Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Φέτος τελειώσω με τις πανελλήνιες και θα πάω για προπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργοy (ηλεκτρολόγος μηχανικός). Αυτό που με απασχολεί είναι αν θα αντιμετωπίσω σημαντικές δυσκολίες στην χρήση των όρων κυρίως μαθηματικών και φυσικής. Γιατί τους έχω μάθει στα ελληνικά αν και δεν αντιμετώπισα δυσκολίες σε αυτά τα δυο μαθήματα φοβάμαι πως θα δυσκολευτώ εκεί λέγω της ορολογίας. Αν έχει κάποιος εμπειρία στο θέμα παρακαλώ ας πει την άποψη του. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μην ανησυχείς για τέτοια πράγματα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Στη φυσική πολλά πράγματα μπορείς να τα καταλάβεις και τώρα από τα γράμματα που τα συμβολίζουμε (π.χ. v - velocity, a - acceleration, P - power). Επίσης το επίπεδο θα είναι απλό στηνα ρχή και θα έχεις χρόνο να συνηθίσεις.

Καλές σπουδές να έχεις, το Εδιμβούργο είναι τέλεια πόλη :)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν επιτρέπεται σπούδασες εκεί και αν ναι τι ? Κάτι ακόμη που με ανησυχεί είναι τα χαμηλά ποσοστά στην ικανοποίηση μαθητών που του δίνουν πολλές κατατάξεις. Γνωρίζεις τίποτα επί του θέματος ?

Μην ανησυχείς για τέτοια πράγματα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Στη φυσική πολλά πράγματα μπορείς να τα καταλάβεις και τώρα από τα γράμματα που τα συμβολίζουμε (π.χ. v - velocity, a - acceleration, P - power). Επίσης το επίπεδο θα είναι απλό στηνα ρχή και θα έχεις χρόνο να συνηθίσεις.

Καλές σπουδές να έχεις, το Εδιμβούργο είναι τέλεια πόλη :)

Δημοσ.

Έχω διδάξει ως διδακτορικός πρωτοετείς μηχανικούς και χημικούς στο μάθημα Mathematics for Science and Engineering. Το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλό, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τμήμα πολυτεχνείου στο Ε.Μ.Π, για παράδειγμα.

Είσαι σίγουρος ότι θες να πας Αγγλία για πρωπτυχιακές σπουδές?

Αν δεν θελεις Ελλάδα, υπάρχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που 

προσφέρουν καλύτερη εκπαίδευση.

Δημοσ.

ειναι γεγονος οτι το επιπεδο στα bachelor της Αγγλίας ειναι χαμηλότερο λόγω εμπορευματοποίησης τους, σε συγκριση παντα με άλλες ευρωπαικές χώρες-συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας που εχει απο τα πιο δυσκολα πολυτεχνεια πανευρωπαικά, αλλα αυτα ειναι περι ορέξεως...

Σϊγουρα παντως δεδομένου του επιπεδου των πρώτων 2-3 εξαμήνων δε θα εχεις πρόβλημα με την ορολογία...

Δημοσ.

Θεωρώ πως εξαρτάται και από το πανεπιστήμιο . Γιατί είναι πολύ γενικό το ότι τα  bachelor  της Αγγλίας είναι χαμηλότερο λόγω εμπορευματοποίησης τους. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι το Imperial η το Cambridge έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Προφανώς αλλά πανεπιστήμια (η και τα περισσότερα) είναι χειροτέρα και από πολλά ΤΕΙ μας . Αλλά όχι τα 6-7 κορυφαία στο Η.Μ.

Αν και το Εδιμβούργο είναι χειρότερο από αυτά τα δυο πιστεύω πως το επίπεδο του παραμένει κορυφαίο  για Ευρώπη. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι κατατάξεις τα αποτελέσματα ερευνών του, τόσο φοιτητών όσο και καθηγητών αλλά και τα βραβεία που έχει κερδίσει.

στο Η.Β *

Δημοσ.

Έχω κάνει μαθήματα και στα μεταπτυχιακά για Computer Science στο Imperial και έχω ακριβώς την ίδια άποψη.  :-)

Ειδικά για το Imperial έχω κακή εντύπωση και σε ερευνητικό επίπεδο στο αντικείμενο μου. Επίσης οι κατατάξεις των πανεπιστημίων, π.χ. από Times είναι πολύ μεγάλη ιστόρια και δεν θα έβαζα όλα μου τα βαλάντια σε αυτές. 

Η πιο αξιόπιστη που έχω βρει είναι από εδώ: http://www.webometrics.info/en

Η έρευνα που παράγεται σε κάποιο πανεπιστήμιο δεν έχει και πολύ σχέση με το επίπεδο των προπτυχιακών σπουδών στο οποίο δυστυχώς στην Αγγλία έχουν και εξωτερικοί παράγοντες άποψη.

Μόνο σε Oxford και Cambridge έχω καλή άποψη για προτυχιακό, δεν έχω σπουδάσει εκεί, αλλά οι φοιτητές 

που έχω γνωρίσει από εκεί είχαν εξαιρετικές γνώσεις. Επίσης έχω την εντύπωση ότι δεν διαπραγματεύονται

την ποιότητα των μαθημάτων τους για να βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Επί του θέματος, δεν θα εχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με την ορολογία, πολύ γρήγορα θα σου φαίνεται παιχνιδάκι. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Από Σεπτέμβριο θα ενημερώσω για το πώς είναι τα πράγματα στο Εδιμβούργο .

Δημοσ.

Ναι έχω ακούσει τη προφορά τους είναι δύσκολη αλλά στο πανεπιστήμιο οι καθηγητές είναι από Αγγλία η έχουν βρετανική προφορά οπότε η γλωσσά δεν θα είναι πρόβλημα.  Τώρα έκτος πανεπιστήμιου πιστεύω πως θα συνηθίσω τόσοι μετανάστες έχουν πάει όλοι μιλούσαν με  σκοτσέζικη προφορά  στο σπίτι τους?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από πότε το Εδιμβούργο βρίσκεται στην Αγγλία;

rikoσ96 όχι δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα

Όσο διαβάζεις τακτικά και επικοινωνείς με τους καθηγητές σου δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα,

Λοιπόν σκέφτομαι και εγω να παω στο πανεπιστημιο του Εδιμβούργου

Λεω να μην δώσω πανελλήνιες και απο οτι εχω ακούσει και εγω σαν πανεπιστημιο ειναι αρκετά καλο...

Θέλω να παω για αρχιτεκτονική και εχω ήδη αρχίσει το foundation course που λέμε..σε όσους το εχω πει μου λενε να φύγω και αν εχω την δυνατότητα να φύγω να το κανω..ειχα και εγω την ίδια απορία σχετικά με την ορολογία ..θέλουν ενα IELTS με 6,5 ειναι αυτο αρκετό ?

Ακόμα με το θεμα της διαμονής..μπορει να μου πει κανεις τίποτα? εχω διαβάσει αρκετά πράγματα αλλα κανεις δεν μιλά για τους προπτυχιακούς ...εστία η ενοίκιο ? ειναι κατι που ειλικρινά με βασανίζει..απο την μια οι εστίες τα έχουν ολα πληρωμένα αλλα εχω ακούσει για πολλή φασαρία ..απο την αλλα ενοίκιο πως θα πηγαίνω να πληρώνω τους λογαριασμούς? οσο να ναι ειναι μια ξένη χώρα και αν μένω πράγματι μόνη μου νομίζω πως θα εχω θεμα...

Τέλος το πανεπιστημιο του εδιμβουργου εχει αρκετά μεγάλο βαθμό εισαγωγής νομίζω θελει 19 απολυτήριο ?

Δεν μπορω να βρω άκρη ουτε με αυτο...

Ευχάριστω και συγγνώμη αν σας ζάλισα με την πολυλογία μου αλλα πρόκειται για κατι σοβαρό για την ζωή μου και πιστεύω ειναι μια αρκετά μεγάλη απόφαση ...:)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Σκέφτομαι να σπουδάσω και παράλληλα να μεταναστεύσω στο Εδιμβούργο και θα ήθελα να μου δώσετε μερικές πληροφορίες.

Πώς είναι οι Σκωτσέζοι?? Ευγενικοί?? Φιλικοί?? Φιλόξενοι?? Αντιμετωπίσατε ρατσισμό??

Η εγκληματικότητα πώς είναι?? Χαμηλή??

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...