Προς το περιεχόμενο

Custom Stereo για αμάξι


xkor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια. Καταρχάς χαίρομαι επειδή είναι το πρώτο θέμα που ανοίγω.
Έχω μία πολύ ωραία ιδέα και πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί.
Έχω ένα αμαξάκι fiat pundo και θέλω να του βάλω μία πηγή stereo η οποία θα δέχεται usb aux CD αλλά να κάνει και κάτι ακόμα. Αυτό που θέλω να κάνει το συγκεκριμένο  δεν είναι τίποτα :P, θέλω να στέλνω μέσω wifi σύνδεσης τραγούδια από το πισι μου σε αυτό που θα φτιάξω το οποίο θα είναι σε συνεχής λειτουργία με μπαταρίες. Στην συνέχια θα αποθηκεύονται στο usb το οποίο θα έχω συνδεδεμένο.
Επειδή ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ και με μικρουπολογιστές σκέφτηκα να φτιάξω ένα μόνος μου χρησιμοποιόντας κάποια πλατφόρμα (arduino, raspberry Pi κλπ..). Αν υπάρχει κάποια ιδέα και άποψη για το συγκεκριμένο θέμα περιμένω σχόλια.
Υ.Γ. ίσως να μην δίνω πολλές πληροφορίες αλλά δεν γνωρίζω και πολλά πάνω σε αυτά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου θέλει πολλή μόντα το συγκεκριμένο και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρεις στο τέλος.Από την στιγμή που θα κατεβάσεις από το νετ γιατί δεν τα αποθηκεύεις σε ένα usb και από εκεί να τα παίζεις στην πηγή σου;το μόνο που θα χρειαστεις είναι μόνο αυτο : http://www.electrostudio.gr/product/catid/1003/pcatid/10018 Όσο για το δεύτερο σκέλος αυτό που θες να κάνεις λέγετε ¨car pc¨ και θα χρειαστείς εκτός από το κομμάτι του pc πχ raspberry οθόνη αφής γιατί δεν λέει να οδηγάς και να προσπαθείς σε μια οθόνη 7 ιντσών να δεις τον κέρσορα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή θα έχεις για παράδειγμα ένα arduino ή ότιδήποτε άλλο με wifi module. Πάνω του θα έχει και το στικάκι συνδεδεμένο και όταν λαμβάνει κάτι θα το περνάει στο στικάκι. Σωστά κατάλαβα; Έστω ότι μπορεί να γίνει (δε μπορώ να σε βοηθήσω στο πως θα γίνει γιατί οι γνώσεις μου δεν πάνε μέχρι εκεί), τότε:

1) Μετά θα βγάζεις το στικάκι και θα το βάζεις στο αμάξι... Τσάμπα κόπος δηλαδή :P

2) αν το θες για φορητότητα, πως θα το συνδέεις σε κάθε wifi που θα θες χωρίς κόπο; Εννοώ από τι interface θα το χειρίζεσαι για να μπαίνεις να βάζεις τον κωδικό του wifi και δε ξέρω κι εγώ τι άλλες ρυθμίσεις θα θέλει για να δουλέχει σαν τοπικό δίκτυο με τον κάθε υπολογιστή?

 

Για εκπαιδευτικούς λόγους οκ δεν αντιλέγω κάντο. Αλλά από άποψη χρησιμότητας είσαι σίγουρος ότι αξίζει; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ουσια αυτο που θελω ειναι να φτιαξω μια πηγη με μικρουπολογιστη ο οποιος θα αποθηκευει τραγουδια λαμβανοντας τα απο το δικο μ wifi σε usb η καποιο αλλο αποθηκευτικο μεσο και στην σνεχεια χωρις να αλλαζω τπτ κατευθειαν θα μπορουν να παιξουν τα τραγουδια ανα πασα στιγμη. Η χρησιμοτητα του θα ειναι στο οτι θα μ διευκολυνει την καθημερινοτητα μου στο βαλε βγαλε τραγουδια κλπ. Αλλα ενας παραπανω λογος ειναι οτι θελω να ασχοληθω και με μικροπισια και ηταν ενα προτζεκτ που σκεφτηκα. Η πηγη θα ειναι μια, και σε αυτην θα στελνω τραγουδια και θα μπορουν να παιξουν μετα κατευθειαν. Τα προβληματα που αντιμετωπιζω ειναι με την ενεργεια πως θα μπορω δηλαδη να στελνω ντατα και οταν ειναι σβηστη η μηχανη του αυτοκινητου.

Ενα αλλος τροπος που σκεφτηκα ειναι και με ιντερνετ να ανεβαζω τραγουδια σε cloud service και οταν ειμαι στο αμαξι να μπαινω να τ ακουω κι απο εκει.. αλλα εκει αμα ειναι βαζεις και απλα raspberry pi και παιζει απο youtube.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρόβλημα 1ο: το πως θα μπορείς κάθε φορά να επιλέγεις τις καινούριες λίστες αναπαραγωγής

2ο : πως θα στήλεις τον ήχο στα ηχεία.

3ο : πως θα κάνεις την μπαταρία να αντέχει τουλάχιστον 24ωρο μέχρι την  επόμενη εκκίνηση του κινητήρα .

4ο : θα χρησιμοποιήσεις οθόνη; αν όχι πως θα μπορείς να χειρίζεσαι το όλο σύστημα;

 

γενικός φίλε μου τα προβλήματα είναι πολλά και το κόστος μεγαλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...