(ΕΛ)ευθέριος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που συνέβει την προηγούμενη εβδομάδα. Πρωτοφανές και αρκετά διδακτικό... Τρίτη βράδυ. Καλοκαίρι 2014, βράζει ο τζίτζικας έξω και στην άλλη άκρη του κόσμου.. μουντιάλ! Πριν λίγα μαζεμένοι, με χρόνια, δηλαδή τι χρόνια.. πέρυσι, τέτοια μέρα, θα ήμουν με φίλους σε κάποια σπίτι σουβλάκια αραδιασμένοι σε ένα καναπέ να αγωνιούμε σε κάθε φάση. Φέτος, έχοντας μπει η επιχειρηματικότητα πολύ έντονα στη ζωή μου, οι στόχοι μου έχουν αλλάξει. Αύριο είναι ημέρα πρωινού ξυπνήματος και εντατικής εργασίας. Το οποίο και σημαίνει ότι στις 23:00 είχα ήδη παρκάρει στο κρεβάτι. Σήμερα παίζει η εθνική Ελλάδος τον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης, και θέλει μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη. Φυσικά κάτι τέτοιο, συνεπάγεται με εθνική εορτή, εθνικό σκοπό, ..ιερό δίωρο! Kατά τα άλλα, είναι μια ήρεμη καλοκαιρινή βραδιά στην Αθήνα. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου, προσπαθώντας να αποκοιμηθώ, ακούω τις φωνές των γειτόνων της ευρύτερης περιοχής μου, παθιασμένους όπως επιβάλει το έθιμο, να φωνάζουν σε κάθε χαμένη ευκαιρία σε κάθε στιγμή έντασης του ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι κάτι μαγικό να παρακολουθείς, μόνο με τα αυτιά σου, από ένα σκοτεινό ήρεμο δωμάτιο, παθιασμένες φωνές. Πρώτη φορά βρέθηκα σε αυτή τη θέση. Το πιο ωραίο όμως συναίσθημα, δεν έρχεται στις απλές φάσεις αλλά στα γκολ και ειδικά στο μεγάλο φινάλε. Το παιχνίδι είναι στις καθυστερήσεις, το σκορ είναι στο 1-1 και η εθνική Ελλάδος χρειάζεται ένα γκολ ακόμα. Και σε μία από τις τελευταίες φάσεις η εθνική Ελλάδος κερδίζει πέναλτι! Το εκτελεί ο Σαμαράς και.. γκολ! Αυτό που ακολουθεί είναι ο λόγος που γράφω το άρθρο και θα προσπαθήσω να το μεταφέρω όσο καλύτερα μπορώ. Οι πανηγυρισμοί εισβάλουν ορμητικά στην ηρεμία του δωματίου μου. Ένα μείγμα από φωνές , πανηγυρισμούς, κρότοι βεγγαλικών. Όχι από την γειτονία μου μόνο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.. από όλη την Αθήνα! Ένα κύμα ενέργειας, ήρθε να καθίσει πάνω από όλη την πόλη και ένα μέρος της κυριολεκτικά έσκασε στο δωμάτιο μου, γεμίζοντας με ευχαρίστηση, με θετική ενέργεια. Όταν παρακολουθείς ένα τόσο κρίσιμο ποδοσφαιρικό παιχνίδι με φίλους μπροστά σε τηλεόραση, είσαι μέσα στην ένταση, παρασύρεσαι στο άγχος του αγώνα. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα να «παρακολουθώ», ένα τέτοιο παιχνίδι από διαφορετική θέση. Και έζησα κάτι μοναδικό. Καθαρή μορφή θετικής ενέργειας να με κυριεύει. Ένιωσα πραγματικά μια τεράστια αύρα θετικής ενέργειας να κάθεται πάνω από την ζωντανή όσο ποτέ άλλοτε Αθήνα. Το παραπάνω γεγονός μου έδειξε όσο ποτέ άλλοτε, πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής. Αν αλλάξετε την θέση σας, αλλάζουν τα μηνύματα που λαμβάνετε. Μπορεί να απολαμβάνετε τις συνήθειες σας αλλά, οι αλλαγές είναι αυτές που ζωντανεύουν τη ζωή. Ξέρω οτι οι φανατικοί του ποδοσφαίρου θα με πείτε ανώμαλο, αλλά...σας παροτρύνω να το ζήσετε και εσείς μια φορά. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2014 από (ΕΛ)ευθέριος
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Με τρώει λίγο η περιέργεια να πατήσω στα λινκ αλλά δεν το κάνω γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος τι θα δω... Ωραίο κείμενο πάντως, πιασάρικο!
Porg Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Σε ορισμένα σημεία του κειμένου νόμιζα πως στη συνέχεια θα διαβάσω κάτι τύπου "οι καυτές μου ρώγες" ή "το σκληρό καυλί μου" 8
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Σήμερα παίζει η εθνική Ελλάδος τον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης, και θέλει μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη. Φυσικά κάτι τέτοιο, συνεπάγεται με εθνική εορτή, εθνικό σκοπό, ..ιερό δίωρο! Kατά τα άλλα, είναι μια ήρεμη καλοκαιρινή βραδιά στην Αθήνα. Αύριο παίζει η εθνική όχι σήμερα.
(ΕΛ)ευθέριος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 χαχα. ομολογώ δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις! το κείμενο είναι δικό μου, το μετέφερα από το blog μου, γιαυτό έχει "ποιητική χροιά" , Prog, ωραίος! τι να κάνω βρε αδερφέ, τώρα το έπιασα το άθλημα.. δεν το κατέχω.. Βασίλη, αύριο δεν παίζει το τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης.. άλλον αγώνα παίζει.
revolver1990 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Σε ορισμένα σημεία του κειμένου νόμιζα πως στη συνέχεια θα διαβάσω κάτι τύπου "οι καυτές μου ρώγες" ή "το σκληρό καυλί μου" Μπορεί να το γυρίσει σε άρλεκιν ανα πάσα ώρα και στιγμή 1
(ΕΛ)ευθέριος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 χαχαχα. Μπορώ να δημιουργήσω μια Modified Version για εσάς! εντάξει ότι θέλει ο λαός.1 1
Pantelwolf Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Εγώ αυτούς που τρώνε τους ντολμάδες γιαλατζί χωρις κιμά δεν τους κάνω παρέα. 2
(ΕΛ)ευθέριος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Εντάξει με τρολάρετε το έπιασα. Είπα και εγώ ο άνθρωπος να εκφράσω την ανησυχία μου και μου κόψατε τα φτερά. Πάνω που πίστευα οτι θα κάνω καριέρα!
Gtr34 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Θα γίνω σπασαρχίδας το ξέρω αλλά συμφωνώ με την άποψη του ts ότι όλα είναι θέμα οπτικής. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις