Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για νέους και μελλοντικούς SSDs.


Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και στις άλλες ενότητες υπάρχουν ειδικά θέματα για συζήτηση μελλοντικών εξαρτημάτων (π.χ. cpus,gpus) είπα να κάνω και εδώ ένα θέμα για να συζητάμε τα νέα μελλοντικών προιόντων τεχνολογίας SSD. Με τις εταιρίες συνεχώς να εξελίσσουν τη τεχνολογία τους σε αυτό το τομέα,πιστεύω πως θα είναι χρήσιμο και θα κρατηθεί ζωντανό το thread.  :)

 

 

Ας δούμε λοιπόν κάποια τρέχοντα νέα.

 

#1 Intel NVMe.

Η NVMe  (Non-Volatile Memory Express) είναι μια νέα τεχνολογία controller της Intel,ειδικά για να εκμεταλλεύεται τις θύρες τύπου PCI Express. Μέχρι πρότινως οι SSDs που κούμποναν σε θύρα PCIe προκειμένου να επιτύχουν μεγαλύτερες επιδόσεις υλοποιούσαν διάφορες λύσεις όπως π.χ. τη χρήση δύο ή παραπάνω SATA controllers σε RAID 0 επάνω στο PCB του SSD. Η Intel παρουσιάζει τον NVMe, ο οποίος είναι ειδικά φτιαγμένος προκειμένου να εκμεταλλεύεται μια θύρα PCIe για χρήση αποθηκευτικού μέσου. Ο NVMe υποστηρίζει παράλληλες εκτελέσεις,και εντολές εώς και 64kb ανά μια I/O queue του drive, ενώ το bandwidth του είναι εως 6 φορές αυτό του SATA 6gbps.

 

Η πρώτη υλοποίηση του NVMe γίνεται στη σειρά της Intel p3X00,με επιδόσεις που φτάνουν εώς και τα 2800 mbps read / 1900mbps write @ 64k, 460 / 180 iops @ 4k random.

 

 

big_intel-ssd-pcie-3700.jpg

 

 

#2 Samsung 3D V-NAND

Πρόσφατα είδαμε τους επεξεργαστές της Intel να εισάγουν την τεχνολογία κάθετης διάταξης 3D στους επεξεργαστές της,κάτι το οποίο ωφέλησε πολύ τις επιδόσεις τους ενώ ταυτόχρονα μείωσε και την κατανάλωση ρεύματος. Η Samsung είναι η πρώτη εταιρία που αποφάσισε να εισάγει παρόμοια τεχνολογία κάθετης 3D διάταξης σε SSDs,με πρώτο μοντέλο τη σειρά 850 pro.

 

cover_678x452.jpg

 

Ο 850 pro είναι ένας SATA3 SSD, ο οποίος δυστυχώς (ή ευτυχώς) περιορίζεται από τον δίαυλο που χρησιμοποιεί,μιας και τον τερματίζει.

 

 

 

-----

 

Πολλές και διάφορες νέες τεχνολογίες εμφανίζονται που αυξάνουν τις επιδόσεις,και αναμένουμε να δούμε το κατά πόσο θα διευρυνθεί η υιοθέτησή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας