ultraxmode Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Γειά σας παιδιά! σε λίγο καιρό θα μετακομίσω σε καινούργιο σπίτι το οποίο έχει φυσικό αέριο. Μιας λοιπόν που θα έχουμε φυσικό αέριο και μου αρέσει κ η μαγειρική, είπα να αγοράσω μία κουζίνα φυσικού αερίου (εστίες κ φούρνος μαζί). Μάλιστα έχω ακούσει πως είνια κ πιο οικονομική. Έχετε κάποια ιδέα για τις κουζίνες που κυκλοφορούν? Τι θα πρέπει να προσέξω ωστε να είναι καλή η αγορά μου? Σας ευχαριστώ πολύ!
arxaggelos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Καλορίζικο. Αν κανείς μια αναζήτηση στο φόρουμ, θα βρεις τουλάχιστον 2 ακόμη θέματα με αυτό που ρωτάς και μάλιστα αρκετά πρόσφατα.
archimidis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 στο μπλα μπλα θα βρεις κάποια αντίστοιχα θέματα που έχουν ανοίξει τελευταία. Εγώ αγόρασα πρόσφατα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 1 2 3 Δες τα και ότι χρειαστείς άλλο ρώτα. πόσα θες να δώσεις περίπου?
Backpacker Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Θα δεις ότι το μαγείρεμα με αέριο είναι απλά τελείως άλλη εμπειρία...άλλο επίπεδο! Είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς τρελά! Για προτάσεις θα σου πούνε άλλοι πολλοί και καταλληλότεροι και υπάρχουν ήδη 2-3 θέματα που έχουν μέσα προτάσεις..με μια μικρή αναζήτηση θα βρεις αυτό που ψάχνεις.
ultraxmode Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Παιδιά σας ΥΠΕΡευχαριστώ όλους!! να είστε καλά! θα κοιτάξω τα θέματα που μου παραθέσατε.. @archimidis : Δεν ξέρω καθόλου πόσο κοστίζουν.. πάνω κάτω απο ότι έχω καταλάβει 500-600 ευρώ βλέπω οτι κάνουν... δεν ξέρω αν μπορώ να βρώ φθηνότερη και το ίδιο καλή... (?) ευχαριστώ κ πάλι! EDIT : Παιδιά.. διαβάζω εδώ κ εκεί κάποιους να λένε πως "καλύτερα η κουζίνα να έχει αέριο στα μάτια και ηλεκτρισμό στο φούρνο καλύτερα" ... Ισχύει???
archimidis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 και εγώ εκεί κοιτούσα αλλά τελικά ανέβηκα στα 750€ παίζουν και πιο οικονομικές κάτι βουλγάρικες καλό θα ήταν να πας να δεις από κοντά κάποιες για να δεις την ποιότητα κατασκευής. ασχέτως από που θα την πάρεις αν θες πήγαινε: Media -> έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε μάρκες General gas σε στοά στο κέντρο της Αθήνας μικρό μαγαζάκι αλλά αξίζει να τις δεις (τις εμπορεύονται πολλά καταστήματα αλλά τη φέρνουν μόνο με παραγγελία) και σε κάποιο μαγαζί στη Καλλιθέα, δεν θυμάμαι όνομα νομίζω επί της Χαροκόπου που έχει ποικιλία σε Ελληνικές και Βουλγάρικες. Σου προτείνω να δεις κάτι που να έχει αέρα, και φούρνο αερίου. και σίγουρα αισθητήρες ασφαλείας για διακοπή της παροχής. εγκατάσταση από ειδικό πάντα για φυσικό αέριο
ultraxmode Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 ευχαριστώ archimidi! εσύ τελικά σε ποιά κατέληξες?
archimidis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 είχα πάρει αυτήν τη δουλεύω με φιάλη και είμαι ευχαριστημένος. μόνο το γκριλ είναι ηλεκτρικό και θα το προτιμούσα γκαζιού να σου πω την αλήθεια. την είχα πάρει περίπου στα 720€ καθώς έπαιζε προσφορά χωρίς τον ΦΠΑ. (πίεσε γενικά με παζάρι ποτέ δεν ξέρεις) Σαν κατασκευή φαίνεται τέλεια αλλά θα δείξει και ο χρόνος. Πληρώνεις παραπάνω ότι και όλες οι σχάρες είναι βαρύ μαντέμι. Από ταχύτητα και δύναμη είναι σούπερ. Όλοι οι φούρνοι αερίου δεν έχουν πολλές λειτουργίες αλλά δεν νομίζω ότι λείπει κάτι. Μόνο μείον για μένα ότι φούρνος και γκριλ δεν λειτουργούν ταυτόχρονα. Επίσης μην περιμένεις να βρεις λειτουργίες για αυτόματα καθαρίσματα κτλ. Τέλος πάρε ένα θερμόμετρο φούρνου θα σε βοηθήσει να τον μάθεις πιο εύκολα.
madsc Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 ... EDIT : Παιδιά.. διαβάζω εδώ κ εκεί κάποιους να λένε πως "καλύτερα η κουζίνα να έχει αέριο στα μάτια και ηλεκτρισμό στο φούρνο καλύτερα" ... Ισχύει??? Φούρνος με ρεύμα, θερμοστάτη και αέρα είναι απλά πιο εύχρηστος για την νοικοκυρά στο ψήσιμο, αλλά και πολύ πιο ακριβός στη χρήση και σε πιθανά ανταλλακτικά. Καλύτερος στο ψήσιμο και σε οικονομία σίγουρα όχι. Μόλις μάθεις να ψήνεις και φας φαγητό από φούρνο με αέριο δύσκολα θα θες να τον αλλάξεις με ηλεκτρικό. Ένα μικρό μειονέκτημα, ότι ίσως θέλει πιο συχνά καθάρισμα αν πιτσιλίουνται από φαγητά οι σωλήνες του αερίου. Για τα μάτια ίσως σε βόλεψει για οικιακή χρήση ένα από τα 4 να είναι ηλεκτρικό για καβάτζα, αν τελειώσει η μπουκάλα και δεν έχεις 2η. Τιμές τελευταία που κοίταξα ξεκινούσαν από 500 - 600€ τέτοιες κουζίνες. Κάνεις τη γύρα σου και βλέπεις. Προσωπικά δεν θα έδινα 800-1000 που ζητάνε κάποιες μάρκες μόνο για prestige και εμφάνιση. Αν είχαν κάτι χρήσιμο παραπάνω που το ήθελα και άξιζε τα λεφτά του, τότε ναι. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα threads που προτάθηκαν πιο πάνω. /sc
archimidis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Τιμές τελευταία που κοίταξα ξεκινούσαν από 500 - 600€ τέτοιες κουζίνες. Κάνεις τη γύρα σου και βλέπεις. Προσωπικά δεν θα έδινα 800-1000 που ζητάνε κάποιες μάρκες μόνο για prestige και εμφάνιση. Αν είχαν κάτι χρήσιμο παραπάνω που το ήθελα και άξιζε τα λεφτά του, τότε ναι. /sc και εγώ με αυτή τη λογική ξεκίνησα. και τελικά πήγα στα 720€ που δεν περίσσευαν. Ο λόγος... αρχικά είδα (από κοντά) κάποιες όχι τόσο γνωστές στα 300-500€ calfer fere beko κτλ. φαίνονταν οκ στιβαρές κατασκευές, και καλή συναρμολόγηση για τα λεφτά τους. Μετά πήγα και είδα από indesit, korting, μέχρι και bosch. Δεν ξέρω αν έφταιγε ότι ήταν εκθεσιακές αλλά έτριζαν, φεύγαν κουμπιά και δεν μου γέμιζαν το μάτι γενικά. Οπότε για μένα αυτή η κατηγορία είναι ο ορισμός του "πληρών πρεστίζ και μάρκετινγκ". και μάλιστα για εταιρείες που δεν έχουν εμπειρία σε σχέση με το αέριο. Για μένα μόνο η General gas και η La Germania μου γέμισαν το μάτι από θέμα ποιότητας κατασκευής και υλικών. Για την πρώτη όσο και αν έψαξα δεν έχω καταλάβει που φτιάχνονται και σαν εταιρία τι λέει! Στο εξωτερικό δεν υπάρχει σαν μάρκα. Η δεύτερη είναι ιταλική, ίδια με τις smeg στην ουσία, πολύ παλιά εταιρία με πείρα στο αέριο. Γενικά οι ιταλοί το γνωρίζουν το αντικείμενο. Σίγουρα πάλι πληρώνεις το design και το όνομα πολύ. Αν δείτε τιμές Ιταλία είναι πολύ πιο κάτω. Ξαναλέω ότι από 880 την πήρα 720 και δεν πιστεύω να μην είχαν κέρδος ακόμα και σε αυτή τη τιμή, οπότε φανταστείτε τι βγάζουν... επίσης είχα δει από κοντά και αυτήν Lofra αν προσπαθήσεις να την κουνήσεις θα καταλάβεις γιατί κάνει τόσο. μετά την αγορά μου είχα δει και αυτές σε ένα κατάστημα στο πειραιά, δεν θυμάμαι καθόλου τιμές, αν και δεν νομίζω να είναι φτηνές. Πολύ καλές κατασκευές επίσης και στο μαγαζί φαίνονται να είναι γνώστες του θέματος. (σε αντίθεση με κάτι media κτλ που απλά είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο)
ultraxmode Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Παιδιά τι να πω, σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τις πληροφορίες! μία τελευταία ερώτηση (μάλλον) Η ηλεκτρική κουζίνα που έχω τώρα έχει χωρητικότητα φούρνου όπως οι περισσότερες ηλεκτρικές.. γύρω στα 64-67 λίτρα.. ενω βλέπω κάποιες La Germania κτλ. οτι έχουν 54-56.... δεν είναι μεγάλη διαφορά? προκαλεί πρόβλημα?.. ευχαριστώ κ πάλι!
archimidis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 δες τες από κοντά και κρίνε το μόνος σου ή αυτός που μαγειρεύει στο σπίτι κυρίως, (εξαρτάται για πόσα άτομα μαγειρεύεις) εγώ όταν έχω τραπέζια βάζω 2 ταψιά μέσα και με τον αέρα μαγειρεύω μια χαρά (αν και προφανώς πέφτει κάπως η απόδοση σε σχέση με να έχω ένα ταψί) αν παραδείγματος έχεις 6μελή οικογένεια και έχεις χώρο και χρήμα δες κάτι τέτοιο παίζουν στα 80-90cm πλάτος, επίσης θα δεις ότι πέρα από τις κλασικές στα 60cm παίζουν και κάποιες στα 70cm μέτρα επίσης τα ταψιά σου και δες αν χωράνε, μη χρειαστείς να αγοράζεις νέα ταψιά.
ultraxmode Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2014 δες τες από κοντά και κρίνε το μόνος σου ή αυτός που μαγειρεύει στο σπίτι κυρίως, (εξαρτάται για πόσα άτομα μαγειρεύεις) εγώ όταν έχω τραπέζια βάζω 2 ταψιά μέσα και με τον αέρα μαγειρεύω μια χαρά (αν και προφανώς πέφτει κάπως η απόδοση σε σχέση με να έχω ένα ταψί) αν παραδείγματος έχεις 6μελή οικογένεια και έχεις χώρο και χρήμα δες κάτι τέτοιο παίζουν στα 80-90cm πλάτος, επίσης θα δεις ότι πέρα από τις κλασικές στα 60cm παίζουν και κάποιες στα 70cm μέτρα επίσης τα ταψιά σου και δες αν χωράνε, μη χρειαστείς να αγοράζεις νέα ταψιά. OK! θα κάνω αυτά που είπες archimidis. Πάω να τις δω απο κοντά (έτσι κ αλλιώς)
ultraxmode Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Παιδιά, απο ποιό κατάστημα προτείνετε να αγοράσω La Germania? Το Media Markt μήπως είναι ακριβό?.. Μετρητοίς λέει απο 850 -> 750... για ένα μοντέλο της (full gas)
archimidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Προσωπικά όταν την πείρα την είχα δει και σε κάποια συνοικιακά καταστήματα που προτιμούσα να τα σκάσω. Τελικά πήγα ΜΜ καθώς η διαφορά ήταν πάνω από 100€. Δες καταστήματα σε σκρουτζ και κάνε καμιά βόλτα για παζάρι. Υπολόγισε και κόστος μεταφοράς και τοποθέτησης γιατί κάποιοι θα στο χρεώσουν άλλοι ίσως το κάνουν έτσι, ανάλογα και την περιοχή που είσαι. Σε ποια κατέληξες? καλές αγορές και καλά ψησίματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα