zarzonis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα, ο υπολογιστής ξαφνικά από εχθές άρχισε να κολλάει. Αποτελείται από τα εξής. CPU: Intel Core 2 Quad Q6600, RAM: 5GB DDR2, SSD: Samsung 840 Pro 256GB, Motherboard: Gigabyte P35-DS4, Power Supply: Chieftec 550Watt Είχα στον ssd windows 8.1 και OS X Mavericks εδώ και αρκετό καιρό. Ξαφνικά εχθές ενώ ήμουν στα windows κόλλησε και με χίλια ζόρια κατάφερα να τον κάνω επανεκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να τον κάνω reset. Από τότε δεν έμπαινε ούτε στα Windows ούτε στα OS X. Κάνω ένα φορμάτ και βάζω σε όλο τον δίσκο windows και έδειχνε να δουλεύει. Μετά από λίγο, πάλι τα ίδια. Να μην πολυλογώ, ο υπολογιστής έφαγε 4 φορμάτ από εχθές. Μερικές φορές δεν μπαίνει καν στα windows. Εκεί που τα φορτώνει, κλείνει εντελώς μόνος του. Άλλες φορές κάνει επανεκκίνηση. Τις περισσότερες φορές όμως στα καλά καθούμενα, μερικά από 4-5 λεπτά χρήσης κολλάει. Έχω τσεκάρει την κατάσταση του SSD και του HDD με HDD Sentinel και είναι 100%. Διάβασα πρόσφατα για το καλώδιο SATA ότι μπορεί να είναι η αιτία αλλά τα ίδια. Τώρα λέω να βάλω τα ubuntu να δουλέψουν live από USB. Καμία ιδέα για το τί μπορεί να φταίει; Έβαλα τα Ubuntu να δουλέψουν live και κολλάνε και αυτά κατά τη διάρκεια της χρήσης... Όπως και στα windows, έτσι και εδώ, το ποντίκι κουνιέται κανονικά, αλλά δεν μπορώ να πατήσω τίποτα.
veteranos123 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Από την στιγμή που δοκίμασε και με live cd ubunty και κόλλησε πάλι το θέμα δεν είναι software.
iKOREX Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Είχα το ίδιο προβλημα με τα windows 7 Κάνε το εξής 1) βγάλε την 1 ram( εαν έχεις 2 ) αν δεν έχεις 2 ανοιξε BIOS άλλαξε sat για να φανερωθεί blue screw of death βγάλε ram άστο 5 λεπτά βαλτην πάλι και άνοιξε το PC 2) κατέβασε το defraggler από piriform και ccleaner 3) ανοιξε ccleaner και φτιάξε το registry 4) κάνε normal defrag οχι quick θα πάρει 1-4 ώρες όμως διορθώνει τα πάντα 5) κάνε απεγκατασταση το antivirus που χρησιμοποιείς και εγκατέστησε το πάλι η κατέβασε κάποιο άλλο (προτείνω eset smart security η avast) 6) τσέκαρε πόσους βαθμούς έχει πιάσει ο σκληρός στο defraggler και δες αν ο δίσκος είναι σε κατάσταση GOOD Sent from my NOKIA Lumia 920
zarzonis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Ό,τι έχει σχέση με τον σκληρό το κοίταξα. Δεν έχει πρόβλημα. Για defrag κτλ καθώς και να φτιάξω το registry δεν έχει νόημα γιατί έτσι και αλλιώς έγινε format, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Ακόμα και με live τα Ubuntu. Antivirus κτλ δε χρησιμοποιώ. Θα δοκιμάσω τις Ram μόλις πάω σπίτι. Υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικά να φταίει;
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Ό,τι έχει σχέση με τον σκληρό το κοίταξα. Δεν έχει πρόβλημα. Για defrag κτλ καθώς και να φτιάξω το registry δεν έχει νόημα γιατί έτσι και αλλιώς έγινε format, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Ακόμα και με live τα Ubuntu. Antivirus κτλ δε χρησιμοποιώ. Θα δοκιμάσω τις Ram μόλις πάω σπίτι. Υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικά να φταίει; Ναι, μικρη. Μπορει και μητρικη. Πρεπει να τα τσεκαρεις ολα ενα ενα. Λογικα μπορει να ειναι ομως οι μνημες οποτε αρχισε με αυτες.
zarzonis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Τώρα κοιτάω τις μνήμες με bootable memtest86. Θα τις βάλω μία μία, στη θύρα που ήταν αρχικά. Έχω 2 των 2GB και 1 των 1GB. Το επόμενο βήμα μετά από αυτό με τις μνήμες ποιό είναι;
zarzonis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Χαχαχα. Γενικότερα όλο το pc είναι ύποπτο. Την κάρτα γραφικών πώς την ελέγχω;
skfn Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Εγώ θα πρότεινα http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
zarzonis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Οι 2 από τις 3 μνήμες δουλεύουν comple. Τώρα δοκιμάζω και την τρίτη. Μόλις τελειώσει, σε περίπτωση που δε βρει λάθος στις μνήμες, βάζω αυτό το πρόγραμμα να τρέχει; Αυτή τη στιγμή δεν έχω βάλει drivers για την κάρτα γραφικών. Να τους βάλω και μετά να το τρέξω; Κάρτα γραφικών έχω την Sparkle Nvidia 9500GT 1GB DDR2. Ξέχασα να το αναφέρω. Επειδή χρειαζόμουν το φλασάκι για λίγο, έτρεξα πρώτα το πρόγραμμα για την κάρτα γραφικών. Το άφησα για 20 λεπτά, η θερμοκρασία έφτασε στους 61 βαθμούς, αλλά δεν έβγαλε κάτι. Άρα δε φταίει η κάρτα γραφικών;
sotkiritsis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 λύσε το σύστημά σου και δεστω έξω από το κουτί και έλεγξε ένα ένα εξάρτημα.
zarzonis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Όταν εννοείς να ελέγξω ένα ένα εξάρτημα, εννοείς για προφανή ζημιά; Παράδειγμα καμένος πυκνωτής, κομμένο καλώδιο κτλ; Όταν θα το έχω έξω από το κουτί το σύστημα, που θα το ακουμπάω;
zarzonis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα γιατί έχω και πάλι πρόβλημα. Τα είχα τσεκάρει όλα που μου είπατε και δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα. Ο υπολογιστής δεν είχε εμφανίσει άλλη φορά το πρόβλημα. Σήμερα έκανα εγκατάσταση ένα παιχνίδι μέσω deamon tools και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ο υπολογιστής κολλούσε απίστευτα. Είχα κάνει ακόμα ένα εγκατάσταση πριν μερικές μέρες χωρίς πρόβλημα. Μόλις τέλειωσε η εγκατάσταση, πήγα να μπω στο φάκελο του παιχνιδιού και μου έλεγε ότι η διαδρομή είναι κατεστραμμένη και δε μπορούσα να μπω. Έκανα uninstall το παιχνίδι και το έκανα να κάνει πάλι install. Κατά τη διάρκεια όμως, ο υπολογιστής έκανε μόνος του restart και από τότε δε ξαναμπαίνει στα windows. Ξεπερνάει το logo των windows και μένει σε μαύρη οθόνη. Τί μπορεί να έγινε;
Gigamestin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα γιατί έχω και πάλι πρόβλημα. Τα είχα τσεκάρει όλα που μου είπατε και δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα. Ο υπολογιστής δεν είχε εμφανίσει άλλη φορά το πρόβλημα. Σήμερα έκανα εγκατάσταση ένα παιχνίδι μέσω deamon tools και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ο υπολογιστής κολλούσε απίστευτα. Είχα κάνει ακόμα ένα εγκατάσταση πριν μερικές μέρες χωρίς πρόβλημα. Μόλις τέλειωσε η εγκατάσταση, πήγα να μπω στο φάκελο του παιχνιδιού και μου έλεγε ότι η διαδρομή είναι κατεστραμμένη και δε μπορούσα να μπω. Έκανα uninstall το παιχνίδι και το έκανα να κάνει πάλι install. Κατά τη διάρκεια όμως, ο υπολογιστής έκανε μόνος του restart και από τότε δε ξαναμπαίνει στα windows. Ξεπερνάει το logo των windows και μένει σε μαύρη οθόνη. Τί μπορεί να έγινε; αλλαγη μητρικής.το ιδιο πρόβλημα ειχα αντιμετωπίσει σε εναν υπολογιστη προ 6μηνου.πιθανως να φταιει και το τροφοδοτικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα