somebody:) Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Επίσης αυτό με τα 150 λεπτά και τα 300 μην το πεις παραέξω, 15 και 30 λεπτά είναι και καλά αλλά καταλαβαίνεις (θέλω να πιστεύω) πως αυτό είναι γενίκευση και το δικό σου δέρμα μπορεί με το 15 να καίγεται σε μισή ώρα και το δικό μου σε 5 λεπτά. είναι και η ανοχή του δέρματος του καθενός στον ήλιο ασχέτως ακόμα και σκουρόχρωμου/ανοιχτόχρωμου. υποθετω πως αυτο πηγαινε και για το δικο μου σχολιο: "Δηλαδή, εάν κοκκινίζουμε μετά από 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, χωρίς την χρήση αντηλιακού, χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 20 μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο 200 λεπτά.Όμως πρόκειται για τελείως θεωρητική ένδειξη" το ιδιο πραγμα δε λεμε ομως? δηλαδη εσυ αν κοκκινιζεις στα 5 λεπτα θα κατσει με το SPF20 100 λεπτα οχι 200.οποτε και οι δυο για την ανοχη του καθενος λεμε. και δε πιστευω οτι χωραει και αμφισβητηση γιατι ειναι αποσπασμα απο τον ΠΑΚΟΕ.
katiepie Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 υποθετω πως αυτο πηγαινε και για το δικο μου σχολιο: "Δηλαδή, εάν κοκκινίζουμε μετά από 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, χωρίς την χρήση αντηλιακού, χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 20 μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο 200 λεπτά.Όμως πρόκειται για τελείως θεωρητική ένδειξη" το ιδιο πραγμα δε λεμε ομως? δηλαδη εσυ αν κοκκινιζεις στα 5 λεπτα θα κατσει με το srf20 100 λεπτα οχι 200.οποτε και οι δυο για την ανοχη του καθενος λεμε. και δε πιστευω οτι χωραει και αμφισβητηση γιατι ειναι αποσπασμα απο το ΠΑΚΟΕ. όχι πάει στο θεματοθέτη, αλλιώς θα σε έκανα quote... Δεν είχα δει καν το post σου, τώρα το είδα. Ναι οκ το λέει το wikipedia αυτό αλλά δεν πάει πολλαπλασιαστικά. Αν κάτσω στον ήλιο 10 λεπτά χωρίς αντηλιακό δε θα μπω καν στη διαδικασία να κάνω πειράματα. Πρέπει να κάτσεις να υπολογίσεις πόσο κάθεσαι σε direct sunlight πόσο direct είναι πόσο μεγενθύνεται από εξωτερικούς παράγοντες κτλ (πχ στη θάλασσα καίγεσαι πιο γρήγορα). Επίσης ιδρώνεις,σκουπίζεσαι κτλ κτλ που όοοολα αυτά μειώνουν τη δράση του αντηλιακού. Για παράδειγμα, φορούσα τότε δείκτη 20 όπως είπα, ανανέωνα κάθε ένα τέταρτο σε μια κρουαζιέρα που είχαμε πάει και πάλι κάηκα. Σε άλλη φάση δεν είχα ανανεώσει για 40 λεπτά πχ και δεν κάηκα (όχι τον ίδιο χρόνο αλλά σε παρόμοια φάση σε κανονική παραλία). Δηλαδή δε μπορείς να ξέρεις. Συμπέρασμα και 50 δείκτη να βάλω στο σώμα αν δεν ανανεώσω περίπου στο μισάωρο θα καώ, δεν πα να κάνω τούμπες. Οκ αν βάλω 20 πλέον μπορεί να καώ και στο 20λεπτο και όλα αυτά χωρίς να καίγομαι με το που πάω στον ήλιο (πρακτικά αδύνατο).
therock Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μιας και αναφερθηκα κατι για self tanning. Αυτο τι καριβως ειναι? Βλεπω οδηγιες για εφαρμογη του αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα πως λειτουργει. Δλδ εχει συστατικη που το αλοιβεις και παραγει ο οργανισμος μελανινη, ή απλα προσθετο χρωμα υπο τη μορφη μπογιας κατι σαν make up δλδ? Αφου το εφαρμοσεις μπορεις να το συνδιασεις και με ηλιοθεραπεια? Δλδ να εχεις το συνθετικο σκουρο χρωμα και να αποκτας σταδιακα και φυσικο χρωμα με εκθεση στον ηλιο? Για ενυδατικη τι προτεινετε? Επισης ξερετε διαφορες αναμεσα στα 2 αυτα προιοντα? Πηρα το πρωτο γιατι ηταν πιο ακριβο και δεν ηξερα με ποιο αλλο κριτηριο να διαλεξω. http://www.nivea.gr/Products/Sun-Care/after-sun/Regenerating%20After%20Sun%20Treatment%20-%20OFF http://www.nivea.gr/Products/Sun-Care/after-sun/Moisturising-After-Sun-Spray
Valerie_ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 εγώ μετά τον ήλιο βάζω bepanthol που την έχω στο ψυγείο για να με δροσίζει κιόλας.
zio10 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 εγώ μετά τον ήλιο βάζω bepanthol που την έχω στο ψυγείο για να με δροσίζει κιόλας. Το gel αλόης κάνει επίσης καλή δουλειά για ελαφριά καψίματα 1
RottenLungs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Έχετε δει 35-40ρα που έκανε κάθε χρόνο ηλιοθεραπεία;;;; Εκτός του καρκίνου, θα γίνετε και σαν σταφίδα μετα απο λίγα χρόνια. ;-) Καλό κάψιμο...
Mau-Maus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 καταρχας δε θελω να σας δειξω φωτο με μαυρισμα γιατι θα φαω καταρες απο ζηλιαρηδες ασπρουλιαρηδες ! 1. .. οταν ξεκιναω τα μπανια οταν ειμαι ασπρος - αρχιζω με 30αρη και σταδιακαα οσο μαυριζω κατεβαινω στο 15αρι , οταν γινω αραπης μπορει να βαλω λαδι χωρις προστασια η ακομη και βαζελινη .. οχι ομως 1με3 το μεσημερι και οχι για πολυ ωρα εκτεθημενος στον ηλιο ! σιγα σιγα το μαυρισμα και δεν εχω παθει ποτε - τιποτε ! 2. με τον ηλιο και τα εγκαυματα δε παιζουμε ! μπορεις να παθεις πολυ σοβαρο εγκαυμα στα 18 σου και τις συνεπειες του να τις πληρωσεις στα 30 η και στα 40 σου και να ειναι κ πολυ επωδυνες .. ρωτηστε γιατρο και θα σας πει ..
Mau-Maus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 οχι μαζι ! λαδι χωρις προστασια οπως αυτο η βαζελινη - ξεχωριστα ομως οχι μαζι ! και οχι οταν εχει πολυ ηλιο . και αφου εχω γινει πρωτα μαυρος εννοειται ..
Valerie_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 To θέμα μου δεν είναι πως τα χρησιμοποιείς συνδυαστικά αλλά,το ότι τα χρησιμοποιείς γενικά. Καθώς η βαζελίνη (δεν ξέρω για το carroten) δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα πέρα από τη γυαλάδα,ούτε καν ενυδάτωση,σαν παράγωγο της βενζίνης που είναι.
Mau-Maus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 εννοεις δε μου προσφερει τιποτα οσο αναφορα την προστασια ? ναι οχι μονο δε με προστατευει αλλα τραβα τις ακτινες του ηλιου πανω μου! αυτο που προσφερει ομως ειναι τελειο και βαθυ μυρισμα ! για μαυρισμα δε μιλαμε εδω ?? δε μπορει να μην ξερεις κατι που ειναι γνωστο απο αιωνες , η βαζελινη σε μαυριζει οσο τιποτε αλλο .. με ενα γφηγορα γκουγκλαρισμα κοιτα το 13 http://www.e-selida.com/2013/04/15.html
Valerie_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 η βαζελινη - ξεχωριστα ομως οχι μαζι ! και οχι οταν εχει πολυ ηλιο . και αφου εχω γινει πρωτα μαυρος εννοειται .. εννοεις δε μου προσφερει τιποτα οσο αναφορα την προστασια ? ναι οχι μονο δε με προστατευει αλλα τραβα τις ακτινες του ηλιου πανω μου! αυτο που προσφερει ομως ειναι τελειο και βαθυ μυρισμα ! για μαυρισμα δε μιλαμε εδω ?? δε μπορει να μην ξερεις κατι που ειναι γνωστο απο αιωνες , η βαζελινη σε μαυριζει οσο τιποτε αλλο .. με ενα γφηγορα γκουγκλαρισμα κοιτα το 13 http://www.e-selida.com/2013/04/15.html Τελικά βάζεις βαζελίνη όταν έχεις μαυρίσει πολύ ή ΄την βάζεις για να μαυρίσεις; Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως Κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη για ώρα καθώς παγιδεύει την υγρασία στα ανώτερα στρώματα της. Ούτε έχω ακούσει από κάποιο δερματολόγο πως δεν χρειάζεται να φοράμε αντηλιακό ακόμα κι αν έχουμε μαυρίσει όσο δεν πάει. Στην τελική αν θες φουλ ενυδάτωση πάρε ένα αμυγδαλέλαιο που έχει τόσα να σου προσφέρει,σίγουρα καλύτερο από τη βαζελίνη (αλλά ξέχασα έτσι δεν θα τραβάς τις ακτίνες του ήλιου πάνω σου) Το μαύρισμα όσο όμορφο κι αν δείχνει,είναι πρόσκαιρα όμορφο,σε 10 χρόνια δίνει ανεπανόρθωτες βλάβες από απλό γήρας μέχρι τα χειρότερα.
Mau-Maus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 κοιτα ! αν την βαλεις εννω δεν εχεις μαυρισει (στις αρχες δλδ) την γ@μησες - θα παθεις ζημια ! την βαζεις αφου εχεις μαυρισει πααρα πολυ (κ δεν εχεις προβλημα πλεον ) για ακομη περισσοτερο μαυρισμα μιας και τραβαει τις ακτινες του ηλιου κ το ανεφερα γιατι εδω λετε για τροπους μαυρισματος !!! η βαζελινη λοιπον -ασχετα αν ειναι σωστο η οχι- μαυριζει οσο τιποτα .. τα αλλα που λες για το μαυρισμα και τις συνεπειες του τα ξερω πολυ καλα κ τα αναφερω στο πρωτο μου μηνυμα !
Valerie_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 κοιτα ! αν την βαλεις εννω δεν εχεις μαυρισει (στις αρχες δλδ) την γ@μησες - θα παθεις ζημια ! την βαζεις αφου εχεις μαυρισει πααρα πολυ (κ δεν εχεις προβλημα πλεον ) για ακομη περισσοτερο μαυρισμα μιας και τραβαει τις ακτινες του ηλιου κ το ανεφερα γιατι εδω λετε για τροπους μαυρισματος !!! η βαζελινη λοιπον -ασχετα αν ειναι σωστο η οχι- μαυριζει οσο τιποτα .. τα αλλα που λες για το μαυρισμα και τις συνεπειες του τα ξερω πολυ καλα κ τα αναφερω στο πρωτο μου μηνυμα ! Η αντηλιακή προστασία δεν είναι πρόβλημα είναι συνεχής ανάγκη προστασίας του δέρματος. Το ότι είναι τρόπος μαυρίσματος δεν σημαίνει πως είναι και υγιής αυτός ο τρόπος,αυτό θέλω να πω. Αυτά από μένα edit το σάιτ που παρέθεσες παραπάνω είναι γενικόλογο και παραπλανητικό. το νούμερο 7 δεν ισχύει με τίποτα,δεν κάνει καμία ανάπλαση.
Mau-Maus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 το ''κ δεν εχεις προβλημα πλεον '' εχει την εξης συνεχεια '' να παθεις εγκαυμα '' ! εστειλες στην αρχη να πεις πως δε καταλαβαινεις τι προσφερει η βαζελινη κ σου απαντησα πως προσφερει γρηγορο και βαθυ μαυρισμα ! αν ειναι υγιης τροπος να μαυρισεις αυτος η οχι ειναι μια τελειως διαφορετικη ιστορια που αν την συζητουσαμε το πιο πιθανο ειναι να συμφωνουσαμε .. και απο μενα αυτα .. edit μα δεν αμφιβαλω - δε το διαβασα καν το αρθρο εκανα αναζητηση ενος δευτερολεπτου κ το πρωτο που βρηκα το ποσταρα και εχει να κανει μονο με αυτο που λεει για το μαυρισμα - τα αλλα δε τα διαβασα καν - ισως να εχεις κ δικιο ! για το μαυρισμα υπαρχουν χιλιαδες http://www.life2day.gr/2013/05/%CE%9B%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα