Προς το περιεχόμενο

Διατροφή σε κουτάβι


ΜΑΝΩΛΗΣ1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Σαββάτο υιοθετήσαμε ένα κουταβάκι από μια φιλοζωική . Είναι ένα ημίαιμο τσιουαουα με πεκινουά (περίεργη διασταύρωση) και επειδή είναι μωρό ακόμα έχουμε αρκετό άγχος σχετικά με την φροντίδα - φαγητό κλπ κλπ

 

Είναι κάτω από 1 κιλό και θα φτάσει μέχρι 6-7 αποτι μας είπαν.

 

Την προηγούμενη τετάρτη απογαλακτίστηκε από την μάνα του και την Πέμπτη του έκαναν τα πρώτα εμβόλια και μια αποπαρασίτωση.

Την δευτέρα εγώ το πήγα στο γιατρό και το βρήκε μια χαρά.

 

Έχω όμως θέμα με το φαγητό του και σε αυτό θέλω βοήθεια

 

Νεράκι του έχουμε πάντα καθαρό

Μέχρι χτες το απόγευμα του δίναμε γάλα εβαπορέ με ψωμάκι βουτηγμένο 3-4 φορές τη μέρα.

 

Χτες το απόγευμα του αγόρασα ένα γάλα σε σκόνη ειδικό και ξηρά τροφή για κουτάβια . Ο μαγαζάτορας δεν πολυήξερε ποσο πρέπει να του δίνω και πήρα την κτηνίατρο

 

Μου είπε ότι η αναλογία νερού - γάλατος είναι 1,5-1 . Δηλαδή στη μια μεζούρα γάλατος μιάμιση νερό.

Εγώ έχω μια μεζούρα από τις φρουτόκρεμες που έδινα παλιά στα παιδιά μου.

Απο κει και πέρα μου είπε η γιατρός ότι πρέπει πχ την πρώτη μέρα να του παπαριάσω 3-4 κομμάτια ξηράς τροφής (ειναι μικρά κομματάκια) μέσα στο γάλα . Την δεύτερη μέρα 4-5 κ.ο.κ μέχρι να γεμίσει πχ το μπολ και να τρώει μόνο ξηρά τροφή  σε περίπου 15 μέρες

 

Βασικά το πρόβλημα μου δεν είναι στην παρασκευή της τροφής αλλά στο πόσο πρέπει να πίνει /τρώει

 

Χτες δηλαδή του έβαλα 5 μεζουρίτσες ζεστό νερό και 3 1/2 γάλα σκόνη με 5-6 κομμάτια ξηρά τροφή. Έφαγε 4 κομματάκια αλλά του τά έδινα με κουτάλι στο στόμα γιατί φοβόμουν μην πνιγεί μιας και δεν έχει ξαναφάει . Ήπιε σχεδόν όλο το γάλα και μετά δεν ήθελε άλλο.

 

Σήμερα με πήρε το πρωί η γυναίκα μου και μου είπε ότι δεν ήθελε ξηρά τροφή και του έδωσε ψωμί το οποίο το έφαγε με το γάλα.

 

Επίσης πόσες φορές θα πρέπει να τρώει την ημέρα?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν ειμαι ειδημων , αλλα θα σου πω τι καναμε στο δικο μας , που οταν το πηραμε ηταν μια σταλια.. 2 μηνων και καλα..αλλα εγω πιστευω ηταν πιο μικρο.

 

ουτε γαλα ουτε τπτ.. μικρη μεριδα ξηρας τροφης για κουταβια.. συν προφανως ενα μπωλ νερο..

3 κανονικες μεριδες την ημερα..μια πολυ πρωι , μια μεσημερακι και μια αργα το απογευμα....

 

τωρα που χει γινει 2-3 ετων..ιδεα δεν εχω ποσο ειναι :) τρωει ξηρα τροφη για ενηλικα σκυλια , μια κανονικη μεριδα πολυ πρωι , μια μιση μεριδα γυρω στις 12 να κοψει την πεινα , και μια κανονικη μεριδα κατα τις 6-6,5 το απογευμα.

 

Ελεγχομενες ωρες , ελεγχομενη αφοδευση.

 

Παντα δηλ του διναμε και θα του δινουμε ξηρα τροφη...δεν βλεπω τον λογο να του δωσουμε κατι αλλο...αφου την γουσταρει στο κατω κατω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά εγώ φοβάμαι γιατί έχει μικρά δοντάκια και δεν έχει συνηθίσει. Μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη τρεφόταν μόνο με γάλα από την μάνα του. Χτες σαν να έβηξε λίγο εκεί που έτρωγε ένα μικρό κομμάτι και τρόμαξα λίγο. Γενικά είναι πολύ υπάκουο παρόλο που είναι μικρό, και πολύ καλόβολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θελει γαλα. Μουσκεψε τις κροκετουλες σε λιγο νερο. Μη δινετε ψωμι, μη το ταιζετε στο στομα. Θα καλομαθει κ θα σας παιδεψει μετα.

Δειτε ποσα γρ προτεινει η εταιρεια για την ηλικια/κιλα του και χωριστε τα σε 4 γευματα ημερησιως. Το φωναζεις, του βαζεις το μπωλ να φαει, τ αφηνεις το πολυ 15' και μετα το μαζευεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα το δοκιμάσω σήμερα το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι. Ελπίζω να του αρέσουν. Πόσες να βάλω ?Μισή χούφτα περίπου για να χορτάσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα βαζεις με το ματι. Γι αυτο σου ειπα...ολες οι εταιρειες γραφουν στη συσκευασια ποση ποσοτητα χρειαζεται. Οποτε το ζυγιζεις, και τη βαζεις. Ελπιζω να εχεις παρει μια τροφη για κουταβια μικροσωμης ρατσας, οχι καμια Φρισκις που πρεπει να ξερεις οτι ειναι αχυρο τελειως.

 

Αρκετες εταιρειες εχουν και πλαστικους δοσομετρητες που μπορεις να παρεις δωρεαν μαζι με την τροφη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό. Ψάξε για super premium τροφές, οι συσκευασίες αναφέρουν και για τι είδους σκυλιά είναι. Ο δικός μου, δεν ξαναέφαγε τις απλές, είναι για πέταμα και μπορεί να του δημιουργήσουν ιατρικά θέματα στο μέλλον. Το σκυλί πρέπει να τρέφεται σωστά, και τις ουσίες που χρειάζεται θα τις πάρει από την σωστή τροφή. Το ότι είναι χορτάτο (πχ με ψωμί), δεν είναι το ίδιο με τη σωστή διατροφή. Όπως στους ανθρώπους.

 

Ζήτα από το μαγαζί μια μεζούρα (συνήθως δίνουν μαζί με τις super premium τροφές), και βάζεις την ποσότητα που αναφέρει η συσκευασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και η γνωμη μου ειναι οτι οι τροφες "σπεσιαλ" για Maltese,Γερμανικα Ποιμενικά κλπ ειναι καθαρα θέμα marketing , προσπάθησε να αποφυγεις τροφες τύπου friskies κλπ του σουπερ μαρκετ και να πας σε πιστοποιημενες και σοβαρες εταιρίες (δεν αναφαιρω ονοματα,ξερεις ποιες ειναι)

 

Και προσοχη στον ενθουσιασμο της ιδιοκτησίας ενος κουταβιού.

Πολλοι ιδιοκτητες ενθουσιαζονται,πορώνονται κ ψαχνουν τις σουπερ ντουπερ power ranger "ειδικη" τροφη για το ζωο τους , κοιτανε ποσα νανογραμματια φολικού και Fe εχει κλπ και με τον καιρο μιας π μεγαλωνει το ζωο και αρα και η ημερήσια καταναλωση τροφης και αρα και η συχνοτητα και το μεγεθος του τσουβαλιου και ααααρα και το κόστος , το 75% σε 3-5 χρονια καταληγει να τα ταΐζει κροκετες super market και γεμιστα με μακαρόνια .

 

Δεν λεω οτι θα κανεις κατι τετοιο , απλα συνιστω την προσοχή σου .

 

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Και προσοχη στον ενθουσιασμο της ιδιοκτησίας ενος κουταβιού.

 

 

ο ενθουσιασμος φευγει στο πρωτο κατουροχεσιμο πανω στο κεραμιδοκοκκινο χαλι :)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έχουμε μαζέψει τα χαλιά εδώ και 2 μήνες ευτυχώς. Όσο για τα κατουροχεσίματα έχουμε συνηθίσει μιας και με 2 μικρά παιδιά στο σπίτι , κάτω από τον καναπέ βρίσκεις από καπάκια μπουκαλιών μέχρι 5μηνήτικα ποπ κορν. Για να μην πω ότι δεν υπάρχει μέρα που να μην χύσουν κάτι κάτω .

 

Η τροφή που πήραμε είναι μια Science Plan (μου την πρότεινε το μαγαζί που πήγα χτες) και είναι για μικρόσωμα κουτάβια και σκυλάκια.

 

Τώρα θα μας στείλουν και λόγω της υιοθεσίας τροφή pedigree για 6 μήνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πεντιγκρι ειναι μαπα, κατηογιας Φρισκις καλυτερα να τη χαρισεις στο καταφυγιο :)

 

η τροφη που παιρνεις, hills θα ειναι μαλλον, θεωρειται απ τις καλες, αν και τελικα αν το ψαξεις, δεν ειναι και τοσο. παντως τωρα που την αρχισες ΜΗ την αλλαξεις, βλεπεις αργοτερα. Για αρχαριος εκανες καλη αγορα.

 

Την επομενη φορα που θα περασεις απ το πετ σοπ ζητα κ ενα δοσομετρητη. Και βαλε κ καμια φωτο!!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και υπόψιν , το εκάστοτε pet shop το λειτουργεί κάποιος που είναι έμπορος προϊόντων για ζώα . Απο τροφές μέχρι βιταμίνες και αρκουδάκια και παιχνίδια .

Είναι έμπορος

Σαφώς για να πουλήσει ενα σακί παραπάνω θα σου πει αυτά που του είπε ο εξάστοτε χονδρέμπορος ή εκπρόσωπος της εταιρίας απο τον οποίο τα αγόρασε για να τα μεταπωλήσει.

 

Επομένως για το όποιο θέμα και διαταραχή της υγείας του ζώου που (χτυπα ξυλο) συναντησεις στο μέλλον αλλα και συμβουλές , αν μη τι άλλο ο petshopάς είναι επικίνδυνη λύση και ανεύθυνη λύση.

 

 

Οσο για την pedigree αν υφίσταται θέμα οικονομικό , παω πάσο . Αποκεί και πέρα ειναι η χαρα του κτηνιάτρου μακροπρόθεσμα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά. Hills είναι η τροφή. Δεν το συζητάω καν για friskies κλπ κλπ. Και ναι προτιμώ να χαρίσω την pedigree σε ένα καταφύγιο παρά να του την δώσω

 

Απο κει και πέρα. Τι προτείνετε από θέμα τροφής?

 

Να και η μπουμπού παρακάτω. Η Έμμα της οικογενείας...

post-209881-0-92503800-1404308150_thumb.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...