Προς το περιεχόμενο

Πολύ σύντομα το Android θα ξεπεράσει το iOS σε web traffic


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και αρκετό καιρό τώρα τα κινητά με λειτουργικό σύστημα Android υπερτερούν σε παγκόσμιες πωλήσεις κάθε μήνα σε σχέση με το iOS, ορισμένοι επιμένουν πως ο σωστός τρόπος για να φανεί ποιο είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα είναι μέσω της μέτρησης της κίνησης στο Internet. Αν λάβουμε υπόψη αυτό το δεδομένο, τότε χωρίς αμφιβολία το iOS κυριαρχεί.Όμως σύμφωνα με την εταιρεία Net Applications, αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η εταιρεία κατέγραψε τον Ιούνιο πολύ διαφορετικά ποσοστά σε σχέση με αυτά που είχε καταγράψει δυο μήνες πριν. Με βάση τη κίνηση στο διαδίκτυο από κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, το 45,61% των χρηστών χρησιμοποιούσε iOS και το 43,75% Android ενώ τον Απρίλιο η διαφορά αυτή είχε φτάσει στο 13%, και σταδιακά μειώθηκε στο 1,86%.

 

Την ίδια περίοδο πέρυσι η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη με το 57,56% των χρηστών να χρησιμοποιούν συσκευές της Apple και μόνο το 24,66% να είναι ιδιοκτήτες κινητών που βασίζονται στη πλατφόρμα Android. Αν κοιτάξουμε τα δεδομένα πριν από δύο χρόνια, θα διαπιστώσουμε πως το iOS κυριαρχούσε στη κίνηση στον ιστό (web traffic) με ποσοστό 65,17% έναντι 19,73% του Android. Ενώ για το 2009, η κίνηση που προερχόταν από iPhone αποτελούσε το 39,02% των κινητών τηλεφώνων και μόλις 2,59% από Android κινητά ενώ το Symbian κατείχε ποσοστό 16,84%. Αν αναρωτιέστε γιατί απουσιάζουν τα κινητά BlackBerry, ακόμα και το 2009 που το όνομά της ήταν ισχυρό στην αγορά, να αναφέρουμε ότι η χρήση τους αφορούσε κυρίως email, μηνύματα και texting ενώ ο περιηγητής ήταν ιδιαίτερα λιτός.

 

Αν συμβεί το αναπόφευκτο και το Android ξεπεράσει στη κίνηση στο web το iOS, τότε σημαίνει πως οι περιηγητές Android θα έχουν ξεπεράσει τον Safari του iOS.

 

Link.png Site: phoneArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ios χρησιμοποιεί μία εταιρία ενώ android πολλές. και παρόλαυτά το web traffic είναι σχεδόν μοιρασμένο στο 43% για το κάθε λειτουργικό.

 

δλδ οσα τεμάχια κυκλοφoρούν στην αγορά απο την apple, τόσα κυκλοφορεί σε σύνολο μαζί η samsung, η sony και η lg μαζί? :-s

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως φαίνεται ότι μεγάλο ποσοστό των android κινητών χρησιμοποιούνται ως feature phone με angry birds και world of goo.

 

Πχ στην οικογένεια μου έχουμε 4 android κινητά, μονο το δικό μου βλέπει internet τακτικά.

 

Το ίδιο και στα paid apps. Μονο το δικό μου έχει δει paid apps.

 

Βασικά στο κομμάτι του hi-end 50-50 είναι το iOS και Android.

 

(Disclaimer: Android χρήστης, iOS hater)

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δλδ οσα τεμάχια κυκλοφoρούν στην αγορά απο την apple, τόσα κυκλοφορεί σε σύνολο μαζί η samsung, η sony και η lg μαζί? :-s

 

Όχι απλά είναι πάρα πολλοί εκείνοι που το πήραν ως feauture phone όπως λέει ο kurkosdr. Γενικά πλέον ακόμα και όποιος χρειάζεται απλά τηλ/SMS (για μεσήλικες μιλάω) παίρνουν ένα φθηνό μπακατελοειδές και δεν μπαίνουν ποτέ internet...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε ότι οι χρήστες του android τα ξεσκίζουν τα data plans τους!!!

 

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι όποιος παίρνει Galaxy S4, Nexus 5, Xperia Z1 κλπ δεν το ξεσκίζει το εργαλείο και το data plan;

 

Αλλά ο πατέρας μου με το Xperia U και η αδερφή μου με το Xperia T νομίζεις ότι έχουν ενδιαφέρον να μπουν στο internet; Ή να βάλουν paid apps; Αν είχαν, δεν θα αγόραζαν αυτά τα κινητά.

 

Η κατάσταση μου θυμίζει Windows Mobile vs Symbian S60 φάση, όπου οι Symbianάκηδες (μέσα και ο γράφων) αράδιαζαν στατιστικά όπου το Symbian S60 έσκιζε σε μερίδιο αγοράς τα Windows Mobile. Και το 70% αυτών των χρηστών ήταν κάτοχοι Nokia 6600 που το χρησιμοποιούσαν σαν dumbphone, και μερικοί δεν ήξεραν καν πως να στείλουν email, όχι να βάλουν apps. Αντίθετα όποιος έπαιρνε WIndows Mobile, το έπαιρνε επειδή ήθελε smartphone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...