται έχεις μπλέξει με μ@λ@κα...υπομονή.Πόσοι μήνες μένουν ακόμα στο συμβόλαιο?Αν μένουν πολλοί ίσως και να το κυνηγήσει αν και μου κάνει ότι το λέει για να σε τρομάξει.
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Αρχικά βάσει χαρτιών έχει δίκαιο να σου ζητάει τα υπόλοιπα νοικια ΑΛΛΑ εφόσον υπάρχει ζήτημα υγειονομικής φύσης (η υγρασία μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας) ίσως θα έπρεπε να βρεθείς με κάποιο δικηγόρο ώστε να σε καθοδηγήσει. Αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι μπλέκεται μηχανικός ή και το υγειονομικό που κάνει αυτοψία κ ακόμα και δικαστήριο να σου κάνει εφόσον υπήρχε τέτοιο θέμα και όχι η πρόθεση να το διορθώσει αθωωνεσαι. Μα η υγρασια ειναι πολυ βαθυτερο αιτιο, ειναι αρχιτεκτονικο λαθος. Με ιονιστες κτλπ ΔΕΝ διορθωνεται. Μεχρι και το παραθυρο σε τοιχο βλεπει πλακα μου κανεις ? Από ότι ξέρω έχει την δυνατότητα να σε πάει δικαστικά....το έχουμε κάνει σε άθλιο ενοικιαστή αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία.Μπορεί να πάρει από 1 χρόνο έως και 3-4 αναλόγως. Το θετικό είναι ότι του το έχεις πει 2 μήνες τώρα και εφόσον το σπίτι έχει θέμα έπρεπε ο ίδιος να το φτιάξει ή να το φτιάξεις εσύ και να τα αφαιρέσει από το ενοίκιο.Από ότι φαίνεται έχεις μπλέξει με μ@λ@κα...υπομονή.Πόσοι μήνες μένουν ακόμα στο συμβόλαιο?Αν μένουν πολλοί ίσως και να το κυνηγήσει αν και μου κάνει ότι το λέει για να σε τρομάξει. E εχει ακομα 3 χρονια και κατι λιγοτερο ισως. Σιγουρα εχω μπλεξει με μαλ@κα αλλα το προβλημα ειναι οτι ειναι αδυνατη η διαμονη υπο τετοιες συνθηκες, δεν ειναι οτι στραβο-ξυπνησα και θελω να φυγω.
Porg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αλλά ρίξε μια ματιά: http://www.spitogatos.gr/gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/2 Ο μισθωτής μπορεί όμως να καταγγείλει μια αστική μίσθωση πριν την συμβατική της λήξη ΜΟΝΟ στις εξής περιπτώσεις: β) αν η χρήση του μισθίου συνεπάγεται σπουδαίο κίνδυνο της υγείας του μισθωτή ή των συνοικούντων οικείων του (βλ. 588 ΑΚ) Πάρε και ένα τραγουδάκι όσο διαβάζεις
revolver1990 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Λάθος σου που έκανες τόσο μεγάλο συμβόλαιο.Συνήθως, κάνουν 1 χρόνο άντε 2 max...εσύ είσαι δεσμευμένος.Αν το σπίτι είναι "χάλια" τότε δεν πρόκειται να το νοικιάσει σε άλλον οπότε θα σε κυνηγήσει ...τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.Είναι ζόρικη διαδικασία και κρατάει πολύ με την γραφειοκρατεία οπότε για "μικροποσά " δεν πολυασχολείται ο άλλος αλλά εδώ έχουμε 3 χρόνια ενοίκια.Δεν ξέρω...και από ότι λες το πρόβλημα του σπιτιού δεν είναι τόσο επιφανειακό....Έτσι όπως μας τα περιγράφεις μάλλον το καλύτερο είναι να μιλήσεις μαζί του/της και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το φτιάξετε ώστε να γλυτώσετε και οι 2 τα πολλά έξοδα και την ταλαιπωρία.
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Κοιτα εγω για να μιλησουμε ωστε να μεινω δεν υπαρχει περιπτωση. Εγω κοιταω να φυγω αναιμακτα. Ελπιζω να μπορεσω να χρησιμοποιησω τν υγρασια υπερ μου.
Backpacker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Πάτα μια καταγγελία για διακοπή της μίσθωσης λόγω της υγρασίας και καθάρισες...και άστον λακαμά να βρει άλλο θύμα. 1
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Αραγε χρειαζεται πολλα λεφτα ωστε να κινησει διαδικασιες;
kage Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 2014 και ακομη νοικιαζονται σπιτια χωρις να ξερουν τα βασικα... ειτε κανεις 6μηνες ειτε 1 χρονο ειτε 2.Απο τον ΝΟΜΟ ολα τα συμβολαια σπιτιου ειναι για 3 χρονια! εκτος και αν χασεις δουλεια,αρρωστησεις εσυ ή καποιος απο οικογενεια σου και μπορεις να το αποδειξεις. αλλιως ψαχνεις να βρεις εσυ ενοικιαστη πριν φυγεις -------------------- λογο αφραγκιας ο κοσμος δεν αναβει θερμανση και δεν αεριζει το σπιτι(+τα ενεργειακα κουφωματα που δεν αφηνουν να περασει αερας) και ολοι πιστευουν οτι εχει υγρασια... http://www.texnikos.gr/blog/?p=128 https://www.google.gr/search?q=Το+συνδρομο+τω+αρωστων+σπιτιων&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls#q= Το συνδρομο των αρρωστων κτιριων
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Το σπίτι πριν έρθω ηταν φρεσκοβαμμένο οπότε δεν υπηρχε εμφανής υγρασία...τώρα στο θέμα του εξαεριαμού εχω πρόβλημα διότι όλο το χειμώνα ειχα ανοιχτό ενα πολύ μικρό παράθυρο,καθώς το μεγάλο δεν είναι εξωτερικό ώστε να ανανεώνεται ο αέρας αλλά βρισκεται στον διαδρομο της πολυκατοικιας και σε απόσταση μισού μετρου απο την τουαλέτα του δίπλα. Το χειμώνα χρησιμοποιούσα αρκετά το κλιματιστικό αλλά το μεγάλο προβλημα ήταν τις βροχερές μέρες που έσταζε ο τοιχος
BritGreek Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 2014 και ακομη νοικιαζονται σπιτια χωρις να ξερουν τα βασικα... ειτε κανεις 6μηνες ειτε 1 χρονο ειτε 2.Απο τον ΝΟΜΟ ολα τα συμβολαια σπιτιου ειναι για 3 χρονια! εκτος και αν χασεις δουλεια,αρρωστησεις εσυ ή καποιος απο οικογενεια σου και μπορεις να το αποδειξεις. αλλιως ψαχνεις να βρεις εσυ ενοικιαστη πριν φυγεις -------------------- λογο αφραγκιας ο κοσμος δεν αναβει θερμανση και δεν αεριζει το σπιτι(+τα ενεργειακα κουφωματα που δεν αφηνουν να περασει αερας) και ολοι πιστευουν οτι εχει υγρασια... http://www.texnikos.gr/blog/?p=128 και νομιζω εχει και ονομασια αυτο το σκηνικο Θεωρητικά ναι. Παρ' όλα αυτά, επειδή έτυχε κι εμένα να μου φύγουν δύο ενοικιαστές πριν κλείσουν καν εξάμηνο, το πρόβλημα είναι με την εφορία, που πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδείξεις ότι διακόπτεται η μίσθωση, για να μη θεωρηθεί ότι απλά εισπράττεις ως ιδιοκτήτης τα ενοίκια μαύρα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους μου, αλλά και το λογιστή, δεν υπάρχει πλέον ελάχιστο διάστημα μίσθωσης ΟΙΚΙΑΣ (αναφέρθηκαν και σε δεδικασμένα), και το συμφωνητικό λύνεται με μια θεωρημένη υπεύθυνη δήλωση του ενοικιαστή την οποία καταθέτει ο ιδιοκτήτης στη ΔΟΥ του. Το έκανα δύο φορές το τελευταίο εξάμηνο και ξέρω ότι ισχύει. Λόγω της κρίσης, δεν "μπορείς" να πας δικαστικά επειδή σου φεύγει ο ενοικιαστής (οικιακής μίσθωσης). Πρακτικά δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα, ούτε σε συμφέρει να πληρώνεις παραστάσεις δίκης και να περιμένεις χρόνια. Ο πρώτος μου ενοικιάστης, πήγε στο διπλανό διαμέρισμα (γιατί του το άφησε 100 ευρώ φτηνότερα-το δικό μου 3άρι, το άλλο γκαρσονιέρα) μετά από 4 μήνες. Αυτός που έφυγε τώρα, νοίκιασε το σπίτι μου για να παντρευτεί. Χάλασε ο γάμος, και στον τρίτο μήνα, χρησιμοποίησε την προκαταβολή, με ενημέρωσε την ημέρα που έπρεπε να μου δώσει το ενοίκιο και προχτές έφυγε (δεν τον βρίσκω) χρησιμοποιώντας το 30ήμερο της προκαταβολής. Συνεργάζομαι χρόνια με μεγάλο δικηγορικό γραφείο και ο πατέρας μου με άλλο επίσης μεγάλο και γνωστό. Η συμβουλή τους ήταν αυτή που γράφω. Άλλωστε αναφέρεται και στο κοινότυπο Ιδιωτικό Συμφωνητικό, ότι η σύμβαση δύναται να λυθεί εφόσον συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές, ανεξάρτητα από τη διάρκεια του συμβολαίου. Θα τον πάω στα δικαστήρια για 300 ευρώ ενοίκιο; Δηλαδή θα αξιώσω 300Χτους υπόλοιπους μήνες, δίνοντας 1500άρια για παραστάσεις δίκης; Χαμένος θα βγω, και απλά περιμένω τον επόμενο, γιατί το σπίτι είναι καινούργιο και σε άριστη κατάσταση και νοικιάζεται σχετικά γρήγορα κάθε φορά που αδειάζει. Άσε που αν ο ενοικιαστής δεν έχει τίποτα στο όνομά του, δεν του κάνεις εκ των πραγμάτων τίποτα. Έχω αλλάξει κλειδαριές στην πόρτα ασφαλείας 2 φορές σε ένα χρόνο (500 ευρώ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα