Προς το περιεχόμενο

Backuping

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ο λόγος που γράφω είναι ότι μετά από αρκετό καιρό σκέψης και αναζήτησης απέκτησα τον συγκεκριμένο εξωτερικό δίσκο. Το σύστημά μου από πλευράς αποθηκευτικού χώρου αποτελείται από:

• SSD 60GB με το λειτουργικό
  • HDD SATA 3 500GB με προγράμματα, user-data, temp, παιχνίδια, workspaces, VMs κτλ για κάθε χρήση
  • HDD 1TB με διάφορα αρχεία-φωτογραφίες, αρχειοθετημένα Projects κτλ (σπάνια χρήση, συνήθως auto-shutdown είναι)
  • HDD 2TB με σχεδόν τα πάντα, κατεβάσματα, ταινίες, σειρές, προγράμματα, αρχείο Drivers, και πολλά backups - παλιά μου αρχεία κτλ κτλ

Η ιδέα μου είναι να κρατήσω τα σημαντικά για εμένα αρχεία σε αυτόν τον δίσκο για παν ενδεχόμενο.. Ξεκίνησα στην αρχή με το Windows 7 file backup (έχω Windows 8) αλλά τράβηξε πολύ (μέρες) και απ'ότι είδα τα αρχεία πρέπει να τα κάνω επαναφορά για να τα δω.. θα  ήταν πιο λογικό να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου.. Μετά δοκίμασα με τη λειτουργία του Samsung Backup να κάνω μόνο τα workspaces μου, αλλά για μόλις 10GB (700.000 αρχεία) δεν τελείωσε σε 3 ημέρες. Επίσης εδώ έχω πρόσβαση στα αρχεία αλλά μόνο με την εφαρμογή της Samsung. Επίσης καταλαβαίνω ότι το να έχω πάρα πολλά μικρά αρχεία (που έχουν όλα τα .svn folders) καταστρέφουν λίγο το δίσκο, ενώ κάνοντας τα ένα tar/zip τα πράγματα φαίνονται πιο απλά.

Γενικά τι έχετε να μου προτείνετε; Να οργανώσω τα αρχεία μου πρώτα (και συμπίεση) και μετά με κάποιο εργαλείο; Κάποιο απλό sync-software; Μπορεί κάποιο λογισμικό να κάνει και το archiving μονο του; Εσείς τι εφαρμόζετε; Ευχαριστώ πολύ! 

Edit: έχω επίσης παρατηρήσει ότι με το μεγάλο πλήθος μικρών αρχείων οι επιδόσεις του 500άρι δίσκου είναι πολύ χαμηλές, κάποιο .iso για τέτοια αρχεία είναι καλή λύση; δεν είναι χαζομάρα που μετά πρέπει να το αποθηκεύεις πάλι όλο όταν αλλάζει (για backup εννοώ)

Δημοσ.

Δοκίμασα λοιπόν το Second Copy, το οποίο δίνει δυνατότητα να κρατάει σε zip τους φακέλους, αρκετά γρήγορο και απλό.

Επίσης δοκιμάζω τώρα το Acronis, δίνει δυνατότητα αντιγράφων σε vhd, οπότε κρατάς τα absolute paths που έχει μέσα και εξίσου γρήγορο, incemental, και γρήγορη η εύρεση αρχείου εκεί μέσα. Μάλλον θα πορευθώ μάλλον και με τα 2 (το second copy έχει και αντίγραφα ftp server και θα το εφαρμόσω για σελίδες..)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...