Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι μπορείς να αλλάξεις μόνο ένα. Βγάζεις το παλιό, καθαρίζεις την κόλα που έχει απο κάτω στο έδαφος, καθαρίζεις τα γύρω πλακάκια στο σημείο επαφής και βάζεις το νέο αφου το αλφαδιάσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υλικά και εργαλεία: Κόλλα πλακιδίων, νερό, αρμόστοκο ίδιου χρώματος, σκαρπέλο, σφυρί, στοκαδόρο.

Με το σκαρπέλο, ξύσε τον αρμόστοκο γύρω απο το πλακάκι που σ' ενδιαφέρει μέχρι να βγεί τελείως.

Στη συνέχεια και τοποθετώντας το σκαρπέλο μέσα στον αρμό με τη μύτη του να κοιτάει στο κάτω μέρος του πλακακιού που θέλεις να αντικαταστήσεις (σαν τάκο δηλαδή), το κοπανάς με σφυρί. Έτσι θα βγεί το παλιό πλακάκι προσέχοντας όμως να μην ακουμπάει το σκαρπέλο κατά τη διάρκεια των κοπανημάτων τα γειτονικά πλακάκια, επειδή μπορεί να σπάσουν απο τις δονήσεις.

Μόλις βγάλεις το πλακάκι που θες και αφού στη συνέχεια καθαρίσεις καλά την κενή θέση απο την εναπομείνουσα κόλλα, βάζεις νέα και τοποθετείς το νέο πλακάκι.

Τέλος και αφού στεγνώσει καλά η συγκόλληση του νέου πλακακιού, συμπληρώνεις τον αρμό με αρμόστοκο. :)

• Like 1
Δημοσ.

Υλικά και εργαλεία: Κόλλα πλακιδίων, νερό, αρμόστοκο ίδιου χρώματος, σκαρπέλο, σφυρί, στοκαδόρο.

Με το σκαρπέλο, ξύσε τον αρμόστοκο γύρω απο το πλακάκι που σ' ενδιαφέρει μέχρι να βγεί τελείως.

Στη συνέχεια και τοποθετώντας το σκαρπέλο μέσα στον αρμό με τη μύτη του να κοιτάει στο κάτω μέρος του πλακακιού που θέλεις να αντικαταστήσεις (σαν τάκο δηλαδή), το κοπανάς με σφυρί. Έτσι θα βγεί το παλιό πλακάκι προσέχοντας όμως να μην ακουμπάει το σκαρπέλο κατά τη διάρκεια των κοπανημάτων τα γειτονικά πλακάκια, επειδή μπορεί να σπάσουν απο τις δονήσεις.

Μόλις βγάλεις το πλακάκι που θες και αφού στη συνέχεια καθαρίσεις καλά την κενή θέση απο την εναπομείνουσα κόλλα, βάζεις νέα και τοποθετείς το νέο πλακάκι.

Τέλος και αφού στεγνώσει καλά η συγκόλληση του νέου πλακακιού, συμπληρώνεις τον αρμό με αρμόστοκο. :)

Και DIY οδηγός. :) Σ'ευχαριστώ φίλε, φέτος με τη πρώτη ευκαιρία θα το αρχίσω, να ξεμπερδεύω το συντομότερο.

Δημοσ.

πολύ καλος ο παραπανω οδηγος αλλα θα ηθελα να συμπληρωσω οτι την νεα κολλα θα πρεπει να τη χτενισεις οσο ειναι νωπη ή με την ειδικη χτενα αν τη βρεις στην αποθηκη πεταμενη ή με κανα μαχαιρι με κοιλη μυτη σε φαση DIY να αφαιρεσεις την περισσια κολλας..

Ετσι το πλακακι θα ερθει και θα κατσει καλυτερα.

Ενα πλακακι ειναι. Θελει τη μαστορια του κυριως οπως σου προειπαν να μην σπασεις τα διπλανα οταν το σπας. Το πλακακι θα σπαει ψιλοευκολα...Η κολλα του ομως θα ειναι μασιφ η ατιμη, εκει προσεξε βαζοντας παραπανω δυναμη στο σκαρπελο μην σου φυγει και πιασεις γειτονικο πλακακι. Μικρα κοφτα ελεγχομενα χτυπηματα στην αρχη ελεγχοντας τη δυναμη σου και τη γωνια του σκαρπελου μεχρι να του παρεις τον αερα. Προσεξε μη χτυπας με κλειστες γωνιες δηλαδη εχεις το σκαρπελο πολυ οριζοντια με το πατωμα. Εκει ειναι επικινδυνο να κανεις ζημια.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα γιατί έγινε ζημιά και κάπως πρέπει καλυφθεί.

Έπεσε αντικείμενο στο πλακάκι του μπάνιου (πορσελανάτο), και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα:

Γίνεται να μπει κάποιο υλικό ώστε να «γεμίσει» το κενό, και αν δεν είναι στο χρώμα του πλακιδίου, μετά με κάποιο άλλο υλικό να το βάψω κιόλας ώστε να φαίνεται όσο λιγότερο γίνεται;

post-112970-0-05711200-1491644863_thumb.jpg

post-112970-0-02810300-1491644868_thumb.jpg

post-112970-0-31075700-1491644872_thumb.jpg

Δημοσ.

Βάλε ένα χαλί από πάνω. :-)

Πάντως ένας πλακάς για να στο βγάλει και να βάλει άλλο θα σου πάρει κάπου 15 ευρώ και δεν θα φαίνεται τίποτα.

Για πρόχειρη λύση υποθέτω το γεμίζεις με στόκο.

Δημοσ.

Εδώ είσαι.

Βέβαια το συγκεκριμένο ίσως να μην το βρεις αυτή την περίοδο (ως γνωστόν το Lidl τα φέρνει και τα ξαναφέρνει) αλλά προφανώς θα υπάρχουν αντίστοιχα στην αγορά

Δημοσ.

Το σπίτι το νοικιάζω, και έγινε ανακαίνιση το φθινόπωρο, οπότε είναι κρίμα απ' όλες τις απόψεις.

Βάλε ένα χαλί από πάνω. :-)

Πάντως ένας πλακάς για να στο βγάλει και να βάλει άλλο θα σου πάρει κάπου 15 ευρώ και δεν θα φαίνεται τίποτα.

Για πρόχειρη λύση υποθέτω το γεμίζεις με στόκο.

Χαλί δεν μπαίνει εύκολα σε εκείνο το σημείο και να μη φαίνεται ασυνάρτητο.

Το να έρθει πλακάς δε νομίζω πως είναι τόσο απλό. Πλακάκι απ' όσο ξέρω από τότε που δούλευα σε μαγαζί με είδη υγιεινής, δε γίνεται να αγοράσεις μόνο ένα τεμάχιο αλλά ολόκληρη συσκευασία, οπότε το κόστος ανεβαίνει (ένα κιβώτιο πλακάκια είναι συνήθως πάνω από 1m², ειδικά αυτά τα τετράγωνα του δαπέδου).

Επίσης κάτι τέτοιο θα είχε φασαρία και θόρυβο, και ο ιδιοκτήτης μένει από πάνω.

Άσε που όσα έχουν αναφερθεί ήδη πιο πάνω, ισχύουν, δηλαδή το να βρεις το ίδιο πλακάκι στο ίδιο κάλιμπρο και χρώμα, είναι σχεδόν απίθανο, οπότε μπορεί το αποτέλεσμα να γίνει και χειρότερο απ' ότι αν απλά το γεμίσω με υλικό.

Εδώ είσαι.

Βέβαια το συγκεκριμένο ίσως να μην το βρεις αυτή την περίοδο (ως γνωστόν το Lidl τα φέρνει και τα ξαναφέρνει) αλλά προφανώς θα υπάρχουν αντίστοιχα στην αγορά

Με μια γρήγορη αναζήτηση, κοστίζει γύρω στα 35€, και το αποτέλεσμα ακόμα και στο video δε με εντυπωσίασε. Έκανε δουλειά, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.

Μιας και έχω χρωματοπωλείο δίπλα μου, πετάχτηκα, του έδειξα τις φωτογραφίες και μου είπε ότι μόνο σιδηρόστοκος κάνει καλή δουλειά. Έτσι πήρα μια συσκευασία.

Θα κάνω δουλειά λέτε ή να δοκιμάσω κάτι άλλο, π.χ. αυτό που λέει ο haris;

Ενοχλεί εσένα ή φοβάσαι μην το δει ο ιδιοκτήτης;

Προφανώς και τα δύο.

Δημοσ.

Με μια γρήγορη αναζήτηση, κοστίζει γύρω στα 35€, και το αποτέλεσμα ακόμα και στο video δε με εντυπωσίασε. Έκανε δουλειά, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.

Για να πετύχεις τελείως, ειδικά την χρωματική απόχρωση, το βλέπω μάλλον απίθανο.

Απλά με λίγη προπόνηση και μίξεις σε διάφορες αναλογίες ενδεχομένως να το πλησιάσεις. Φυσικά αν μπορείς να δοκιμάσεις κάπου αλλού πρώτα (πχ σε πλακάκι που έχεις στην αποθήκη ή που βρήκες κάπου πεταμένο) θα ήταν ιδανικό, αφού κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Μάλιστα δεν μου φαίνεται κάτι επείγον να το τελειώσεις τώρα, εκτός πια αν έχεςι επίσκεψη/επιθεώρηση από τον ιδιοκτήτη.

Για την τιμή που λες μάλλον αναφέρεσαι σε σετ επισκευής της αγοράς γιατί δεν θυμάμαι του Lidl να κάνει τόσο. Μάλιστα θα έλεγα ότι πρέπει να έκανε κάτω από 20άρι όταν το πήρα (δεν θυμάμαι καθόλου) γιατί αλλιώς....δεν θα το έπαιρνα :-)

(δεν μπορώ να σου δώσω παραπάνω πληροφορίες για το αποτέλεσμα αφού δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Είναι στις επισκευές που...ΘΑ κάνω και για τις οποίες γκρινιάζει η καλή μου)

Δημοσ.

Όχι, δεν τίθεται θέμα επίσκεψης απ' τον ιδιοκτήτη. Περισσότερο είναι αυτό που λέμε «στη βράση κολλάει το σίδερο». Γι' αυτό και είπα να πεταχτώ στο χρωματοπωλείο που έχω κοντά.

Αν το αφήσω, είναι αρκετά πιθανό να μην καταπιαστώ ποτέ με αυτό και να μείνει έτσι, που δε λέει κιόλας.

Αλλά μιας και πήρα το σιδηρόστοκο, θεωρείς ότι αξίζει να το προσπαθήσω; Γιατί μετά δεν αφαιρείται απ' ότι κατάλαβα, τουλάχιστον καθόλου εύκολα.

Μετά, σα λύση για να πλησιάσω στο χρώμα του πλακιδίου, μου είπε είτε να πάρω ειδικό χρώμα, είτε και με βερνίκι για νύχια μπορώ να κάνω δουλειά.

Δημοσ.

Εδώ είσαι.

Δεν είχα ιδέα οτι υπάρχει κάτι τέτοιο! :o

Στα υπ' όψιν λοιπόν :-)

Κατά τα άλλα στον Phanispal, προσωπικά, αν νοίκιαζες σε 'μένα και σ' έβλεπα να αλλάζεις το σπασμένο πλακάκι θα σου 'λεγα "είσ' ωραίος" :-) Εξάλλου ατυχήματα συμβαίνουν...

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μην έχουν περισσέψει πλακάκια, ειδικά όταν η ανακαίνιση ήταν τόσο πρόσφατη. Στο υπόγειο/αποθήκη είδες?

Δημοσ.

Μιας και το θίξαμε, θεωρείτε ότι με σιδηρόστοκο ή το κερί που αναφέρει ο haris δεν πρόκειται να κάνω δουλειά τέτοια, ώστε να φαίνεται κάτι εντελώς ασήμαντο αργότερα;

Ήδη έχει αρχίσει να περιορίζεται το πράγμα μέσα σε ελάχιστες ώρες, τα πρώτα λεπτά μου φαινόταν τεράστια ζημιά, και σιγά-σιγά «μαλακώνει» το πράγμα.

Αποθήκη/υπόγειο νομίζω υπάρχει, αλλά δεν έχω πρόσβαση σε αυτή χωρίς να ρωτήσω το σπιτονοικοκύρη.

Και αν μπω στη διαδικασία να τον ρωτήσω και εν τέλει δεν υπάρχει πλακάκι, την πάτησα. Μετά θα πρέπει «οπωσδήποτε» να ψάξω για πλακάκι για να κάνω σωστή δουλειά επειδή θα το έχει δει. Και θα τεθεί θέμα (αν)αξιοπιστίας προς το πρόσωπό μου, αν και όχι άδικα (στο σπίτι κοντεύω να κλείσω 4 μήνες).

Ενώ αν ας πούμε καταφέρω να κάνω κάτι σχετικά καλό με το σιδηρόστοκο, ε μετά από χρόνια που θα φύγω μπορεί να μην αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, στην κουζίνα και στο χωλ έχει πλακάκια που δεν αλλάχτηκαν, και σε λίγα σημεία υπάρχουν τέτοια μικροσπασίματα. Δεν είναι δηλαδή ότι όλο το σπίτι είναι/ήταν στο 100% άψογο και τώρα απέκτησε την πρώτη του ζημιά.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να μην περίσσεψαν και θα ήταν παράλογο να τα πέταξε. Αν φοβάσαι ζήτα κλειδιά της αποθήκης δήθεν να αποθηκεύσεις κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...