Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας . εχω σκοπο αυτο το καλοκαιρι να επισκεφτω την ναξο. Δεν γνωριζω τπτ για τ νησι , οποτε αν εχετε οποιαδηποτε πληροφορια περι διαμονης φαγητο αλλα και οτι αλλο εχετε στο μυαλο πειτε ..Ενδιαφερομαι για φτηνη διαμονη και συγκεκριμενα ενοικιαζομενα δωματια. Ξερετε καποιο site για booking??.. thanks..

Δημοσ.

Επειδή είμαι από εκεί,αναφέρω επιγραμματικά.

Νυχτερινή ζωή αξιοπρεπής, μη φανταστείς όμως Πάρο Μύκονο κλπ.
Κυρίως στη χώρα , και πιο χαλαρά παραέξω (κυρίως στις παραλίες Άγιος Προκόπης - Αγία Άννα - Πλάκα).

Τρομερά σοκάκια για βόλτα στη Χώρα και το Κάστρο,
μεγάλη περατζάδα στην παραλία της Χώρας που είναι κατά σειρά πολλές καφετέριες ταβέρνες και μαγαζιά.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Καλύτερη παραλία άγιος προκόπης (7 χλμ. από Χώρα ). Μήκος παραλίας γύρω στο 1 χιλιόμετρο.
Απανεμίζει στο βοριά, κι έχει χοντρή άμμο που δεν τη σηκώνει ο πανταχού παρών βοριάς του νησιού.

Συνεχίζει ως Αγία Άννα (έχει και ένα λιμανάκι) άλλα 500 μέτρα, και μετά το βράχο με το εκκλησάκι του Αη Νικόλα αλλάζει όνομα σε Πλάκα (πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλία). 
Μετά την Αγία Άννα είναι χωματόδρομος.

Όλο αυτό το κομάτι έχει μαγαζιά δίπλα στην παραλία (από την άλλη μεριά του δρόμου), ξαπλώστες - ομπρέλες κλπ. που ανήκουν στα μαγαζιά (πληρώνουν ενοίκια στο δήμο).
Τον Αύγουστο βέβαια γίνεται χαμός..
Στο λιμανάκι της Αγίας Άννας υπάρχουν μερικά μαγαζιά - ξενοδοχεία ενοικιαζόμενα που είναι πάνω στην παραλία.

Επίσης το ΚΤΕΛ έχει δρομολόγιο Χώρα - Άγιος Προκόπης - Αγία Άννα - Πλάκα κάθε 20 λεπτά ή και συχνότερα όλη τη μέρα μέχρι αργά τη νύχτα (νομίζω και νυχτερινά κάθε μια ώρα για τους ξενύχτηδες).

Μετά την Πλάκα ακολουθούν Ορκός - Μικρή Βίγλα (συχνάζουν οι σέρφερς εκείς) - Καστράκι - αλυκό - πυργάκι - αγιασσός κλπ.
Αυτά τα μέρη είναι το ίδιο όμορφα , αλλά πιο ανοργάνωτα και χωρίς τόσο τακτική συγκοινωνία. Υπάρχουν κάποια ταβερνάκια κοντά

στη θάλασσα, και κάποια μινι μάρκετς πιο μέσα, αλλά that's it.

Βέβαια από χρονιά σε χρονιά αλλάζουν τα πράγματα και μπορεί να έχει φτιαχτεί καμιά εγκατάσταση που δεν την ξέρω.

Επίσης δεν παίζει τόσο απανεμιά αλλά πρέπει να βρεις σημεία.

Όλη αυτή η πλευρά του νησιού είναι αμμουδιές.

Από την Ανατολική πλευρά του νησιού (χρειάζεται μεταφορικό μέσο), υπάρχει η Μουτσούνα και ο Λυώνας , με λίγο κόσμο και με αρκετή διαδρομή για να πας, τις πιάνει ο καιρός.

Επίσης στο βόρειο άκρο του νησιού υπάρχει ο Απόλλωνας , ένα χωριουδάκι με λιμανάκι και παραλία με άμμο και βότσαλο που την κοπανάει ο βοριάς. Για καραήσυχες διακοπές.

Όλα αυτά είναι αρκετά μακριά και με ορεινές διαδρομές με στροφές (γύρω στα 60 χλμ από Χώρα).

Δίπλα στη Χώρα υπάρχει ο Αη Γιώργης. Είναι παραλία αρκετά μεγάλη , η άμμος και η θάλασσα μοιάζει με το Σχοινιά , και είναι αρκετά απάνεμη. Έχει ταβερνάκια και μπαράκια πάνω στο κύμα , και ξαπλώστρες..

Υπάρχουν και πολλές άλλες παραλίες, απλά ανέφερα τις πιο καλές κατά τη γνώμη μου..
Μπορείς να δεις πράγματα στο naxos.gr

ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

Πανέμορφα χωριά αν γουστάρεις, περπάτημα σε σοκάκια , σπήλαια, πύργοι κλπ.
Ενδεικτικά Απείρανθος - Κόρωνος - Κωμιακή - Εγγαρές - Χαλκί - Τραγαία - Φιλότι για καφέ στον Πλάτανο και πολλά άλλα.
Στην Κεραμωτή έχει τον καταρράκτη της Ρουτσούνας (θέλει περπάτημα και σκαρφάλωμα , είναι ψιλοtrekking διαδρομή).

ΔΩΜΑΤΙΑ

Έχει δωμάτια και ξενοδοχεία παντού για όλα τα βαλάντια.
Μπορείς να βρεις στη χώρα , στις παραλίες και στα χωριά .

Αν θέλεις ησυχία και να είσαι στην παραλία, ψάξε για δωμάτια στην Πλάκα. Νομίζω το καλύτερο value for money.

ΦΑΓΗΤΟ

Γενικά τρως καλά και σε λογικές τιμές. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, κυρίως τον Αύγουστο που γίνεται χαμός.

Κυρίως ταβέρνες , αλλά και μεξικάνικα - Ιταλικά κλπ.

Στη χώρα έχει πολλά (μεζεδοπωλεία - εστιατόρια κλπ.),
κάτι διαφορετικό είναι ο Παράδεισος στην Πλάκα (να πιάσεις τραπεζάκι κάτω από τους κέδρους πάνω στην παραλία),
τρομερό φαγητό και με θαλασσινά έχει μια ταβέρνα στη μουτσούνα (δε θυμάμαι το όνομα , αλλά είναι μία οπότε δεν τη χάνεις),
η ναξιώτισσα κοντά στις Τρίποδες (γίνεται κόλαση τον Αύγουστο).

Το 'Ιταλικό' στην πλάκα για pasta - pizza (δεν θυμάμαι το όνομα του, οι ντόπιοι Ιταλικό το λένε, προφανώς γιατί το δουλεύουν Ιταλοί)

Και πολλά πολλά άλλα.
Επίσης γαμάτα θα φας και στα χωριά, κυρίως Απείρανθο.
Στην Κόρωνο επίσης στο Ντάλα και στη Ματίνα.

Η λίστα βέβαια είναι ατέλειωτη, και μαγαζάκια που υπάρχουν σε διάφορα χωριά μπορεί να σου μείνουν αξέχαστα..

Αρκετές Πληροφορίες εδώ : http://www.naxos.gr/

Ενδεικτικά webcams

http://www.naxosisland.eu/index.html

http://www.webcameras.gr/loc_wc/webcameras.asp?ID=279

• Like 4
Δημοσ.

Η πιο απόμερη και ωραία παραλία είναι ο Πάνορμος. Θέλει αυτοκίνητο και είναι αρκετά μεγάλη η διαδρομή αλλά νομίζω οτι η εικόνα τα λέει όλα. 

panormos_1.jpg

Εγώ βέβαια είχα πάει επειδή ήθελα να επισκεφθώ την προϊστορική ακρόπολη που υπάρχει στο λόφο (από την μεριά που είναι τραβηγμένη η φώτο) η οποία δεν ήταν ακριβώς επισκέψιμη αλλά τα κατάφερα.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

καμια πληροφορια για ναξο??? κυριως για φαγητο φθηνο....

παραλιες απανεμες?? σε οποιοδηποτε μερος του νησιου... οποιαδηποτε προταση!!

βοηθεια γιατι τα οικονομικα μας ειναι χαντακι...

ευχαριστω!!!!

Δημοσ.

<p>Kfyros Ty! Θα πάω κ εγώ εκεί φέτος έχω κλείσει στον άγιο Γεώργιο ελπίζω να είναι σχετικά κοντά στην χώρα!</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...