Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Mε πήρε σήμερα ο δικηγόρος του πατριού μου ΚΑΙ μου είπε ότι η μητέρα μου ήταν εγγυήτρια σε ένα δάνειο που είχε πάρει και ότι ο πατριός μου δεν πληρώνει πια και θα πάει στο νομο κατσέλη.

Με ενημέρωσε λέει γιατί έτσι λέει ο νομος επειδή είμαι εγγύτης ότι γλιτώσει από το δικαστήριο θα τα πληρώσω εγώ.

Αυτός έχει δικό του σπίτι και παίρνει σύνταξη 1100 ευρώ εγώ έχω μισό σπίτι και είμαι άνεργος.

Και θέλω να ρωτήσω τι πρέπει να κανω εγώ και ποτε και αν φτάσουμε στα χειρότερα υπάρχει περίπτωση να μπει αυτός στον νομο κατσέλη και να μην μπω εγώ και να χάσω το σπίτι μου ?

Δημοσ.

Φαντάζομαι η μαμά σου έχει 'φύγει' κι έχεις κάνει αποδοχή κληρονομιάς ;

Δεν ξέρω αν κληρονομούνται μη εμπράγματες εγγυήσεις (το να έχει υπογράψει κάποιος εγγυητής).
Πρέπει να το δεις με νομικό αυτό.

Αν είσαι υπόχρεος λόγω της αποδοχής κληρονομιάς, θα πρέπει να το δεις γιατί μάλλον θα πρέπει να κάνεις κι εσύ αίτηση υπαγωγής.
Ρωτάς δικηγόρο όμως γιατί δεν ξέρω τι γίνεται . Πιθανά να πρέπει να το κάνεις τώρα ή γίνεται κάποια αναστολή μέχρι να εκδικαστεί του πατριού σου;

Καλά ξεμπερδέματα. Με καλή σύνταξη και ακίνητο, χλωμό τον βλέπω τον πατριό σου να παίρνει ευνοϊκή απόφαση.

Δημοσ.

Φαντάζομαι η μαμά σου έχει 'φύγει' κι έχεις κάνει αποδοχή κληρονομιάς ;

Δεν ξέρω αν κληρονομούνται μη εμπράγματες εγγυήσεις (το να έχει υπογράψει κάποιος εγγυητής).

Πρέπει να το δεις με νομικό αυτό.

Αν είσαι υπόχρεος λόγω της αποδοχής κληρονομιάς, θα πρέπει να το δεις γιατί μάλλον θα πρέπει να κάνεις κι εσύ αίτηση υπαγωγής.

Ρωτάς δικηγόρο όμως γιατί δεν ξέρω τι γίνεται . Πιθανά να πρέπει να το κάνεις τώρα ή γίνεται κάποια αναστολή μέχρι να εκδικαστεί του πατριού σου;

Καλά ξεμπερδέματα. Με καλή σύνταξη και ακίνητο, χλωμό τον βλέπω τον πατριό σου να παίρνει ευνοϊκή απόφαση.

ναι μου ειπες ο δικηγορος ειναι σαν να κληρονομας χρεη αλλα θα ρωτησω και αλλου αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως κινδηνευω εγω.

εγω ηξερα οτι ειτε γινεται κατασχεση αφου υπαρχει ακινητο απο την τραπεζα ή πληρωνω εγω το χρεος και μετα διεκδικω εγω το σπιτι σαν εγγυητης, πως θα γινει να γλυτωσει αυτος και να πληρωσω εγω δεν ξερω.

Στο τελευταιο που ρωτας θα ισχυριστει οτι του εκοψαν την συνταξη απο 1500 σε 1100 και οτι εχει ανεργη κορη

Δημοσ.

πως θα γινει να γλυτωσει αυτος και να πληρωσω εγω δεν ξερω.

Αν σε περίπτωση πάει στο ειρηνοδικείο ο πατριός σου και πετύχει κούρεμα του χρέους του δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα εσύ σαν εγγυητής έχεις και εσύ κούρεμα. Η τράπεζα θα απαιτήσει το ποσό που κούρεψε από τον εγγυητή, δηλαδή εσένα. Καλά έκανε ο δικηγόρος του πατριού σου και σε ενημέρωσε για να απευθυνθείς και εσύ στον δικό σου δικηγόρο να πράξεις ανάλογα, αίτηση υπαγωγής ή δεν ξέρω πως ονομάζεται.

Όταν πεθαίνει συγγενικό πρόσωπο και δεν κάνεις άρνηση της κληρονομιάς που σου αφήνει, τότε ταυτόχρονα κληρονομάς και τα χρέη του. Και αφού αποδέχτηκες την κληρονομιά της μάνας σου που σου άφησε, ακίνητα και κινητά, κληρονόμησες και τα όποια χρέη της, στην προκειμένη την εγγύηση που υπέγραψε. Τώρα εγγυητής στο δάνειο του πατριού σου είσαι πια εσύ.

Δημοσ.

Αν σε περίπτωση πάει στο ειρηνοδικείο ο πατριός σου και πετύχει κούρεμα του χρέους του δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα εσύ σαν εγγυητής έχεις και εσύ κούρεμα. Η τράπεζα θα απαιτήσει το ποσό που κούρεψε από τον εγγυητή, δηλαδή εσένα. Καλά έκανε ο δικηγόρος του πατριού σου και σε ενημέρωσε για να απευθυνθείς και εσύ στον δικό σου δικηγόρο να πράξεις ανάλογα, αίτηση υπαγωγής ή δεν ξέρω πως ονομάζεται.

Όταν πεθαίνει συγγενικό πρόσωπο και δεν κάνεις άρνηση της κληρονομιάς που σου αφήνει, τότε ταυτόχρονα κληρονομάς και τα χρέη του. Και αφού αποδέχτηκες την κληρονομιά της μάνας σου που σου άφησε, ακίνητα και κινητά, κληρονόμησες και τα όποια χρέη της, στην προκειμένη την εγγύηση που υπέγραψε. Τώρα εγγυητής στο δάνειο του πατριού σου είσαι πια εσύ.

Ναι το ξέρω αυτό απλά πίστευα ότι θα πλήρωνε και αποποιηση δεν μπορούσα να κάνω γιατί θα έχανα το σπίτι.

Αυτός χρωστάει ακόμα σαράντα χιλιάδες πες ότι του κόψουν τις δέκα και πληρώσει τριάντα μετά εγώ θα χρωστάω δέκα χιλιάδες δηλαδή για την ακρίβεια πέντε εγώ και πέντε ο αδερφός μου.

Εγώ μετά θα ζητήσω να γίνει διαγραφή ή μειώσει και τι γίνεται αφού δεν έχω λεφτά και είμαι άνεργος θα μείνω στον δρόμο?

Δημοσ.

Πρώτον με το ζόρι καταλαβαίνω τι γράφεις και δεύτερον απευθύνεσαι στον δικηγόρο σου για να κινηθείς κι εσύ νομικά, από την στιγμή που ήδη έχει κινηθεί ο πατριός σου. Η τράπεζα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και ούτε την νοιάζει αν εσύ δεν έχεις σπίτι να κοιμηθείς. Είναι επιχείρηση και χέστηκε για τα δικά σου προβλήματα. Αν δεν μπορεί να τα πάρει από τον πατριό σου, θα τα πάρει από εσένα που μπήκες εγγυητής. Για να δεις τι μπορείς να γλιτώσεις, αύριο στον δικηγόρο σου να κινηθείς κι εσύ νομικά άμεσα.

Δημοσ.

Πρώτον με το ζόρι καταλαβαίνω τι γράφεις και δεύτερον απευθύνεσαι στον δικηγόρο σου για να κινηθείς κι εσύ νομικά, από την στιγμή που ήδη έχει κινηθεί ο πατριός σου. Η τράπεζα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και ούτε την νοιάζει αν εσύ δεν έχεις σπίτι να κοιμηθείς. Είναι επιχείρηση και χέστηκε για τα δικά σου προβλήματα. Αν δεν μπορεί να τα πάρει από τον πατριό σου, θα τα πάρει από εσένα που μπήκες εγγυητής. Για να δεις τι μπορείς να γλιτώσεις, αύριο στον δικηγόρο σου να κινηθείς κι εσύ νομικά άμεσα.

ξερεις τουλαχιστον ποσο ειναι περιπου η αμοιβη ενος δικηγορου για κατι τετοιο γιατι οπως ειπα τα οικονομικα μου ειναι χαλια η αν υπαρχει καποια κινηση πολιτων που μπορω να απευθηνθω ?

Δημοσ.

ξερεις τουλαχιστον ποσο ειναι περιπου η αμοιβη ενος δικηγορου για κατι τετοιο γιατι οπως ειπα τα οικονομικα μου ειναι χαλια η αν υπαρχει καποια κινηση πολιτων που μπορω να απευθηνθω ?

Όχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...