Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλά φανμπρέηκερ , ο ορισμός της γενίκευσης .

Η γενικευση ωστοσο δεν αποτελεί σοβαρή προσπάθεια ανταλλαγής επιχειρημάτων .

Θα μπορούσες να μου απαντήσεις πιο συγκεκριμένα στα τελείως συγκεκριμένα πράματα που είπα απ το να μου πετάξεις έναν χαρακτηρισμό γενίκευσης που όπως αρέσκεσαι να  λες κι εσύ "δεν αποτελεί σοβαρή προσπάθεια ανταλλαγής επιχειρημάτων" .

Στην τελική ενήλικες είμαστε . Το να φοβάσαι τους σκύλους δεν θα σε κάνει περιγελο .

Προσωπικά δεν μίλησα για φόβο από την πλευρά αλλά για ενόχληση για πολύ συγκεκριμένους λόγους που παρέθεσα και χαρακτήρισες με ευκολία γενίκευση. Αλλά πες ότι τους φοβόμουν. Και?

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι να σου πω.

• Έχει σκύλο ένα διπλανό γκομενάκι στην πολυκατοικία που είναι μεσοτοιχία και γαυγίζει όλη την ώρα και μου τα χει πρήξει. Έχει τύχει να ξυπνήσω αρκετές φορές.
  • Με έχουν δαγκώσει σκύλοι 2 φορές στον δρόμο και δεν μιλάω για αδέσποτα αλλά για σκύλους που ο ιδιοκτήτης ήταν λίγα μέτρα μακριά. Επίσης έχουν τρέξει προς εμένα ή έχουν ανέβει πάνω μου σκύλοι "για να παίξουν", που και πάλι δεν μιλάω για αδέσποτα χωρίς εγώ να έχω την διάθεση "να παίξω" και να με λερώσει.
  • Επίσης χέζουν στους δρόμους αλλά ας το παραβλέψω θεωρώντας πως το 100% των ιδιοκτητών τα μαζεύουν και το κάνουν πάντα.
  • Έχω δει σκύλους να τρομάζουν παιδάκια. Γνωρίζω κάποιον που του επιτέθηκε ο σκύλος του γείτονα όταν ήταν μικρός και από τότε του έχει φοβία με τα ζώα.
  • Όσοι γνωστοί μου έχουν σκύλο το σπίτι τους βρωμάει ή έχει διάσπαρτες τρίχες.
  • Θεωρώ εγκληματικό το να περιορίζεις έναν σκύλο σε ένα διαμέρισμα. Δεν διαφέρει και πολύ από το κλουβί για τα πουλιά με αναλογία όγκων. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν ζώα που να ζουν στις τόσο πυκνοκατοικημένες πόλεις. Το θεωρώ απολίτιστο και ασύμβατο με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αν ζούσα στο μικρό σπίτι στο λιβάδι ή σε μονοκατοικία σε φάση αμερικάνικη ταινία θα είχα κι εγώ σκύλο, αλλά το να βάλω έναν σκύλαρο μέσα σε ένα διαμέρισμα με κόσμο να ζει στα 10 μέτρα μου φαίνεται τελείως απολίτιστο.

Καμία αντίρρηση, αλλά τίποτα από αυτά δεν δικαιολογούν την άποψη "όχι σκύλοι στην παραλία". Τα βιώματα, φοβίες κλπ που έχει ο καθένας με τα 4ποδα δεν με απασχολούν εμένα από τη στιγμή που είμαι τυπικός με το σκύλο μου.

Οι πυκνοκατοικημένες πόλεις αρχικά έχουν στριμωγμένους ανθρώπους πέρα από τα ζώα και επιπλέον οι σκύλοι είναι εξημερωμένα ζώα που προσαρμόστηκαν να ζουν δίπλα στον άνθρωπο και όχι στις ζούγκλες και στους αγρούς όπως τα λιοντάρια ας πούμε... Δεν είναι τυχαίο πως η κατάσταση των σκύλων στην Ελληνική επαρχία είναι τραγική με τα ζώα να υποφέρουν, να μην έχουν βασική περίθαλψη και να είναι εστίες ασθενειών που βλάπτουν τα ίδια και τους γύρω τους...

Όπως ο άλλος παίρνει το παιδί του στην παραλία έτσι και ένας κάτοχος σκύλου τον παίρνει και αυτόν σαν μέλος της οικογένειας. Απο κει και πέρα αν τηρούνται οι βασικοί κανόνες από όλες τις πλευρές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν έχει κανείς δικαίωμα να σε διώξει. Στην τελική, ας απομακρυνθεί ο πιο περίεργος και ας πάει παραπέρα να κάνει το μπάνιο του. Έχουμε άπειρες παραλίες σαν χώρα για όλα τα γούστα ευτυχώς!

Ο κομπλεξικός και ο περίεργος όμως (είτε έχει σκύλο είτε όχι), δεν πρέπει να συχνάζει ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

:)

• Like 4
Δημοσ.

Καμία αντίρρηση, αλλά τίποτα από αυτά δεν δικαιολογούν την άποψη "όχι σκύλοι στην παραλία".

Προφανώς και κάποια από αυτά δικαιολογούν την άποψη "όχι σκύλοι στην παραλία" και πιο συγκεκριμένα:

Το ότι δεν θέλω να γαυγίζει ασταμάτητα ή να τρέχει ένας σκύλος στα 2-3 μέτρα από εμένα.

Το ότι δεν θέλω να λούεται ένα ζώο, ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης του το χαρακτηρίζει καθαρό, στα 2-3 μέτρα από εμένα μέσα στο ίδιο νερό.

Τα βιώματα, φοβίες κλπ που έχει ο καθένας με τα 4ποδα δεν με απασχολούν εμένα από τη στιγμή που είμαι τυπικός με το σκύλο μου.

Δεν είναι θέμα βιωμάτων ή φοβιών αλλά αντικειμενικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η φιλοξενία σκύλων σε μία πόλη. Δεν φοβάμαι τα ζώα και θα είχα αν ζούσα στην επαρχία. 

Τυπικός δεν μπορείς να είσαι με ένα ζώο εκτός κι αν το έχεις μόνιμα δεμένο και με φίμωτρο, πράγμα που ισοδυναμεί με βασανισμό.

Οι πυκνοκατοικημένες πόλεις αρχικά έχουν στριμωγμένους ανθρώπους πέρα από τα ζώα και επιπλέον οι σκύλοι είναι εξημερωμένα ζώα που προσαρμόστηκαν να ζουν δίπλα στον άνθρωπο και όχι στις ζούγκλες και στους αγρούς όπως τα λιοντάρια ας πούμε...

Και δεν φτάνει που έχουν στριμωγμενους ανθρώπους, πρέπει να έχουν και στριμωγμένους σκύλους που ενοχλούν τους στριμωγμένους γείτονες.

Προφανώς και πρόκειται για εξημερωμένα ζώα αλλά εκεί που εστιάζω είναι πως οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να φιλοξενείς ζώο όταν μένεις σε πόλη σαν τις ελληνικές. Με αυτή την λογική θα εγώ θα φέρω άλογο στο σπίτι μου επειδή είναι εξημερωμένο.

Δεν είναι τυχαίο πως η κατάσταση των σκύλων στην Ελληνική επαρχία είναι τραγική με τα ζώα να υποφέρουν, να μην έχουν βασική περίθαλψη και να είναι εστίες ασθενειών που βλάπτουν τα ίδια και τους γύρω τους...

Δεν είναι τυχαίο αλλά δεν σχετίζεται και με την παρατήρησή μου. Το ότι στην ελληνική επαρχία δεν έχουν περίθαλψη δεν σχετίζεται με το αν οι συνθήκες των ελληνικών πόλεων είναι κατάλληλες για να φιλοξενεί κανείς σκύλους και με την άποψή μου ότι είναι απολίτιστο.

Όπως ο άλλος παίρνει το παιδί του στην παραλία έτσι και ένας κάτοχος σκύλου τον παίρνει και αυτόν σαν μέλος της οικογένειας. Απο κει και πέρα αν τηρούνται οι βασικοί κανόνες από όλες τις πλευρές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν έχει κανείς δικαίωμα να σε διώξει. Στην τελική, ας απομακρυνθεί ο πιο περίεργος και ας πάει παραπέρα να κάνει το μπάνιο του. Έχουμε άπειρες παραλίες σαν χώρα για όλα τα γούστα ευτυχώς!

Ε όχι ρε φίλε δεν πάει έτσι. Κι εγώ μπορεί να θεωρώ μέλος της οικογένειας μου το άλογό μου και να θέλω να το φέρνω μαζί μου σε μέρη με πυκνότητα ανθρώπων στα 2-3 μέτρα. Το ζώο είναι ζώο κι αυτό δεν αλλάζει. (θα μου πεις κάποιοι τα λένε και παιδιά...)

Το σωστό είναι να πάει αυτός με τον σκύλο σε πιο απόμερη παραλία και να γουστάρει. Όποιος έχει μια ιδιαίτερη συνήθεια που ενοχλεί το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο πρέπει αυτός να πηγαίνει σε μη πολυσύχναστη παραλία. (ιδιοκτήτες ζώων, άντρες γυμνιστες, κτλ).

Δεν είπαμε να μην γουστάρει με τον σκύλο του στην θάλασσα αλλά πρέπει να το κάνει δίπλα μου? Αφου θέλει να το κάνει αυτό ας πάει σε μία από τις άπειρες ερημικές παραλίες.

Ο κομπλεξικός και ο περίεργος όμως (είτε έχει σκύλο είτε όχι), δεν πρέπει να συχνάζει ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

Δεν ξέρω αν με λες κομπλεξικό επειδή δεν θέλω να κάνω μπάνιο μαζί με τον σκύλο σου ή δεν γουστάρω να ακούω ασταμάτητα γαυγίσματα σκύλου στις 4 το πρωί από την μεσοτοιχία ή για κάποιο τα υπόλοιπα που είπα αλλά δεν θα το χαρακτήριζα ιδιαίτερα ευγενές.

Δημοσ.

ολο το νοημα εδω ειναι ..

φανμπρεικερ δε πηγαινε επι προσωπικου , σου διεφυγε η παρενθεση νομιζω ...

επιασα το ποιντ σου κ δε μπηκα στο κοπο να τα διαβασω ολα οσο γραφεις  πχ λες  χεζουν στους δρομους κ δε τα μαζεουν ..  που ηθελες να παει να χεσει , στην λεκανη και να τραβηξει και το καζανακι ? ο σκυλος φταιει η ο ηλιθιος που δε τα μαζευει ?  για τους φιλους σου που βρωμαει το σπιτι τους δε το σχολιαζω καν , απλα σκεψου μηπως  δε φταινε τα σκυλια αλλα μηπως κανεις με βρωμιαρηδες παρεα  ..

η συμπεριφορα των ανθρωπων ειναι το προβλημα και οχι των σκυλων ..

καποια στιγμη θα την καταλαβεις την διαφορα και τοτε δε θα εχεις προβλημα με τα τετραποδα ..

Δημοσ.

ολο το νοημα εδω ειναι ..

φανμπρεικερ δε πηγαινε επι προσωπικου , σου διεφυγε η παρενθεση νομιζω ...

Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα ποιος τελικά είναι ο κομπλεξικός με σκύλο ή χωρίς.

επισης ολα οσα ανεφερες (επιασα το ποιντ σου κ δε μπηκα στο κοπο να τα διαβασω ολα ειναι πολλα ) ειναι ηλιθιες συμπεριφορες των ανθρωπων και οχι των σκυλων τους .. καποια στιγμη θα την καταλαβεις την διαφορα και τοτε δε θα εχεις προβλημα με τα τετραποδα ..

Δεν έχω ήδη πρόβλημα με τα 4ποδα. Θα ήθελα να είχα κι εγώ υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Έχω προβλημα με το να μου επιβάλει κάποιος το hobby του και να με ενοχλεί. Δεν θέλω να με ενοχλούν όπως κι εγώ φροντίζω να είμαι διακριτικός και να μην ενοχλώ. Το ίδιο πρόβλημα θα είχα και με κάποιον που θέλει να παίζει μουσική π.χ. στις 4 το πρωί.

Δυστυχώς όμως με το να φιλοξενείς ένα ζώο σε μια πολή, όσο σωστός κι αν είσαι, θα ενοχλήσεις γιατί το ζώο είναι ζώο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η ουσία είναι πως οι περισσότεροι δεν έχουν θέμα με τον σκύλο στην παραλία. Από τις δικές μου εμπειρίες θα έλεγα πως οι "ενοχλημένοι" είναι κάπου στο 5%.

Είναι και αυτό μια ένδειξη όπως και να το κάνεις!

Απο κει και πέρα όταν ενώ σας μιλάω για σκύλο, απαντάτε με άλογα, καρχαρίες, λάμα & ελέφαντες, δείχνει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συννενοηθούμε!

Οπότε ας κερδίσει ο λογικότερος.

(ειδικά αυτό το "δε θέλω σκύλο να κολυμπάει δίπλα μου στα 2-3 μέτρα" είναι η αποθέωση της υποκρισίας (μιας και "δεν με απασχολεί που δίπλα μου ο μπαρμπα Μήτρος κατουράει όλη τη σακούλα με τα φάρμακα που κατάπιε το πρωί πριν κατέβει στην παραλία").

Δυστυχώς όμως με το να φιλοξενείς ένα ζώο σε μια πολή, όσο σωστός κι αν είσαι, θα ενοχλήσεις γιατί το ζώο είναι ζώο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Οταν ζεις σε κοντινή απόσταση με άλλους, κάποια στιγμή θα ενοχλήσει ο ένας τον άλλο και στατιστικώς οι ενοχλήσεις ειναι περισσότερες από ανθρώπους παρά από ζώα.

Δημοσ.

billdanos, όλα είναι θέμα απόψεων και οπτικής. Ας πούμε, οι χορτοφάγοι φιλόζωοι θεωρούν άκρως υποκριτικό το ότι κάποιος σκίζεται τόσο πολύ για το δικαίωμα του σκύλου του να κάνει μπάνιο αλλά ταυτόχρονα τρώει μπριζόλες και φοράει δερμάτινα...

• Super Moderators
Δημοσ.

billdanos, όλα είναι θέμα απόψεων και οπτικής. Ας πούμε, οι χορτοφάγοι φιλόζωοι θεωρούν άκρως υποκριτικό το ότι κάποιος σκίζεται τόσο πολύ για το δικαίωμα του σκύλου του να κάνει μπάνιο αλλά ταυτόχρονα τρώει μπριζόλες και φοράει δερμάτινα...

Αυτή τη συζήτηση την έχουμε κάνει 1000000 φορές και είναι αστεία. Κάτι επι της ουσίας?

Αν το γυρίσουμε στα της "οπτικής" και "αισθητικής" θα πω όπως και πριν πως δεν θέλω να βλέπω δίπλα μου κόσμο στην παραλία που προσβάλει την αισθητική μου! Και δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ... :)

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή τη συζήτηση την έχουμε κάνει 1000000 φορές και είναι αστεία. Κάτι επι της ουσίας?

Αν το γυρίσουμε στα της "οπτικής" και "αισθητικής" θα πω όπως και πριν πως δεν θέλω να βλέπω δίπλα μου κόσμο στην παραλία που προσβάλει την αισθητική μου! Και δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ... :)

Συμφωνώ, απλά το λέω για να δείξω ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Δικαίωμα του καθενός είναι να τον ενοχλεί κάτι. Αν μπορεί να βρεθεί "ειρηνική" λύση είναι το καλύτερο, αν όχι πάμε σε νόμους, τσακωμούς κλπ...απλά ειδικά για αυτό το θέμα είναι χαζό να τσακωνόμαστε με τόσες πολλές παραλίες που υπάρχουν! Λίγη καλή θέληση και κάποιες μικρές υποχωρήσεις και όλα οκ! :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ, απλά το λέω για να δείξω ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Δικαίωμα του καθενός είναι να τον ενοχλεί κάτι. Αν μπορεί να βρεθεί "ειρηνική" λύση είναι το καλύτερο, αν όχι πάμε σε νόμους, τσακωμούς κλπ...απλά ειδικά για αυτό το θέμα είναι χαζό να τσακωνόμαστε με τόσες πολλές παραλίες που υπάρχουν! Λίγη καλή θέληση και κάποιες μικρές υποχωρήσεις και όλα οκ! :-)

Μα αυτό λέω από την αρχή. Η συζήτηση κάθε φορά συνεχίζεται και πάει αλλού επειδή υπάρχει κόσμος που είναι απόλυτος και γενικεύει την προσωπική του αισθητική ορίζοντας κανόνες και "πρέπει".

Μη νομίζεις πως κάθομαι και στήνω καυγάδες στην παραλία. Πάω που πάω λίγες μέρες διακοπές και το τελευταίο που θέλω είναι να χαλάσω τη διάθεσή μου με τον κάθε κομπλεξικό (γιατι με τον ευγενικό άνθρωπο θα συζητήσεις ακόμη κι αν διαφωνείς).

Η ουσία είναι πως ο σκύλος μπορεί να ακολουθεί στην παραλία σύμφωνα με το νόμο, με όλους τους περιορισμούς που έχουμε αναφέρει. 

• Like 1
Δημοσ.

Η ουσία είναι πως οι περισσότεροι δεν έχουν θέμα με τον σκύλο στην παραλία. Από τις δικές μου εμπειρίες θα έλεγα πως οι "ενοχλημένοι" είναι κάπου στο 5%.

Είναι και αυτό μια ένδειξη όπως και να το κάνεις!

Έμενα πάλι από τις δικές μου εμπειρίες, ενοχλείται το 95% που κολυμπάει ένας σκύλος δίπλα του ή γαυζίζει δίπλα στην ξαπλώστρα.

Είναι επιχειρηματολογία τώρα η εκτίμηση ποσοστών από τις δικές μας εμπειρίες?

Απο κει και πέρα όταν ενώ σας μιλάω για σκύλο, απαντάτε με άλογα, καρχαρίες, λάμα & ελέφαντες, δείχνει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συννενοηθούμε!

Οπότε ας κερδίσει ο λογικότερος.

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου. Ανέφερα πως ένας σκύλος θα μπορούσε να με ενοχλήσει για πολύ συγκεκριμένους λόγους που παρέθεσα λεπτομερειωδώς.

Η απάντηση σου ήταν πως ο σκύλος είναι εξημερωμένο ζώο. Μόνο που αυτό ως απάντηση δεν αναιρεί τους λόγους που θα μπορούσε να με ενοχλήσει ένας σκύλος στην παραλία ή στην πόλη και τους οποίους παρέθεσα. 

Σου είπα έτσι πως και τα άλογα εξημερωμένα είναι αλλά αυτό δεν αναιρεί την ενόχληση που θα προκαλούσαν μήπως και καταλάβεις πως το επιχείρημά σου περί εξημερωμένου ζώου δεν αναιρούσε τα σημεία που έθιξα. Ουσιαστικά δηλαδή δεν μου απάντησες.

Και έρχεσαι τώρα να υπερβολικοποιήσεις την απάντηση μου είτε επειδή δεν κατάλαβες την εξήγηση που μόλις έδωσα ή επειδή ήταν το μόνο που είχες να πεις.

Επίπλέον οι ξερές και ασυνόδευτες επιχειρημάτων επικλήσεις στην λογική δεν βοηθούν στο να μου την πεις. Εγώ μιλάω πολύ συγκεκριμένα.

(ειδικά αυτό το "δε θέλω σκύλο να κολυμπάει δίπλα μου στα 2-3 μέτρα" είναι η αποθέωση της υποκρισίας (μιας και "δεν με απασχολεί που δίπλα μου ο μπαρμπα Μήτρος κατουράει όλη τη σακούλα με τα φάρμακα που κατάπιε το πρωί πριν κατέβει στην παραλία").

Γιατί η ενόχληση από άλλα άσχετα πράγματα αναιρεί την ενόχληση από το συγκεκριμένο πράγμα για το οποίο συζητάμε?

Επειδή με ενοχλεί ήδη το κατούρημα του μπαρμπα μήτσου πρέπει να μην με ενοχλεί το να μου φέρει το σκύλο του να κολυμπάει δίπλα μου? Εκεί που μπορούν να μπουν κανόνες ως προς την ενόχληση και τον σεβασμό του διπλανού θα ήθελα να υπήρχαν. Προφανώς και με το κατούρημα δεν μπορεί να υπάρξει κανόνας και είναι γελοίο και μόνο που το συζητάμε. Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει όμως ένας κανόνας θέλεις να μην υπάρχει και κανένας άλλος?

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Οταν ζεις σε κοντινή απόσταση με άλλους, κάποια στιγμή θα ενοχλήσει ο ένας τον άλλο και στατιστικώς οι ενοχλήσεις ειναι περισσότερες από ανθρώπους παρά από ζώα.

Ναι ακριβώς. Και οι άνθρωποι που λες θα με ενοχλήσουν με διάφορα μέσα και hobby τους όπως για παράδειγμα η μουσική σε ακατάλληλες ώρες κτλ. Τα ζώα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι ένα ανθρώπινο hobby που με ενοχλεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Αυτό που λοιπόν δεν διακρίνεις είναι πως στην περίπτωση ενόχλησης από ζώο, δεν προκαλεί την ενόχληση το ζώο αλλά ο άνθρωπος που έχει και ζώο και δεν σέβεται τον διπλανό του. Δεν ήρθε το ζώο από μόνο του να μείνει στο διπλανό διαμέρισμα ούτε αποφάσισε να πάει για μπάνιο. Το έφερε κάποιος άνθρωπος επειδή την βρίσκει έτσι και δεν τον νοιάζει αν ενοχλήσει τον διπλανό.

Επομένως δεν υπάρχει η διάκριση που κάνεις για ενοχλήσεις απο ζώο η άνθρωπο. Η ενόχληση είναι από άνθρωπο και το ζώο είναι το μέσο, αντίστοιχο με την μουσική στην περίπτωση ενόχλησης από μουσική σε ακατάλληλη ώρα.

Μα αυτό λέω από την αρχή. Η συζήτηση κάθε φορά συνεχίζεται και πάει αλλού επειδή υπάρχει κόσμος που είναι απόλυτος

και γενικεύει την προσωπική του αισθητική ορίζοντας κανόνες και "πρέπει".

Το να έχεις μια άποψη δεν σημαίνει πως είσαι απόλυτος. Κι εσύ έχεις την δική σου άποψη και συζητάμε χωρίς όμως να σε πω απόλυτο. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω γνώμη δηλαδή για να μην με πεις έτσι?

Η γενίκευση της αισθητικής που αναφέρεις είναι απλά μια άποψη για τους κανόνες που θα ήθελα να υπάρχουν σε μια κοινωνία επειδή πρέπει να συμβιώνεις και με τους άλλους. Αντίστοιχα κι εσύ έχεις τους δικούς σου γενικευμένους κανόνες. Οπότε δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα και την κατηγορία.

Μη νομίζεις πως κάθομαι και στήνω καυγάδες στην παραλία. Πάω που πάω λίγες μέρες διακοπές και το τελευταίο που θέλω είναι να χαλάσω τη διάθεσή μου με τον κάθε κομπλεξικό (γιατι με τον ευγενικό άνθρωπο θα συζητήσεις ακόμη κι αν διαφωνείς).

Η ουσία είναι πως ο σκύλος μπορεί να ακολουθεί στην παραλία σύμφωνα με το νόμο, με όλους τους περιορισμούς που έχουμε αναφέρει.

Η ουσία ναι είναι αυτή. Ο νόμος υπάρχει και είναι συγκεκριμένος. Από κει και πέρα μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του για τους νόμους και το τι θεωρεί σωστότερο γι αυτό και γίνεται αυτή η συζήτηση τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

1. Επειδή με ενοχλεί ήδη το κατούρημα του μπαρμπα μήτσου πρέπει να μην με ενοχλεί το να μου φέρει το σκύλο του να κολυμπάει δίπλα μου?

2.  Ναι ακριβώς. Και οι άνθρωποι που λες θα με ενοχλήσουν με διάφορα μέσα και hobby τους όπως για παράδειγμα η μουσική σε ακατάλληλες ώρες κτλ. Τα ζώα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι ένα ανθρώπινο hobby που με ενοχλεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

1. πες μου ακριβως  τον λογο που σε ενοχλει ενα  σκυλακι να κολυμπαει διπλα σου γιατι δεν τον καταλαβαινω .. 

μιλαω για σκυλι πεντακαθαρο με βιβλιαριο , πιστοποιηση κτλ οχι για αδεσποτο ..

μη μου πεις για αλεργειες κτλ  , εξερεσεις υπαρχουν παντου και παντα  ..

2. τι ειναι αυτα που λες ρε φιλε ? ποιος στα εμαθε αυτα , που το ακουσες οτι ο σκυλος ειναι χομπυ ?

δε παμε καλα   , χομπυ οπως η μουσικη και  οπως η συλλογη γραμματοσημων  , τι αλλο θα ακουσουμε εδω πραγματικα δε ξερω .. αν παλια ειχες για χομπι σκυλους ειναι πολυ τυχερα τα σκυλια τωρα πλεον που αλλαξες χομπυ ..

Δημοσ.

1. πες μου ακριβως  τον λογο που σε ενοχλει ενα  σκυλακι να κολυμπαει διπλα σου γιατι δεν τον καταλαβαινω .. 

μιλαω για σκυλι πεντακαθαρο με βιβλιαριο , πιστοποιηση κτλ οχι για αδεσποτο ..

μη μου πεις για αλεργειες κτλ  , εξερεσεις υπαρχουν παντου και παντα  ..

2. τι ειναι αυτα που λες ρε φιλε ? ποιος στα εμαθε αυτα , που το ακουσες οτι ο σκυλος ειναι χομπυ ?

αν παλια ειχες για χομπι σκυλους ειναι πολυ τυχερα τα σκυλια τωρα πλεον που αλλαξες χομπυ ..

δε παμε καλα   , χομπυ οπως η μουσικη και  οπως η συλλογη γραμματοσημων  , τι αλλο θα ακουσουμε εδω πραγματικα δε ξερω ..

1. Να ξαναπώ λοιπόν τους λόγους που δεν θα ήθελα ένα ζώο σε μια πυκνοκατοικημένη παραλία:

Ένας σκύλος σε μια παραλία μπορεί να χέζει, να κατουράει στην άμμο, να τρέχει, να γαυγίζει και να ενοχλεί τους διπλανούς. Επίσης στην παραλία μπορεί να υπάρχουν παιδάκια στα 2 μέτρα που να φοβούνται τον σκύλο. Όσο πειθαρχημένο και να έχει κάποιος τον σκύλο του και όσο ασφαλή να τον θεωρεί, δεν παύει να είναι ζώο που δεν έχει λογική. Φαντάζομαι επίσης την απείρου κάλους σκηνή να τινάζει ο σκύλος τα νερά όταν βγει απ την θάλασσα πάνω μου. Απ την άλλη αν περιορίσεις τον σκύλο ως προς το να τρέξει, να γαυγίσει και να κατουρήσει και να τιναχτεί γιατί να το πάρεις στην παραλία και να το καταπιέσεις το ζώο? Το επιχείρημα πως υπάρχουν αντίστοιχες ενοχλήσεις και από ανθρώπους το απάντησα πολλές φορές μέχρι τώρα.

2.

• Το τι είναι αυτά που λέω και ποιος μου τα μαθε και που τα άκουσα τα προσπερνω.
  • Δεν είχα παλιά σκύλους γιατί ζω σε πόλη από πάντα και δεν θα ταλαιπωρούσα ένα ζώο για να χαίρομαι εγώ όπως πολλοί ευαίσθητοι φιλόζωοι.
  • Φυσικά και το να έχεις κατοικίδιο είναι χόμπυ, τί είναι δηλαδή υποχρέωση ή ανώτερη κοινωνική δράση? Απορώ γιατί σου έκανε εντύπωση και θα ήθελα πάρα πολύ να μου εξηγήσεις.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει εξαρχής είναι αν τελικά τα σκυλιά γουστάρουν στην παραλία ή θα τα κουβαλάνε μέσα στην ζέστη οι φιλόζωοι για να γουστάρουν αυτοί.

Δημοσ.

τα ειπες ολα εκτος απο αυτο που σε ρωτησα ..

μιλησα εγω για σκυλι που πεταει πανω σου την αμμο που χεζει και που κατουραει ?

εγω σε ρωτηησα να μου πεις τον λογο ξεκαθαρα που σε ενοχλει αυτο το σκυλακι να κολυμπαει διπλα σου

δε μπορεις να μου απαντησεις , παμε παρακατω

αφου σου πω πρωτα πως αν εχεις παει το σκυλο σου για τσισα και κακα πριν τον πας στην παραλια  , τοτε δε προκειται να κανει ουτε σταγονα , σε αντιθεση με τους ανθρωπους που χεζουν και κατουρανε οπου βρουνε .. 

τωρα για το χομπυ που λες  , ειλικρινα νομιζω  ακομη οτι κανεις πλακα κ δε το ενοεις . χομπυ ρε συ η ψυχουλα που σου προσφερει μονο συναισθηματα κ αγαπη ?

παντως αφου επιμενεις ,  αν γνωρισεις καμμια κοπελιτσα κ σου πει οτι εχει σκυλακι , πες της 'ωραιο χομπυ εχεις'  κ αν τη ξαναδεις  γραψε μου ..

Αυτό που δεν έχω καταλάβει εξαρχής είναι αν τελικά τα σκυλιά γουστάρουν στην παραλία ή θα τα κουβαλάνε μέσα στην ζέστη οι φιλόζωοι για να γουστάρουν αυτοί.

γουσταρουν σα τρελλα τα παιχνιδια στην θαλασσα ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...