Προς το περιεχόμενο

Δόθηκε το “πράσινο φως” για νέες εξαγορές από τις Telefonica και Vodafone


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αλλάζει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο στην αγορά της Ευρώπης. Οι μεγάλες εταιρείες απορροφούν διαρκώς μικρότερες ανταγωνιστικές εταιρείες -ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι κατακερματισμένος ούτως ή άλλως- σε μία προσπάθεια να βελτιώσουν τα έσοδα τους και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους.Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο Ισπανικός κολοσσός, Telefonica, εξαγόρασε πρόσφατα -με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έβαλε ειδικούς όρους για να δώσει την έγκριση της ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές που θα ζημιώσουν τους καταναλωτές - τη Γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας E-Plus, έναντι $8.6 δισεκατομμυρίων.

 

Η Telefonica δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να πουλήσει έως και το 30% από το φάσμα της συνδυασμένης εταιρείας μέχρι και σε τρεις εικονικούς παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας (οι πάροχοι του είδους προσφέρουν υπηρεσίες κινητής, χρησιμοποιώντας το δίκτυο μίας άλλης εταιρείας).

 

Η Vodafone από την άλλη, εξαγόρασε την Ισπανική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Ono έναντι $8.6 δισεκατομμυρίων. Η εταιρεία, βρίσκεται σε φάση αξιοποίησης των κεφαλαίων της μετά τη πώληση του ποσοστού που κατείχε στη Verizon Wireless, έναντι $98 δισεκατομμυρίων, οπότε περιμένουμε να συνεχίσει να κινείται επιθετικά στην αγορά της Ευρώπης. Η Vodafone θέλει να μεταφέρει μέρος του φορτίου της κινητής τηλεφωνίας της στο καλωδιακό δίκτυο της Ono. Είναι η τρίτη εξαγορά της Vodafone τη τελευταία περίοδο που θέλει να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει στους καταναλωτές.

 

Link.png Site: ΣΕΠΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


Δεν πουλησαμε τον ΟΤΕ. Ελευθέρωσαν τον τομέα τηλεπικοινωνιών και αποκρατηκοποιησαν ενα ποσοστο του, με την υψηλη κυριότητα να παραμένει στο κράτος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποκρατικοποίησαν είναι πούλησαν (στην DT). Αν δεν κάνω λάθος το κράτος έχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου οπότε που η υψηλή κυριότητα. Με την σύνθεση του ΔΣ δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς. Οπότε ίσως να εννοείς κάτι εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα κλαίμε. Μέγα σφάλμα που πουλήσαμε τον ΟΤΕ...

 

Δυστυχως εχεις δικιο, απο που θα παιρνει τωρα ο καημενος ο υπαλληλος συνταξη και εφαπαξ στα 40 του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας