Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σε όλους. Σκέφτηκα πολύ πριν γράψω το συγκεκριμένο ποστ αν όντως έπρεπε να το ξεκινήσω. Τελικά πήρα την απόφαση να το κάνω. Θέλω να πω στην αρχή πως δεν είναι τρολλάρισμα ή κάποια πλάκα, εξάλλου με τέτοια θέματα δεν αστειεύεται κάποιος.

Είχα πάει, σε έναν ουρολόγο πριν κάπου 3 χρόνια, ήταν τέλη '11, εντελώς για προληπτικούς λόγους. Μου είπε πως έχω κιρσοκήλη στη αριστερή πλευρά (καταλαβένετε τι εννοώ) και ότι αυτή αφαιρείται με χειρουργικό τρόπο. Κάναμε και υπερηχογράφημε βέβαια για να βεβαιωθούμε. Από τότε δεν έχω κάνει κάτι κυρίως επειδή φοβάμαι, και φοβάμαι αρκετά. Δεν το έχω πει ούτε στους γονείς μου. Δεν είναι και ένα απλό σημείο, και όταν σκέφτομαι την επέμβαση, αμέσως μετά λέω "κι αν κάτι πάει στραβά"; Τέλως πάντων τον Οκτώβρη που μας πέρασε, έκανα επιτέλους το επόμενο βήμα και πήγα και έκανα το σπερμοδιάγραμμα (ελπίζω να το λέω καλά) που μου είχε πει ο ουρολόγος που είχα πάει τότε. Μέχρι σήμερα δεν έχω συνεχίσει κάτι, αλλά το έχω πάρει πλέον απόφαση να το πω στον πατέρα μου και από Σεπτέμβη να ξεκινήσει η διαδικασία επιτέλους.

Αυτό που θέλω να μάθω από όποιον από εσάς γνωρίζει, είναι σχετικά με την επέμβαση. Θέλω να γίνω ξεκάθαρος ότι δεν θέλω να μάθω τι ειναι η κιροσκήλη, γνωρίζω, το έχω ψάξει και μου έχει πει και ο γιατρός βέβαια, αυτό που θέλω να μου πει όποιος ξέρει, είναι πόσο επίπονη είναι η διαδικασία, πόσο διαρκεί το χειρουργείο, το κόστος της επέμβασης, την ανάρρωση δηλ αν έμεινε στο νοσοκομείο, πόσο διήρκησε η ανάρρωσή του και τι αποτελέσματα είδε και λίγους μήνες μετά αλλά και μακρόχρονα στο σημείο εκείνο. Είμαι 21 χρονών και όταν ο γιατρός μου είπε για την κιρσοκήλη μόλις είχα μπει στα 19. Άν θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1. Γιατί ντε και καλά ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις την εγχείριση αυτή. Τι σου είπε ο γιατρός? Ότι θα έχεις πρόβλημα μελλοντικά? Τι είδους πρόβλημα? Σπερμοδιάγραμμα καινουργιο έχεις κάνει να δεις τη διαφορά αναμεσα στους μήνες?Να δεις δηλαδή πόσο "κακό" σου κάνει η "πάθηση" αυτή? Γιατί το μόνο πρόβλημα βρίσκεται εκεί ΕΑΝ έχει αρχισει να υπάρχει. Στο 70% των περιπτώσεων οι γιατροί εμένουν για την επέμβαση χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Ναι καλό θα είναι να τη κάνεις αλλά όχι και απόλυτη ανάγκη.

Η επέμβαση της κιρσοκήλης είναι ρουτίνας και δεν είναι επίπονη. Δε θα έχεις σηκωμάρες για κανα μήνα μετά αλλά θα είναι καθαρά ψυχολογικοί οι λόγοι. Θα περπατήσεις την επόμενη μέρα αλλά δε θα οδηγάς ποδήλατο ή μηχανάκι. Μη ξεχνάς ότι θα έχεις εσωτερικά ράμματα και δε θέλεις να σπάσουν.

Κόστος κτλ είναι ανάλογα με την ασφάλεια που έχεις.  Δεν θυμάμαι να σου πω διότι επέλεξα να μη την κάνω. Μια μέρα μένεις στο νοσοκομείο. Σε κανα μηνα βγάζεις τα ράμματα (η απορροφούνταν μονα απ τον οργανισμό?δε το θυμάμαι καλά αυτο...θυμαμαι τον μηνα ως χρονικη περίοδο :-) ) Aποτελέσματα? Τι εννοείς? Απλά δε θα χειροτερέψει το πρόβλημα θέρμανσης των σπερματοζωαρίων σου. Δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι εμφανές. Τα υπόλοιπα σε προσωπικό μνμ. Γενικά είμαι έξω φρενών με γιατρούς που πιέζουν να γινει αυτή η επέμβαση χωρις να υπάρχει λόγος. (Αν σε εσένα υπάρχει είναι άλλο ζήτημα)

Επισκέπτης
Δημοσ.

1. Γιατί ντε και καλά ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις την εγχείριση αυτή. Τι σου είπε ο γιατρός? Ότι θα έχεις πρόβλημα μελλοντικά? Τι είδους πρόβλημα? Σπερμοδιάγραμμα καινουργιο έχεις κάνει να δεις τη διαφορά αναμεσα στους μήνες?Να δεις δηλαδή πόσο "κακό" σου κάνει η "πάθηση" αυτή? Γιατί το μόνο πρόβλημα βρίσκεται εκεί ΕΑΝ έχει αρχισει να υπάρχει. Στο 70% των περιπτώσεων οι γιατροί εμένουν για την επέμβαση χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Ναι καλό θα είναι να τη κάνεις αλλά όχι και απόλυτη ανάγκη.
  2.  Η επέμβαση της κιρσοκήλης είναι ρουτίνας και δεν είναι επίπονη. Δε θα έχεις σηκωμάρες για κανα μήνα μετά αλλά θα είναι καθαρά ψυχολογικοί οι λόγοι. Θα περπατήσεις την επόμενη μέρα αλλά δε θα οδηγάς ποδήλατο ή μηχανάκι. Μη ξεχνάς ότι θα έχεις εσωτερικά ράμματα και δε θέλεις να σπάσουν.
  3. Κόστος κτλ είναι ανάλογα με την ασφάλεια που έχεις.  Δεν θυμάμαι να σου πω διότι επέλεξα να μη την κάνω. Μια μέρα μένεις στο νοσοκομείο. Σε κανα μηνα βγάζεις τα ράμματα (η απορροφούνταν μονα απ τον οργανισμό?δε το θυμάμαι καλά αυτο...θυμαμαι τον μηνα ως χρονικη περίοδο :-) ) Aποτελέσματα? Τι εννοείς? Απλά δε θα χειροτερέψει το πρόβλημα θέρμανσης των σπερματοζωαρίων σου. Δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι εμφανές. Τα υπόλοιπα σε προσωπικό μνμ. Γενικά είμαι έξω φρενών με γιατρούς που πιέζουν να γινει αυτή η επέμβαση χωρις να υπάρχει λόγος. (Αν σε εσένα υπάρχει είναι άλλο ζήτημα)

Όντως αν δεν σου ήταν βάρος να γράψεις σε προσωπικό μνμ. Δυστυχως δεν μπορω να σου στειλω pm γιατι μου γραφει οτι δεν μπορεις να λαβεις οποιοδηποτε νεο μνμ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...