Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

 

μένω σε ένα διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία όπου όλα τα διαμερίσματα (3 διαμερίσματα για την ακρίβεια... ουσιαστικά είναι ένα παλιό κτίριο όπου κάθε όροφος είναι και ένα διαμέρισμα) έχουν μία κοινή κεραία. Δυστυχώς η κεραία αυτή μάλλον είναι χαλασμένη καθώς είναι μέσα στη σκουριά και όλα τα διαμερίσματα έχουν πρόβλημα με το σήμα (μωσαϊκό κατά τη λήψη) με αποτέλεσμα να έχουν πάρει στα άλλα δύο διαμερίσματα εσωτερική κεραία. 

Εγώ θα ήθελα να επισκευάσω/αλλάξω την ήδη παρούσα κεραία. Γνωρίζει κανείς πόσο θα κοστίσει η αλλαγή (υλικά και ηλεκτρολόγος?) 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100-130 ευρω φτανει περιπου μια σπεσιαλ εγκατασταση.. Με την καλυτερη κεραια της αγορας, +ανοξιδωτο ιστο, +συρματοσκοινα για στηριξη κεραιας για τον αερα, +βασεις, +εναν μετριο ενισχυτη, +καποια μετρα καλωδιο μεχρι τον ενισχυτη +κανάλια για να μπει το καλώδιο και να μην καίγεται απο τον ήλιο.

Απο κει και περα το ποσο πεφτει αν δεν θες να αλλαξεις ιστο κεραιας και δεν βαλεις ενισχυτη.

Τωρα πλεον με τα ψηφιακα, ενισχυτη θες μονο αν εχεις 2+ τηλεορασεις στο σπιτι σου και 3+ πριζες. Συνηθως για να εισαι ενταξει αξιζει να βαλεις εναν μικρο κοντα στα 30€.

Pm αν θες κι αλλες πληροφοριες και να σου δωσω προσφορα αν σε ενδιαφερει και να μην σε πιασουν και κοροιδο φυσικα.

Τωρα με την αλλαγη προς τα ψηφιακα εχουν φαει τα λεφτα του κοσμακι.

 

 

 

Κάποιες φωτο απο εγκαταστασεις που εχουμε κανει:
 

 

883323_494306023967390_1908578663_o.jpg

 

456363_427882730609720_1694985825_o.jpg

 

01032009_001.jpg

 

 

 

Επεξ/σία από Swimmer21
  • Like 1
Δημοσ.

Τώρα πάντως με τα ψηφιακά και με εσωτερική κανείς τη δουλειά σου αν είσαι σε εύκολη περιοχή όσον αφορά το σήμα .

 

Επίσης με την έλευση του ψηφιακού δεν είχαν πει ότι θα φύγουν σταδιακά οι ιστοί απο τις ταράτσες;

Ειδικά στο κέντρο είναι εκτρωμα

Δημοσ.

Τώρα πάντως με τα ψηφιακά και με εσωτερική κανείς τη δουλειά σου αν είσαι σε εύκολη περιοχή όσον αφορά το σήμα .

 

Επίσης με την έλευση του ψηφιακού δεν είχαν πει ότι θα φύγουν σταδιακά οι ιστοί απο τις ταράτσες;

Ειδικά στο κέντρο είναι εκτρωμα

 

Ειναι εκτρωμα γιατι ο καθενας βαζει μονος του κακης ποιοτητας κεραιες νομιζοντας οτι θα γλιτωσει καποια χρηματα.. βλεπεις σε μια πολυκατοικια 20 κεραιες σκουριασμενες ξερω γω.. αντι για μια καλης ποιοτητας που θα ειναι και καλαισθητη (οπως βλεπεις στις παραπανω φωτο) Αν ολοι οι ενοικοι αποφασισουν να βαλουν μια κεντρικη κεραια, θα ερθει στον καθενα 10 ευρω..

 

Ναι σε ευκολη περιοχη κανεις την δουλεια σου απλα τα καναλια στις υψηλες συχνοτητες θα κανουν "παγωματα" (πχ extra 3) και εκτος αυτου ειναι για μια τηλεοραση η εσωτερικη κεραια.. Γιατι να παρεις 1-2 εσωτερικες κεραιες που θα σου παει 40 ευρω περιπου και να μην βαλεις μια κανονικη κεραια χωρις ενισχυτη που θα σου ερθει 70-80 ευρω με την εργασια και θα εχεις σημα σε ολες τις πριζες του σπιτιου;

 

Αν δεις πιο πανω οι κεραιες πλεον ειναι πιο μικρες και πιο μαζεμενες και το αποτελεσμα ειναι πολυ πιο ομορφο..

 

Αν εισαι εργενης ή δεν εχεις την οικονομικη ανεση σαφως και θα παρεις εσωτερικη κεραια με οποια προβληματα συνεπάγονται (παγωματα, να αλλαζεις θεση στη κεραιουλα, αισθητικη), αλλά σε βαθος χρονου πιστευω ειναι ενα εξοδο που δεν αποφευγεις αν θες να εχεις κατι σταθερο και αξιοπιστο. (απο την ιδια καλωδιωση της κεραιας περναει και το σημα για δορυφορικο με μικτη, οποτε εχεις και μελλοντικες επιλογες)

  • Like 2
Δημοσ.

απορία που την είχα πάντα

 

σε περιπτωση θεομηνίας και γενικά όταν παίζει πολύς κεραυνός , πχ σε σπίτι σε βουνό , οι κεραίες λειτουργουν και σαν αλεξικέραυνα ; Ή καίγονται ;

 

Χαζή ερώτηση πιθανότατα , αλλα το αναρωτιόμουν

Δημοσ.
 

απορία που την είχα πάντα

 

σε περιπτωση θεομηνίας και γενικά όταν παίζει πολύς κεραυνός , πχ σε σπίτι σε βουνό , οι κεραίες λειτουργουν και σαν αλεξικέραυνα ; Ή καίγονται ;

 

Χαζή ερώτηση πιθανότατα , αλλα το αναρωτιόμουν

 

 

Καίγεται ο ενισχυτής συνήθως.. Γι αυτό τον λόγο γειώνουμε τον ιστό της κεραίας.. Αν και δεν υπάρχει πρόβλημα, καθως στις πυκνοκατοικημενες περιοχες υπαρχουν κτίρια με αλεξικέραυνα και εκτονώνεται η κατασταση.

Δημοσ.

Κεραία μπορείς να αγοράσεις μια Televes. Ισπανικές εκπληκτικής ποιότητας. Εγκατάσταση κάνεις εύκολα και μόνος αν πιάνουν τα χέρια σου.

 

Αν έμπαινα σε τέτοια όμως διαδικασία θα σκεφτόμουν σοβαρά να βάλω δορυφορικό OTE TV. Με από 17 ευρώ και εφόσον σε ενδιαφέρουν τα εξτρά κανάλια που δίνει, θα μπορούσες να εκμεταλλευθείς μια μεγάλη τηλεόραση (HD) που ίσως έχεις. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως την παλεύει αρκετός κόσμος και βλέπει ώρες τηλεόρασης σε ελευθερα κανάλια  τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει τίποτα να δεις,. Παντελώς χαμένος χρόνος!!!!

 

Αν βέβαια κάποιος βλέπει 2-3 ώρες την εβδομάδα, και με μια απλή κεραία εσωτερικού χώρου μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και δεν αξίζει να επενδύσει σε τίποτα

  • Like 1
Δημοσ.

αν εχει καλη ληψη η περιοχή δε χρειαζεται να επενδυσεις σε κεραιες top quality στυλ televes. μπορεις και με μια κινεζια των 10 ευρω να εχεις αψογη ληψη.

Το καλωδιο της τηλεορασης ομως προσεξε να αποφασισετε απο πριν το περασετε το που θα περασει γιατι δε σηκωνει κοψε ραψε. Καθε ματιση και καθε ταφ ειναι για κακο. Αυτα βεβαια τα ξερει ο ηλεκτρολογος πριν στα πω.

Δημοσ.

100-130 ευρω φτανει περιπου μια σπεσιαλ εγκατασταση.. Με την καλυτερη κεραια της αγορας, +ανοξιδωτο ιστο, +συρματοσκοινα για στηριξη κεραιας για τον αερα, +βασεις, +εναν μετριο ενισχυτη, +καποια μετρα καλωδιο μεχρι τον ενισχυτη +κανάλια για να μπει το καλώδιο και να μην καίγεται απο τον ήλιο.

Πιάσε και ένα μπουγιουρντί

  • Like 4
Δημοσ.

Δεν κατάλαβα, κεραία προσωπική ψάχνει ο ΟΡ ή αντικατάσταση της κεντρικής;

Αντικατάσταση της ήδη υπάρχουσας η οποία είναι σκουριασμένη, ή του ενισχυτή που μπορεί να έχει καεί. Δεν ξέρω που οφείλεται το πρόβλημα και για αυτό χρειάζεται να έρθει ένας τεχνικός και να το κοιτάξει. Αγόρασα μία εσωτερική αλλά πάλι έχω προβλήματα με μωσαϊκό και παγώματα. Είμαστε 3 διαμερίσματα αλλά δεν ξέρω εάν οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν για αυτό με ενδιαφέρει πολύ η τιμή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...