Προς το περιεχόμενο

Νέοι πανίσχυροι οκταπύρηνοι επεξεργαστές από την Intel!


micahel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Intel ετοιμάζεται σύντομα να ανακοινώσει και επισήμως τη νέα γενιά των Core i7 επεξεργαστών της, οι οποίοι θα στηρίζονται στον εξελιγμένο πυρήνα Hasswell-E, θα φέρουν 8 πυρήνες, θα είναι κατά πολύ ταχύτεροι από τους προκατόχους τους, αλλά και αισθητά πιο… ακριβοί! Οι νέοι επεξεργαστές της Intel θα έρχονται σε τρία διαφορετικά μοντέλα, όπου οι Core i7-5960Χ θα έρχονται με 8 πυρήνες και οι Core i7-5930K και i7-5820K με 6 πυρήνες, ακολουθώντας τη λογική της γενιάς Ivy Bridge-E.

 

Intel_Core_i7a.jpg

 

H νέα οκταπύρηνη ναυαρχίδα της Intel θα επικεντρώνεται στο high-end κοινό και τους extreme gamers και θα τρέχει στα 3GHz, θα υποστηρίζει τις τελευταίες μνήμες DDR4 (που τρέχουν στα 2133MHz), θα παρέχει 20MB L3 cache, ενώ η ενεργειακή κατανάλωση της νέας αυτής παντοδύναμης CPU θα ανέρχεται στα 140 watts (μόλις 10 watts παραπάνω από τον εξαπύρηνο Core i7 4960X). Κρίνοντας τα παραπάνω tech specs, καθίσταται σαφές ότι οι παραπάνω επεξεργαστές θα απευθύνονται σε ένα κοινό με αυξημένες απαιτήσεις, αφού θα κοστίζουν κοντά στα 1000 δολάρια. H Intel προσανατολίζεται να δώσει πάρα πολλές δυνατότητες overclocking στους νέους οκταπύρηνους επεξεργαστές της, καθώς όπως έχουν αναφέρει οι υπεύθυνοι της οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάσουν την ταχύτητα του επεξεργαστή και τη μνήμη με χαρακτηριστική ευκολία.

 

Η νέα γενιά των επεξεργαστών Core i7 θα είναι συμβατή με το επερχόμενο X99 chipset που θα βρίσκεται στην επόμενη γενιά των πιο σύγχρονων motherboards. Μέχρι στιγμής η Intel δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους, όμως το πιθανότερο είναι να τους δούμε στην αγορά στα τέλη του 2014 με αρχές 2015. Με αυτά τα specs είναι βέβαιο ότι οι high-end gamers και οι fans του overclocking θα ενθουσιαστούν!

 

Πηγή: digitallife

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας