zoranb Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 H ερώτηση είναι εάν υπάρχει κάποια πατέντα ή εργαλείο ώστε να μπορεί κανείς να κάνει τρύπες κάθετες (με το δράπανα) στα σόκορα της ξυλείας προκειμένου να περάσει καβίλιες!
pournaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 http://www.ebay.com/itm/Wolfcraft-B4640-Dowelmaster-/201025584850?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item2ece0efed2 1
zoranb Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Pournaras φίλε μιλάμε έγραψες, έγραψες! Ξέρω θα με βρίσετε αλλά, να υπάρχει άραγε κάτι φθηνότερο;
firewalker Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Φτηνότερο; Χλωμό σε κόβω. Μετά για DIY λύση. Ψάξε για "dowel jig". http://www.ebay.com/itm/Carpenters-Dowelling-Jig-Produce-Wood-Joints-With-Dowels-Dowel-joint-508819-/140826758176?pt=UK_BOI_Building_Materials_Supplies_Carpentry_Woodwork_ET&hash=item20c9edcc20 1
zoranb Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Και να το πάω λίγο αλλού το πράγμα, αυτός ο πάγκος στον οποίο δουλεύει ο τύπος στο βιντεάκι, φαίνεται μικρός και... μανιτζέβελος, τι λέτε αξίζει να έχει κανείς κάτι τέτοιο για τις ξυλουργικές εργασίες του;
pournaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Και να το πάω λίγο αλλού το πράγμα, αυτός ο πάγκος στον οποίο δουλεύει ο τύπος στο βιντεάκι, φαίνεται μικρός και... μανιτζέβελος, τι λέτε αξίζει να έχει κανείς κάτι τέτοιο για τις ξυλουργικές εργασίες του; Για ολα τα εργαλεια ειναι θεμα ποσοτητας εργασιας και αν θα σου βγαλουν τα λεφτα τους. Αν ειναι να φτιαξεις ενα ντουλαπακι σημερα, και αλλο ενα μετα απο 1-2 χρονια, νομιζω πως οχι, δεν αξιζει. Αν θεωρεις οτι οι εργασιες που θα κανεις θα ειναι τοσες ωστε (σε σχεση με το να τα αγοραζες τα ντουλαπια πχ), θα εχεις κερδος, τοτε ολα τα εργαλεια αξιζουν. Ειναι σαν το κλασσικο ηλεκτρικο κτασαβιδι ας πουμε. Αν ειναι να βιδωσεις 100 βιδες μεσα σε ενα χρονο, θα παρεις το φτηνο απο το Lidl, αν ειναι να το χρειαζαι καθε δευτερη μερα, θα παρεις το ακριβο της ταδε μαρκας που θα αντεξει και με την παρδο του χρονου θα στα βγαλει τα λεφτα του. 1
zoranb Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Με ξέρεις βρε φίλε, ναι οκ δεν κάνω συχνά projects αλλά δεν θέλω να μου βγαίνει η πίστη όταν καταπιάνομαι με αυτά. Δεν μπορώ να το πάω, κόστος με χρήση (όπως πολύ σωστά λες) όλες τις φορές. Αυτό το θέμα με τις καβίλιες για παράδειγμα νομίζω πως δεν θα γίνει χωρίς κάποιο εργαλείο. Βέβαια θα μου πεί κάποιος, γιατί να πάρω αυτό με τα 30ευρώ και όχι το πιό απλό με τα 5ευρώ ναι οκ εκεί υπάρχει ένα θέμα, απλώς φοβάμαι πως ίσως μου παρουσσιαστεί κάτι μελλοντικά που δεν θα καλύπτεται με το φθηνότερο! Και δεν υπονοοώ τίποτα με τη σύγκριση αυτού που πρότεινες με το άλλο... αντιλαμβάνεσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα