Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για στρώματα/ανωστρώματα/επιστρώματα


tripialosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά

θα ήθελα την γνώμη σας όσο αναφορά την αγορά στρώματος. Αρκετά χρονια ταλαιπωρούμαι με τον ύπνο μου (ξυπνάς και νιώθεις πτώμα) και ύστερα από ερκετη συζήτηση και ερευνα κατέληξα ότι 99% ευθύνεται το στρώμα, το οποιο δεν ξέρω τι μάρκα είναι και ούτε ενδιαφερθικα ποτε μου γενικός με τα στρώματα.

Είπα λοιπόν ότι δεν θα λυπηθώ τα χρήματα και θα κάνω μια επένδυση ώστε να μπορώ να κοιμάμαι και να ξεκουράζομαι σαν τον άθρωπο και για να το κάνω αυτό ήθελα να έχω μια πλήρη άποψη και γνώση για το τι γίνετε με τα στρώματα. Αφού θα τα "σκάσω που θα τα σκάσω" ας μην πάνε χαμένα. Να είναι εύστοχη η αγορά και να τα αξίζει και τα λεφτά του.

Γύρισα λοιπόν αρκετά μαγαζιά:

cocomat: δεν είχε στρώμα με ελατήρια. Μου έδειξαν μια νέα σειρά με φυτικά υλικά με latex ..blah blah blah στα 1600 ++ euro. Μου φάνηκε πολύ σκληρο, κατ εμε, το στρώμα.


Linea: Καλούτσικα αν και σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες δεν μου πολυάρεσε η σκληρότητα και αυτό το φρενάρισμα που ένιωθες όταν ξάπλωνες.

mediastrom: Εκεί έπαθα την πλακα μου. Τα στρώματα τους ήταν μέτριο προς μαλακό με πολύ ωραία αίσθηση ,(τουλάχιστον για εμενα) και ωραία στήριξη. Το στρώμα στο οποιο και κατέληξα ότι θα πάρω είναι το Gold ii το οποιο έχει δυο σειρές ελατηρίων και αλλα καλούδια στα 1400.


Το θέμα μου είναι ότι σήμερα μιλούσα με έναν μαγαζάτορα που πουλάει στρώματα και με τούμπαρε λίγο όσο αφορα την τελική μου απόφαση.

Μου είπε ότι με τα ίδια λεφτά μπορώ να πάρω κάτι κλάσης ανώτερο σε σχέση με το Gold ii τις media. Με ενημέρωσε για ένα μοντέλο τις candia-strom το οποιο μου διαφεύγει (θα παv αύριο να κοιτάξω και από candia-strom) με καλύτερα υλικά αλλα αυτό που με φρέναρε πολύ ήταν ότι η media ναι μεν είναι παρα πολύ καλή εταιρία όμως έχει αλλάξει χωρα προελεύσεως πρώτης ύλης για τα στρώματα τους από γερμανία σε τουρκια. Moυ είπε πως έχει πέσει η ποιότητα αλλα η τιμές παραμένουν ίδιες. Επίσης ότι στην τιμή πληρώνεις και κάνα 100 euro το όνομα. Προσοχή εδώ ο άνθρωπος αυτός δεν είχε αντιπροσωπεία συγκεκριμένης εταιρίας. Στο μαγαζί του είχε και στρώματα από όλες τις μάρκες οποτε δεν ήθελε να μου πουλήσει κάτι συγκεκριμένο.

Εκεί που είχα κατάληξη λοιπόν κάπου, ξανά πάλι από την αρχή. Γενικά πάντως θα ήθελα να πάρω κάτι από κάποιες εταιρίες η οποιες έχουν εμπειρία και καλο όνομα στην αγορά όπως πχ. mediastrom, candia, cocomat.

Κάποιος ο οποιος έχει ασχοληθεί πρόσφατα μπορεί μήπως να σχολιάσει σχετικά με τις τιμές και την ποιότητα τον εταιριών αυτών?
Να προτείνει κάτι?
Κάποι παρατήρηση?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Tempur σε συνδυασμό με μαξιλάρι ίδιας μάρκας -έχω το ombracio,συνιστάται αν κοιμάσαι μπρούμυτα,πάρα πολύ καλό- και η βάση κάτω από το στρώμα.Επίσης απαραίτητο.

Είναι τσουχτερά στην τιμή,αλλά κάνουν δουλειά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι tempur ρε παιδια, θα κοιμαστε σε στρωμα απο memory foam / πολυουρεθανη κλπ που απελευθερωνει καρκινογονα,  Carbon Monoxide, acetaldehyde και hydrogen cyanide ??? και θα τα αναπνεετε 24/7 ?  Για παιδια/μωρα ειναι απαγορευτικα αυτα τα στρωματα ..... 

 

Ασε που δεν την παυλευεις το καλοκαιρι, ειναι πολυ ζεστο..Aσε που αν πεσει νερο την εκατσες..Ασε που μετα απο χρονια δεν θα εχει το memory effect..Ασε που αν αλλαζεις θεσεις δεν βολευει...Θα σας ζωσουν τα φιδια με αυτα τα memory foam...

 

f@ck it , και μια στο εκατομμυριο να ισχυει.

 

http://news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml

 

http://www.reviewcentre.com/reviews10749.html στα απατα...οχι αστεια

 

Εγω με 3 παιδια, δεν το σκεφτηκα καν.. Πηρα  της Media to Optimum Platinum με 3 layers ανεξερτητων ελατηριων

 

Επισης μου αρεσαν πολυ τα Media Strom Optimum Silver και Εlite Strom Celebrity !!!

 

Επισης το Candia Onar soft plus στα ~500ευρω για τα λεφτα του πολυ καλο..

Επεξ/σία από stefanos9
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το στρώμα είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα. Ότι αρέσει σε μένα δεν αρέσει σε κάποιον άλλο και αυτό γιατι παιζει τεράστιο ρόλο τι έχεις συνηθίσει μέχρι εκείνη τη στιγμη.

 

Πριν πάρω στρώμα πριν λίγο καιρό χωρίς περιορισμό κόστους στο μυαλό μου, δοκίμασα ότι υπάρχει απο 300-10.000€

 

Εδώ έρχεται το καθαρά υποκειμενικό. Τα καλύτερα στρώματα για μένα ήταν αυτά που είχαν περίπου στα 1000€ (αρχική χωρίς κάποια έκπτωση ώστε να έχουμε ένα σταθερό μέτρο σύγκρισης) όπου είναι και η χρυσή τομή. Μετά απο τα 1000 πας στα 1500 επειδή σου προσθέτουν ξέρω γω ένα layer με τρίχες αλόγου. Αν θες επιπλέον layer πας στα 2300, με ένα ακόμα στα 3200 κλπ.

 

Βασικός παράγοντας για μένα ήταν να είναι το δυνατόν πιο δροσερό το καλοκαίρι. Τα tempur κλπ είναι στρώματα για βόρειες χώρες. Το καλοκαίρι απλά λιώνεις. Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό και με τη media strom όπου έχει της σειράς gold και κοιμάμαι και εκεί.

 

Ένας άλλος παράγοντας σε θέμα ζέστης είναι να μην περιέχει συνθετικά υλικά. Όταν έχει συνθετικά και είναι και πιο ζεστό.

 

Επίσης όταν ένα στρώμα είναι μαλακό , δεν είναι τόσο καλό για τη μέση , ειδικά αν έχεις ενα ελαφρύ πρόβλημα. Ακόμα μια παράμετρος είναι πόσα κιλά είναι αυτός που κοιμάται. Αν είμαι 110 κιλά και η κοπέλα μου 50 τότε ο καθένας έχει την αίσθηση πως κοιμάται σε εντελώς άλλο στρώμα. Οπότε πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή που βολευει και τους 2

 

Για να μην μακρηγορώ εμένα μου άρεσε και δεν το έχω μετανιώσει  to Candia Strom Bodyfix - χειροποίητο μέτριο προς σκληρό. Εκτός του ότι έχει όλα όσα ζήταγα, υπάρχουν και συνεργάτες της εταιρίας που το δίνουν με 40% έκπτωση. Σε άλλες εταιρίες οι εκπτώσεις φτάνουν έως 15% και αυτό αλλάζει σημαντικά το τελικό κόστος, όχι όμως την ποιότητα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσοχή εδώ ο άνθρωπος αυτός δεν είχε αντιπροσωπεία συγκεκριμένης εταιρίας. Στο μαγαζί του είχε και στρώματα από όλες τις μάρκες οποτε δεν ήθελε να μου πουλήσει κάτι συγκεκριμένο

Το να έχει μεγαλύτερο κέρδος σε κάποιες μάρκες έναντι κάποιων άλλων δεν σου πέρασε από το μυαλό, έτσι;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 πχ. mediastrom, candia, cocomat.

 

Κάποιος ο οποιος έχει ασχοληθεί πρόσφατα μπορεί μήπως να σχολιάσει σχετικά με τις τιμές και την ποιότητα τον εταιριών αυτών?

Να προτείνει κάτι?

Κάποι παρατήρηση?

 

Ευχαριστώ

 

H άποψη μου για αυτές:

 

media: ακριβή γιατί χαλάει πολλά σε διαφήμιση. Γενικά μαλακά στρώματα και αυτό εμένα με χαλάει, επίσης ζεστά. Δυστυχώς μικρές εκπτώσεις

Cocomat: Πανάκριβα και δεν κάνουν ποτέ εκπτώσεις. Για να πάρεις κάτι μέτριο χρειάζεσαι κάπου 1500€. Γουστάρω όμως τη φιλοσοφία του ιδιοκτήτη - που έχω δει σε ντοκιμαντέρ και αν θα τα έδινα θα τα έδινα για πάρτι του γιατί τα αξίζει

Candia: Για μένα η χρυσή τομή απόδοσης / κόστους μιας και βρίσκεις εκπτώσεις 40% επι της αρχικής σε καλά κομμάτια. Έτσι με 600€ μπορείς να πάρεις κάτι φοβερό (160*2000 που στις άλλες εταιρίες το βρίσκεις απο 900€. Επίσης για μένα έχει το καλύτερο στρώμα της αγοράς σε σχέση ποιότητας / τιμής στις χαμηλές κατηγορίες (160*200 με έκπτωση 450€ Candia-Onar)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την Elite Strom τι γνωμη εχετε ? Το Celebrity μου φανηκε ενα απο τα κορυφαια στρωματα  για τα γουστα μου και εκανε σκονη και ολα τα Tempur ....2 layers pocket springs, Ειναι one side only βεβαια...και με τρομαξε η εγγυηση τους και η πολιτικη τους αν πληρωσετε λεει  κατι +5 χρονια θα πατε 10 χρονια εγγυηση. ρε τι _+ μπερδεματα, ποσα χρονια δινει κανονικα τους λεω ? 5 μου παν..

 

 

H Candia δινει εγγυηση 7 χρονια, η Media 8, η Elite 5! Αρα σε ελατηρια η Μedia ειναι safer i guess...η Candia best VFM, η Ελιτε δεν ξερω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω θέματα με τη μέση και όταν ήρθε η ώρα, χωρίς να ψάξω βέβαια όλο τον πλανήτη, πήρα tempur.

 

Ακριβό αλλά αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για ποιότητα ζωής. Απόλυτα ικανοποιημένος, το καλύτερο στρώμα που έχω κοιμηθεί ποτέ. Από τότε που το πήρα ΠΟΤΕ δεν ξύπνησα με πόνους.

 

Όσον αφορά τη ζέστη γενικά σαν άνθρωπος ζεσταίνομαι ΠΟΛΥ και δε μπορώ να πω ότι το στρώμα μου έκανε κάποια ιδιαίτερη (άσχημη) εντύπωση.

 

Όσον αφορά τεχνικά προβλήματα, το έχω 4 χρόνια και δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε.

 

Όσον αφορά θέματα υγείας κυκλοφορεί άπειρο FUD και προσωπικά από τη στιγμή που όσο κι αν εψαξα δε βρήκα κάτι σοβαρό (με την επιστημονική έννοια) που να καταδικάζει απλά το αγνόησα. Όλοι ξέρουμε πως ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Είμαι σίγουρος πως έχουμε ακούσει για διάφορα θέματα και μακρύ με το οποίο συμφωνούμε και κοντό το οποίο τοποθετούμε στην ίδια κατηγορία με τους αεροψεκασμούς. Στην προκειμένη τα δικά μου κριτήρια δεν ικανοποιήθηκαν. YMMV.

 

Περιληπτικά: είναι τόσο καλό που θα ήταν έγκλημα να μην το σκεφτείς σαν ενδεχόμενο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ηταν τοσο καλο, θα περναν ολοι και θα ειχαν τα στρωματα με ελατηρια κλπ στο μουσειο.

 

αστο το FUD, αν και το memory foam offgassing γενικα νομιζω οτι ισχυει, γιατι ξαφνικα κατι που φτιαχτηκε για αλλους σκοπους, στο πασαρουν 24/7 για το 1/3 της ζωης σου για κρεβατι λογω ευκολου κερδους ...εχει διαφορα.

 

 για παμε reality λοιπον παρακατω, χειροτερα reviews δε υπαρχουν λεμε :

 

http://www.reviewcentre.com/reviews10749.html#Summary

 

75% το εχει βαθμολογισει με 1 στα 5.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

H Candia δινει εγγυηση 7 χρονια,

 

 

Στα χειροποίητα δίνει 15!

Για να μην μακρηγορώ εμένα μου άρεσε και δεν το έχω μετανιώσει  to Candia Strom Bodyfix - χειροποίητο μέτριο προς σκληρό. Εκτός του ότι έχει όλα όσα ζήταγα, υπάρχουν και συνεργάτες της εταιρίας που το δίνουν με 40% έκπτωση. Σε άλλες εταιρίες οι εκπτώσεις φτάνουν έως 15% και αυτό αλλάζει σημαντικά το τελικό κόστος, όχι όμως την ποιότητα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί κανείς δεν αναφέρει την dunlopillo?

Οι γονείς μου πήραν και οι 2 και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Και εγώ πήρα ανατομικό από εκεί και μου φαίνεται πολύ τζετ.

Για τσέκαρέ το φίλε.

http://www.dunlopillo.gr/shops-list.php?lang=el

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ηταν τοσο καλο, θα περναν ολοι και θα ειχαν τα στρωματα με ελατηρια κλπ στο μουσειο.

 

αστο το FUD, αν και το memory foam offgassing γενικα νομιζω οτι ισχυει, γιατι ξαφνικα κατι που φτιαχτηκε για αλλους σκοπους, στο πασαρουν 24/7 για το 1/3 της ζωης σου για κρεβατι λογω ευκολου κερδους ...εχει διαφορα.

 

 για παμε reality λοιπον παρακατω, χειροτερα reviews δε υπαρχουν λεμε :

 

http://www.reviewcentre.com/reviews10749.html#Summary

 

75% το εχει βαθμολογισει με 1 στα 5.

 

Διάβασε τα δικά σου post και του sphinxgr για να δεις με παράδειγμα τη διαφορά ανάμεσα στο "έχω άλλη άποψη" και το "έχω κόλλημα". Δε μπαίνω καν στον κόπο να αναλύσω πόσο αστείο είναι το άσπρο/μαύρο ψευτοδίλημμα "αν ήταν τόσο καλό δε θα αγόραζε κανείς τίποτα άλλο".

 

Αν πρόσεξες (που αμφιβάλλω), παρόλα τα διθυραμβικά που γράφω από προσωπική εμπειρία κλείνω λέγοντας ότι το έγκλημα θα ήταν να μη το σκεφτεί, όχι να μην το αγοράσει. Όπως είπε και ο sphinx, το θέμα είναι πολύ πολύ προσωπικό και δεν υπάρχει η τέλεια λύση για όλους.

Επεξ/σία από defacer
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...