Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελος καταλαβε και το εξης: ακομη και αν ο τελικος στοχος σου ειναι ενας εξωδικαστικος συμβιβασμος,
παλι θα πρεπει...να πληρωσεις!! Δεν θα σε παρουν (καθολου) στα σοβαρα, εαν δεν προυπαρξουν απο
μερους σου τα δεοντα και νομιμα: εξωδικα, αγωγες κ.λπ... Το να πληρωσεις ετσι, εξαρχης π.χ. 800 ευρω
κυνηγωντας ενδεχομενη συμφωνια και να μη δωσεις 1000ευ = o.k. δεκτον οτι θα εχεις ενα μικρο οφελος.
Αν σου πουν ομως "καμια συμφωνια, παμε να δικασουμε (και ειμαστε ετοιμοι για εφεσεις αν χρειαστει)"?
Προσεξε γιατι μετα = οταν αντιληφθεις αναγκαια εξοδα, μπορει να τους παρακαλας εσυ για συμφωνια!
:fear:

[Παραδοξως, αν το ποσο ηταν μεγαλυτερο π.χ. 6000 ευρω, ισως και να ειχε νοημα μια τετοια στρατηγικη]

Δημοσ.

Sorry, Εννοούσα αν η αδερφή μου αποποιηθεί γενικά ότι της αναλογεί τι θα γίνει και όχι μόνο το σπίτι...

Εγώ πάντως ήμουν ενήλικος όταν έγινε ότι έγινε (και δεν υπέγραψα κάτι, και ούτε μπορούσε ο πατέρας μου να υπογράψει αντί εμού) αλλά και πάλι το αναφέρω αρκετές φορές ότι πουθενά στη σύμβαση δεν υπάρχει αναφορά σε κανέναν άλλον πλην του πατέρα μου και των 2 υπαλλήλων της εθνικής που εκπροσωπούσαν την τράπεζα. Ούτε συνδικαιούχοι υπάρχουν ουτε τίποτα... 

Εγώ απλά ευελπιστώ ότι ακριβώς αυτές τους οι παραλείψεις ενδεχομένως να μας γλυτώνουν από την υποχρέωση της πληρωμής. Αυτες τις παραλληψεις εσυ μπορεις να τις αποδειξεις σε ενδεχομενη δικη που θα εχεις αν τρεξεις το θεμα δικαστικα απεναντι σε μια ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και οχι με τον γειτονα? Μπορεις να αποδειξεις οτι ο εκαστοτε τοτε υπαλληλος δεχτηκε να υπογραψει ο πατερας σου αντι για εσενα,και οτι οντως εσυ δεν ησουν εκει και δεν υπεγραψες? Σκεφτηκες οτι ευκολα θα μπορουσε ο Πατερας σου να εφτιαχνε μια υπευθυνη δηλωση εξουσιοδοτησης μεσω ΚΕΠ που αυτα και αν εινα ΓΤΠ? Και οτι η λαμογια να ειναι του εκληποντως Πατερα σου,και οχι του α,β,γ υπαλληλου της τραπεζας?

Sorry , αυτό με την ξαδέλφη μου δεν το κατάλαβα

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να το κουράζουμε άλλο το θέμα γιατί πολλά από αυτά που λέμε τόσο εγώ όσο και εσείς είναι υποθετικά. Πρέπει να το ψάξω παραπάνω το ζήτημα σε περισσότερο αρμόδιους ανθρώπους. Ίσως ήταν λάθος που απευθύνθηκα σε ένα φόρουμ και για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να μου απαντήσουν τόσα άτομα (και είμαι όντως ευγνώμων γιατί φάγατε αρκετό χρόνο από τη μέρα σας) . Απλά θεώρησα ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος που έχει δει ή αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση και γνώριζε να μου πει άμεσα ότι πχ τράβα αύριο κιόλας να πληρώσεις γιατί θα σου πάρουν και το σκαλπ ή μην πληρώνεις και το χειρότερο που μπορούν να σου κάνουν να σε μαυρίσουν από πελάτη τους. Αλλά προφανώς όπως κατάλαβα αυτό είναι απλούστευση και δεν γίνεται χωρίς κάποιος να έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια του Απο την στιγμη που ολα φαινονται οκ,ή εστω με υπαιτιωτητα ή δολο τροπο του πατερα σου,ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ γιατι θα βρεθεις να πληρωσεις 10x το ποσο απο τους τοκους.

Δεν είμαι ούτε παράλογος ούτε χαζός, δεν συγκρίνω την τράπεζα με εστιατόριο, συγκρίνω την κατάσταση του να βρεθεί κάποιος σε περίπτωση όπου έχει σφάλει και όπου είναι προς όφελός του να το αποδεχτεί αυτό και να κάνει μια παραχώρηση προκειμένου να γλυτώσει καταστάσεις χειρότερες. Δεν είπα ότι ο υπάλληλος θα μου χαρίσει το ποσό αλλά ενδεχομένως αν προκύψει ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους μη τηρώντας τον νόμο, και εγώ μιλήσω με δικηγόρο που τους κάνει μία αρχική όχληση θεωρώ ότι προκειμένου να μπλέξουν σε μια κατάσταση που πέρα από τα 1000 ευρώ που θα χάσουν θα χρειαστεί να πληρώσουν και κάποια αποζημίωση (υποτυπώδης, έστω τα δικαστικά έξοδά μου)αλλά θα προτιμήσουν να προτείνουν να ξεχάσουμε το ζήτημα.  Νομιζεις οτι ειναι τοσο ευκολο να τα βαλεις με ενα Κολοσσο σαν την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και να τους πεις "ελα μωρε,ελα να τα βρουμε κτλ"? Οπως θα ελεγες ας πουμε στο εστιατοριο?

Αναφέρθηκε σε αρχικό ποστ από κάποιον συνομιλητή ότι είχε γίνει κάτι αντίστοιχο όπου μόλις μπλέχτηκε δικηγόρος η τράπεζα αναδιπλώθηκε.(Παρόλο που είναι πανίσχυρη όπως λέτε και όπως ισχύει φυσικά) 

Το ότι η τράπεζα μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να πάει δικαστικά είναι σαφές, δεν το αμφισβητώ προς Θεού αλλά δεν νομίζω ότι στο νομικό τμήμα είναι τίποτα βλάκες. Είναι άτομα έξυπνα και πονηρεμένα που γνωρίζουν πότε μπορούν και πρέπει να το τραβήξουν και πότε όχι (ασχέτως αν αρχικά δείχνουν πάντα άγριες διαθέσεις με σκοπό να τρομάξουν και να εξαναγκάσουν σε υποχώρηση). Αν δουν ότι ο υπάλληλος έχει κάνει βλακεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο δικηγόρος μου δε νομίζω ότι θα μπουν καν στον κόπο να πάμε σε δικαστική αίθουσα και θα ζητήσουν εξωδικαστικό συμβιβασμό Φαινεται πουθενα επισημα οτι ο υπαλληλος εχει κανει λαθος και προχωρησε το θεμα της πληρωμης του ποσου με υπαιτιοτητα του? Και επειδη βλεπω οτι κανεις συχνα αναφορα σε "λαθος υπαλληλου" να σου πω,πως την εγκριση και την χορηγηση των χρηματων,ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ο υπαλληλος αλλα ΠΡΩΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ απο την ιδια την τραπεζα και μετα ο υπαλληλος απλα διαβαζει στον υπολογιστη του το ΟΚ που του εχουν δωσει απο το συστημα και ανοιγει το ταμειο και στα δινει..Δεν παιρνει αποφασεις ο υπαλληλος οποτε μην τα μπερδευεις

Η Εθνική παλαιότερα λειτουργούσε σαν δημόσια υπηρεσία και ακόμα υπάρχουν κατάλοιπα αυτής της νοοτροπίας (ειδικά εδώ στην επαρχία) καθώς υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι που μπήκαν όπως έμπαινε παλιά ο κόσμος, από το παράθυρο και δεν θα μου φανεί παράξενο ο συγκεκριμένος υπάλληλος που είναι μεγάλης ηλικίας (άρα είχε μπει τότε) να εξυπηρέτησε τον πατέρα μου κάνοντας τα στραβά μάτια στην έλλειψη δικής μου συγκατάθεσης, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα όχι δικό μου. (αν φυσικά έχει γίνει αυτό..δεν τον καταδικάζω έχει το τεκμήριο της αθωότητας) Μπορεις να αποδειξεις οτι οντως τοτε δεν ησουν με τον πατερα σου? Και επισης,το να εχει κανει την κουτσουκελα ο πατερας σου ΠΑΡΑΝΟΜΑ και να μην το πηρε χαμπαρι ουτε ο υπαλληλος,γιατι δεν το βαζεις ως αιτια?

Εμένα πάντως η στάση του μου φάνηκε περίεργη, (όποιος έχει τη  μύγα που λέμε) Πήγα ωραία και απλά και τον ρώτησα τι είναι αυτό που μου ζητάτε να πληρώσω και αν μπορείτε να μου δείξετε τα έγγραφα και αυτός μόνο που δεν με πέταξε έξω....  και πολλές αντιφάσεις σε αυτά που έλεγαν... δεν μπορείς να δεις τα χαρτιά αλλά μπορείς ( έχεις υποχρέωση να πληρώσεις), δεν είναι δάνειο... είναι απλά κάτι λεφτά που σου δώσαμε και τώρα τα θέλουμε πίσω με τόκο (μεγάλη διαφορά με το δάνειο)  Δεν εχει καμια δουλεια ο εκαστοτε υπαλληλος να ανοιγει και να σου δειχνει διαφορα εγγραφα που του τα ζητας εσυ και ο καθενας μας.Αυτα υπαρχουν στα κενρικα και καλο θα ηταν,να εδινες το αιτημα σου γραπτως στην τραπεζα για να σου εμφανισουν τα εγραφα.

Ας μην δώσουμε άλλη έκταση και ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας (νομίζω σε κάποια μηνύματα υπήρξε μια ένταση την οποία προσπερνούσα για να μην ανέβουν οι τόνοι) γιατί δε υπάρχει λόγος, δεν έχετε να κερδίσετε κάτι εσείς ούτε από μια θετική αλλά ούτε και από μία αρνητική έκβαση της υπόθεσης προς το πρόσωπό μου (εκτός αν είστε ισχυροί μέτοχοι στην εθνική λολ )  

Το συμπέρασμά μου είναι ...Better call Saul... 

Ότι αναφέρω παραπάνω είναι καθαρό υποθετικό, ο υπάλληλος μπορεί και να έχει κάνει άψογα την δουλειά του και εγώ να πρέπει να πληρώσω.

Η συμπεριφορά του ήταν αυτή που προσωπικά μου κίνησε την υποψία. Όπως αναφέρει και Silverage παραπάνω τα έγγραφα βρίσκονται πάντα στο κατάστημα. Τότε γιατί υπήρχε αυτός ο εμπαιγμός ; Γιατί μου έλεγαν ψέματα κατάμουτρα ότι είναι στην Αθήνα ( αλλά δε μπορώ να τα πάρω από κατάστημα της Αθήνας) και χρειάζονται 3 ή 15 εργάσιμες για να τα φέρουν, ενώ βρίσκονταν στο ντουλάπι πίσω τους. Πιστεύω ότι αν μου είχαν μιλήσει λογικά και μου είχαν εξηγήσει ακριβώς τι συμβαίνει και μου έδειχναν άμεσα τα έγγραφα κλπ μπορεί και να είχα ξεκινήσει πληρωμές ήδη αλλά η γενικότερη στάση τους ήταν παράξενη. Επίσης είχα ζητήσει να δω τους όρους για να δοθούν αυτά τα ποσά (δηλαδή το τι πρέπει ο υπάλληλος να ζητήσει από τον αιτούντα πχ ταυτότητα , εκκαθαριστικό κλπ) προκείμενου να δω αν είχαν απαιτηθεί όπως θα πρεπε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά η απάντηση του υπαλλήλου ήταν πως δεν γίνεται καθώς αυτό είναι έγγραφο εσωτερικό της τράπεζας (τρίχες κατσαρές). Και καλα σου ειπε.Αλιμονο αν ο καθενας μας επαιρνε την ταυτοτητα του γνωστου,φιλου,ξαδελφου γκομενας κτλ και ζητουσε να του εδειχναν εγραφα.Αυτα τα πραγματα γινονται αιτουντως γραπτως και επισημα επικυρωμενα προς την τραπεζα. Το μόνο που είχαν στη κατοχή τους ήταν 2 συμβάσεις και 2 καρτέλες βαθμολογίας (ή μόνο αυτά μου έδειξαν εμένα και μου τα έδωσαν σε φωτοτυπία).... αν αυτό αρκεί για να σου δώσουν 1000 ευρώ τι να πω, είναι πολύ large... ούτε εκκαθαριστικά, ούτε διευθύνσεις σπιτιού, ούτε ταυτότητες, ούτε υπογραφές δικές μου παρά μόνο του πατέρα μου...τον πατέρα μου τον ανέφεραν ως αγρότη που δεν ήταν (για ποιο λόγο να γίνει αυτό ; ) Το τι εγγραφα χρειαζεται το καθε ¨προγραμμα" για να προχωρησει στην υπολοποιηση του ειναι στους ορους του καθε προγραμματος.

Αν ο υπάλληλος ήταν σωστός, θα πληρώσω, διαφορετικά αν ο υπάλληλος όφειλε να ζητήσει περαιτέρω δικαιολογητικά και τη συγκατάθεσή μου (καθώς ήμουν ενήλικας) θεωρώ δίκαιο να διεκδικήσω την απαλλαγή μου από το βάρος πληρωμής. Οι νόμοι και οι διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται υπάρχουν ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να προστατεύουν τους αθώους από καταστάσεις στις οποίες δεν φέρουν ευθύνη.  Γνωριζεις οτι ειτε ετσι,ειτε αλλιως θα πληρωσεις? Και οτι υπαρχει η περιπτωση και το χρεος να σου μεινει + τοκους μεχρι να τελεσιδηκησει η υποθεση και στην ουσια θα εχεις πληρωσει 3 δανεια μαζι?

Περα απο αυτα,να πω πως στην περιπτωση αποποιησης λογω θανατου του γοννεα, αρνειτε ή αποδεχεται τα παντα ο εκαστοτε ανθρωπος/οι.

Στην περιπτωση αποδοχης,ο κληρονομος αποδεχεται τα παντα,ειτε αυτο ειναι ενα χρεος 1εκ ευρω,ειτε 15 σπιτια και οικοπεδα..Δεν γινεται μερικως αποδοχη ή απορριψη της κληρονομιας.Το ξερω απο πρωτο χερι απο θεμα του πατερα μου που πεθανε σχετικα με υπερογκα χρεη. Αν τα παιδια ειναι ανηλικα,τοτε τα χρεη ή ακομα και τα μη χρεη,παγωνουν μεχρι το παιδι να ενηλικωθει και να αποφασισει για την αποδοχη ή οχι της κληρονομιας.Δηλαδη δεν εχει κανενα λογο η μητερα/πατερας πανω σε αυτο το θεμα,ειτε εινα ανηλικο το παιδι ειτε οχι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...