Προς το περιεχόμενο

Lag σε παιχνίδια


Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και μέρες παρατηρώ σε κάποια παιχνίδια σε σοβαρό lag και fps drops σε windows 8.1, που δεν υπήρχαν παλαιότερα. Πώς μπορώ να ελέγξω αν φταίει κάτι στα windows για αυτό? πχ αν έχει γίνει ζημιά στο registry ή κάτι τέτοιο που να προκαλεί τα προβλήματα.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον δεν άλλαξε κάτι όπως λες, για αρχή καλό θα ήταν να:
α) ελέγξεις θερμοκρασίες
β) ελέγξεις τις διεργασίες να δεις αν υπάρχει κάτι που καταναλώνει (πέρα από το παιχνίδι) πολλά resources - στην διαχείριση εργασιών
γ) μήπως έγινε κανά αυτόματο update στα drivers της GPU; Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις το προηγούμενο driver , αυτό που είχες όταν δεν είχες προβλήματα.

Όταν λες σε κάποια παιχνίδια, εννοείς σε δυο από τα δέκα που παίζεις; Αν ναι, μήπως άλλαξε κάτι μόνο σε αυτά όπως updates,ρυθμίσεις μέσω GeForce Experience μιας και βλέπω ότι έχεις nVidia; Μήπως αυτά τα παιχνίδια έχουν ρυθμιστεί από το nVidia panel να τρέχουν με iGPU;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Εφόσον δεν άλλαξε κάτι όπως λες, για αρχή καλό θα ήταν να:<br> α) ελέγξεις θερμοκρασίες<br> β) ελέγξεις τις διεργασίες να δεις αν υπάρχει κάτι που καταναλώνει (πέρα από το παιχνίδι) πολλά resources - στην διαχείριση εργασιών<br> γ) μήπως έγινε κανά αυτόματο update στα drivers της GPU; Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις το προηγούμενο driver , αυτό που είχες όταν δεν είχες προβλήματα.<br><br> Όταν λες σε κάποια παιχνίδια, εννοείς σε δυο από τα δέκα που παίζεις; Αν ναι, μήπως άλλαξε κάτι μόνο σε αυτά όπως updates,ρυθμίσεις μέσω GeForce Experience μιας και βλέπω ότι έχεις nVidia; Μήπως αυτά τα παιχνίδια έχουν ρυθμιστεί από το nVidia panel να τρέχουν με iGPU;</p>

1) Για θερμοκρασίες ξέρεις καποιο καλό πρόγρμμα να τις ελέγξω?

 

2) Τις διεργασίες τις έχω ελέγξει!! Τα windows τα έχω σε ξεχωριστό σκληρό ειδικά για παιχνίδια οπότε έχω βάλει ελάχιστα άλλα προγράμματα τα οποία και έχω απενερφοποιήσει από το auto startup. Για να καταλάβεις οι μόνεα διεργασίες από εφαρμογές τρίτων είναι όλεα της Nvidia και το Steam.

 

3) Updates όχι δεν έκανα το έλεγξα και είναι στην τελευταία έκδοση γταφικών που την είχα κάνει μόλα είχε βγει το Μάιο.

 

Αυτό από το nvidia panel πώς το ελέγχω? εγώ δεν πήραξα κάτι αλλά μπας και έγινε χωρίς να το καταλάβω.

 

Επίσης το μόνο που εγκατέστησα περίπου από τότε που ξεκοίνισε το πρόβλημα ήταν το Java SE Development Kit 7 για μια δουλειά που ήθελα αλλά δεν ξέρω πώς να το απεγκαταστήσω τώρα μιας κι δεν το θέλω πια και ίσος δημιούργησε πρόβλημα αλλά δεν το βρήσκω στον πίνακα ελέγχου στην κατηγορία απεγκατάσταση προγραμμάτων. Υπάρχει περίπτωσει να φταίει αυτό? πχ να έκανε κάποια αλλαγή στο registry ή κάτι τέτοιο διότι μάλλον δεν είναι και κανονικό πρόγραμμα εφόσον δεν το βρήσκω.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HWINFO/HWMONITOR για τις θερμοκρασίες.

Επειδή δεν έχω ουτε nvidia ούτε λάπτοπ δεν ξέρω ακριβώς, αλλά κάπου (εφόσον βλέπω ότι έχεις macbook) θα έχει να κάνει με τις επιδόσεις/power management. Για παράδειγμα στο Mobility Catalyst σε λάπτοπ φίλου μου έχει να διαλέξεις κάθε παιχνίδι να τρέχει σε performance mode ή power saving mode (κάπως έτσι), στο πρώτο τρέχει με την discrete gpu ενώ στο δεύτερο τρέχει με την iGPU.
Επίσης, αν έχεις περάσει τα drivers για intel graphics, δες αν υπάρχει κάπου η επιλογή "Εναλλάξιμα Γραφικά" ή κάτι παρεμφερές. Η μπορείς να απενεργοποιήσεις την iGPU στο BIOS (αν γίνεται στα mac, δε γνωρίζω) ή στη Διαχείριση Συσκευών στα windows, οπότε τα πάντα θα γίνονται μέσω της 750M. 

Μια καλή λύση είναι να κατεβάσεις το GPU-Z και να δεις τα ρολόγια της 750M αν ανεβαίνουν την ώρα που παίζεις. Αν δεν ανεβαίνουν τότε χρησιμοποιείται το iGPU. 


Είναι πολύ σπάνιο το lag σε παιχνίδι να ευθύνεται από πρόβλημα στη registry ειδικά εφόσον λες ότι προσέχεις τι βάζεις/ενεργοποιείς στο startup, και δε νομίζω το java να σου έκανε τέτοιο πρόβλημα και αν σου έκανε λογικά θα φαινόταν στα resources. Σε laptop συνήθως είναι αυτό που αναφέρω πιο πάνω, μετά ιος-background προγράμματα και οι θερμοκρασίες, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι δεν πρόκειται για θέμα drivers/παιχνιδιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ!! Η θερμοκρασία έφτεγε. Αυτες τις μέρες λόγο του οτι ήμουν κρυωμένος δεν άναβα air condition και μάλλον το μηχάνημα δεν άντεξε και πολύ.. (παρόλο που το έχω πάνω σε fan). Σήμερα λοιπόν έβαλα air condition και το παιχνίδι έτρεξε νερό ούτε ένα lag!!! Αυτό για την εναλλαγή GPU γίνεται μόνο στο OS X στα windows τρέχει μόνο με την 750M.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαίρομαι που εν μέρη λύθηκε το πρόβλημα σου.

Καλό θα ήταν να κοιτάξεις από τα προγράμματα για τις θερμοκρασίες ποιο είναι αυτό όμως που ανεβάζει τόσο μεγάλες ώστε να έχεις throttle. Παράξενο μου φαίνεται ότι είναι και καινούριο μηχάνημα, άρα δε νομίζω να είναι τόσο θέμα σκόνης στο εσωτερικό αλλά ούτε και πάστας. Καλό θα ήταν να το κοιτάξεις και να ενεργήσεις, έρχεται δυνατό καλοκαίρι!!!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...