Simos805 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, εδώ και δυο μέρες ξυπνάω το πρωί νωρείτερα από ότι ξυπνάω κανονικά (χωρίς να υπάρχει λόγος πχ κάποιος θόρυβος ή κάτι τέτοιο) και το δεξί μου χέρι είναι τελείως παράλυτο! Όταν λέω παράλυτο εννοώ ότι δεν το νιώθω καθόλου από τον ώμο και κάτω (δηλαδή και με σφιρί να το κοπανήσω δεν θα νιώσω τίποτα) και όταν το πιάνω με το άλλο χέρι νιώθω λες και πιάνω χέρι άλλου ανθρώπου, και φυσικά δεν μπορώ να το κουνήσω καθόλου. Σαν να μην έχω χέρι! Αυτό κρατάει για 10-15 δευτερόλεπτα περίπου και μετά επανέρχεται πολύ γρήγορα. Όταν επανέρχεται δεν νιώθω αυτά τα "τσιμπίματα" που νιώθουμε συνήθως όταν μουδιάζει το χέρι, αλλά απλά σιγά σιγα αρχίζω και μπορώ να κουνάω τα δάχτυλα και μετα το κουνάω κανονικά και είναι φυσιολογικό πάλι. Να σημειωθεί δε ότι το πρώτο βράδυ είχα μεν κοιμηθεί με τα χέρια κάτω από το μαξυλάρι (οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δικαιολογείται όλο αυτό, μιας και πίεζα το χέρι) από την άλλη όμως το δεύτερο βράδυ όταν ξύπνησα ήμουν ανάσκελα με το χέρι ελεύθερο δίπλα μου χωρίς να το πιέζω! Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Λογικά εφόσον συνέβησε ακριβώς το ίδιο πράμα και τα δυο βράδυα θα συμβεί και αύριο όταν ξυπνήσω. Φοβάμαι μην είναι κάτι σοβαρό το έχει πάθει κανείς? Σε τι μπορεί να οφείλεται? Επίσης υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μόνημο πρόβλημα στο χέρι μου?<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia 1
Zein Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 2 φορες σηκωθηκες με παραλυτο χερι, απο τις οποιες η μια ηταν αφου το πιεζες κατω απο το μαξιλαρι. Αρα στην ουσια ο τιτλος του θεματος θα επρεπε να ειναι "ξυπνηΣΑ με παραλυτο χερι, για 15 δευτερολεπτα και μετα επανηλθα!". Δεν ακουγεται και τοσο ανησυχητικο πλεον, ετσι δεν ειναι? 3
Mau-Maus Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) φιλε αν γινει παλι σφαιρα στον γιατρο .. αλλο το μουδιασμα , αν το εχουμε πολυ ωρα κατω απο το μαξιλαρι και αλλο να ειναι το χερι μας σα να πιανουμε ξενο χερι αλλουνου ! Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2014 από Mau-Maus
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Κοιμάσαι πάνω στο χέρι σου για κάποιο λόγο και εμποδίζεις την ροή αίματος. Για αυτό και το μούδιασμα όταν επανέρχεται. Να πάθει κάτι μόνιμο δεν ξέρω... αλλά εάν κοιμηθείς πάνω του αρκετά μπορεί να μην το νιώθεις για 5 - 6 μέρες (been there, done that).
zio10 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μπορει να ειναι σημάδι καρδιακής ανακοπης. Τον υποχρέωσες τον άνθρωπο.... 7
The_Judas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καλό είναι να μην κοιμάσαι πάνω στο χέρι σου, ούτε να το αφήνεις να κρέμεται έξω από το κρεβάτι γιατί και έτσι μουδιάζει. Αν ακολουθήσεις αυτά και πάλι έχεις πρόβλημα, τότε πηγαίνεις σε ιατρό. 3
Τοξοβόλος_____UK Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 K γω το παθαίνω κυριώς γιατί το αφήνω να κρέμετε ή είναι πλακωμένο (συνήθως το αριστερό) από το γομάρι τον σύντροφο μου.Πολλά χρόνια το έχω περιστασιακά χωρίς να δίνω ιδιαίτερη σημασία καθώς σε λίγα δευτερα ξεμουδιάζει .Mind u έχω κάνει υποχρεωτικές καρδιολογικές εξετάσεις λόγω ενασχόλησης μου παλιότερα με αθλητισμό κ είναι όλα τζετ.Δε ξέρω τι παίζει στη δική σου περίπτωση αλλά αν το νιώθεις ιδιαίτερα επίμονο χτύπα κ έναν γιατρό για παν ενδεχόμενο.
townleader Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Simos805 αυτο που παθαινεις μπορει να οφειλετε και σε αυχενικο..Πηγαινε να το δεις σε γιατρο.
kfyros Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Αν το επόμενο thread είναι ότι παραλύει το αριστερό σου χέρι, απλά κοιμήθηκες από το άλλο πλευρό. Γενικά συμβαίνει αυτό όταν κλειδώνει ο ώμος σε άβολη θέση όταν κοιμάσαι.Και ναι , έχει συμβεί στους περισσότερους.Ενδεχομένως να είναι δείγμα και κάποιας φλεγμονής στον ώμο, αλλά τίποτα περισσότερο.
Mau-Maus Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 από την άλλη όμως το δεύτερο βράδυ όταν ξύπνησα ήμουν ανάσκελα με το χέρι ελεύθερο δίπλα μου χωρίς να το πιέζω! αυτο παντως δε συμβαινει στους περισσοτερους και αν συμβει επαναλαμβανομενα πρεπει οποσδηποτε να το κοιταξουμε ! εχει να κανει με νευρα και με τα νευρα δε παιζουμε ! δε θελω να τρομαξω τον ts γι αυτο και εκανα edit στο πρωτο μου μηνυμα, θα του ξαναπω ομως εδω μια ακομη φορα , αν του ξανασυμβει να μη το αμελησει και να παει σφαιρα στον γιατρο .. αν θελει ας με ακουσει ..
Simos805 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Είχα σκοπό άμα συμβεί και σήμερα να πάω στο γιατρό αλλά δε συνέβη. Εξετάσεις καρδιάς έχω κάνει πρόσφατα και δεν είχα κανένα θέμα. Να δούμε και αύριο πως θα ξυπνήσω...
tehAllantin Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 μαλακίες. Στανταράκι πως "κόβεις το αιμα" στον ύπνο σου και νεκρώνονται οι αισθήσεις για ένα διάστημα. 1
Simos805 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 μαλακίες. Στανταράκι πως "κόβεις το αιμα" στον ύπνο σου και νεκρώνονται οι αισθήσεις για ένα διάστημα. Κοίτα το έχω πάθει αρκετές φορές αυτό που λες. Όμως πρώτον όταν συμβαίνει αυτό, κατά τη διάρκεια της "επαναφοράς" του χεριού νιώθεις κάτι σαν "τσιμπήματα" στο χέρι πράγμα που σε εμένα δεν συνέβαινε. Σε εμένα απλά σιγά σιγά μπορούσα να κουνήσω τα δάχτυλα και μετά όλο το χέρι. Και δεύτερον όπως είπα την δεύτερη φορά ειδικά όταν ξύπνησα ήμουν ανάσκελα με το χέρι δίπλα μου χωρίς να το πιέζει τίποτα και χωρίς να κρέμεται έξω από το κρεβάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις