Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά θα έλεγα ότι το Δημόσιο είναι καλή επιλογή εφόσον δεν καίγεσαι να κάμεις κάτι δικό σου στον ιδιωτικό τομέα στο άμεσο μέλλον(που είναι και από τους λίγους λόγους που πραγματικά αξίζει το σκ@$ο που τρως από τα αφεντικά).

Παραγωγικός και ικανοποιημένος μπορείς να είσαι και στο Δημόσιο,είναι πάρα πολύ εύκολο να πάρεις/βρεις θέση που παράγεις στο Δημόσιο εάν το θέλεις.Τα κομματόσκυλα/τεμπελόσκυλα που φυτοζωούν εκεί σε σημαντικούς αριθμούς κάνουν κρα για κάποιον που έχει όρεξη για δουλειά.

Θα έχεις μια ζωή που μπορείς να χαρείς με ελεύθερο χρόνο, λίγο έως καθόλου στρες και το κυριότερο είναι ότι σου δίνει άνετα την δυνατότητα να φτιάξεις μια οικογένεια που μπορείς να την ζήσεις.

Εάν πάλι στο μέλλον γίνει κάτι που κάνει το Δημόσιο κακή επιλογή μπορείς να συνεχίσεις στον ιδιωτικό τομέα,όπως τώρα.

Το κύριο θέμα είναι εάν μπορείς να την παλέψεις με τον μικρότερο μισθό.Εκεί είναι το μόνο μειονέκτημα του Δημοσίου.

Τώρα εάν κάποιοι σε βρίζουν άστους να βράζουν στο ζουμί τους,δεν υπάρχει θέση ή/και επάγγελμα στο κόσζμο τούτο δίχως κάποιοι να την λοιδορούν,ότι και να κάνεις εσύ.

Έτσι είναι ο κομπλεξισμός,τυφλώνει και τσουβαλιάζει τα πάντα.

• Like 3
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δημοσιο δεν ειναι μονο ταμειο στο IKA η θεσεις που πρεπει να εξυπηρετεις κοινο. Στις συγκεκριμενες δεν νομιζω να εχεις χρονο για τιποτα.

Αλλα και σε back-office να εισαι παλι ειναι μεγαλο λαθος να θεωρεις δεδομενο οτι θα ειναι ζαχαρη. Ειδικα τωρα πια που εχει πολυ λιγοτερο κοσμο (ναι οσο και αν δεν το πιστευετε μερικοι, οι υπηρεσιες εχουν αδειασει) δεν υπαρχει περιπτωση νεος, ικανος υπαλληλος να ειναι αραχτος.

Δεν θα δουλευεις 12ωρο ουτε θα σε αφησουν απληρωτο. Για οτιδηποτε αλλο μην κανεις  υποθεσεις

Δημοσ.

θα παω στο δημοσιο ,θα πληρωσω το κοστος της εκπαιδευσης μου στην εταιρια και τελειωσε το θεμα ,αφησα την προσωπικη μου ζωη στο ελεος του θεου γιατι δεν ειχα χρονο ,ελπιζω οτι τωρα αυτο θα αλλαξει .ευχαριστω για την συμμετοχη στο θεμα ,στη τελικη ισως επρεπε να μην το ανοιξω μια και στοχος μου δεν ηταν να μετατραπει σε vs ιδιωτικου και δημοσιου τομεα

• Like 9
Δημοσ.

Οχι ρε καλα εκανες και το άνοιξες ... σου ειπαν σωστά πράγματα ολοι εδω. Έτσι. Πιστευω δεν θα το μετανιώσεις ...προσωπικη ζωη στο ελεος του θεου αντε γεια πες τους ρε. Βγαλτε το φιδι απο την τρυπα μονοι σας εφυγααααααααα   =D 

Δημοσ.

Πήγαινε να κάνεις τη ζωάρα σου, δεν υπάρχει σύγκριση συνθηκών-ωραρίου-απολαβών-άγχους. Ίσως και όταν τα πράγματα αλλάξουν, να παροτρύνεις τα εγγόνια σου να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό.

• Like 4
Δημοσ.

Φύγε οπως είσαι... Δε συγκρίνεται καν το ένα με το άλλο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα ακούς καραγκιοζηδες που η Μονή σχέση τους με το δημόσιο είναι τα ΚΕΠ και το ΙΚΑ να σε λένε τεμπέλη ΔΥ κλπ.

Μια χαρα παραγωγικός μπορεί να είσαι και στο δημόσιο και μαλιστα στο 8ωρο σου. Υπάρχει λόγος που αυτό καθιερώθηκε προ αιώνα...

Δημοσ.

θα παω στο δημοσιο ,θα πληρωσω το κοστος της εκπαιδευσης μου στην εταιρια και τελειωσε το θεμα ,αφησα την προσωπικη μου ζωη στο ελεος του θεου γιατι δεν ειχα χρονο ,ελπιζω οτι τωρα αυτο θα αλλαξει .ευχαριστω για την συμμετοχη στο θεμα ,στη τελικη ισως επρεπε να μην το ανοιξω μια και στοχος μου δεν ηταν να μετατραπει σε vs ιδιωτικου και δημοσιου τομεα

Σκεψου καλα ομως.Ισως εχεις πηξει και το σκεφτεσε ετσι αλλα πρεπει να παρεις ηρεμος την αποφαση. Αν εχεις τη ταση να αφηνεις τη προσωπικη σου ζωη μπορει και μετα το ιδιο να κανεις
Δημοσ.

Λυπάμαι που το λέω αλλά και εγώ την θέση στο δημόσιο θα επέλεγα... Τώρα στην εταιρεία που είμαι δουλεύω γύρω στις 13 ώρες την ημέρα χωρίς να μου πληρώνουν τις υπερωρίες χωρίς να έχω ελεύθερο χρόνο χωρίς τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Στο δημόσιο θα μπορείς να χωθείς και αργότερα

δεν ειναι τόσο εύκολο... Ειναι μια ευκαιρια που πρεπει να την αδράξει τώρα.

Προσωπικά πάντως μιλώντας εκ πείρας το προτιμώ απο τον ιδιωτικό τομέα που εχω τον καθε καραγκιοζάκο που του ανοιξε ο μπαμπας του εταιρεία και τον έβαλε ceo στο κεφάλι μου. εχω εναν προγραμματισμο εργασιών και οφείλω να τον ακολουθώ και απο εκει και πέρα οτι παραπάνω μπορώ να κανω το κανω, είτε εντός ειτε εκτός 8ωρου (απληρωτες οι υπερωρίες φυσικά).

Επισης απο τους συναδέλφους μου στατιστικά μονο ένα 15% μετανιωσε και θα προτιμούσε ιδιωτικό τομέα καθαρα και μονο για οικονομικούς λόγους μιας και οι μειώσεις και στο δημόσιο ειναι αρκετές (ενταξει δε πεσαμε και στα 500€ αλλα δε μιλάω τώρα για αποφοιτους δημοτικού-λυκειου αλλα για τουλαχιστον ΑΕΙ και master όπου τα λεφτα δεν ειναι πολλα σε σχέση με το ΣΟΒΑΡΟ ιδιωτικο τομεα). Σιγουρια-Μονιμότητα Δημοσίου όπως την ήξερες δεν υπάρχει πλέον παντως..

Δημοσ.

Φύγε οπως είσαι... Δε συγκρίνεται καν το ένα με το άλλο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα ακούς καραγκιοζηδες που η Μονή σχέση τους με το δημόσιο είναι τα ΚΕΠ και το ΙΚΑ να σε λένε τεμπέλη ΔΥ κλπ.

Μια χαρα παραγωγικός μπορεί να είσαι και στο δημόσιο και μαλιστα στο 8ωρο σου. Υπάρχει λόγος που αυτό καθιερώθηκε προ αιώνα...

Τα ΚΕΠ είναι από τα καλύτερα κομμάτια του δημοσίου νομίζω. Πάντα με έχουν εξυπηρετήσει γρήγορα και με ευγένεια

Δημοσ.

Τα ΚΕΠ είναι από τα καλύτερα κομμάτια του δημοσίου νομίζω. Πάντα με έχουν εξυπηρετήσει γρήγορα και με ευγένεια

παραδειγμα ήταν και οχι για να τα κατηγορήσω... Και εγω σπάνια ειχα προβλημα και γενικά ειναι ΠΕ Διοικητικού εκει μέσα οποτε ειναι αρκετά σοβαρότεροι απο άλλες υπηρεσίες...

• Like 1
Δημοσ.

Το ξυσιμο και την σιγουρια του δημοσιου δυσκολα θα την βρεις παντως αλλου.Εχω αρχισει να πιστευω οτι η κλαψα μερικων οτι ολοι στο γκισε και οχι μονο τους βριζουν ειναι για να σπαει η ανια τους. Φαντασου δηλαδη για τι ρεκλα μιλαμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...