Προς το περιεχόμενο

Επιστήμονες βρήκαν το τρόπο δημιουργίας αιμοφόρων αγγείων σε 3D εκτυπωμένα όργανα


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κι ενώ η τρισδιάστατη εκτύπωση οργάνων είναι μια υπέροχη ιδέα -φανταστείτε να μην υπάρχουν πια λίστες για μεταμόσχευση οργάνων- το επόμενο μεγάλο εμπόδιο για την εκτύπωση του εσωτερικού των οργάνων είναι η δημιουργία αρτηριών και αγγείων που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει το όργανο.Μια συνεργασία επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια των Σίδνεϋ, Χάρβαρντ, Στάνφορτ και MIT συνετέλεσε στην ανακάλυψη μιας λύσης σε αυτό το πρόβλημα.

 

Η ομάδα χρησιμοποίησε έναν προηγμένο bioprinter προκειμένου να δημιουργήσει μικροσκοπικές ίνες. Στη συνέχεια, επικάλυψε τις ίνες με ανθρώπινα ενδοθηλιακά κύτταρα και ένα υλικό με βάση τη πρωτεΐνη, το οποίο σκληραίνει κάτω από το φως και κατόπιν, αφαίρεσαν τις ίνες. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο από τριχοειδή αγγεία.

 

Ο Dr. Luiz Bertassoni, επικεφαλής έρευνας από το Πανεπιστήμιου του Σίδνεϋ, ανέφερε πως παρ' ότι έχουν ξαναδημιουργήσει τμήματα ιστών στο εργαστήριο και είναι σε θέση να το ξανακάνουν, η δυνατότητα εκτύπωσης με τέτοια ευκολία τρισδιάστατων ιστών με λειτουργικά τριχοειδή αγγεία είναι κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα.

 

 

Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα 3D-printed όργανα, μπορείτε να πατήσετε το σύνδεσμο εδώ.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λες η 3d printing τεχνολογία να είναι ο καταλύτης που θα επιταχύνει μελλοντικές ανακαλύψεις; Το πεδίο εφαρμογής της δεν έχει όρια από ότι φαίνεται...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λες η 3d printing τεχνολογία να είναι ο καταλύτης που θα επιταχύνει μελλοντικές ανακαλύψεις; Το πεδίο εφαρμογής της δεν έχει όρια από ότι φαίνεται...

 

Προφανως και ειναι,μπορεις να μεταφερεις οποιαδηποτε στερεη υλη θελεις απο τον ψηφιακο στον πραγματικο κοσμο,

Αυτο βεβαια συνεπαγεται και σε κακες συνεπεις δηλαδη δημιουργεις θανατηφορων οπλων σε λιγο χρονικο διαστημα με πρωτοποριακες λειτουργιες(στο να σκοτωνεις :/) και φυσικα εξοικονόμηση πορων λογο της ακριβειας.

 

Το μονο τρομακτικο ειναι οτι ξερουμε απο διαφορες πηγες και οπως ειδαμε και ολοι στην ταινια Terminator,τα cyborgs που εχουν καποια μεταλικα αλλα και οργανικα μερη.Εδω βλεπουμε οτι μπορουν και εκτυπωνουν υλη που μεσα στα προγραμματα ειναι material X(default),φανταστειτε ετσι οπως προχωραει η χημεια να δημιουργησουν δερμα και μετα ολους τους αλλους ιστους και να χρησιμοποιηθουν σε 3D Printers.

Δηλαδη μιλαμε για την δημιουργεια ανθρωπινου ειδους με οργανικα σπλαχνα κτλπ. που θα ειναι γεννημα τεχνολογιας και οχι ανθρωπου!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα δεν φτιάξεις τεχνητο εγκεφάλο με συναίσθηση οτι αλλο και να φτιάξεις, δεν εχειε φτιάξει τίποτα τύπου terminator ή transcendence..

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θελω να δω εναν μονον ΕΝΑΝ θρησκευομενο να απαντησει στο θεμα αλλα δε προκειται κανουν τους κινεζους

ετσι να μας πουνε περι δημιουργου και αλλες μπουρδες

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν φτιάχνουν λεφτά.?

 

Αν εκτύπωνες 100.000 δολάρια την εβδομάδα, πως θα επηρέαζες τον πληθωρισμό;

 

 

Πραγματικά ώρες ώρες απορώ ..............Μερικά άτομα δεν έχουν καν συναίσθηση του τη γίνετε τριγύρω και το πως δουλεύει το σύστημα .Παντελής άγνοια .

 

 

1)Καταρχήν όπως αναφέρθηκε όσο περισσότερο χρήμα τυπώνεται τόσο αυξάνεται ο πληθωρισμός και πέφτει αναλόγως η αξία του χρήματος.

 

2)Τα χρήματα έχουν αύξοντα αριθμό , δεν μπορείς να τυπώνεις ανεξέλεγκτα ούτε να βγάζεις λεφτά με αριθμό ο οποίος έχει μπει σε άλλο χαρτονόμισμα αλλιώς το 1 από τα 2 θα θεωρείται πλαστό .

 

3)Χώρες οι οποίες τυπώνουν ανεξέλεγκτα χωρίς έλεγχο και συμμορφώσεις πχ από ΔΝΤ τα λεφτά τους δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα και δεν είναι δεκτά σε ανταλλακτίρια χρήματος .Για ποιο λόγο νομίζετε κάποιες χώρες έχουν νομίσματα 100,000,000 για ένα ψωμί ?αλλά επίπεδο ζωής τριτοκοσμικό και το νόμισμα τους δεν γίνεται πουθενά δεκτό ? 

 

Άμα ήταν τόσο απλό να εκτυπώναμε λεφτά το χρήμα καλώς η κακός θα έχανε την αξία του , όσο ποιο πολύ υπάρχει τόσο ποιο λίγο αξίζει .

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>θελω να δω εναν μονον ΕΝΑΝ θρησκευομενο να απαντησει στο θεμα αλλα δε προκειται κανουν τους κινεζους</p>

<p>ετσι να μας πουνε περι δημιουργου και αλλες μπουρδες</p>

 

Είμαι θρήσκευομενος και απαντάω στο θέμα: Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή είδηση για όσους έχουν κάποια οργανική ανεπάρκεια και η ζωή τους κινδυνεύει.

 

Ορίστε, δεν είπα ούτε μια μπούρδα, καλό; Αλλά όταν η αθεεια τυφλώνει τον άνθρωπο την μάπα του δεν την κοιτάει, τον ενδιαφέρει να κατηγορήσει τους θρήσκευομενους ότι είναι τυφλωμενοι, κάνουν λάθος, κλπ, κλπ.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...