Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να κάνω αναβάθμιση τον υπολογιστή μου τον οποίο έχω περίπου μια τετραετία και νομίζω πως έβγαλε τα ψωμιά του. Εξηγώ τι ακριβώς θα κάνει ο υπολογιστής μου για να καταλάβετε. Ο υπολογιστής δουλεύει 100% σε Excel σε 3 οθόνες , όμως τα αρχεία είναι πολυ βαριά και βασιζονται σε vba και ένα κεντρικό αρχείο διαχειρίζεται 43 μικρότερα. Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση επί 12 ώρες με αποτέλεσμα τον χειμώνα να πιάνω 50-55 βαθμούς και τώρα το καλοκαίρι 65-70. Θα ήθελα κάτι που να μην ανεβάζει στα ύψη την θερμοκρασία και γρήγορο για να βελτιώσω κάπως την ταχύτητα που έχει πέσει αρκετά. Σκέφτομαι για 4790k αλλά επειδή είναι πολυ καινούργιος ψάχνω γνώμες.

Δημοσ.

Σ΄ευχαριστώ mxls για την γρήγορη απάντηση.

Ναι έχει και ξέχασα να γράψω, σε ηρεμία τον χειμώνα η θερμοκρασία είναι 30-33 και το καλοκαίρι 40-44 βαθμούς όταν αρχίσει να δουλεύει στο Excel ανεβάζει αρκετά. Έχει δουλεψει σκληρά είναι η αλήθεια ο επεξεργαστής

Δημοσ.

Έχω τον ίδιο CPU στον δικο μου, και θα σου συνιτούσα ότι και ο dimitrisOP, ψύκτρα για αρχή. Η δικια του είναι μάπα ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

Φοβάμαι πως αν τον κάνω oc η θερμοκρασία θα πάει στα ύψη.

Έχετε κάποια καλή ψύκτρα να μου προτείνετε????

Θα προτειμούσα αν υπάρχει κάποια ψύκτρα που να κάνει και σε 1150 σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση να την χρησιμοποιήσω αν πάρω τελικά 4790κ

Δημοσ.

Βαλε μια ψηκτρα και εναν SSD και θα δεις μεγαλη διαφορα

Το κουτακι σου ειναι midi tower η κανα μικρο mini tower?

Μη σου προτεινουμε καμια μεγαλη ψηκτρα και μετα δε χωραει :)

Επισης μεχρι ποσα θες να διαθεσεις?

Παντως ειναι πολυ καλο το Pc σου για τη χρηση που το προοριζεις

Νομιζω εχει και αλλα ψωμια να βγαλει πριν την ολικη αναβαθμιση

Δημοσ.

Και μέχρι 60-70 ευρώ μπορώ να διαθέσω για ψύκτρα.

Το κουτί μου χωράει και ανεμιστήρα ψυγείου δεν έχω πρόβλημα χώρου!

Μακάρι να κάνω δουλειά με την ψύκτρα και τον κρατάω δεν έχω λόγο να πάω σε αναβάθμιση

Δημοσ.

μην παρεις την evo δεν κανει για πολυ oc,την εχω και δεν μπορω να παω τον 950 στα 4ghz με αυτές τις ζεστές ,μεχρι τα 3.8 παει χωρις να εχει τρελές θερμοκρασίες ,κοιτά την true spirit 140 power,ereboss στα 40-45 ευρω,ναι θα κανει και για 1150 ,γράψε λιγο και ποια μητρική εχεις

Δημοσ.

Εχω την asus P6T SE και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω oc

αν ο 920 που εχεις ειναι D0(δες απο cpu-z) με αερα τον φτανεις στα 4ghz με νερο(πχ H100)μπορεις να φτασεις 4.3-4.4 εξαρταται βεβαια και ποσο καλο κομματι εχεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...