mpakas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Καλησπερα θα θεσω το εξης ερωτημα σε περιπτωση που καποιος γνωριζει Σε ενα ξενοδοχειο χρειαζονται οι υπολογιστες αναβαθμιση απο windows XP σε windows 7 Το ξενοδοχειο χρησιμοποιει το Αλεξανδρος software που ειναι προγραμμα διαχειρισης κρατησεων κτλ Γνωριζει κανεις πως λειτουργει η συγκεκριμενη εφαρμογη?Συνδεεται σε καποιο server και υπαρχουν εκει ολα τα αρχεια ετσι ωστε κατα το format να μην μας απασχολει το backup? Εγκαθισταται τοπικα και ολα τα αρχεια αποθηκευονται τοπικα? και αν ναι τι πρεπει να παρθει backup Συγνωμη για το μακροσκελες του ερωτηματος ελπιζω να εγινα κατανοητος για οποιαδηποτε διευκρινηση στη διαθεση σας εδω ενα link αν σας χρειαστει http://www.updateguide.gr/showapp.asp?cid=4064 ευχαριστω εκ των προτερων
zio10 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Το καλύτερο είναι να μιλήσεις με την εταιρεία που βγάζει το πρόγραμμα. Τα περισσότερα τρέχουν από server απότι ξέρω
mpakas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Το θεμα ειναι οτι η υποστηριξη τους βασιζεται σε ετησια συνδρομη κατι που το ξενοδοχειο προτιμησε να μην εχει και ετσι η υποστηριξη τους ειναι υποτυπωδης. Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω θα χαιρομουν να βοηθησει σευχαριστω πολυ για την απαντηση σου
micos000 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Πρώτα πρέπει να σιγουρευτείς ότι το πρόγραμμα είναι συμβατό με τα 7άρια, Μετά φαντάζομαι ότι θα κάνεις update στα xp και όχι καθαρή εγκατάσταση. Αν πας σε καθαρή εγκατάσταση δεν θα μπορέσεις να ξαναβάλεις το πρόγραμμα. Τέλος, γιατί "χρειάζονται αναβάθμιση"; Επειδή σταματάει η υποστήριξη για τα xp; Ε και; Έχει ανάγκη το ξενοδοχείο τα updates της microsoft για να δουλέψουν τα προγράμματα του; Φαντάζομαι ότι ούτε καν έχουν internet τα pc.
mpakas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Πρώτα πρέπει να σιγουρευτείς ότι το πρόγραμμα είναι συμβατό με τα 7άρια, Μετά φαντάζομαι ότι θα κάνεις update στα xp και όχι καθαρή εγκατάσταση. Αν πας σε καθαρή εγκατάσταση δεν θα μπορέσεις να ξαναβάλεις το πρόγραμμα. Τέλος, γιατί "χρειάζονται αναβάθμιση"; Επειδή σταματάει η υποστήριξη για τα xp; Ε και; Έχει ανάγκη το ξενοδοχείο τα updates της microsoft για να δουλέψουν τα προγράμματα του; Φαντάζομαι ότι ούτε καν έχουν internet τα pc. ναι η αναβαθμιση γινεται για αυτο τον λογο + του οτι ετσι και αλλιως χρειαζονται ενα "φρεσκαρισμα" τα pc γιατι αρχιζουν και ψιλοσερνονται.Εχουν κανονικα internet τα pc. Το μονο θεμα μου ειναι ξαναλεω το "αλεξανδρος" Αν δεν εχει αρχεια που χρειαζονται backup στα τερματικα τοτε γινεται μια χαρα format και το ξαναπερναει η εταιρια
adi32 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Γιατι δε δοκιμαζεις να το βαλεις σε ενα καινουριο ασχετο pc?
micos000 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 ναι η αναβαθμιση γινεται για αυτο τον λογο + του οτι ετσι και αλλιως χρειαζονται ενα "φρεσκαρισμα" τα pc γιατι αρχιζουν και ψιλοσερνονται.Εχουν κανονικα internet τα pc. Το μονο θεμα μου ειναι ξαναλεω το "αλεξανδρος" Αν δεν εχει αρχεια που χρειαζονται backup στα τερματικα τοτε γινεται μια χαρα format και το ξαναπερναει η εταιρια Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εστί αναβάθμιση. Θα κρατήσεις τα πάντα από τα xp και θα μπουν τα 7άρια πάνω στα xp. Αυτό δεν πρόκειται να σου φρασκάρει τίποτα. Αν είχες malwares στα xp θα συνεχίσεις να τα έχεις και στα 7 αλλά είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να σου δουλέψει το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα και να κρατήσεις τα αρχεία του (η υπογράμμιση στο 'μπορεί' δεν μπήκε τυχαία). Ο μόνος τρόπος να "φρεσκάρεις" όπως είπες τα pc είναι να βάλεις τα 7άρια από την αρχή με φορμάτ αλλά έτσι δεν νομίζω να μπορέσεις να ξαναβάλεις το Αλέξανδρος. Θα σου ζητήσουν να το αγοράσεις από την αρχή, ιδίως αν έχετε διακόψει την ετήσια συνδορμή. Μια πολύ καλή λύση είναι να πάεις ένα backup από το υπάρχων λειτουργικό με κάποιο πρόγραμμα disk imaging και μετά να πειραματιστείς. Για δωρεάν δες το todo backup και το comodo backup. Από εμπορικές λύσεις υπάρχουν πολλές π.χ. Acronis true image, Norton ghost, Paragon hard disk manager κτλ. Γιατι δε δοκιμαζεις να το βαλεις σε ενα καινουριο ασχετο pc? Μάλλον γιατί δεν θα μπορεί να βάλει μετά το πρόγραμμα. 1
mpakas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εστί αναβάθμιση. Θα κρατήσεις τα πάντα από τα xp και θα μπουν τα 7άρια πάνω στα xp. Αυτό δεν πρόκειται να σου φρασκάρει τίποτα. Αν είχες malwares στα xp θα συνεχίσεις να τα έχεις και στα 7 αλλά είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να σου δουλέψει το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα και να κρατήσεις τα αρχεία του (η υπογράμμιση στο 'μπορεί' δεν μπήκε τυχαία). Ο μόνος τρόπος να "φρεσκάρεις" όπως είπες τα pc είναι να βάλεις τα 7άρια από την αρχή με φορμάτ αλλά έτσι δεν νομίζω να μπορέσεις να ξαναβάλεις το Αλέξανδρος. Θα σου ζητήσουν να το αγοράσεις από την αρχή, ιδίως αν έχετε διακόψει την ετήσια συνδορμή. Μια πολύ καλή λύση είναι να πάεις ένα backup από το υπάρχων λειτουργικό με κάποιο πρόγραμμα disk imaging και μετά να πειραματιστείς. Για δωρεάν δες το todo backup και το comodo backup. Από εμπορικές λύσεις υπάρχουν πολλές π.χ. Acronis true image, Norton ghost, Paragon hard disk manager κτλ. Ναι εννοειτε οταν μιλαω για φρεσκαρισμα για format και περασμα απο την αρχη εννοω. Τα xp αναβαθμιση σε windows 7 απευθειας γινεται? Γιατι εχω την εντυπωση οτι χρειαζεται clean install?
iniohos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Συγνωμη δηλαδη....το ξενοδοχειο τσιγκουνευτηκε την ετησια υποστηριξη, εσυ πας και αναλαμβανεις μια δουλεια που θα πληρωθεις και προφανως δεν ξερεις να την βγαλεις εις περας και μπαινεις εδω να σου πουμε τι?Αν γινετε? Το πως γινετε? Το τι πρεπει να κανεις για να γινει σωστα?Και τι δινεις? Το 50% της αμοιβης σου? Για να ξερω τι εχω εγω να κερδισω εφοσων ασχοληθω με ενα ακρως επαγγελματικο θεμα!Τα φορουμ ειναι για να βοηθιουνται οι ανθρωποι σε προβληματα που αντιμετωπιζουν ή στο διευρηνουν τις γνωσεις του οσο αφορα θεματα "σπιτικα", οχι στο να σε βοηθησουμε στο να παρακαμψεις την εταιρια και να βγαλεις χρηματα.Σορυ δηλαδη αλλα εχεις παρεξηγησει! Με εκτιμηση, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!!!
mpakas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Συγνωμη δηλαδη....το ξενοδοχειο τσιγκουνευτηκε την ετησια υποστηριξη, εσυ πας και αναλαμβανεις μια δουλεια που θα πληρωθεις και προφανως δεν ξερεις να την βγαλεις εις περας και μπαινεις εδω να σου πουμε τι? Αν γινετε? Το πως γινετε? Το τι πρεπει να κανεις για να γινει σωστα? Και τι δινεις? Το 50% της αμοιβης σου? Για να ξερω τι εχω εγω να κερδισω εφοσων ασχοληθω με ενα ακρως επαγγελματικο θεμα! Τα φορουμ ειναι για να βοηθιουνται οι ανθρωποι σε προβληματα που αντιμετωπιζουν ή στο διευρηνουν τις γνωσεις του οσο αφορα θεματα "σπιτικα", οχι στο να σε βοηθησουμε στο να παρακαμψεις την εταιρια και να βγαλεις χρηματα. Σορυ δηλαδη αλλα εχεις παρεξηγησει! Με εκτιμηση, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!!! Καμια σχεση και δεν καταλαβαινω γιατι αρπαζεσαι. Το αρχικο μου ερωτημα ηταν απλο.Εχει κανεις καποια εμπειρια με το συγκεκριμενο προγραμμα? Αν ναι καλως και λεει μια συμβουλη αν οχι (το πιο πιθανο) προσπερναει το θεμα και συνεχιζει. Τωρα εσυ γιατι βαζεις ορια σε ενα ανοιχτο φορουμ αν καποιος θελει μια συμβουλη για το σπιτι του η τη δουλεια του ειναι δικο σου θεμα και κατα την γνωμη μου εισαι λαθος.Φανταζομαι ολα τα θεματα σε αυτο το φορουμ ειναι για ερασιτεχνες.Δεν νομιζω. Τελος παντων ελπιζω τα δικα σου θεματα στο φορουμ να ειναι για ακρως προσωπικη σου χρηση που και παλι βεβαια θα μπορουσες να απευθυνθείς σε εναν επαγγελματια για να βρεις λυση. να σαι καλα Αλεξανδρε 2
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Τα φορουμ ειναι για να βοηθιουνται οι ανθρωποι σε προβληματα που αντιμετωπιζουν ή στο διευρηνουν τις γνωσεις του οσο αφορα θεματα "σπιτικα"... Δε μου αρέσει ο αυθαίρετος ορισμός σου για τα φόρουμ. Αν εσύ προσωπικά δε θέλεις να βοηθήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση ή γενικώς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, αυτό είναι δικό σου θέμα και ούτως ή άλλως δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Αλλά δεν είναι ανάγκη να εφευρίσκουμε δικούς μας ορισμούς και θέσφατα για το τί πρέπει και τί δεν πρέπει να ποστάρεται στα φόρουμς γενικώς ή στο Insomnia ειδικώς! 1
iniohos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δε μου αρέσει ο αυθαίρετος ορισμός σου για τα φόρουμ. Αν δε θέλεις να βοηθήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση ή γενικώς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά δεν είναι ανάγκη να εφευρίσκουμε δικούς μας ορισμούς και θέσφατα για το τί πρέπει και τί δεν πρέπει να ποστάρεται στα φόρουμς γενικώς ή στο Insomnia ειδικώς! Ωραια, παιρνω πισω τον ορισμο μου. Και ευχαριστω πολυ που το συγκεκριμενο φορουμ "σεβεται" την δουλεια του προγραμματιστη και βοηθαει αλλους επαγγελματιες να παρακαμπτουν αυτη την δουλεια και να βγαζουν χρηματα με τον δικο μου κοπο. Και μετα στους κανονισμους του φορουμ φροντιζεται να απαγορευεται οποιαδιποτε αναφορα σε πειρατικο λογισμικο αλλα ειναι καθολα νομιμο αυτο που γινετε αυτη την στιγμη στο συγκεκριμενο thread.
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Ο topic starter δε ζήτησε πουθενά βοήθεια για να προμηθευτεί πειρατική κόπια, θέλει να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί νόμιμα προμηθευμένο λογισμικό στο ίδιο/α PC αλλά σε νεότερο Λ/Σ. Προς τί το παραλήρημα λοιπόν...;
mpakas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Ο topic starter δε ζήτησε πουθενά βοήθεια για να προμηθευτεί πειρατική κόπια, θέλει να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί νόμιμα προμηθευμένο λογισμικό στο ίδιο/α PC αλλά σε νεότερο Λ/Σ. Προς τί το παραλήρημα λοιπόν...; Ακριβως αυτο.Ισως να μην το εθεσα απο την αρχη σωστα αλλα δεν νομιζω. Παντως αν κρινεται το παρων θεμα αντιδεοντολογκο ας κλειδωθει, Το μονο που δεν θελω ειναι να αρχισουμε να μιλαμε εκτος θεματος. Ας μην μιλησουμε καθολου για το ερωτημα και να το κλεισουμε εδω αλλα παρακαλω μην μπουμε σε μια συζητηση με λαθος περιεχομενο.
micos000 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Για μένα πάντως αυτό που γίνεται από τις (Ελληνικές κυρίως) εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού με την ετήσια συνδρομή είναι άκρως εκβιαστικό. Άσε που αν σου καταστραφεί ο υπολογιστής άντε να τους πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και να σου επιτρέψουν να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα σε άλλον υπολογιστή, όχι τζάμπα βέβαια αλλά με ένα μικρό (€€€ αντί για €€€€) αντίτιμο. Γνωστή μου με μαγαζί πλήρωσε τρεις φορές την εταιρία του λογιστικού προγράμματος για να της αλλάξουν τον συντελεστή φπα και μάλιστα σε πρόγραμμα που το χρησοπλήρωσε. Τέτοια είδαν και στην adobe και μαγκέψανε. Σου λέει, "αφού το κάνουν οι Έλληνες θα το κάνουμε κι εμείς" και τσούπ το creative cloud με τις συνδρομητικές υπηρεσίες και το Pay-per-use. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα