cod7 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Γειά σας τώρα που τελειώσανε οι πανελλήνιες και βγήκαν και οι βαθμοί έχω αρχίσει να φτιάχνω το μηχανογραφικο και είμαι σε ένα δίλημμα σε τη σειρά να βάλω τα τει πληροφορικής, για αυτό θα ήθελα τη βοήθεια σας, έκτος από τα τει Θεσσαλονίκης και Αθήνας θα ήθελα να μου πείτε ποιο από τα υπόλοιπα μου προτείνετε. Θα ήθελα ένα συνδυασμό καλής σχολής και φυσικά όμορφης πόλης για φοιτητική ζωή. Έχω ακούσει κάποιο καλά λόγια για την Κρήτης και Λάρισας όμως για τις υπόλοιπες έχω μαύρα μεσάνυχτα οπότε όποιος ξέρει ας βοηθήσει
Fu Manchu Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Κοίταξε για το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών και για Σερρες... Αξίζουν και είναι πολύ ομορφοτερες από όταν ήμουν εγώ πριν 7 χρόνια περίπου. Και πολύ δυνατό το τμήμα Πληροφορικής με πολυ ομορφες εγκατάστασεις... Καμία σχεση με Θεσσαλονίκη που είναι στην άλλη άκρη της Πόλης...
cod7 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Έγραψα 9500 και από ότι είδα τα πιάνω όλα εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τις περσινές βάσεις, και σκέφτομαι με βάση αυτά που έχω ακούσει να βάλω πρώτα τη σχολή Λάρισας μετά Κρήτης Ναυπάκτου, Σερρών, Καβάλα, Λαμία Καστοριά κάπως έτσι το έχω σκεφτεί μήπως έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό? Πάντως έναν καθηγητή που ρώτησα μου είπε ότι αυτές οι σχολές είναι πάνω κάτω ίδιες σε εγκατάστασεις και οι μόνες διάφορες είναι κυρίως στο ποσό καλή φοιτητική ζωή έχουν εσείς τι λέτε?
Backpacker Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Όπως είπα και σε ένα άλλο παιδί σε άλλο θέμα που έψαχνε πόλη για την λογιστική εκείνος...έφυγες για Ηράκλειο...πολύ καλή σχολή και πολύ απαιτητική όμως... και για την πόλη,τον ΤΕΙ και γενικά για την φοιτητική ζωή εκεί θα σου κάνω copy paste ότι έγραψα και σε κείνον...αν και κεινος προτίμησε Κοζανη(!!!!) για να μην είναι μακρυά από τους γονείς του. "Μην σκέφτεσαι ότι και καλά είναι μεγάλη απόσταση...(αρχίδια απόσταση στην τελική καθώς θα ανεξαρτητοποιηθείς και θα ζήσεις τέλεια φοιτητική ζωή) Και γω Μακεδόνας εκεί σπούδασα και πέρασα απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!! Είναι ο τέλειος συνδυασμός μεγάλης πόλης και αρκετά φθηνής ζωής με μικρές αποστάσεις...πολύ καλές εγκαταστάσεις ΤΕΙ με πάρα πολλές σχολές...καλές τιμές σε νοίκια. Αν πληρείς τα κριτήρια και καταφέρεις να μπεις στις εστίες μιλάμε για τις καλύτερες εστίες της Ελλάδας με διαφορά και πάνω από πολλές ευρωπαϊκές. Πάρα πολύ καλό γυμναστήριο μέσα στο απίστευτο κλειστό μπάσκετ ιδιόκτητο του ΤΕΙ μόνο για φοιτητές που χωρίς την παραμικρή υπερβολή το ζηλεύουν πάνω από τις μισές ομάδες στο πρωτάθλημα της Α1. Για θέρμανση και έξοδα που λες πάμφθηνα γιατί ο χειμώνας κρατάει βαριά βαριά 1,5-2 μήνες και αυτός πααααααρα πολύ πιο μαλακός από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικά στην Μακεδονία.(αξέχαστο το 2004 αλκυονίδες μέρες τέλη Ιανουαρίου με θερμοκρασία 19 βαθμούς το βράδυ στις 8 να πίνω μπυρα στο κέντρο με το κοντομάνικο και τα χριστούγεννα του 2009 με 20 βαθμούς παραμονή χριστουγέννων!) Μεγάλη πόλη των 300.000 κατοίκων με πολλές σχολές σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο...με πολύ καλές αναλογίες ανάμμεσα σε άντρες-γυναίκες...(χώρια ότι υπάρχουν και χιλλιάδες τουρίστες που "μεγαλώνουν" την πόλη και την κίνηση της από Μάρτιο έως Οκτώβριο) Bonus στην μία ώρα δίπλα υπάρχει και το Ρέθυμνο με τις τρομακτικές αναλογίες 7 φοιτήτριες για έναν φοιτητή για τις περιόδους αναδουλειάς και για λίγη ανανέωση!! Πάμφθηνο σούπερ μάρκετ για σένα γιατί έχει ίσως το μοναδικό ΜΑΚΡΟ στην Ελλάδα από το οποίο μπορούν να αγοράσουν και όσοι έχουν φοιτητικό πάσο και όχι μόνο επαγγελματίες με ΑΦΜ όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΑΚΡΟ στην ΕΛλάδα.(και είναι δίπλα στο ΤΕΙ το ΜΑΚΡΟ) Πολύ καλό φαί στην λέσχη (πίστεψε με πολύ σημαντικό αυτό καθώς θα φας άπειρα γεύματα εκεί λόγω μαθημάτων αλλά κυρίως λόγω του ότι είναι δωρεάν) Τέλειος καιρός..9 μήνες καλοκαίρι...πολύ καλή κίνηση στην αγορά λόγω του ότι είναι από Μάρτιο ως και Οκτώβριο τουριστική περιοχή. Από Απρίλιο ξεκινάς να πηγαίνεις θάλασσα που θα έχεις πάρα πολλές ωραίες παραλίες δίπλα σου και τελειώνεις τα μπάνια τέλη Οκτώβρη. Όσο για κόστος για τις γιορτές βρίσκεις με ryanair από Χανιά για Σαλονίκη με 20-25 το πολύ και μετά ΚΤΕΛ για σπίτι σου. Μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις φοιτητική δουλίτσα παράλληλα με τις σπουδές σου αν γουστάρεις λόγω του ότι η αγορά της σαν τοπ τουριστική περιοχή είναι σε πάρα πολύ καλύτερο επίπεδο από την ηπειρωτική Ελλάδα. Θα έχεις σπίτι στην Κρήτη και θα γίνεις περιζήτητος τα καλοκαίρια από τους φίλους σου στον Βόλο που θα σπουδάζουν αλλού ή στον Βόλο. Ακόμα και η οικογένεια σου θα μπορεί να κάνει διακοπάρες Κρήτη!"
cod7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις έχω καταλήξει οι 3 πρώτες επιλογές των ΤΕΙ που θα βάλω να είναι Λάρισας Κρήτης και ναυπάκτος θα ήθελα βέβαια να ρωτήσω και κάτι άλλο έχω σκοπό να δηλώσω για μεταγραφή Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να ξέρω τις πιθανότητες έχω με μονογονεικη οικογένεια άνεργη μητέρα 14 μήνες ετήσιο εισόδημα 6000 κατ κατά κεφαλήν 3000? Έχω πιθανότητες να τη πάρω την μεταγραφή?
VagelisDer Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις έχω καταλήξει οι 3 πρώτες επιλογές των ΤΕΙ που θα βάλω να είναι Λάρισας Κρήτης και ναυπάκτος θα ήθελα βέβαια να ρωτήσω και κάτι άλλο έχω σκοπό να δηλώσω για μεταγραφή Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να ξέρω τις πιθανότητες έχω με μονογονεικη οικογένεια άνεργη μητέρα 14 μήνες ετήσιο εισόδημα 6000 κατ κατά κεφαλήν 3000? Έχω πιθανότητες να τη πάρω την μεταγραφή? Απο όσα ανέφερες στο Ηράκλειο θεωρώ είναι η καλύτερη επιλογή. Και εγώ μάλλον εκεί θα είμαι του χρόνου αν δεν ξανά δώσω για το ΑΕΙ.
Backpacker Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις έχω καταλήξει οι 3 πρώτες επιλογές των ΤΕΙ που θα βάλω να είναι Λάρισας Κρήτης και ναυπάκτος θα ήθελα βέβαια να ρωτήσω και κάτι άλλο έχω σκοπό να δηλώσω για μεταγραφή Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να ξέρω τις πιθανότητες έχω με μονογονεικη οικογένεια άνεργη μητέρα 14 μήνες ετήσιο εισόδημα 6000 κατ κατά κεφαλήν 3000? Έχω πιθανότητες να τη πάρω την μεταγραφή? Νομίζω με τα κριτήρια που έχουν βάλει ότι τα πληρείς για μεταγραφή...βέβαια υπάρχει και ένας φιξ αριθμός οπότε θα υπάρχει και προτεραιότητα...αλλά πιστεύω ότι θα την πάρεις την μεταγραφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα