Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον έχεις σε stock συχνότητες? Αν τον έχεις σε stock συχνότητες σου δίνει πολύ ρεύμα. Για να σου δώσω να καταλάβεις τι παίζει εδώ πέρα: Πριν κάμποσο καιρό είχα ένα κουτί το coolermaster elite 430 (με 3 ανεμιστήρες) και μια Hyper evo στον 8350. To voltage ένα κλικ πιο κάτω από το normal με undervolting, δηλ στα 1.31V max που πηγαίνει και στα 1.33 σε full stress αναλόγως. Μιn voltage στα 0.82v.

Κοιτώντας σε αυτή την περίπτωση την idle κατάσταση και το min voltage (γιατί σε stressing ή gaming το voltage ποικίλει πολύ στα συστήματά μας και δεν μπορώ να κάνω μια σχετική σύγκριση για να σου δώσω να καταλάβεις αυτό που θέλω να πω): Όταν είχα εκείνο το κουτί και την evo, το καλοκαίρι με 28-29 στο δωμάτιο, με min voltage στο 0.82 (1.31-1.33 max) και min συχνότητα στα 1400Mhz (4200 max με turbo off και κάποιες άλλες ρυθμίσεις), ήμουν γύρω στους 14-15 χονδρικά στα cores και 27-28 περίπου αν θυμάμαι καλά στο cpu σε idle κατάσταση με βάση το HWmonitor και το HWinfo. Εσύ έχεις min voltage 0.87 (μια χαρά είναι) και λογικά συχνότητα στα 1400 και σε idle πιάνεις τους 35 από ότι είπες στο HWmonitor. Δεν είναι ανησυχητική η θερμοκρασία αυτή (βέβαια όχι και τέλεια) εφόσον είναι στο cpu socket και όχι στα cores. Αν είναι στα cores υπαρχει θέμα.

Άρα, μήπως έχεις βάλει πολύ πάστα στo cpu? Μήπως δεν εγκατέστησες πολύ καλά την evo? Πιστεύω μπορείς να τις μειώσεις κιάλλο τις θερμοκρασίες και να δεις καλύτερα αποτελέσματα. Δες και τι σου γράφει το HWinfo.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η μέτρηση της θερμοκρασίας σε FX επεξεργαστή είναι ένα θέμα.

Καταρχάς χρησιμοποίησε το AMD Overdrive για αν κοιτάξεις το "Thermal Margin" - ή  την απόσταση από το Tj.Max σε Core Temp γλώσσα.

Σε idle και semi-idle καταστάσεις δεν μπορείς να έχεις σαφή εικόνα της θερμοκρασίας του Chip δυστυχώς και αυτός πιστεύω είναι ο λόγος που η AMD με το OverDrive από θερμοκρασία το γύρισε σε απόσταση από Tj.Max στις τελευταίες εκδόσεις που το λέει Thermal margin.

Η θερμοκρασία του CPU από το BIOS ναι μεν είναι ένας μπούσουλας, αλλά διαφέρει από μητρική σε μητρική.

Με λίγα λόγια κοιτάς όλες τις ενδείξεις και προσπαθείς να βγάλεις άκρη.

Με 28.5C θερμοκρασία δωματίου και ποσοστό υγρασίας λίγο πάνω από το 60%, με Prime έχω περίπου αυτά τα αποτελέσματα. Η τάση που εφαρμόζω στο Chip είναι 1.4V.

post-115429-0-26288900-1403744749_thumb.jpg

Δημοσ.

στο package το value παι απο 17-26    min 17  max 31  ,φιλε heatspreader μακαρι να καταλαβενα τη βλεπω αλαλ ειμαι αρχαριος σε αυτα μολις εφτιαξα το πρωτο μου συστημα

• Like 1
Δημοσ.

τα παιδια σου λενε το εξης φιλε...

Κατεβασε το προγραμμα amd overdrive παιξε κανα παιχνιδι για λιγη ωρα και ποσταρε εδω εικονα να δουμε το thermal margin.

Αυτο κανε.

Δημοσ.

Εντάξει και με το CoreTemp γίνεται.
Όταν η θερμοκρασία του CPU είναι 53C, το Thermal Margin είναι 17C και το Tj.Max είναι στους 70C.

Οπότε πράγματι έχουμε: 53C + 17C = 70C TjMax.

Το AMD Overdrive έχει και Logging.

post-115429-0-10196500-1403783846_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλύτερα να χρησιμοποιήσει το HWinfo σε συνδυασμό με rivatuner 64bit OSDserver στα παιχνίδια του, για να βλέπει real time θερμοκρασίες σε ότι hardware θέλει. Aν to ψάξει στο internet μπορεί να δει και πως να το ενεργοποιήσει. Εύκολο είναι.

Δημοσ.

μεχρι στιγμης πεδες μπορω να πω οτι μετα την εγκατασταση του amd overdrive παρατηρησa οτι τον εβαζε σε turbo το απενεργοποισα και εχv max v core 1.308 ολα σε idle αυτα χωρις κλιματιστικο εχω 39 idle στο hwmonitor και 47-50 thermal margin (warthunder εκατο ωρες να κατεβει  :-D )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...