CROM271 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ναι κατι τετοιο που λεει και ο Cossutius μου ειχε πει ο φιλος μου ο δικηγορος. Βασικα πρεπει να γινει κοινοποιηση μεσω δικαστικου επιμελητη καποιους μηνες νωριτερα ή κατι τετοιο. Για τα επιπλεον ενοικια που ειπα πριν ισως δεν το θυμαμαι καλα.
Cossutius. Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Και να ξέρετε. Τα e-mail αποτελουν πλέον νομιμη αποδειξη οτι έχεις ενημερώσει.
Zein Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Νομιζω πως αν τον ενημερωσεις με εξωδικο (???)πως φευγεις και καταβαλεις ενοικια για 3 ακομα μηνες εισαι απολυτα νομιμος και δεν μπορει να σου κανει τιποτα εστω και θεωρητικα. ..και αυτος θα απαντησει με ενα αλλο εξωδικο που θα βγαζει το δικο σου ακυρο. Το εξωδικο δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα χαρτι με ισχυρισμους. Μεσα σε αυτο μπορεις να βαλεις παπαδες. Αμα θες στειλε του και εσυ ενα εξωδικο πως σου εκλεψε το μηχανακι , το εβαζε μπλε και το πεταξε στην θαλασσα. Τον τελικο λογο ομως θα τον εχει το δικαστηριο οπως και να εχει. Στο εξωδικο που εστειλα στον παλιο μου ιδιοκτητη που μου εκανε παρομοια κολπα, το παρελαβε το πρωι , και μεχρι το μεσσημερι της επομενης μερα μου εστειλε δικαστικο επιμελητη με δικο του εξωδικο. Αυτος μπορουσε να το συνεχισει μεχρι τελικης πτωσεως, εγω δεν μπορουσα. δεν εχει νοημα να το μπλεξεις αν μπορεις να το αποφυγεις αλλιως. Απο την στιγμη που δεν τον κλεβεις κιολας, αυτο, επικαλεσου οικονομικους λογους και ακαταλληλο σπιτι και οταν γινει το δικαστηριο σε 100 χρονια θα αθωωθεις. Απλα μην σκας και κυριως μην τον κανεις μαγκα.
CROM271 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 ..και αυτος θα απαντησει με ενα αλλο εξωδικο που θα βγαζει το δικο σου ακυρο. Το εξωδικο δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα χαρτι με ισχυρισμους. Μεσα σε αυτο μπορεις να βαλεις παπαδες. Αμα θες στειλε του και εσυ ενα εξωδικο πως σου εκλεψε το μηχανακι , το εβαζε μπλε και το πεταξε στην θαλασσα. Τον τελικο λογο ομως θα τον εχει το δικαστηριο οπως και να εχει. Στο εξωδικο που εστειλα στον παλιο μου ιδιοκτητη που μου εκανε παρομοια κολπα, το παρελαβε το πρωι , και μεχρι το μεσσημερι της επομενης μερα μου εστειλε δικαστικο επιμελητη με δικο του εξωδικο. Αυτος μπορουσε να το συνεχισει μεχρι τελικης πτωσεως, εγω δεν μπορουσα. δεν εχει νοημα να το μπλεξεις αν μπορεις να το αποφυγεις αλλιως. Απο την στιγμη που δεν τον κλεβεις κιολας, αυτο, επικαλεσου οικονομικους λογους και ακαταλληλο σπιτι και οταν γινει το δικαστηριο σε 100 χρονια θα αθωωθεις. Απλα μην σκας και κυριως μην τον κανεις μαγκα. Μαλλον παρεξηγησες το εξωδικο. Για αυτο εξαλλου εχω και τα ερωτηματικα στην παρενθεση γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν λεγεται ετσι η συγκεκριμενη κοινοποιηση ή αλλιως. Με αυτο το εξωδικο, κοινοποιηση ή οπως αλλιως το λενε δεν κατηγορεις σε κατι τον ιδιοκτητη για να σου στειλει και αυτος εξωδικο. Ειναι απλα η νομιμη διαδικασια για να φυγεις απο ενοικιαζομενο χωρο χωρις να εχει τελειωσει το συμβολαιο, ετσι ωστε να μην εχεις προβληματα και σε τρεχει στα δικαστηρια ο ιδιοκτητης ζητωντας ολους τους εναπομειναντες μηνες του συμβολαιου.
bost7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Νταξει καπως ετσι θα λυθει το θεμα, δεν ειναι γινεται να μεινει ανθρωπος εδω μεσα. Να στε καλα ολοι και σας ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο και για τις προσωπικες σας εμπειριες.
kalogeros Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Φίλτατε bost7, θα σου διηγηθώ την δικιά μου παρόμοια εμπειρία με ένα σπίτι που είχα νοικιάσει πριν 1,5 χρόνο. Το σπίτι όταν μπήκαμε μέσα με την αρραβωνιαστικιά μου ήταν ολοκαίνουριο. Για να σου δόσω να καταλάβεις, περιμέναμε 1,5 μήνα για να το παραδόσει ο εργολάβος στον ιδιοκτήτη. Το πρόβλημα της υγρασίας παρουσιάστηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες. Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν πιάσει μούχλα οι ταβλες του κραβατιού μας. Το πρόβλημα ήταν καθαρά κατασκευαστικό και γέμιζε με νερά όλο το πάτωμα του σπιτιού. Επικοινωνήσαμε με τη δικηγόρο μας και μας είπε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες στις οποίες να γίνεται σαφές το πρόβλημα. Υπόψιν ότι είχαν πιάσει μούχλα όλοι οι τοίχοι και κάποια από τα ολοκαίνουρια έπιπλά μας. Στους δύο μήνες που κάτσαμε στο σπίτι έφερα τρεις φορές δικιά μου μηχανικό για αυτοψία, η οποία στο τέλος έγραψε μία έκθεση στην οποία ανέφερε ότι το σπίτι είναι μη βιώσιμο και ακατάλληλο για κατοίκιση λόγω αυξημένης υγρασίας. Στη συνέχεια, με ένα συμφωνητικό παράδοσης παραλαβής κλειδιών που υπογράψαμε και οι δύο με γνήσιο της υπογραφής λύθηκε το συμβόλαιο. Βέβαια, επειδή και εγώ, όπως και εσύ, έπεσα σε περίπτωση, την τράβηξα την ιστορία μέχρι τα δικαστήρια, επειδή με έιχαν τσατίσει. Τους έκανα μήνυση για να μου πληρώσουν τα έξοδα της μετακόμισης, γιατί αναγκαζόμουν να φύγω και όχι γιατί το ήθελα. Στο δικαστήριο δικαιώθηκα και πήρα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Το σημαντικότερο απ' όλα ήταν ότι είχα το χαρτί της μηχανικού. Αν σε παίρνει και εάν όντως υπάρχει τόσο σημαντικό πρόβλημα με το σπίτι, φέρε μηχανικό να κάνει αυτοψία. Αν το βγάλει το σπίτι ακατάλληλο, τότε μπορείς να πάς και να του τρίψεις το χαρτί στα μούτρα και να φύγεις έχοντας εσύ το πάνω χέρι. 2
bost7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Φίλτατε bost7, θα σου διηγηθώ την δικιά μου παρόμοια εμπειρία με ένα σπίτι που είχα νοικιάσει πριν 1,5 χρόνο. Το σπίτι όταν μπήκαμε μέσα με την αρραβωνιαστικιά μου ήταν ολοκαίνουριο. Για να σου δόσω να καταλάβεις, περιμέναμε 1,5 μήνα για να το παραδόσει ο εργολάβος στον ιδιοκτήτη. Το πρόβλημα της υγρασίας παρουσιάστηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες. Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν πιάσει μούχλα οι ταβλες του κραβατιού μας. Το πρόβλημα ήταν καθαρά κατασκευαστικό και γέμιζε με νερά όλο το πάτωμα του σπιτιού. Επικοινωνήσαμε με τη δικηγόρο μας και μας είπε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες στις οποίες να γίνεται σαφές το πρόβλημα. Υπόψιν ότι είχαν πιάσει μούχλα όλοι οι τοίχοι και κάποια από τα ολοκαίνουρια έπιπλά μας. Στους δύο μήνες που κάτσαμε στο σπίτι έφερα τρεις φορές δικιά μου μηχανικό για αυτοψία, η οποία στο τέλος έγραψε μία έκθεση στην οποία ανέφερε ότι το σπίτι είναι μη βιώσιμο και ακατάλληλο για κατοίκιση λόγω αυξημένης υγρασίας. Στη συνέχεια, με ένα συμφωνητικό παράδοσης παραλαβής κλειδιών που υπογράψαμε και οι δύο με γνήσιο της υπογραφής λύθηκε το συμβόλαιο. Βέβαια, επειδή και εγώ, όπως και εσύ, έπεσα σε περίπτωση, την τράβηξα την ιστορία μέχρι τα δικαστήρια, επειδή με έιχαν τσατίσει. Τους έκανα μήνυση για να μου πληρώσουν τα έξοδα της μετακόμισης, γιατί αναγκαζόμουν να φύγω και όχι γιατί το ήθελα. Στο δικαστήριο δικαιώθηκα και πήρα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Το σημαντικότερο απ' όλα ήταν ότι είχα το χαρτί της μηχανικού. Αν σε παίρνει και εάν όντως υπάρχει τόσο σημαντικό πρόβλημα με το σπίτι, φέρε μηχανικό να κάνει αυτοψία. Αν το βγάλει το σπίτι ακατάλληλο, τότε μπορείς να πάς και να του τρίψεις το χαρτί στα μούτρα και να φύγεις έχοντας εσύ το πάνω χέρι. Νταξει το δικο σου προβλημα, ειναι φανερα πολυ πιο διωγκομενο απτο δικο μου και προφανως υπερτερει στην μη τηρηση στοιχειωδων ελαχιστων απαιτησεων που μπορει να χει καποιος ενοικιαστης. Εμενα δεν σαπισαν ταβλες, αλλα σιγουρα σεντονια (και οτι σχετικο υπηρχε στην ντουλαπα μουχλιασε). + Μαυριλα στα ταβανια. Τωρα βεβαια εξοδα μετακομισης πχ δεν ειχα, μιας και δεν εχω δικα μου επιπλα. Νταξει ταλαιπωρια ηταν αλλα δεν με ενοχλησε ιδιαιτερως. Ουτε μηχανικο για αυτοψια θα φερω, αλλα σιγουρα θα βγουν φωτογραφιες και βιντεο απο ολα τα μελανα (κυριολεκτικα μαυρα) σημεια Και τελος, εν αντιθεση με σενα, εγω δεν θελω να το τραβηξω ως τα δικαστηρια. Αλλα η αλλη πλευρα το σπρωχνει. Αλλα εννοειται οτι η δικη σου ταλαιπωρια ειναι δεκαπλασια της δικης μου. Και καλα εκανες, ειδικα απτην στιγμη που ηταν κατασκευαστικο λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα