gon1332 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Python 3.x ή 2.x; Απ' όσα διάβασα μάλλον 3 καθώς αρχίζουν πολλά projects και τη χρησιμοποιούν. Έτσι κι αλλιώς είναι το μέλλον. Ή κάνω λάθος;
Ilias95 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Python 3.x ή 2.x; Απ' όσα διάβασα μάλλον 3 καθώς αρχίζουν πολλά projects και τη χρησιμοποιούν. Έτσι κι αλλιώς είναι το μέλλον. Ή κάνω λάθος; Δεν έχει τόση σημασία, οι διαφορές δεν είναι και τόσο σημαντικές ειδικά αν χρησιμοποιείς τα future imports όταν γράφεις σε python2. Μάθε αυτήν για την οποία θα βρεις το καλύτερο υλικό και μετά απλά δες τις 5 ξέρω 'γω ουσιαστικές διαφορές/ασυμβατότητες. Για άτομα που έχουν ήδη εμπειρία στον προγραμματισμό προτείνω το Dive Into Python 3. Έχει και ένα κεφάλαιο στο οποίο κάνει port το chardet σε python3.
gon1332 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δεν έχει τόση σημασία, οι διαφορές δεν είναι και τόσο σημαντικές ειδικά αν χρησιμοποιείς τα future imports όταν γράφεις σε python2. Μάθε αυτήν για την οποία θα βρεις το καλύτερο υλικό και μετά απλά δες τις 5 ξέρω 'γω ουσιαστικές διαφορές/ασυμβατότητες. Για άτομα που έχουν ήδη εμπειρία στον προγραμματισμό προτείνω το Dive Into Python 3. Έχει και ένα κεφάλαιο στο οποίο κάνει port το chardet σε python3. Ξεκίνησα σχετικά πρόσφατα με Python έτσι ώστε να έχω μία γλώσσα για rapid prototyping. Τώρα διαβάζω αυτό το οποίο είχε προταθεί πιο πάνω. Είναι λίγο βαρετό στην αρχή γιατί κάποια πράγματα τα γνωρίζω, αλλά μου φαίνεται πολύ βοηθητικό και καλογραμμένο. Δεν αφήνει κενά του στυλ "...κάνε το έτσι, θα σου το δείξω αργότερα". Επίσης το όλο βιβλίο έχει μία συνέχεια, ενώ μου αρέσει η σειρά με την οποία εμφανίζει ένα-ένα τα στοιχεία της γλώσσας. Σημαντικό για μένα είναι που παρουσιάζει το unit testing αρκετά νωρίς. Τέλος, μου φαίνεται πολύ ευχάριστο και έτσι τα κεφάλαια βγαίνουν πολύ γρήγορα. Όταν το τελειώσω, εκτός από εξάσκηση, πιστεύετε πως θα μου έδινε κάτι παραπάνω το Dive Into Python 3; Μου φαίνεται ότι έχει και κάποια πιο προχωρημένα κεφάλαια, οπότε πιστεύω θα άξιζε τον κόπο.
Ilias95 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Όταν το τελειώσω, εκτός από εξάσκηση, πιστεύετε πως θα μου έδινε κάτι παραπάνω το Dive Into Python 3; Μου φαίνεται ότι έχει και κάποια πιο προχωρημένα κεφάλαια, οπότε πιστεύω θα άξιζε τον κόπο. Το βιβλίο που λες δεν το διάβασα, οπότε δεν έχω άποψη. Θα μπορούσες ίσως να δεις μόνο συγκεκριμένα κεφάλαια που μάλλον δεν καλύπτει το πρώτο (απ' τους τίτλους των κεφαλαίων κρίνοντας) όπως generators, advanced iterators, regexps, http web services και packaging python software. Κατ' τα άλλα δεν χάνει χρόνο πουθενά εξηγώντας γνωστές έννοιες (για έναν προγραμματιστή), αλλά δείχνει μόνο τα features της γλώσσας για κάθε topic. 1
gon1332 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Επίσης βρήκα και μία πηγή η οποία αναφέρεται σε λίγο πιο προχωρημένο στάδιο γνώσης python.
gon1332 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Για όποιον χρησιμοποιεί vim, μπορεί να παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο έτσι ώστε να ξεκινήσει το σετάρισμα για μετατροπή σε python IDE: https://www.youtube.com/watch?v=YhqsjUUHj6g Είναι must! Το pdf μπορείτε να το βρείτε και στο github του παιδιού. ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ Δύο παρατηρήσεις για την εγκατάσταση: Στο script που παραθέτει, αν θέλετε python 3, τότε πρέπει κατά το configure πρέπει να βάλετε: --enable-python3interp Τέλος αφού περάσετε το στάδιο όπου κάνετε $ which vim, πρέπει να κάνετε default τη νέα εγκατάσταση η οποία βρίσκεται στο directory /home/$USER/opt/vim/bin/. Εμένα το which μου έβγαλε το: /usr/bin/vim Για να το κάνετε αυτό εκτελέστε: sudo update-alternatives --install "/usr/bin/vim" "vim" "/home/$USER/opt/vim/bin/vim" 1 Ύστερα εκτελέστε: sudo update-alternatives --config vim και από τη λίστα που εμφανίζει επιλέξτε το directory με το opt. ---- Ορίστε και ο οδηγός για coding style σε python. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2014 από gon1332
Muttley Black Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 ξερω οτι ειναι ακομα πολυ νωρις να μιλαμε για hacking,αλλα μιας και η ηλικια μου και η τρελα μου με ωθει προς τον κλαδο,ενας αληθινος hacker ti xreiazetai?εκτος απο απειρες γνωσεις πανω σε δικτυα και στο hardware των υπολογιστων.ekolo to sniffing αλλα και ανιαρο.την νασα ποτε θα την χακαρω? Αν θες... η καλύτερα θες δεν θες, διάβασε το άρθρο του Eric Steven Raymond. Θα κατανοήσεις πολλά για hacking και cracking. http://earthlab.uoi.gr/indy/hacker-howto-gr/#why_this Και δες και λίγο την ιστορία με αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=dmbmWRKYAVI
Dioskouroi2 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Γεια σας , θα ήθελα να εγείρω το εξής ερώτημα : μιας και είμαι αρχάριος (όσο αφορά τον προγραμματισμό) θα ήθελα εάν μπορούσατε να μου απαντήσετε , πιο είναι κατά την γνώμη σας ένα καλό βιβλίο για αρχάριους ώστε να μάθω Ψευδοκώδικα. Έχω μάθει πως είναι σχετικά εύκολο ( εννοείται με τακτικό διάβασμα και απασχόληση ) . Ευχαριστώ εκ των προτέρων και το εκτιμώ βαθύτατα . Εάν έχετε κάποιον τίτλο κατά νου στείλτε μου link .
gon1332 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Για Python ανακάλυψα και το Python Tutor. Δε χρειάζεται να πω πολλά. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Ό,τι πρέπει για αρχάριους.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας , θα ήθελα να εγείρω το εξής ερώτημα : μιας και είμαι αρχάριος (όσο αφορά τον προγραμματισμό) θα ήθελα εάν μπορούσατε να μου απαντήσετε , πιο είναι κατά την γνώμη σας ένα καλό βιβλίο για αρχάριους ώστε να μάθω Ψευδοκώδικα. Έχω μάθει πως είναι σχετικά εύκολο ( εννοείται με τακτικό διάβασμα και απασχόληση ) . Ευχαριστώ εκ των προτέρων και το εκτιμώ βαθύτατα . Εάν έχετε κάποιον τίτλο κατά νου στείλτε μου link . Ψευδοκώδικα δεν "μαθαίνεις". Ψευδοκώδικα χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές απλά για να εξηγήσουν σύντομα κάποια πράγματα κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα