GabrielConnor Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, την Τετάρτη παράγγειλα από το amazon της αμερικής ενα kindle paperwhite (μιας και δεν μπορώ από το ευρωπαικό), το οποίο και εστάλει κανονικά. Στο ποσό που με χρέωσε το amazon είδα πως χρεώθηκα και δασμούς για τον εκτελωνισμό του προιόντος, υπέθεσα πως αναλαμβάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό (μέσω courier) χωρίς δικιά μου ανάμειξη. Η τελευταία ενημέρωση που είχα μέσω DHL παρακολουθώντας το tracking number μου είναι η εξής Καθυστέρηση κατά τον εκτελωνισμό Αυτή η ενημέρωση βέβαια έγινε απόγευμα Παρασκευής και η πρώτη μου σκέψη ήταν, οκ δεν εκτελωνίζουν σαββατοκύριακο. Σήμερα όμως (Σάββατο) κατα το μεσημεράκι έλαβα ένα SMS από την DHL που έλεγε να επικοινωνήσω μαζί τους σχετικά με το δέμα μου. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο για να ακούσω ένα ωραίο μήνυμα απο τον τηλεφωνητή τους πως δουλεύουν μόνο Δευτέρα έως Παρασκευή (ε τότε τι στέλνετε SMS Σάββατο ρε παλικάρια Το ερώτημα μου είναι...έμπλεξα; Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν έξτρα λεφτά για εκτελωνισμό; Εάν ναι τι να κάνω; Να μιλήσω με amazon; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;
makfil Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Αν έκανες, πριν την αγορά, αναζήτηση σχετικά με τα θέματα αγορών από το εξωτερικό και ειδικά από τρίτες χώρες θα έβρισκες πολλά θέματα και μεταξύ αυτών και τον οδηγό της υπογραφής μου. Σε όλες τις περιπτώσεις λέμε ότι η εισαγωγή δέματος από Αμερική με courier σημαίνει ότι αυτό θα περάσει από το τελωνείο με ότι αυτό συνεπάγεται. Έχεις πληρώσει, βέβαια, τα import fees (charges) που αντιστοιχούν συνήθως στον ελληνικό ΦΠΑ αλλά οι εταιρείες courier ζητούν αμοιβή εκτελωνισμού και άλλα έξοδα που εύκολα μπορείς να διαβάσεις στον οδηγό. Αυτό που θα σου πουν, μάλλον, τη ΔΕ το πρωί θα είναι η διαδικασία της ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης για τον εκτελωνισμό του δέματος. Να εύχεσαι να περιοριστούν σε αυτό το θέμα μόνο και όχι στα υπόλοιπα.
GabrielConnor Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 makfil, ευχαριστώ για την απάντηση. Τον οδηγό σου τον είχα βρεί και είχα δει μάλιστα και την αναφορά σου στο amazon.com και στην προπληρωμή των import taxes, οπότε και έκρινα πως ήμουν ΟΚ. Θα μιλήσω την Δευτέρα με DHL και ελπίζω να βγάλω άκρη και να μην μου ζητάνε τίποτα έξτρα χρήματα γιατι είδα κάτι κόστη εκτελωνισμού 100 ευρώ και έπαθα εγκεφαλικό, για μια συσκευή που έχει 150 Ευρώ.
makfil Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Εάν δεν περιοριστούν στην εξουσιοδότηση, προτίμησε να το εκτελωνίσεις εσύ με τις οδηγίες του τελευταίου κεφαλαίου (στην επικαιροποιημένη έκδοση).
GabrielConnor Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Εμ εκεί είναι το θέμα, εγώ βρίσκομαι στον Πύργο Ηλείας. Αν είναι να πάω Αθήνα, θα χάσω και χρόνο από την εργασία μου και θα μπώ και σε επιπλέον έξοδο για να πάω εκεί. Μάλλον δεν με συμφέρει. Για να δούμε τι θα πούνε την Δευτέρα και θα ενημερώσω.
GabrielConnor Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ένα update από εμένα για την ολοκλήρωση του θέματος. Επικονώνησα σήμερα με DHL, μου ζήτησαν κάποια extra στοιχεια ( ΑΦΜ, ΔΟΥ, περιεχόμενο πακέτου) και θα προχωρήσουν στον εκτελωνισμό χωρίς κάποιο έξτρα δικό μου κόστος. Οπότε τέλος καλό όλα καλά! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα