Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θέλω να εγκαταστήσω ubuntu sto λαπτόπ μου. Το λάπτοπ είναι ACER 5750G. 

Γνωρίζει κανείς αν το hardware είναι συμβατό με linux;

* Το κυριότερο η κάρτα δικτύου να είναι συμβατή με linux.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Φυσιολογικά το ubuntu θα σου βρεί ολες τις συσκευές ειδικά σε αυτο το επίπεδο που εχει φτάσει το linux με τους οδηγούς και συγκεκριμένα το ubuntu , θα σου προτείνω ομως αντι να του κανεις κανονικά εγκατάσταση να τρέξεις ενα live cd του ubuntu να δεις αν βρίσκει αυτα που θέλεις και μετα κανεις και κανονική εγκατάσταση

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ότι θα τα "δει" είναι πολύ διαφορετικό από το "θα τα δει ΚΑΙ θα τα διαχειριστεί σωστά" , έτσι ώστε να εκμεταλευτεις το 100% του υλικού σου.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :

Πριν βάλεις Linux συνέδεσε τον εξωτερικό σου Usb δισκο και μετεφερε ενα μεγαλο αρχειο (πχ μια ταινια ) . Χρονομέτρησε τον χρονο που θα κανει. Μην λαβεις υποψιν σου τον χρονο που θα σου δειξει . πχ 2 λεπτα . Χρονομετρισε τον με το ρολοι σου . 

Βαλε ubuntu και μετεφερε το ιδιο αρχειο και χρονομετρισε με τον ίδιο τρόπο . 

Εαν κάνει τον ιδιο χρόνο η λιγότερο πέρνα μου φτερό στην μύτη ....

Δημοσ.

και ετσι με αυτο το παραδειγμα καλυψες την γενικοτητα "θα τα δει και ΔΕΝ θα τα διαχειριστει σωστα"

ετσι γενικα και αοριστα..ολο το hardware..και για να υποστηριξεις την γενικοτητα εφερες ενα παραδειγμα με ενα θεμα που εχει παρουσιαστει σε καποιους με την ταχυτητα εξωτερικων usb αποθηκευτικων συσκευων..

gg wp.

• Like 2
Δημοσ.

Η λύση ειναι οπως ειπα και παραπάνω βάζεις ενα live cd βλέπεις αν σου βλέπει τις συσκευές σου να πάρεις και μια ιδέα απο το περιβάλλον του Linux και αν σε καλύπτει το βάζεις και σε ενα 2ο partition ακομα καλύτερα

Δημοσ.

Το ότι θα τα "δει" είναι πολύ διαφορετικό από το "θα τα δει ΚΑΙ θα τα διαχειριστεί σωστά" , έτσι ώστε να εκμεταλευτεις το 100% του υλικού σου.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :

Πριν βάλεις Linux συνέδεσε τον εξωτερικό σου Usb δισκο και μετεφερε ενα μεγαλο αρχειο (πχ μια ταινια ) . Χρονομέτρησε τον χρονο που θα κανει. Μην λαβεις υποψιν σου τον χρονο που θα σου δειξει . πχ 2 λεπτα . Χρονομετρισε τον με το ρολοι σου . 

Βαλε ubuntu και μετεφερε το ιδιο αρχειο και χρονομετρισε με τον ίδιο τρόπο . 

Εαν κάνει τον ιδιο χρόνο η λιγότερο πέρνα μου φτερό στην μύτη ....

Για ένα μεγάλο αρχείο θα κάνει πάνω - κάτω τον ίδιο χρόνο.

Για αντιγραφή μεγάλου όγκου πολλών μικρών αρχείων όμως τα Linux θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο, γιατί δεν γίνεται έλεγχος από κάποιο antivirus.

Γιατί πολύ απλά τα Linux δεν χρειάζονται antivirus.

Δημοσ.

Για ένα μεγάλο αρχείο θα κάνει πάνω - κάτω τον ίδιο χρόνο.

Για αντιγραφή μεγάλου όγκου πολλών μικρών αρχείων όμως τα Linux θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο, γιατί δεν γίνεται έλεγχος από κάποιο antivirus.

Γιατί πολύ απλά τα Linux δεν χρειάζονται antivirus.

o γενικολογος παραπανω δεν αναφερεται σε καθυστερησεις αντιγραφης αρχειων λογω ελεγχου απο καποιο antivirus.

Εχουν παρατηρηθει φαινομενα οπου η αντιγραφη μεταξυ 2 ntfs partitions , συνηθως το ενα να ανηκει σε εξωτερικο usb δισκο δεν αποδιδει την αναμενομενη ταχυτητα.

Δεν εχω παρακολουθησει τις τελευταιες εξελιξεις πανω σε αυτο το θεμα..αν εχει λυθει ή αν συνεχιζει να εμφανιζεται σποραδικα.

Τι φταιει δεν εχω ιδεα.ισως το ntfs-3g module ισως κατι αλλο...αυτο δεν εχει να λεει ομως κατι για την υποστηριξη των συσκευων στο λινουξ.

Στην τελικη οπως ειπωθηκε και παραπανω βαζεις ενα live-cd απο την διανομη που θες να δοκιμασεις και βλεπεις πως ανταποκρινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...