Coursal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Πριν από περίπου κάτι μήνες μια φίλη μου είπε πως μια κοινή γνωστή μας πήγε και πλέον ζει στην Αγγλία, Μάντσεστερ αν δεν κάνω λάθος, όπου ζει σε κάποιου είδους "εστία" και δουλεύει σε συνεργασία με το κοντινό πανεπιστήμιο ώστε να πληρώσει έτσι την υποτροφία της. Εδώ και μήνες σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα (<-- πόσο πιο κλισέ θε μου) και να μεταναστεύσω στο Γιου Κέη, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζω, από την γραφειοκρατία μέχρι τα πιο βασικά (μιας και δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό). Τα κύρια κολλήματα που έχω αυτή τη στιγμή, είναι α) η αναβολή (και ελπίζω σύντομα απαλλαγή) από το στρατό, γιατί φέτος έδωσα 2η φορά Πανελλήνιες και β) η διαδικασία μέχρι να φτάσω και να ζήσω εκεί (δουλειά, σπίτι, σχολή), ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα (απλά αναφέρω το Γιου Κέη ενδεικτικά), μιας και δεν ξέρω κανένα πρόγραμμα ή επιδότηδη ορ γουατέβερ δε φακ. Έχω ήδη πιάσει δουλειά στην Ελλάδα αλλά δεν αξίζει ούτε για τα λεφτά ούτε για κάποιο μακροχρόνιο σχέδιο, οπότε σκοπεύω να μαζέψω χρήματα ώστε να φύγω "έξω". Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με συμβουλέψει σχετικά με το θέμα; Θενξ εκ των προτέρων, λαντς.
Speculoos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Επειδή το θέμα άνετα μπορεί να εξελιχθεί σε flame, δύο γρήγορες και χιλιοειπωμένες παρατηρήσεις: 1. Αποφάσισε πρώτα τι θες να κάνεις. Στα κουτουρου, να παω καπου να σπουδασω να βγάλω κι ένα χαρτζιλίκι, δε θα σε οδηγησει πουθενα κατά 90%. Ετσι θα έχεις ένα σημείο να αρχίσεις την έρευνά σου για το που και πώς θα το κάνεις. 2. Απαλλαγή από το στρατό δεν παίρνεις τόσο εύκολα, αναβολή λόγω σπουδών για μερικά χρόνια μπορείς να πάρεις, αφού όμως η αναβολή σου τελειώσει και αν μένεις και μπορείς να αποδείξεις ότι εργάζεσαι στο εξωτερικό θα μπορείς να έρχεσαι στην Ελλάδα για 30 μέρες το χρόνο. Υπόψη ότι από το 2010/11, ακόμα και αν είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θα πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο μετά το τέλος της αναβολής. Για απαλλαγή από τις υποχρεώσεις σύμφωνα με το γράμμα του νόμου θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τα 45.
Coursal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 1. Αποφάσισε πρώτα τι θες να κάνεις. Στα κουτουρου, να παω καπου να σπουδασω να βγάλω κι ένα χαρτζιλίκι, δε θα σε οδηγησει πουθενα κατά 90%. Ετσι θα έχεις ένα σημείο να αρχίσεις την έρευνά σου για το που και πώς θα το κάνεις. Ναι, έχω ήδη αποφασίσει τι τομέα θα ακολουθήσω και από μερικές αναζητήσεις φαίνεται πως σε αυτό τον χώρο υπάρχουν πολλές επιλογές στο εξωτερικό. Όσον αφορά τον στρατό, μου έχουν πει πως με την εισαγωγή και εγγραφή σε κάποια σχολή μπορώ να πάρω απαλλαγή από το στρατό (μέχρι τα 28 αν δεν κάνω λάθος). Δεν ξέρω αν θα ζήσω μόνιμα έξω, αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να μείνω κάποια χρόνια ίσα ίσα για σπουδές και βοήθεια στην οικογένεια μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα