ribo10 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα! Προσγειώνομαι στα μέσα Αυγούστου στο Μπέργκαμο και η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για 10 ημέρες μετά από το ίδιο μέρος και πάλι. Θα είμαστε 2 άτομα στο ταξίδι και σκεφτόμαστε να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο κατευθείαν από το αεροδρόμιο μέχρι την ημέρα της επιστροφής για να γυρίσουμε και να δούμε διάφορες πόλεις. Σίγουρα θέλουμε να δούμε Μιλάνο, Φλωρεντία και λίμνη Κόμο και Πίζα. Θα μπορούσε κάποιος να μας προτείνει κάποιο πρόγραμμα σχετικά με τις πόλεις που αξίζει να επισκεφτούμε στο ταξίδι? Ποιες πόλεις αξίζουν σε απόσταση μέχρι την Φλωρεντία/Πίζα προς τα κάτω και πως να κανονίσουμε το ταξίδι (διανυκτερέυσεις, ημέρες σε κάθε πόλη κλπ) με βάση τις ημέρες που έχουμε? Ευχαριστώ 1
Sellers Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Το εχω κανει το συγκεκριμένο road trip αλλά όχ αναμεσα απο Φλωρεντία Πίζα, αλλά Φλωρεντία Μιλάνο. Εφόσον θα περάσεις απο Μιλάνο και Φλωρεντία αξίζει να κανεις στάσεις σε κάποια μερη. Εμείς μέναμε μονιμα Φλωρεντία και απο εκεί με το αμαξι πηγαινοερχομασταν. Άξιζε γιατι ηταν μικρες διαδρομές, και απο το να ψαχνεις χοστελ σε καθε μικρη πολή, χιλιες φορες να πας και να ερθεις (για εμας τουλάχιστον). Μέρη που πήγαμε ενω μεναμε Φλωρεντία και πιστεύω ότι αξίζουν μια επίσκεψη: Padua, Vicenza, Verona, Sirmione. To τελευταίο είναι πολύ ωραίο αλλα μακριά απο Φλωρεντία, όταν πήγαμε εκεί, μετα συνεχίσαμε για Μιλάνο όπου και κάτσαμε αλλο ενα 3ημερο. Δηλαδη φευγωντας απο Μιλανο μπορεις να το επισκεφτείς. Λίμνη κόμο και αυτή ωραία, αλλα ήταν στα τελειώματα του road trip, και την είδαμε μαλωμένοι. Η μισή χαρά του road trip ήταν στο μάλωμα πάντως. Ωραίες μέρες... 1
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Φλωρεντία , Πίζα , Luca , Sienna να πάτε οπωδσήποτε αλλά πίζα και Luca δεν βρίσκω λόγω να διανυκτερεύσετε! Φλωρεντία πιστεύω θα χρειαστεί 2-3 μέρες για να πεις οτι την γύρισες ασε που είναι και πανέμορφη. Η Sienna είναι λίγο πιο μακριά απο την φλωρεντία αλλα για μένα αξίζει να πάτε και γιατί ειναι πολύ όμορφη αλλα και γιατί πηγαίνοντας μπορείτε να κάνετε μια στάση στο San Gimignano και σε διάφορες "φαρμες" που παράγουν κρασί και τυριά για να δοκιμάσετε. Αν είναι κάποιος απο εσάς είναι λάτρης της Ferrari τότε θεωρώ must να πάτε modena!!! Επειδή έκανα ακριβώς το ίδιο ταξίδι πάνω κάτω πέρσι (αλλα ξεκίνησα απο Ρώμη όχι μιλάνο ) και οδηγούσα εγώ ενα θα σου πω... Αν σας βγαίνει το budget νοικιάστε Giullieta,, ΤΑ ΣΠΑΕΙ! :wub: ΥΓ: Για μιλάνο δεν έχω ιδέα! 1
chill Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Πίζα νομίζω αξίζει μια διανυκτέρευση. Ειναι γαματα το βράδυ σε κανά μπαράκι δίπλα στο ποτάμι.Luca ok δεν.... Είχα μείνει και δυο βραδιές Πιατσέντζα και καραγουσταρα. Δυο πλατείες εχει όλες και όλες να δεις οπότε μπορείς να την περάσεις μια. St. Gimignano το απόλυτο must εφόσον πας Τοσκάνη.
ribo10 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μερικές ερωτήσεις μέχρι τώρα στα όσα διάβασα: Οι δρόμοι πως είναι για οδήγηση για σχετικά νέο οδηγό? Είναι επικίνδυνοι ή οκ? Ισχύει ότι διάβασα ότι με το αυτοκίνητο δεν μπορώ να πάω κοντά στο κέντρο σχεδόν όλων των πόλεων καθώς έχει κάμερες και στέλνουν μετά κλήσεις λόγω δακτυλίου? Τι παίζει από διόδια και κόστος μετακίνησης? Αληθεύουν κάτι 60αρια που διαβασα καπου για Μιλάνο-> Φλωρεντία και πάλι πίσω?? Έχει γενικά διόδια παντού για να πας από πόλη σε πόλη? Άρα με βάση τα όσα είπατε κρατάω για να πάω οπωσδήποτε: Μιλάνο, Φλωρεντία, Κόμο, Padua, Vicenza, Verona, Sirmione, Πίζα , Luca , Sienna, Modena και Πιατσέντζα. Πόλεις που είναι στο δρόμο από Μιλάνο για Φλωρεντία όπως Μπολόνια,Πάρμα, Μάντοβα, Μπρέσια, Μόνζα αλλά και Λιβόρνο, Γένοβα αξίζουν για επίσκεψη/διανυκτέρευση?
gamanos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Λίμνη κόμο και αυτή ωραία, αλλα ήταν στα τελειώματα του road trip, και την είδαμε μαλωμένοι. Η μισή χαρά του road trip ήταν στο μάλωμα πάντως. Ωραίες μέρες... Μα και εσύ, μου ήθελες ανέκδοτα. 2
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μερικές ερωτήσεις μέχρι τώρα στα όσα διάβασα: Οι δρόμοι πως είναι για οδήγηση για σχετικά νέο οδηγό? Είναι επικίνδυνοι ή οκ? Ισχύει ότι διάβασα ότι με το αυτοκίνητο δεν μπορώ να πάω κοντά στο κέντρο σχεδόν όλων των πόλεων καθώς έχει κάμερες και στέλνουν μετά κλήσεις λόγω δακτυλίου? Τι παίζει από διόδια και κόστος μετακίνησης? Αληθεύουν κάτι 60αρια που διαβασα καπου για Μιλάνο-> Φλωρεντία και πάλι πίσω?? Έχει γενικά διόδια παντού για να πας από πόλη σε πόλη? Άρα με βάση τα όσα είπατε κρατάω για να πάω οπωσδήποτε: Μιλάνο, Φλωρεντία, Κόμο, Padua, Vicenza, Verona, Sirmione, Πίζα , Luca , Sienna, Modena και Πιατσέντζα. Πόλεις που είναι στο δρόμο από Μιλάνο για Φλωρεντία όπως Μπολόνια,Πάρμα, Μάντοβα, Μπρέσια, Μόνζα αλλά και Λιβόρνο, Γένοβα αξίζουν για επίσκεψη/διανυκτέρευση? 1) Οι δρόμοι μια χαρά είναι και ειδικά στους κεντρικούς δρόμους (εθνική κλπ) οι Ιταλοί οδηγάνε πολύ πολύ πολύ καλύτερα απο τους Έλληνες. Μέσα στη πόλη όμως τα ίδια σκατά!! 3) Τα διόδια δεν είναι όπως εδώ... παίρνεις ενα χαρτί οταν μπείς στην εθνική και μετά πληρώνεις στην έξοδο (υπολογίζουν χρόνο , χλμ). Για τιμές δεν θυμάμαι αλλα νομίζω οτι μου φάνηκαν πάνω κάτω τα ίδια με εμάς. 2) Φλωρεντία το ξεχνάς το αμάξι! Μόνο με τα πόδια θα κυκλοφορείς (δεν είναι μεγάλη η παλιά πόλη). Εμείς αφήσαμε το αμάξι σε Parking (συνεννοημένο με το hostel) και δίναμε νομίζω κάπου στα 24 ευρώ την ημέρα ( αν θυμάμαι καλα) , ενω με τα παρκόμετρα θα έβγαινε παραπάνω. Θέσεις για να παρκάρεις τζάμπα δε βρήκα πουθενά. Για την ¨καινούργια¨ πόλη της Φλωρεντίας δεν έχω ιδέα αλλα δεν νομίζω να αξίζει (ίσως κάποιος άλλος ξέρει κατι παραπάνω). Γενικα πάνως εγώ θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις αμάξι σε καμία πόλη μεσα γιατί αν κατάλαβα καλά είσαι νέος οδηγός και 2ον και κυριότερο για ταξίδι πας και για να δεις αξιοθέατα/καφέ/ποτό... λιώσε τα παππούτσια από το περπάτημα να το ευχαριστηθείς! ΥΓ: FYI από ότι έχω ακούσει η κλήση για δακτύλιο είναι πολλά λεφτά!!
Sellers Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μα και εσύ, μου ήθελες ανέκδοτα. Μισο δεν είπα. Καπου εκει στραβωσαν. Μερικές ερωτήσεις μέχρι τώρα στα όσα διάβασα: Οι δρόμοι πως είναι για οδήγηση για σχετικά νέο οδηγό? Είναι επικίνδυνοι ή οκ? Ισχύει ότι διάβασα ότι με το αυτοκίνητο δεν μπορώ να πάω κοντά στο κέντρο σχεδόν όλων των πόλεων καθώς έχει κάμερες και στέλνουν μετά κλήσεις λόγω δακτυλίου? Τι παίζει από διόδια και κόστος μετακίνησης? Αληθεύουν κάτι 60αρια που διαβασα καπου για Μιλάνο-> Φλωρεντία και πάλι πίσω?? Έχει γενικά διόδια παντού για να πας από πόλη σε πόλη? Άρα με βάση τα όσα είπατε κρατάω για να πάω οπωσδήποτε: Μιλάνο, Φλωρεντία, Κόμο, Padua, Vicenza, Verona, Sirmione, Πίζα , Luca , Sienna, Modena και Πιατσέντζα. Πόλεις που είναι στο δρόμο από Μιλάνο για Φλωρεντία όπως Μπολόνια,Πάρμα, Μάντοβα, Μπρέσια, Μόνζα αλλά και Λιβόρνο, Γένοβα αξίζουν για επίσκεψη/διανυκτέρευση? Διόδια φωτιά. Δεν νομιζω 60αρι φλωρεντια μιλανο, ειναι υπερβολη, αλλά απο την μια πολη στην αλλη να πας θα πληρώσεις διόδιο. Τωρα σχετικά με τους δρομους. Όλοι λένε τα καλύτερα. Προσωπικά, χειρότερους δρομους στην ζωή μου δεν έχω δει. Σημάνσεις ΠΑΝΤΟΥ. Φτανεις σε μια διασταυρωση, και εχει φαναρι, πινακιδες, σηματα ζωγραφισμένα στον δρομο, τσιρκο δεν ξερεις που να πρωτοκοιτάξεις και να καταλαβεις τι γινεται. Στην εθνική, οπως πας, αν πλησιάζεις σε διχάλα, δεν εχουν ταμπέλες πριν για το που παει ο ενας δρομος και που ο αλλος. Υπάρχει μονο μια ακριβως πανω στηνν διχάλα με καμια 10ρια ονοματα πολεων στην καθε κατευθυνση, σε φαση αν προλάβεις και βρεις τη πολη που θες να πας και πρλαβεις να στριψεις σωστα έχει καλώς. Αλλιώς στην τύχη. Τέλος, κάποιες μερες η εθνικη ειναι κυριολεκτιά γεμάτη νταλίκες και γίνεται ο κακός χαμός. Αυτά. Τρελή απογοήτευση γενικα η οδήγηση στην Ιταλια.
ribo10 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Το καλό είναι ότι θα έχω gps μαζί μου με χάρτες Ιταλίας οπότε νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί και πολύ να βασιστώ μόνο στις πινακίδες τους. Αυτό με το δακτύλιο ισχύει σε κάθε πόλη? Εννοείται ότι θα κυκλοφορώ με τα πόδια Φλωρεντία ή Μιλάνο αλλά είναι ξεκάθαρο μέχρι που μπορώ να πάω με το αυτοκίνητο μην έχουμε μετά χρεώσεις έξτρα κλπ? Ή οπως πηγαίνω Φλωρεντία πχ αν σταματήσω στη διαδρομή Μπολόνια δεν μπορώ να αφήσω κάπου κεντρικά το αυτοκίνητο και να ρίξω μια ματιά στη πόλη στα γρήγορα από το πρωί έως το απόγευμα? Με συμφέρει αν είναι έτσι να κλείνω ξενοδοχείο έξω απο το κεντρο για να αφηνω και το αυτοκίνητο και να πηγαίνω κεντρικά με ΜΜΜ?
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μισο δεν είπα. Καπου εκει στραβωσαν. Διόδια φωτιά. Δεν νομιζω 60αρι φλωρεντια μιλανο, ειναι υπερβολη, αλλά απο την μια πολη στην αλλη να πας θα πληρώσεις διόδιο. Τωρα σχετικά με τους δρομους. Όλοι λένε τα καλύτερα. Προσωπικά, χειρότερους δρομους στην ζωή μου δεν έχω δει. Σημάνσεις ΠΑΝΤΟΥ. Φτανεις σε μια διασταυρωση, και εχει φαναρι, πινακιδες, σηματα ζωγραφισμένα στον δρομο, τσιρκο δεν ξερεις που να πρωτοκοιτάξεις και να καταλαβεις τι γινεται. Στην εθνική, οπως πας, αν πλησιάζεις σε διχάλα, δεν εχουν ταμπέλες πριν για το που παει ο ενας δρομος και που ο αλλος. Υπάρχει μονο μια ακριβως πανω στηνν διχάλα με καμια 10ρια ονοματα πολεων στην καθε κατευθυνση, σε φαση αν προλάβεις και βρεις τη πολη που θες να πας και πρλαβεις να στριψεις σωστα έχει καλώς. Αλλιώς στην τύχη. Τέλος, κάποιες μερες η εθνικη ειναι κυριολεκτιά γεμάτη νταλίκες και γίνεται ο κακός χαμός. Αυτά. Τρελή απογοήτευση γενικα η οδήγηση στην Ιταλια. Πραγματικά όμως ή πηγάμε σε διαφορετικούς δρόμους ή έχουμε τελείως διαφορετικές εμπειρίες @ripo10 Ασχέτως με ότι λέμε όλοι πάντως έχε μαζί σου GPS (google maps) για να μην ψάχνεσαι! Το καλό είναι ότι θα έχω gps μαζί μου με χάρτες Ιταλίας οπότε νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί και πολύ να βασιστώ μόνο στις πινακίδες τους. Αυτό με το δακτύλιο ισχύει σε κάθε πόλη? Εννοείται ότι θα κυκλοφορώ με τα πόδια Φλωρεντία ή Μιλάνο αλλά είναι ξεκάθαρο μέχρι που μπορώ να πάω με το αυτοκίνητο μην έχουμε μετά χρεώσεις έξτρα κλπ? Ή οπως πηγαίνω Φλωρεντία πχ αν σταματήσω στη διαδρομή Μπολόνια δεν μπορώ να αφήσω κάπου κεντρικά το αυτοκίνητο και να ρίξω μια ματιά στη πόλη στα γρήγορα από το πρωί έως το απόγευμα? Με συμφέρει αν είναι έτσι να κλείνω ξενοδοχείο έξω απο το κεντρο για να αφηνω και το αυτοκίνητο και να πηγαίνω κεντρικά με ΜΜΜ? π.χ για Φλωρεντία http://www.visitflorence.com/moving-around-florence/by-car.html Για της άλλες πόλεις δεν θυμάμαι να σου πω αλλά αμα googlareis για "ZTL zone " στις πόλεις που σε ενδιαφέρουν θα βρεις μέχρι και χάρτη.
Lucifer Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Η μισή χαρά του road trip ήταν στο μάλωμα πάντως. Ωραίες μέρες... Νευρικό. Κατά τα άλλα, όπως σου είπε και ο παπάρας που quotαρα και που άμα πεινάς και ψάχνει εστιατόριο θα σε βρούνε σα τον Αιθίοπα με το όρνιο καβάλα, προσθέτω και San Gimignano, Montepulciano στην Τοσκάνη. Πίζα δεν έχει πολλά να δεις, Μιλάνο και να μη το δεις δε χάνεις τίποτα (άντε, δες Duomo και σκάλα) και Como ΛΙΩΝΕΙΣ με τα χωριά γύρω-γύρω. Έχω φάει αθροιστικά κάνα 2μηνο εκεί και πραγματικά είναι από τα πιο υπέροχα μέρη που έχω πάει. Δρόμοι επίσης λολ, άμα βγάλεις οδήγηση σε Ιταλικό χωριό (χέσε την Autostrada με τα φορτηγά-δρεπάνια) μετά παρκάρεις Κυψέλη με μαντήλι στα μάτια.
mathsrule Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Στο Κάστρο Sant' Angelo να πας και να με θυμηθείς! Εννοείται, φυσικά, πως θα πας και στον Καθεδρικό Ναό της Φλωρεντίας!
Sellers Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Απλά να πω, πως ο Λούσιφερ, όντας σε αυτοκίνητο, πείνασε 21:30 στην Ελεβετία, και 25 λεπτα και δυο κλησεις μετά, 21:55 μας έφτασε σε εστιατόριο στην Γερμανία για να του πουν ότι η κουζίνα κλείνει σε 5 λεπτά και δεν θα προλάβουν να του τα φέρουν. 2 χρόνια αργότερα, πίνοντας μπύρα στην πρίγκηπο , γύρισε εμπιστευτικά στο αυτί, και σιγανά μου είπε: ''Νταξει, ξεθύμωσα''. 1
gatokoritso Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μιλάνο και να μη το δεις δε χάνεις τίποτα (άντε, δες Duomo και σκάλα) ιεροσυλία!!μονο για τα ψωνια αξιζει 2 μερες τεσπα τα περισσοτερα τα ειπαν τα παιδια.οι δρομοι ειναι μια χαρα τα μερη ωραια.αυτα για το δακτυλιο που λες δν τα ξερω δν ειχαμε ποτε τετοιο προβλημα. ριξε και μια ματια στο wikitravel εχει καλες συμβουλες. αχ φλορεντια μ εχεις λείψει. για βενετια και ετσι δεν εχετε ορεξη ε?αραγμα στο μεστρε βολτες στη βενετια power συνδιασμος. α και roadtrip χωρις τσακωμο δεν υπαρχει ε.αυτο ειναι νομος.
Lucifer Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Απλά να πω, πως ο Λούσιφερ, όντας σε αυτοκίνητο, πείνασε 21:30 στην Ελεβετία, και 25 λεπτα και δυο κλησεις μετά, 21:55 μας έφτασε σε εστιατόριο στην Γερμανία ΜΙΑ κλήση και ήμασταν Γαλλία, δεν πιάνεται. (Γελάω πολύ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα