nitzamc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 γεια σας παιδια, εχω παραγκιλει (σορρι για την ορθογραφια) ενα κηνιτο απο ιντερνετ αξειας 160 ευρο και + DHL 15 ευρο,εχει σταματισει στην αθηνα λογο τελονειου και εχω νευριασει γαμω την πουτανα μου... τελος παντον εχει αυτο το μηνιμα στο τρακινγ σιστεμ Ένας εκπρόσωπος της DHL θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον παραλήπτη για περαιτέρω διευκρίνισεις ή απόδειξη της αξίας, εφόσον αυτό ζητηθεί από το Τελωνείο. υπαρχει περιπτωση να πληρωσω κι αλλα λευτα? και αμα ναι ποσα?γαμω τα σπιτια τους δεν το ξερα... αμα ιταν θα το στελνα με ταχυδρομειο να μην πληρωνα τπτ
panos2171 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Nαι όταν στέλνεις με courier περνάει τελωνείο και πληρώνεις τη διαδικασία του εκτελωνισμού συν τον φόρο. Σίγουρα πάνω από 200 θα δώσεις μην πω 250. Όταν αγοράζουμε εκτός ΕΕ επιλέγουμε πάντα απλό ταχυδρομίο. 1
arxaggelos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Αν παρήγγειλες από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και επέλεξες αποστολή με κούριερ, από ό,τι έχουν γράψει παιδιά που ξέρουν καλύτερα, είναι σίγουρο ότι το δέμα περνάει τελωνείο. Τώρα το πόσο ακριβώς δεν ξέρω, αλλά υπολόγισε ένα 50άρι σίγουρα πάνω από το ποσό που πλήρωσες. 1
nitzamc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Ρε παιδιά να μιρισω τα δάχτυλα μου? Δεν εγραφε τπτ στο κολοσιτε 15 ευρω έλεγε το κολο ντι ειτσ ελ. Δεν μπορω να τους πω να το στειλουν πισω να το παρω με ταχυδρομειο¿
zio10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Ρε παιδιά να μιρισω τα δάχτυλα μου? Δεν εγραφε τπτ στο κολοσιτε 15 ευρω έλεγε το κολο ντι ειτσ ελ. Δεν μπορω να τους πω να το στειλουν πισω να το παρω με ταχυδρομειο¿ έπρεπε να ρωτήσεις πριν παραγγείλεις...νομίζω ότι μπορείς να αρνηθείς να παραλάβεις αν είναι πολλά τα λεφτά στο τελωνείο αλλά δεν ξέρω τι γίνεται από κει και πέρα. Αν επιστρέφει πίσω στο μαγαζί, σου επιστρέφουν τα χρήματα και μπορείς να παραγγείλεις ξανά με απλό ταχυδρομείο θα είναι το καλύτερο. Προσπάθησε να επικοινωνήσεις και με τους Κινέζους (πάντως και με απλό ταχυδρομείο δεν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα περάσει τελωνείο, απλά είναι πολύ μικρότερες οι πιθανότητες)
arxaggelos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά γιατί έχεις καταλάβει κάτι λάθος - Συνήθως τα site που κάνουν διεθνείς αποστολές λένε στους όρους χρήσης (που μάλλον δεν διάβασες) ότι ο πελάτης επιβαρύνεται με τυχόν έξοδα εισαγωγής, τελωνείων, κλπ. - Κανένα από αυτά τα site δεν αναγράφει ακριβές ποσό για εκτελωνισμό, γιατί είναι αδύνατο να το γνωρίζουν. Το ποσό ποικίλει σημαντικά από μια χώρα σε άλλη, μπορεί να εξαρτάται από διακρατικές συμφωνίες κλπ, ή μπορεί απλά να αλλάξει ο νόμος σε κάθε χώρα. Κανένα κατάστημα δεν είναι δυνατό να τα παρακολουθεί αυτά, αλλά μπορεί να το κάνει ο πελάτης για τη δική του χώρα αφού αυτόν ενδιαφέρει στην τελική. - Το ότι μάλλον περνάς τελωνείο δεν έχει να κάνει με την κούριερ συγκεκριμένα. Κανονικά όλα τα εισαγόμενα αντικείμενα εκτός ΕΕ πρέπει να περνούν τελωνείο και να εκτελωνίζονται εάν υπερβαίνουν κάποιο ποσό αξίας. Απλά με κούριερ είναι σίγουρο ότι θα γίνει, ενώ με "απλό" ταχυδρομείο στις περισσότερες περιπτώσεις τη γλιτώνεις. Πιθανόν λόγω μεγάλης ποσότητας αντικειμένων τα οποία επίσης είναι συνήθως και ευτελούς αξίας, δεν αξίζει τον κόπο να ανοίγονται όλα τα πακέτα. Ποιό είναι το site;
nitzamc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Aliexpress ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.ειναι σιγουρο οτι μπορω να το στειλω πισω να το στείλουν με ταχυδρομειο?
arxaggelos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Σε ένα τυχαίο κινητό στο aliexpress στις επιλογές αποστολής λέει: Note: Shipping costs shown include fuel surcharges. Import duties, taxes and other customs related charges are not included. Buyers bear all responsibility for all extra charges incurred (if any). Είμαι σίγουρος ότι κάτι ανάλογο (αν όχι ακριβώς το ίδιο) έλεγε και σε αυτό που πήρες. Όσο για το αν μπορείς να το στείλεις πίσω δεν έχω ιδέα αν και τί χρήματα θα σου επιστρέψουν αφού δεν πρόκειται για ελαττωματική συσκευή.
zio10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά γιατί έχεις καταλάβει κάτι λάθος - Συνήθως τα site που κάνουν διεθνείς αποστολές λένε στους όρους χρήσης (που μάλλον δεν διάβασες) ότι ο πελάτης επιβαρύνεται με τυχόν έξοδα εισαγωγής, τελωνείων, κλπ. - Κανένα από αυτά τα site δεν αναγράφει ακριβές ποσό για εκτελωνισμό, γιατί είναι αδύνατο να το γνωρίζουν. Το ποσό ποικίλει σημαντικά από μια χώρα σε άλλη, μπορεί να εξαρτάται από διακρατικές συμφωνίες κλπ, ή μπορεί απλά να αλλάξει ο νόμος σε κάθε χώρα. Κανένα κατάστημα δεν είναι δυνατό να τα παρακολουθεί αυτά, αλλά μπορεί να το κάνει ο πελάτης για τη δική του χώρα αφού αυτόν ενδιαφέρει στην τελική. - Το ότι μάλλον περνάς τελωνείο δεν έχει να κάνει με την κούριερ συγκεκριμένα. Κανονικά όλα τα εισαγόμενα αντικείμενα εκτός ΕΕ πρέπει να περνούν τελωνείο και να εκτελωνίζονται εάν υπερβαίνουν κάποιο ποσό αξίας. Απλά με κούριερ είναι σίγουρο ότι θα γίνει, ενώ με "απλό" ταχυδρομείο στις περισσότερες περιπτώσεις τη γλιτώνεις. Πιθανόν λόγω μεγάλης ποσότητας αντικειμένων τα οποία επίσης είναι συνήθως και ευτελούς αξίας, δεν αξίζει τον κόπο να ανοίγονται όλα τα πακέτα. Ποιό είναι το site; Σε κάποιες περιπτώσεις στο αμερικάνικο amazon και στο ebay βγάζει το σύνολο του ποσού που θα πληρώσεις μαζί με φόρους, τελωνεία κλπ. Εκεί προπληρώνεις αλλά δεν έχεις φόβο ότι θα περάσει τελωνείο και δεν ξέρεις τι θα σε χρεώσουν...(δεν έχω παραγγείλει ποτέ έτσι αλλά αυτή την εντύπωση έχω)
nitzamc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δεν γίνεται να δωσω αλλα 15ευρω και να το στειλουν πισω και να μου το στιλει με ταχυδρομείο? Free Shipping γτ θα μου ζητισουν πολλά λευτα αποτι φενεται
zio10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δεν γίνεται να δωσω αλλα 15ευρω και να το στειλουν πισω και να μου το στιλει με ταχυδρομείο? Free Shipping γτ θα μου ζητισουν πολλά λευτα αποτι φενεται προσπάθησε να μιλήσεις με τον πωλητή και να το κανονίσεις, δεν ξέρω αν γίνεται, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ
doctorkostis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Εγω που την εχω πατησει μια φορα παντως με DHL απο Αμερικη, πληρωσα 80 ευρω επιπλεον σε προιον κοστους 100 ευρω. Και με τη διαδικασια εκτελωνισμου απο εμενα, οχι απο εκτελωνιστη. Εκτοτε εμαθα. The hard way. 1
kfyros Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δε νομίζω να επιστραφεί πίσω, ούτε να πάρεις τα χρήματα σου πίσω.Αλλά μη ρωτάς εδώ , πάρε τηλ. τη dhl και συννενοήσου, και μίλα και με τον Κινέζο να δεις αν μπορείς να μη χάσεις τα λεφτά σου. Το πιο πιθανό είναι ότι αν το αφήσεις έτσι, να καταλήξει στα χέρια κάποιου 'τυχερού' υπαλλήλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα