kage Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 υπαρχουν και δικηγοροι με ετησια συμβολαια απο ασφαλιστικές ή τυπου das,arag κτλ. αυτο με το δεν υπαρχει κατωτατο οριο δεν το χω καταλαβει εχεις λινκ αποφασεων?μηπως απλα τα δεδικασμενα αφορουσαν λυση συμβολαιου για καποιο λογο οπως οτι εχασε δουλεια ή αρρωστησε ή κατι παρομοιο που μπορει να σταθει?
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ο ιδιοκτήτης μου έχει άλλα 13 όμοια διαμερίσματα οπότε δεν πιστεύω οτι θα στερηθεί και πολλά...Απ ότι μου είπε όλους τους ένοικους που έχουν φύγει τους έχει πάει δικαστικά...αυτό που κάνω τώρα είναι να περιμένω απάντηση από τον δικηγόρο μου ο οποίος θα επικοινωνήσει με την άλλη μεριά.
BritGreek Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 υπαρχουν και δικηγοροι με συμβολαια απο ασφαλιστικές ή τυπου das,arag κτλ. Δεν κατάλαβα τι εννοείς φίλε kage. Μου το εξηγείς λίγο; Όχι δεν έχω εγώ δεδικασμένο στα χέρια μου για να σου πω αριθμό απόφασης. Οι δικηγόροι λένε ότι έχουν και μου ανέφεραν κάποια (ρωτήσαμε 2 γραφεία, ξεχωριστά, με τα οποία συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια). Μου είπαν επίσης, ότι αν ο ενοικιαστής δεν έχει τίποτα στο όνομά του, δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα, γιατί μπορεί να πει στο δικαστήριο ότι τελικά δεν του φτάνουν τα χρήματα για να ζήσει και επέλεξε να φύγει για να μη γίνει ασυνεπής. Ήταν πολύ συγκεκριμένοι σ' αυτό. Γι' αυτό που ρωτάς, όχι, μιλάμε για απλή λύση μίσθωσης σπιτιού χωρίς λόγο. Αυτό που ισχύει σίγουρα και το είδα live (δυστυχώς) σε φίλο, σε επαγγελματική μίσθωση, στο 2ο ενοίκιο οφειλής, γίνεται έξωση μέσα σε 30 ημέρες χωρίς δίκη κλπ. Ουσιαστικά δηλαδή, 90 μέρες.
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Της είπα ότι απολύθηκε η μητέρα μου μπας και φιλοτιμηθεί και με αφήσει να φυγω γιατι δεν ειχαμε ούτε να φάμε και δεν συγκινήθηκε καν...Αντιθέτως με απείλησε οτι εάν φυγω θα το πάει δικαστικά.(δεν της εχω αναφερει το προβλημα της υγρασιας)
zio10 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Της είπα ότι απολύθηκε η μητέρα μου μπας και φιλοτιμηθεί και με αφήσει να φυγω γιατι δεν ειχαμε ούτε να φάμε και δεν συγκινήθηκε καν...Αντιθέτως με απείλησε οτι εάν φυγω θα το πάει δικαστικά.(δεν της εχω αναφερει το προβλημα της υγρασιας) Αφού αυτός είναι ο κύριος λόγος που φεύγεις από το σπίτι γιατί δεν τον αναφέρεις?! Αν της το πεις και στο φτιάξει θα μείνεις δηλαδή?
bost7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνω εδώ...προτιμώ να παρατήσω τη σχολή...ουσιαστικά η υγρασία είναι ο προφανέστερος λόγος
Lucifer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Όσο και αν ψάχνω δε βρίσκω να έχει αλλάξει το ελάχιστο όριο μίσθωσης κατοικίας σε κάτω από 3 χρόνια. Απλώς φέτος έγινε 3 και για τις επαγγελματικές από 12.
BritGreek Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Όσο και αν ψάχνω δε βρίσκω να έχει αλλάξει το ελάχιστο όριο μίσθωσης κατοικίας σε κάτω από 3 χρόνια. Απλώς φέτος έγινε 3 και για τις επαγγελματικές από 12. Αν ο ενοικιαστής δεν έχει τίποτα στο ονομά του, δεν μπορεί να του κάνει κανείς τίποτα, ούτε να αξιώσει χρήματα. Αλλά και να γίνει, είναι οικονομικά ασύμφορο με το υπάρχον σύστημα. Προσωπικό μου πρόβλημα: νοικιάζω επαγγελματική στέγη σε επαγγελματία εστίασης, ο οποίος με φεσώνει χιλιάδες ευρώ. Τον βγάζω με κλητήρα και πάω στα δικαστήρια. Μου έχουν φύγει ήδη 3500 χιλιάρικα, η απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί (4+χρόνια μετά), δεν ξέρω αν έχω δικαιωθεί, και αφού δεν έχει τίποτα στο όνομά του (τα μεταβίβασε όλα στον αδελφό του και στη γυναίκα του -σπίτι, φουσκωτό, τζιπ, κλπ), δεν θα πάρω φράγκο, επειδή έχει δηλώσει αδυναμία πληρωμής και έχει γραφτεί και στον ΟΑΕΔ. Δηλαδή, έχασα και τα νοίκια και από τις φθορές που μου έκανε στο χώρο, σπάζοντας ό,τι έβρισκε επειδή τον έβγαλα. Θες και το κορυφαίο; Μου έκανε μήνυση ότι μου έδινε στο χέρι τα λεφτά και δεν του έδινα απόδειξη, γιατί του είπε ο δικηγόρος του ότι έτσι κερδίζουν χρόνο. Τον έβγαλα στον τρίτο χρόνο. Ούτε λόγος για 12ετία, ή αποζημίωση.
Lucifer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ναι, αλλά εσύ είσαι ο ενοικιαστής. Ο ΟP είναι ο νοικάρης και αν έχουν παρέλθει 3 χρόνια (ανεξαρτήτως του πότε έγινε το συμβόλαιο μιας και είναι μίσθωση για χρήση ως κατοικία) φεύγει χωρίς πολλά-πολλά.
Zein Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ο ιδιοκτήτης μου έχει άλλα 13 όμοια διαμερίσματα οπότε δεν πιστεύω οτι θα στερηθεί και πολλά...Απ ότι μου είπε όλους τους ένοικους που έχουν φύγει τους έχει πάει δικαστικά...αυτό που κάνω τώρα είναι να περιμένω απάντηση από τον δικηγόρο μου ο οποίος θα επικοινωνήσει με την άλλη μεριά. Kοιτα φιλε πως εχουν τα πραγματα. Καποιος με 13 σπιτια , σημαινει πως εχει και τα μεσα αλλα και την οικονομικη δυνατοτητα να κερδισει μια δικαστικη διαμαχη. Ξεχνα τι σημαινει δικαιοσυνη, αμα αυτος μπορει να πληρωνει τους καλυτερους δικηγορους για οσο χρονο τραβαει η ψυχουλα του, ενω εσυ με το ζορι θα καταφερεις να του ανταπαντησεις σε 2-3 εξωδικα, εχεις χασει το παιχνιδι απο το χερι. Μην αρχισεις εναν πολεμο που θα χασεις εξαρχης, δεν αξιζει ουτε για την τσεπη σου αλλα ουτε για την ψυχικη σου υγεια και το αγχος. Ακομα και να κερδισεις το δικαστηριο μετα θα πρεπει να περασεις στην αντεπιθεση και να διεκδικησεις αποζημειωση, δικαστικα εξοδα κτλ κτλ. Αμα εισαι τυχερος μεχρι το 2020 θα εχεις κερδισει την δικη για ενα σπιτι που θα εχεις ξεχασει πως εμενες καν. Απλα δεν αξιζει. Αμα εμενες σε καμια σοβαρη χωρα που δε θα ειχε τοσο φριχτη γραφειοκρατια ισως να ηταν ενδιαφερον να το κυνηγησεις, αλλα στην μπανανια... not! Στην θεση σου θα εφευγα σαν κυριος, και θα του ελεγα πως δεν εχω χρηματα να τον πληρωσω για μηνες που δεν θα μενω καν στο σπιτι του. Πες του ψυχραιμα πως ειναι ελευθερος να σε παει στα δικαστηρια, αλλα δεν εχεις τιποτα στο ονομα σου για να σου παρει. Δωσε του μια εγκαρδια ευχη να κερδισει το δικαστηριο, πες του πως απο εσενα οπως και να εχει στο τελος θα παρει στο καλυτερο σεναριο τα τρια σου και υστερα στειλε τον στον διαολο , απο μεσα σου Μολις βρει νεο ενοικιαστη θα σταματησει να σε ενοχλει. Βασικα δεν ειναι αναγκη να του πεις που θα ειναι το καινουριο σου σπιτι καν για να σε ενοχλει. ps: κλασικη συμβουλη αποδωσης δικαιοσυνης: στειλε του ανωνυμα το ΣΔΟΕ να εχει να απασχολειται με κατι πιο σοβαρο απο το να ενοχλει τους ενοικιαστες του. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ασχετα του ποσα λεφτα μπορει να εχει ο ιδιοκτητης, δεν τον συμφερει να το παει δικαστικα. Πρεπει να 'ναι χαζος ή απλα ο ts να τον εχει βιδωσει τοσο πολυ (για Χ,Υ λογους που δεν γνωριζουμε, πχ συμπεριφορα κλπ) για να πληρωσει εξοδα για δικηγορους κλπ και να τον κυνηγησει. Αν υποθεσουμε οτι δεν συμβαινει κατι απ'τα παραπανω ενδεχομενα, απλως σε απειλει γιατι βαριεται να φευγεις εσυ για να βαλει αλλον (συν το διαστημα που θα μεσολαβησει μεχρι να νοικιαστει το σπιτι). 1
bluesattack Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δηλαδή θα αξιώσω 300Χτους υπόλοιπους μήνες, δίνοντας 1500άρια για παραστάσεις δίκης; Χαμένος θα βγω, και απλά περιμένω τον επόμενο, γιατί το σπίτι είναι καινούργιο και σε άριστη κατάσταση και νοικιάζεται σχετικά γρήγορα κάθε φορά που αδειάζει. Άσε που αν ο ενοικιαστής δεν έχει τίποτα στο όνομά του, δεν του κάνεις εκ των πραγμάτων τίποτα. Τις παραστασεις δικης , τα 1500αρια δηλαδη, αν/οταν δικαιωθεις τα πληρωνει ο αλλος η εσυ οπως και να .. ?
panos2171 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Aν έχει 13 διαμερίσματα ποσώς τον καίει τον άλλο αν θα του σπάσει ενοικιαστής το συμβόλαιο, θα περιμένει τον καινούργιο. Είναι επιβεβαιωμένο ότι ο τύπος έχει οικονομική άνεση ή απλά εκβιάζει για να μη χάσει τον ενικοιαστή και του μείνει ξενοίκιαστο?
CROM271 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Νομιζω πως αν τον ενημερωσεις με εξωδικο (???)πως φευγεις και καταβαλεις ενοικια για 3 ακομα μηνες εισαι απολυτα νομιμος και δεν μπορει να σου κανει τιποτα εστω και θεωρητικα. Κατι τετοιο θυμαμαι μου ειχε πει φιλος μου δικηγορος αν δεν κανω λαθος (η συγκεκριμενη περιπτωση βεβαια αφορουσε μαγαζι και οχι σπιτι) Θα τον ρωτησω αν βρω ευκαιρια...
Cossutius. Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Θελω λυση μισθωτήριου οικίας νωρίτερα απο οτι προβλεπει το συμβολαιο, ενω εχω προειδοποιησει εδω κ 2 μηνες. Φευγω σαν κυριος? ΥΓ: Εχω πληρωσει ολα τα νοικια, δεν χρωσταω τιποτα, αλλα λεει θα με παει δικαστικως για τα υπολοιπα που απομενουν βαση συμβολαιου. Το σπιτι εχει 80-90% υγρασια, πραγμα που κανει την περαιτερω διαμονη ΑΦΟΡΗΤΗ. Καλησπέρες. Επειδή έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις κατά το παρελθόν. Εφόσον δε χρωστάς τιποτε, και έχεις ενημερώσει και 2 μήνες νωρίτερα, αφήνεις την εγγύηση και του στέλνεις τα κλειδιά είτε με δικαστικό επιμελητή, είτε του τα πας ο ίδιος. Νωρίτερα του έχεις στείλει e-mail ή επιστολή με courier πως φευγεις για οικονομικούς λόγους και δεύτερον λόγο υγρασίας (ελπίζω να έχεις βγάλει καμια φωτο απο μουχλιασμένα ρουχα, τοιχους μαυρισμένους κτλ) Και δικαστικά να σε πάει δε μπορει να σου κάνει τιποτε. Γενικά σε τέτοιες περιπτωσεις φροντίζετε να έχετε στειλει κάποιο μέιλ ή κάποια επιστολή 2 μήνες νωρίτερα, να έχετε ισχυρη δικαιολογία (οικονομικά, προβλημα στο σπιτι που να μπορειτε να αποδειξετε). Οι περισσότεροι ιδιοκτητες με πολλά σπιτια ειναι γραμμένοι στον Πομιδα και νομιζουν οτι έχουν το πάνω χέρι. Μάντολες. Αν εισαι άνεργος ή αν το σπιτι έχει προβλημα, εφοσον δε χρωστάς τιποτε και αφησεις την εγγύηση, έχοντας ενημερωσει και νωριτερα, φευγεις σαν κυριος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα